bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Canon I-Sensys LBP 3100

Online inkt voor de Canon I-Sensys LBP 3100 bestellen en laten thuisbezorgen? Via Inktaanbieding.nl check je de goedkoopste online verkooppunten en acties voor toners en cartridges voor elke printer. Hierdoor tref je vandaag nog goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en zwarte inkt die bedoeld zijn voor de i-sensys lbp-3010 in december 2023. Daarnaast ontdek je op deze pagina tips om te besparen op de printkosten, informatie omtrent namaak inkt & technische specificaties.

 • Inkttoners kan je bestellen vanaf €44,25.
 • Keuze uit diverse kleuren voor de i-sensys lbp-3010: Geel (Yellow), Roze (Magenta), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Bij veel aanbieders kies je uit voordelige namaak inkt of originele inkt van Canon.
 • Alternatieve inkt is aanzienlijk voordeliger en wordt bovendien geheel gevuld. Dit levert een besparing op van wel 55%.
 • Een veel besteld inktpatroon is de 2x Canon 712 BK toner zwart.
 • Niet vergeten: met een voordeelverpakking ben je nog goedkoper uit.

Inhoudsopgave: Bestel de goedkoopste inkt voor de Canon I-Sensys LBP 3100 | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt past in de i-sensys lbp-3010? | Uitleg inkt vervangen | Huismerk inkt bestellen | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerkCanon
Printerseriei-sensys
Modelnummerlbp-3010
Type printerLaser
Vaak gekozen toner2x Canon 712 BK toner zwart
Vanafprijs €€

Goedkoopste Canon I-Sensys LBP 3100 printerinkt bestellen (december 2023)

Printen is niet goedkoop. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost je tegenwoordig €0,05 en een afdruk met kleur om en nabij de €0,10 of nog meer per printje. Door het kopen van de goedkoopste Canon I-Sensys LBP 3100 toners kan je jaarlijks veel geld besparen. Een merkdealer / winkel binnenlopen om inkt in te kopen is vaak nogal duur. Je bent veel goedkoper uit wanneer je online inkt bestelt. Dit blijkt uit de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit is vooral het geval voor Canon originele merkcartridges en merktoners. In onderstaand overzicht staan de meest populaire shops waar je probleemloos eenvoudig inkt voor jouw printer kunt vinden. Per aanbieder beschrijven we of ze alternatieve inkt of juist merk-inkt leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Zonder veel kosten printen met een i-sensys lbp-3010? In het lijstje hierna kan je aan de slag met meerdere truukjes zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Ga voor huismerk inkt. De kwaliteit is uitstekend en bespaart tot wel 55%.
 • Print zoveel mogelijk in het zwart of grijswaarden. Printen in kleur is nu eenmaal duur.
 • Maak gebruik van de juiste printinstellingen. Stel de printer in op bijvoorbeeld lage- of gemiddelde kwaliteit. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, alleen je inktverbruik daalt al gauw met 10%.
 • Probeer lettertypes zoals Courier en Garamond.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Hierdoor heb je veel minder papier nodig.
 • Trek de stekker uit de printer wanneer deze niet wordt gebruikt. Dit is om onnodig reinigen tegen te gaan.

Welke inkt kan in een i-sensys lbp-3010?

Ontvang je een berichtje dat de inkt op is? Belangrijk: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad zijn niet altijd nauwkeurig. Ga dus niet direct over tot het vervangen van de inkt. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en verwissel deze direct wanneer de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one Canon I-Sensys LBP 3100 noemen we ook wel een laserprinter. Deze gebruikt toners. Begin met het bekijken welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Dan informeer je welke inkt geschikt is. Dit kun je moeiteloos zelf doen.

 1. Zoek op tonernummer of de fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Google op het specifieke printernummer. Zoals lbp-3010 uit de serie i-sensys van het merk Canon.
 3. Doorzoek de handleiding; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij de meeste webwinkels als Inkclub en Staples kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Dit is scherper geprijsd en hebben meer ML inkt inhoud. Meer details check je hier.

TypeKleurInfo
Canon I-Sensys LBP 3100 CyaanBlauwBlauwe inkt voor Gentiaanblauw of RAL 5018.
Canon I-Sensys LBP 3100 MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Koraalrood en RAL 3005.
Canon I-Sensys LBP 3100 YellowGeelGele inkt voor Zwavelgeel of RAL 1037.
Canon I-Sensys LBP 3100 Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met kleuren inkttoners voor de i-sensys lbp-3010.

Geschikte toners passend in de i-sensys lbp-3010.
Wij hebben deze gedetecteerd die geschikt zijn voor deze printer.

 1. Canon 728 toner zwart
 2. 2x Canon 728 toner zwart


Voordelige Canon I-Sensys LBP 3100 toner vervangen

Is de nieuwe inkt thuisbezorgd? Dan is het tijd om de toner te vernieuwen. Hierna is er een handig stappenplan waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg toners i-sensys lbp-3010 vervangen

 1. Inzicht in welke kleur(en) vervangen moeten worden

  De PC toont je met info over de CMYK-patronen inhoud.

 2. Oude toner uit het aparaat halen

  Open de klep van de printer en verwijder het lege patroon. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak maar deponeer ze bij een inleverpunt.

