bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP OfficeJet 250

Online inkt voor de HP OfficeJet 250 bestellen en laten bezorgen? Middels onze vergelijker check je de betrouwbaarste webshops en acties voor cartridges en toners die passen in jouw printer. Daardoor bekijk je vlug goedkope kleureninkt (geel, cyaan, magenta) en key (zwarte) inkt die bedoeld zijn voor de officejet 250 in januari 2023. Ook doorzoek je via onze experts slimme bespaartips, info betreffende klooninkt & storingen en foutcodes.

 • Inktcartridges zijn te bestellen v.a €19,25.
 • Beschikbare kleuren voor de officejet 250: Zwart, Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Blauw (Cyaan).
 • Meestal heb je de keuze uit klooninkt of originele inkt van HP.
 • Navulbare inkt is (veel) goedkoper en bevat een grotere inhoud inkt. Dit levert een besparing op van wel 65%.
 • Een populair inktproduct is de HP 62XL Multipack.
 • Tip: met een voordeelverpakking ben je nog goedkoper uit.

Onderwerpen: Bekijk de goedkoopste inkt voor HP OfficeJet 250 | 6 tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt is geschikt voor de officejet 250? | Informatie over inkt vervangen | Huismerk inkt kopen | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

MerknaamHP
Serieofficejet
Modelnummer250
Categorie printerInkjet
Vaak gekozen cartridgeHP 62XL Multipack
Prijsindicatie €€

Goedkoopste HP OfficeJet 250 printerinkt bestellen (januari 2023)

Printen is best kostbaar. Een afdruk in zwart wit kost je om en nabij de tussen de 1 en 6 eurocent en een kleurenafdruk doorgaans €0,15 voor een afdruk. Door te kiezen voor de goedkoopste HP OfficeJet 250 cartridges kan iedereen eenvoudig geld besparen. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel voor nieuwe inkt is doorgaans nogal prijzig. Het is qua prijs gunstiger als je bij een webwinkel koopt. Dit blijkt uit de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit is vooral het geval voor HP originele merktoners en merkcartridges. In het schema hierna tref je de meest bekende aanbiederswaar je op een betrouwbare manier snel inkt voor jouw printer kunt vinden. Per winkel tonen we of ze huismerk inkt of ook originele a-merk producten aanbieden.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Nog voordeliger printen met de officejet 250? In onderstaande opsomming vind je meerdere handigheidjes om te besparen op de printkosten.

 • Ga voor klooninkt. De afdrukkwaliteit is vrijwel hetzelfde en je bespaart op deze manier al gauw 60%.
 • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Kies de voordelige printinstellingen. Bij het printen kan je kiezen voor opties als minimale kwaliteit. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
 • Kies een zuinig lettertype zoals Ecofont Sans of Garamond.
 • Print dubbelzijdig. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
 • Haal de printer van het stroomnet als je deze niet gebruikt. Dit is om onnodig reinigen tegen te gaan.

Wat is geschikte inkt voor de officejet 250?

Zie je een berichtje dat de inkt op is? Belangrijk: Deze popups worden doorgaans te vroeg afgegeven. Je kunt dit gerust even afwachten. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en vervang pas op het moment dat de afdrukken te licht worden.

De all-in-one HP OfficeJet 250 is een zogenoemde inkjetprinter. De printer gebruikt cartridges. Kijk allereerst welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Daarna check je welk soort model jij nodig hebt. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Je kunt het handigste zoeken op cartridgenummer of de fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
 2. Zoek op het printermodel. Voor jouw printer is dat 250 uit de serie officejet van HP.
 3. Check de handleiding; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij een aantal online leveranciers als printershop en printerinktshop.nl worden tevens budgetmerken verkocht. Doorgaans gunstig geprijsd en ook volledig gevuld. Meer gegevens hierover bieden we in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP OfficeJet 250 CyaanBlauwBlauwe inkt voor o.a. Lichtblauw en RAL 5010.
HP OfficeJet 250 MagentaRozeRoze inkt voor met name Lichtroze en RAL 3011.
HP OfficeJet 250 YellowGeelGele inkt voor met name Licht ivoorkleurig en RAL 1005.
HP OfficeJet 250 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het afdrukken van eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met verkrijgbare inktcartridges voor de officejet 250.

Toepasbare cartridges passend in de officejet 250.
Wij hebben de volgende gekozen die toe te passen zijn op je printer.

 1. HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
 2. HP 21XL inktcartridge Zwart
 3. HP 22XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP OfficeJet 250 cartridge vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Start dan het proces om de cartridge te verversen. Hierna staat een praktisch stappenplan met alle benodigde informatie.

Uitleg cartridges officejet 250 vervangen

 1. Welke kleur moet worden verwisseld?

  Je PC / Mac zal een melding tonen welke van de CMYK-patronen je moet verversen.

