bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP OfficeJet J4624

Probleemloos inkt voor de HP OfficeJet J4624 bestellen en gratis laten bezorgen? Op deze website vergelijk je de voordeligste leveranciers en aantrekkelijke acties voor printerinkt voor alle printers. Hierdoor scoor je eenvoudig goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en key (zwarte) inkt die geldig zijn voor de officejet j4624 in februari 2024. Verder check je op deze website slimme bespaartips, info m.b.t. huismerk-inkt en printfouten en errorcodes.

 • Inktcartridges zijn te bestellen v.a €17,00.
 • Je hebt diverse kleuren voor de officejet j4624: Roze (Magenta), Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Zwart.
 • Bij veel aanbieders kies je uit klooninkt of originele inkt van HP.
 • Budget inkt is voordeliger en bevat meer inkt. Zodoende bespaar je al snel 60%.
 • Een prima inktpatroon is de HP 901 XL Voordeelbundel.
 • Tip: neem een voordeelverpakking voor extra voordeel.

Thema’s: Webshops met goedkoopste inkt voor HP OfficeJet J4624 | Besparen op de printkosten | Wat is de juiste inkt voor de officejet j4624? | Stappenplan inkt vervangen | Huismerk inkt kopen | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerkHP
Printerserieofficejet
Modelj4624
Soort printerInkjet
Vaak gekochte cartridgeHP 901 XL Voordeelbundel
Gemiddelde prijs € – €€

Goedkoopste HP OfficeJet J4624 printerinkt bestellen (februari 2024)

Printen is soms niet erg voordelig. Een afdruk in zwart wit kost zo’n €0,05 – €0,06 en eentje met kleuren gemiddeld €0,12 per print. Wanneer je kiest voor de goedkoopste HP OfficeJet J4624 cartridges kan je al snel vele tientallen euro’s besparen. De lokale computerwinkel bezoeken om nieuwe inkt te kopen is meestal nogal duur. Het is vaak extra voordelig wanneer je online inkt bestelt. Dat blijkt uit de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit zien we het sterkst bij HP originele merkcartridges en merktoners. In de lijst hieronder vergelijk je toonaangevende aanbiederswaar je op een betrouwbare manier eenvoudig inkt voor jouw printer kunt vinden. Per verkoper zie je of ze budget inkt en/of de officiële producten verkopen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Goedkoper printen met deze bespaartips
Goedkoop printen met de officejet j4624? In het volgende schema kan je aan de slag met handige foefjes zodat jij vanaf nu nog goedkoper kunt printen.

 • Ga voor klooninkt. De afdrukkwaliteit is erg goed en bespaart tot wel 50%.
 • Klik op “printen in zwart-wit” bij instellingen. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Verdiep je eens in de printinstellingen. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als conceptmodus. De kwaliteit is iets minder, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Probeer lettertypes zoals Century Gothic en Times New Roman.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
 • Haal de printer van het stroomnet als er niet geprint wordt. Anders zal de printer onnodig vaak reinigen.

Welke inkt moet ik kopen voor de officejet j4624?

Geeft de computer een melding dat dat het inktniveau laag is? Let op: Deze berichten zijn niet altijd nauwkeurig. Vervang niet direct de toner/cartridge bij een melding. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en ververs deze wanneer de afdrukken te licht worden.

De all-in-one HP OfficeJet J4624 is een zogeheten inkjetprinter. Dit type maakt gebruik van cartridges. Bekijk altijd welke kleur vervangen moet worden. Vervolgens informeer je welk type je nodig hebt. Dit kun je moeiteloos zelf doen.

 1. Het makkelijkste is om te zoeken op cartridgenummer of fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Google op het specifieke printernummer. In dit geval de j4624 uit de serie officejet van het merk HP.
 3. Bekijk de doos/handleiding; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij de bekende webshops zoals Easy-ink en Printabout.nl vind je vaak een huismerk-alternatief. Deze zijn scherp geprijsd en gevuld met meer inkt. Meer informatie vind je verderop.

TypeKleurInfo
HP OfficeJet J4624 CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Kobaltblauw of RAL 5013.
HP OfficeJet J4624 MagentaRozeRoze inkt voor o.a. Wijnrood of RAL 4007.
HP OfficeJet J4624 YellowGeelGele inkt voor o.a. Parelmoer grijs en RAL 1019.
HP OfficeJet J4624 Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met beschikbare inktcartridges voor de officejet j4624.

Relevante cartridges passend in de officejet j4624.
Wij hebben de volgende ontdekt die toe te passen zijn op je printer.

 1. HP 901 XL Voordeelbundel
 2. HP 901 XL Zwart
 3. HP 901 XL Kleur


Voordelige HP OfficeJet J4624 cartridge vervangen

Is de nieuwe inkt thuisbezorgd? Dan kan je beginnen met de cartridge te wisselen. Verderop vind je een kort informatieblok met een concrete uitleg.

Uitleg cartridges officejet j4624 vervangen

 1. Welke kleuren vervangen?

  De PC vertelt je welke kleur(en) vervangen moeten worden.

 2. Lege cartridge onttrekken

  Open de klep van de printer en klik de lege patronen eruit. Zet het niet bij het afval maar lever ze in bij een winkel of inzamelpunt.

