bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP Photosmart B209B

Direct inkt voor de HP Photosmart B209B bestellen en laten bezorgen aan huis? Op Inktaanbieding.nl tref je de goedkoopste online verkooppunten en aantrekkelijke acties voor toners en cartridges voor elke printer. Zodoende bekijk je direct goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en uiteraard ook zwarte inkt die werken in een photosmart b209b in februari 2023. Evenzeer ontdek je via onze experts printer bespaartips, informatie omtrent namaak inkt & storingen en foutcodes.

 • Inktcartridges zijn er al vanaf €15,25.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de photosmart b209b: Roze (Magenta), Geel (Yellow), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Meestal heb je de keuze uit klooninkt of originele inkt van HP.
 • Huismerk inkt is lager geprijsd en is volledig gevuld. Dit geeft een besparing van wel 50%.
 • Een prima inktpatroon is de HP 364 XL met chip voordeelbundel (4set).
 • Advies: kies direct voor een extra grote voordeelverpakking.

Inhoud: Webshops met goedkoopste inkt voor HP Photosmart B209B | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt is geschikt voor de photosmart b209b? | Uitleg + info over inkt vervangen | Huismerk inkt kopen | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerkHP
Printerseriephotosmart
Modelnummerb209b
Soort printerInkjet
Geschikte cartridgeHP 364 XL met chip voordeelbundel (4set)
Verwachte prijs €€ = €€€

Goedkoopste HP Photosmart B209B printerinkt bestellen (februari 2023)

Printen is niet goedkoop. Een afdruk met alleen tekst in zwart kost al snel €0,06 en een full-color doorgaans €0,12 per print. Door middel van de goedkoopste HP Photosmart B209B cartridges bespaar je jaarlijks een hoop geld. Kiezen voor een lokale speciaalzaak voor je inkt-aankoop is in veel gevallen nogal duur. Je kunt veel geld besparen als je online de inktprijzen vergelijkt. Dat blijkt uit de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit is vooral het geval voor HP originele merkcartridges en merktoners. In onderstaand overzicht vind je de grote webshopswaar je probleemloos snel de juiste inkt kunt vinden. Per verkoper kan je zien of ze namaak inkt en/of originele producten in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Besparen op de kosten van een photosmart b209b? In onderstaande opsomming bieden we meerdere tricks zodat jij vanaf nu nog goedkoper kunt printen.

 • Bestel altijd budget inkt. De kwaliteit is uitstekend en bespaart al snel 55%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Kleureninkt is gewoon een stuk duurder.
 • Kies de voordelige printinstellingen. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals conceptmodus. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, maar je verbruikt veel minder inkt.
 • Overweeg een lettertype als Ecofont Sans en Times New Roman.
 • Kies voor de functie dubbelzijdig printen. Hierdoor heb je veel minder papier nodig.
 • Haal de printer van het net als er niet geprint wordt. Dit is om onnodig reinigen tegen te gaan.

Welke inkt is goed voor een photosmart b209b?

Zie je een seintje dat de inktvoorraad op is? Opletten: Inktniveau waarschuwingen kloppen nooit helemaal. Ga dus niet direct over tot het vervangen van de inkt. Bestel wel vroegtijdig nieuwe patronen en ververs deze als de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one HP Photosmart B209B is een zogeheten inkjetprinter. Het maakt gebruik van cartridges. Bekijk altijd welke kleur je moet vervangen. Dan informeer je welk typenummer geschikt is. Dit is simpel uit te zoeken.

 1. Het beste kun je kijken naar het cartridgenummer of fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Google op het specifieke printernummer. Zoals b209b uit de serie photosmart van HP.
 3. Doorzoek de handleiding; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij veel aanbieders zoals Officesavers en Mediamarkt.nl vind je ook huismerk-varianten. Deze zijn voordeliger en er zit vaak meer inkt in. Meer details lees je hier.

TypeKleurInfo
HP Photosmart B209B CyaanBlauwBlauwe inkt voor met name Signaalblauw of RAL 5005.
HP Photosmart B209B MagentaRozeRoze inkt voor Purperviolet of RAL 3012.
HP Photosmart B209B YellowGeelGele inkt voor kleuren als Olijfgeel en RAL 1000.
HP Photosmart B209B Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van tekst.
Tabel met diverse inktcartridges voor de photosmart b209b.

Werkende cartridges voor o.a. de photosmart b209b.
Ons systeem heeft verschillende ontdekt die compatibel zijn met deze printer.

 1. HP 364 XL met chip voordeelbundel (4set)
 2. 2x HP 364 XL met chip voordeelbundel (4set)
 3. 5x HP 364 XL met chip voordeelbundel (4set)
 4. ACTIE! 3x HP 364 XL Zwart met chip
 5. HP 364 XL Zwart met chipHP 364 XL Cyaan met chip
 6. HP 364 XL Magenta met chip
 7. HP 364 XL Geel met chip


Voordelige HP Photosmart B209B cartridge vervangen

Heb je de nieuwe inkt in huis? Gebruik dan ons stappenplan om een cartridge te vernieuwen. Hierna is er een kort informatieblok met alle benodigde informatie.