 3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

  Haal de nieuwe toner voorzichtig uit de verpakking. Haal het beschermmateriaal er af zoals weergegeven in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe inkttoner in de printer zetten

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en sluit de printer.

 5. Installeren

  De printer controleert de geplaatste inkt. Als je de stappen juist uitgevoerd hebt zal de storingscode verdwijnen. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-Canon I-Sensys LBP 3100

Beste Canon I-Sensys LBP 3100 huismerk printerinkt kopen

De inkt (bijna) op van jouw i-sensys lbp-3010? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Er kan worden gekozen voor: originele inkt van Canon of huismerk toners. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, kan in verhouding meer printjes maken en heeft dezelfde hoge kwaliteit als inkt van het merk zelf.

Wat wordt verstaan onder huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn officiele merkartikelen die bijgevuld en opnieuw uitgegeven worden. Ze worden gefabriceerd door speciale bedrijven en zijn tot wel 50% goedkoper. Een huismerk product is volledig vol gevuld, terwijl dit bij originele inktpatronen niet perse het geval is. De afdrukkosten gaan dus fors omlaag. De afdruk is zo goed als hetzelfde als standaard inkt. 

Oplossingen op problemen met het printen met een huismerk toner
In enkele gevallen zul je een foutmelding krijgen bij het in gebruik nemen van imitatie inkt. Dit ontstaat doordat Canon liever heeft dat jij hun originele toners gebruikt. Een waarschuwing kan je gewoon wegklikken. Werkt dit niet? In dat geval vind je verderop enkele praktische adviezen.

 1. Begin met kijken of je de goede imitatie toner hebt gesteld. Noteer het modelnummer en ga na of deze in lijn is met de originele inkt.
 2. Kies ervoor de printer te resetten. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Controleer of de inkttoner goed is vastgeklikt.
 4. Bij een nieuwe printer moet je wel eens eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Als je dat gedaan hebt kan je de alternatieve inkt gebruiken.
 5. Onderzoek of je het stukje tape helemaal hebt verwijderd.
 6. Gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten te cleanen.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van Canon.
 8. Kies voor printkop reinigen of spuitkanalen controleren.

Veelgestelde vragen en problemen

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, hoe kan ik dat oplossen?
Meerdere printers blokkeren de zwart-wit functie in de situatie waar de blauwe, roze of gele inkt op is. Behoorlijk irritant. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor zwart en wit printen. Geen succes? Plak een zwart tapeje op het plastic venstertje van de lege Canon I-Sensys LBP 3100 toner.

Hoe werkt het inkt reinigen met de i-sensys lbp-3010?
Veel printproducten hebben een intern reinigingsprogramma om de printkop schoon te houden. Zodoende heb jij altijd een mooie printafdruk. Maandelijks de Canon toners even nakijken en schoonmaken is ook aan te raden. Je product geeft aan als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook in de standby-modus kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Kan ik de inkt voor de Canon I-Sensys LBP 3100 bijvullen?
Er bestaan unieke navulbare inktpatronen in voorraad. We bedoelen dan zogenaamde hervulbare patronen waarbij het navullen gewoon thuis kan gebeuren met navulinkt. Meestal wordt dit ook gedaan door printwinkels die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze ondernemingen bieden aantrekkelijke huismerken en geen originele Canon toner-inkt.

Welke software en drivers zijn er voor de i-sensys lbp-3010?
Jouw all-in-one printer installeren en klaar maken voor gebruik kost tegenwoordig niet veel tijd. Gewoonlijk herkent jouw windows PC of Mac de printer binnen een minuut. Je kunt uiteraard gebruik maken van de actuele printersoftware. Dit is te downloaden via de service en ondersteuning pagina van Canon. De meest actuele printer drivers voor de i-sensys lbp-3010 zijn te vinden op de website van Canon. Op de update- en service pagina vind je daarnaast relevante hulp zoals instructies, de juiste instellingen en hulp bij netwerkproblemen.

Hoe vind ik oplossingen bij storingen en error codes voor een i-sensys lbp-3010?
Een printerstoring is vervelend en komt altijd op een verkeerd moment. De printer laat foutcodes zien. Zulke foutmeldingen worden uitgelegd op het informatieportaal van de leverancier. Vervelende Canon I-Sensys LBP 3100 storingen zijn; geen wifi, geen inkt, vastgelopen papier, reiniging, printkop fout, slecht leesbare tekst, langzaam, cartridgeprobleem, wil niet scannen, wil niet printen.

Hoe kan ik de printer in het netwerk opnemen?
De tegenwoordige Canon scanners en printers beschikken over draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Groot pluspunt is dat ze ook werken vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De i-sensys lbp-3010 WiFi printer kun je dan eenvoudig online bereiken. Op dezelfde manier kan je ook een afdruk maken via de App op een tablet of smartphone.

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
De laatste jaren zien we een aantal merken en aanbieders die een inkt-abonnement aanbieden. Je krijgt dan om de paar weken, om de paar maand of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een gevulde goedkope toner. Zodoende heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en kan je ervan uitgaan dat de printer 100% zeker werkt. Je kunt kiezen uit een aantal toner abonnementen. Voor kleine huishoudens (15 prints per maand) tot duur (500 prints per maand).

Plaats een reactie