 3. Open de nieuwe verpakking

  Haal de nieuwe cartridge voorzichtig uit de verpakking. Verwijder het ontluchtingslabel zoals je kunt lezen in de handleiding.

 4. Nieuwe cartridge in de printer zetten

  Plaats het inktpatroon in de houder. Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Installeren

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Op het moment dat je dit op de juiste manier hebt gedaan verdwijnt de foutcode. Een testafdruk geeft de laatste bevestiging.

printerinkt-HP OfficeJet J4624

Beste HP OfficeJet J4624 huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw officejet j4624? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Kies voor een van deze twee: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, heeft een lager vulpercentage en komt vaak net zo goed uit de test als inkt van het merk zelf.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn oorspronkelijke merkproducten die opnieuw gevuld worden met inkt. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde organisaties en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Imitatie inkt bevat altijd meer dan 90% inhoud, terwijl dit bij originele inktpatronen niet altijd aan de orde is. Dankzij deze producten ga je dus veel goedkoper printen. De kwaliteit van een afdruk is erg goed, het is nauwelijks te onderscheiden van originele inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het gebruiken van een huismerk cartridge
Wellicht krijg je een foutmelding als je wilt afdrukken met imitatie inkt. Dit ontstaat doordat HP liever heeft dat jij hun originele cartridges gebruikt. Deze melding kan je in de meeste gevallen gewoon wegklikken. Kun je het niet wegklikken? Je treft hierna een aantal dingen die je kunt proberen.

 1. Controleer of je de juiste budget cartridge hebt liggen. Bekijk het modelnummer op de verpakking en kijk of deze klopt met het nummer in de gebruikershandleiding.
 2. Ga de printer opnieuw opstarten. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Loop nog eens na of de inktcartridge wel goed vast zit.
 4. Bij de wat meer recente printers moet je vaak eerst een testprintje doen met de merkinkt. Als dat is gelukt kan je de alternatieve inkt gebruiken.
 5. Check of je het ontluchtingslabel los hebt gemaakt.
 6. Maak de contactpunten schoon met een zachte droge doek.
 7. Update de printer software en eventuele drivers. Check de laatste versie van HP.
 8. Onderhoud de printkop.

Veelgestelde vragen en problemen

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, wat te doen?
Veel printers blokkeren de zwart-wit functie op het moment dat de roze, gele of blauwe inkt op is. Dit is frustrerend. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen. Selecteer in de printer de mogelijkheid voor alleen zwart. Is dit geen optie? Plak een stukje tape op de inhoudsindicator van de lege HP OfficeJet J4624 cartridge.

Hoe kan ik inkt reinigen met de officejet j4624?
Veel modellen hebben de ingebouwd reinigingsprogramma voor de printkop. Door deze werking zul je altijd een goede afdruk krijgen. Om de paar maanden de HP cartridges schoonmaken kan ook helpen. Je apparaat geeft zelf aan wanneer het gereinigd moet worden. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat kan uw printer zelf onderhoud uitvoeren.

Hoe kan ik de inkt voor de HP OfficeJet J4624 opnieuw vullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare artikelen te koop. Dat zijn hervulbare cartridges / toners die zelfstandig eenvoudig bij te vullen zijn met navulinkt. In de regel kan dit ook worden gedaan door organisatie die hier meer ervaring mee hebben. Deze shops bieden aantrekkelijke imitatie producten en geen originele HP cartridge-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de officejet j4624?
Een printer aansluiten en installeren gaat vandaag de dag erg eenvoudig. Meestal detecteert een windows PC of Mac een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Vergeet echter niet de relevante printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden op de download- en supportpagina van HP. De printer drivers voor de officejet j4624 kun je altijd raadplegen op de website van HP. In het downloadcentrum download je ook relevante assistentie zoals handleiding, garantievoorwaarden, tips voor het installeren en advies over storingen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de officejet j4624?
Een printerstoring is irritant en kan zorgen voor de nodige stress. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Deze foutmeldingen zijn te benaderen via de klantenondersteuning van de ontwikkelaar. Vaak voorkomende HP OfficeJet J4624 storingen zijn; geen inkt, slechte verbinding met mobiele apparaten, geen wifi, printkop fout, vastgelopen papier, cartridgeprobleem, slecht leesbare tekst, afdrukken kost veel inkt, wil niet printen, wil niet scannen.

Hoe kan ik de printer in het netwerk opnemen?
De beste HP (multifunctionele) printers werken met Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Groot pluspunt is dat ze ook werken vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De officejet j4624 WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Daarnaast kan je ook printen en scannen met smartphone apps of tablet (iPad).

Wat is precies een printerinkt abonnement?
Er bestaan meer en meer merken die speciale inkt-abonnementen aanbieden. Een winkel of fabrikant stuurt dan elke 8 weken, 4 keer per jaar of op het moment dat het inktniveau laag is een volle voordelige cartridge. Met deze dienst weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en heb je de garantie dat de printer je niet laat zitten. Er is een ruim aanbod van cartridge abonnementen. Voor kleine huishoudens (tientallen prints per maand) tot wat duurdere contracten (700-1000 prints per maand).

Plaats een reactie