Uitleg cartridges photosmart b209b vervangen

 1. Inzicht in welke kleur(en) vervangen moeten worden

  De software op de PC zal een melding tonen welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Oude cartridge uit het aparaat halen

  Open het middengedeelte van de printer en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Deze gooi je niet in de grijze container. Zoek uit waar je ze het beste kunt weggooien.

 3. Verwijder verpakkingsmateriaal

  Haal de nieuwe cartridge uit het verpakkingsmateriaal. Haal het beschermmateriaal er af zoals aangegeven op de verpakking.

 4. Nieuwe cartridge in het apparaat plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit de klep weer af.

 5. Laatste controle fase

  De printer gaat nu de inkt testen. Zodra het allemaal gelukt is geeft de printer het huidige inktniveau aan. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-HP Photosmart B209B

Beste HP Photosmart B209B huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw photosmart b209b? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Je hebt meerdere keuzes: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, heeft een lager vulpercentage en heeft bijna dezelfde kwaliteit als originele producten.

Hoe goed is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn in principe gerecyclede originele patronen die nagevuld en opnieuw verkocht worden. Je kunt hiervoor terecht bij gespecialiseerde organisaties en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Deze B-merk inkt is tot het maximale niveau vol, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken niet perse het geval is. De afdrukkosten gaan dus fors omlaag. De kwaliteit van een printje toont 99% overeenkomst met originele inkt. 

Issues bij het gebruiken van een huismerk cartridge
Zo nu en dan komt er een bericht met een foutmelding bij het installeren van imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat HP je wil dwingen dat jij hun eigen cartridges gebruikt. Een dergelijke storing is vaak gewoon te negeren. Loop je alsnog tegen problemen aan? Dan vind je hierna enkele praktische adviezen.

 1. Controleer of je de goede navulbare cartridge hebt geplaatst.Vind uit welk modelnummer het is en check of deze overeenstemt met het nummer dat de fabrikant voorschrijft.
 2. Kies ervoor de printer te resetten. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
 3. Check of de inktcartridge wel goed vast zit.
 4. Bij de wat meer recente printers moet je dikwijls eerst een testprintje doen met de merkinkt. Vervolgens kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Achterhaal of je het kapje weg hebt gehaald.
 6. Zorg voor schone contactpunten bij het patroon.
 7. Update de printer software en eventuele drivers. Check de laatste versie van HP.
 8. Reinig de printkop.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, hoe los ik dat op?
Verschillende printers stoppen met printen in zwart-wit zodra de kleureninkt op is. Dat geeft grote irritatie. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen. Selecteer in de printer de mogelijkheid voor enkel zwart-wit afdrukken. Geen succes? Plak wat schilderstape over over de sensor van de lege HP Photosmart B209B cartridge.

Hoe werkt het inkt reinigen met de photosmart b209b?
De meeste apparaten beschikken over een reinigingsprogramma om de printkop schoon te houden. Met behulp van dit programma blijft jouw printer in topconditie. Af en toe uw HP cartridges ontdoen van stof is slim om te doen. Je product vertelt je wanneer het gereinigd moet worden. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) worden er printeronderhoud programma’s uitgevoerd.

Kan ik de inkt voor de HP Photosmart B209B bijvullen?
In de winkel zijn navulbare inktpatronen in voorraad. Dit zijn concreet hervulbare cartridges / toners die jij gewoon zelf thuis kunt bijvullen met navulinkt. In veel gevallen kan je het navullen ook laten doen bij organisatie die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze specialisten werken met goedkope huismerken of dure originele HP cartridge-inkt.

Hoe werkt het updaten van software en drivers voor de photosmart b209b?
Een printapparaat aansluiten en installeren gaat vandaag de dag erg eenvoudig. Over het algemeen detecteert een Mac of windows laptop een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Het snelst gaat dit met behulp van de bijbehorende printersoftware. Dat kun je downloaden via de service en ondersteuning pagina van HP. De geldige printer drivers die geschikt zijn voor de photosmart b209b vind je op de website van HP. Op de update- en service pagina vind je voorts handige informatie zoals een gebruiksaanwijzing, tips voor het installeren en oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de photosmart b209b?
Een printerstoring is ergerlijk en komt vaak net voor als het even niet uitkomt. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Zulke error-codes worden verder toegelicht via de portalen van het merk. Vaak voorkomende HP Photosmart B209B storingen zijn; vastgelopen papier, geen inkt, slechte verbinding met mobiele apparaten, geen wifi, reiniging, wil niet scannen, cartridgeprobleem, wil niet printen, langzaam, slecht leesbare tekst.

Hoe maak ik een printer geschikt voor het netwerk?
De huidige HP (multifunctionele) printers hebben Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Groot pluspunt is dat ze ook werken zonder kabel aan de PC of laptop. De photosmart b209b WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Tevens kan je ook printen en scannen met smartphone apps of tablet (iPad).

Hoe handig is een printer abonnement?
Tegenwoordig zijn er meerdere leveranciers die een inkt-abonnement aanbieden. De fabrikant stuurt je om de paar weken, om de 3 maanden of wanneer het inktpatroon bijna op is een nieuwe goedkope cartridge. Door hiervan gebruik te maken kan je niet meer vergeten inkt te kopen en heb je zekerheid dat de printer altijd bruikbaar is. Je kunt kiezen uit een aantal cartridge abonnementen. Van voordelig (15 prints per maand) tot duur (duizenden prints per maand).

Plaats een reactie