 2. Oude cartridge verwisselen

  Doe de klep van de printer omhoog en haal de oude patronen uit het device. Zet het niet bij het afval maar breng ze naar een inzamelpunt.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe cartridge uit het plastic. Haal het plakkertje er af zoals je kunt zien in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe cartridge in de printer plaatsen

  Plaats de patronen in de juiste sleuf. Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en sluit de printerkap.

 5. Laatste controle fase

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Als je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt geeft de printer het huidige inktniveau aan. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-HP OfficeJet 250

Beste HP OfficeJet 250 huismerk printerinkt kopen

De inkt (bijna) op van jouw officejet 250? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Kies voor een van deze twee: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, kan in verhouding meer printjes maken en heeft bijna dezelfde kwaliteit als originele merkinkt.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn de officiele merkproducten die nagevuld en opnieuw verkocht worden. Dit wordt geregeld door erkende specialisten en zijn tot wel 50% goedkoper. Deze B-merk inkt is volledig vol gevuld, wat bij de grote merken niet perse het geval is. De afdrukkosten gaan dus fors omlaag. De kwaliteit van een printje komt overeen met originele inkt. 

Issues bij het printen met een huismerk cartridge
Soms komt er een bericht met een foutmelding als je wilt printen met imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat HP hoopt dat jij hun eigen cartridges gebruikt. Dit type storingscode is vaak gewoon te negeren. Loop je alsnog tegen problemen aan? In dat geval vind je op deze pagina een aantal oplossingen die je kunt proberen.

 1. Bekijk of je de geschikte navulbare cartridge in huis hebt. Lees op de verpakking welk modelnummer erop staat en kijk of deze klopt met de fabriekscode van een origineel patroon.
 2. Haal de printer van het stroomnet. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
 3. Kijk of de inktcartridge goed vast zit en duw deze nog eens goed aan.
 4. Bij de wat meer recente printers moet je vaak eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Pas daarna kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Controleer of je het dopje / plastic helemaal hebt verwijderd.
 6. Veeg de contactpunten schoon met een droge doek.
 7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van HP.
 8. Kies voor printkop reinigen of spuitkanalen controleren.

Veelgestelde vragen

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, wat te doen?
Sommige printers stoppen met printen in zwart-wit als 1 andere kleur (geel, cyaan, magenta) op is. Dat is erg vervelend. In veel gevallen is dit op te lossen. Selecteer in de printer de mogelijkheid voor zwart-wit. Blijft de printer een error geven? Plak een zwart tapeje over het venster van de lege HP OfficeJet 250 cartridge.

Hoe werkt het inkt reinigen met de officejet 250?
Een groot deel van de all-in-one printers draaien automatisch een reinigingsprogramma om de printkop schoon te houden. Op deze manier heb jij altijd een mooie printafdruk. Zo nu en dan uw HP cartridges er even in en uit halen is ook aan te raden. Het systeem heeft een melding wanneer het gereinigd moet worden. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Kan ik de inkt voor de HP OfficeJet 250 bijvullen?
Op de markt zijn navulbare artikelen voor handen. We bedoelen dan hervulbare cartridges / toners die zelfstandig eenvoudig bij te vullen zijn met navulinkt. Meestal kan je het hervullen ook uitbesteden aan specialisten die hier ervaring mee hebben. Deze ondernemingen bieden voordelige namaak artikelen of kostbare originele HP cartridge-inkt.

Welke software en drivers zijn er voor de officejet 250?
Je all-in-one apparaat opstarten en installeren kost gelukkig niet veel tijd. Vaak herkent een windows of Mac computer de printer direct na het aansluiten. Zorg wel voor de up-to-date printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden op het informatieportaal van HP. De betrouwbare printer drivers voor de officejet 250 kan je altijd vinden op de website van HP. Op deze ondersteuning pagina vind je voorts additionele ondersteuning zoals handleiding, garantievoorwaarden, tips m.b.t. het onderhoud en hulp bij netwerkproblemen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de officejet 250?
Een printerstoring is vervelend en komt vaak net voor als het even niet uitkomt. De printer laat foutcodes zien. Deze foutmeldingen worden uitgelegd via het online portaal van de ontwikkelaar. Bekende HP OfficeJet 250 storingen zijn; vastgelopen papier, printkop fout, geen inkt, reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, langzaam, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst, wil niet scannen, wil niet printen.

Hoe kan ik de printer in het netwerk opnemen?
De nieuwste HP (multifunctionele) printers verschaffen draadloze netwerk opties (Airprint / Wireless printen). Groot pluspunt is dat je ook kunt printen vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De officejet 250 WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Evenzeer kunnen er ook prints gemaakt worden via de app op je telefoon of tablet.

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
De laatste jaren zien we meer en meer leveranciers waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. De fabrikant stuurt je om de 30 dagen, om de paar maand of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een volle goedkope cartridge. Zodoende zit je nooit met een leeg inktpatroon en kan je ervan uitgaan dat je ten allen tijde een afdruk kunt maken. Je hebt diverse cartridge abonnementen. Van eenvoudig (25-50 prints per maand) tot wat duurdere contracten (700-1000 prints per maand).

Plaats een reactie