bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Hp Fax

Direct inkt voor de Hp Fax bestellen en gratis laten bezorgen? Met behulp van onze inktvergelijker tref je de beste winkels en aantrekkelijke acties voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Daardoor bestel je vlug goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en natuurlijk de basis zwarte inkt die passen in de fax inkjet in april 2023. Daarbij vind je via onze specialisten tips om te besparen op de printkosten, info omtrent namaak inkt & bekende storingen en printer problemen.

 • Inktcartridges bestel je al vanaf €15,50.
 • Beschikbare kleuren voor de fax inkjet: Zwart, Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Roze (Magenta).
 • Maak een keuze uit het huismerk of originele inkt van HP.
 • Alternatieve inkt is aanzienlijk voordeliger en is volledig gevuld. Je bespaart tot wel 50%.
 • Een vaak gebruikt product is de HP 78 XL Kleur.
 • Aanrader: neem een voordeelverpakking voor extra voordeel.

Inhoud: Bekijk de goedkoopste inkt voor Hp Fax | Zes tips voor goedkoper printen | Welke inkt is geschikt voor de fax inkjet? | Stappenplan inkt vervangen | Informatie over huismerk inkt | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

MerknaamHP
Seriefax
Modelnummerinkjet
Soort printerInkjet
Geschikte cartridgeHP 78 XL Kleur
Geschatte prijs

Goedkoopste Hp Fax printerinkt kopen (april 2023)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost je tegenwoordig €0,05 – €0,06 en een print met kleur al gauw €0,10 of nog meer per printje. Door de aankoop van de de goedkoopste Hp Fax cartridges kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. Een merkdealer / winkel binnenlopen om nieuwe inkt te kopen is doorgaans onverstandig. Je kunt veel geld besparen wanneer je online inkt bestelt. Dit komt naar voren uit de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit is met name zo voor HP originele merktoners en merkcartridges. In het overzicht hieronder bekijk je gerenommeerde aanbiederswaar je veilig en binnen enkele minuten inktpatronen kunt bestellen. Per website beschrijven we of ze budget inkt of juist merk-inkt leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Printen voor een gunstig tarief met de fax inkjet? Hieronder kan je aan de slag met diverse handigheidjes die helpen om nog goedkoper te printen.

 • Kies voor huismerk inkt. De kwaliteit doet amper onder voor merkinkt en zo bespaar jij tot maar liefst 55%.
 • Klik op “printen in zwart-wit” bij instellingen. Kleureninkt is duur.
 • Maak gebruik van de juiste printinstellingen. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals lage- of gemiddelde kwaliteit. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
 • Test het gebruik van lettertypes als Ryman Eco en Brush Script.
 • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
 • Trek de stekker uit de printer als deze een tijdje stil staat. Anders kan het zijn dat deze steeds gaat reinigen.

Wat is de juiste inkt voor de fax inkjet?

Ontvang je een seintje dat dat de voorraad inkt te laag is? Tip: Inktniveau waarschuwingen zijn een schatting. Wacht dus altijd even af met vervangen. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en zet deze er pas in op het moment dat de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one Hp Fax heet in de volksmond een inkjetprinter. Daarin passen cartridges. Kijk allereerst welke van de 4 kleuren (cyaan, geel, magenta of zwart) je moet vervangen. Hierna zoek je uit welk type je nodig hebt. Dit kun je moeiteloos zelf doen.

 1. Het makkelijkste is om te zoeken op cartridgenummer of de fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Zoek op printernaam. Zoals inkjet uit de serie fax van HP.
 3. Doorzoek de handleiding; dat is het meest betrouwbare document vanuit de fabrikant.

Bij veel online leveranciers als Inktweb.nl en Paradigit worden ook huismerken aangeboden. Doorgaans gunstig geprijsd en er zit vaak meer inkt in. Meer info lees je verderop.

TypeKleurInfo
Hp Fax CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Pastelblauw of RAL 5002.
Hp Fax MagentaRozeRoze inkt voor o.a. Framboosrood of RAL 3012.
Hp Fax YellowGeelGele inkt voor kleuren als Zinkgeel of RAL 1001.
Hp Fax Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van tekst.
Tabel met beschikbare inktcartridges voor de fax inkjet.

Relevante cartridges passend in de fax inkjet.
Wij hebben deze ontdekt die in jouw printer passen.

 1. HP 303XL (HT6N04AEPA + HT6N03AEPA) Multipack
 2. HP 303XL (T6N04AE) Black
 3. HP 303XL (HT6N03AEPA) Color


Voordelige Hp Fax cartridge vervangen

De goede inkt in huis gehaald? Start dan het proces om de cartridge te vervangen. Verderop vind je een kort informatieblok waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg cartridges fax inkjet vervangen

 1. Welke kleuren moet ik vervangen?

  De printer of computer laat een popup zien welke van de CMYK-patronen je moet verversen.

 2. Oude cartridge verwisselen

  Open het middengedeelte van de printer en verwijder het lege patroon. Dump ze niet in de container maar lever ze in bij een winkel of inzamelpunt.

 3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

  Haal de nieuwe cartridge uit het doosje. Verwijder het ontluchtingslabel zoals geïnstrueerd op de verpakking.

 4. Nieuwe cartridge in het apparaat plaatsen

  Plaats de patronen in de juiste sleuf. Zorg dat deze goed bevestigd zit en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Inktcontrole

  De printer gaat nu de inkt testen. Als je de stappen juist uitgevoerd hebt verdwijnt de foutcode. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-Hp Fax

Beste Hp Fax huismerk printerinkt kopen

Onvoldoende inkt in jouw fax inkjet? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Er kan worden gekozen voor: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, heeft 25% meer ml inhoud en doet het net zo goed als originele producten.

Hoe goed is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn in principe gerecyclede originele patronen die worden geïnspecteerd en schoongemaakt en opnieuw worden gevuld. Dit proces gebeurt bij erkende specialisten en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Klooninkt bevat altijd meer dan 90% inhoud, wat bij de grote merken soms niet zo is. Het is dus een slimme manier om te besparen. De kwaliteit van een printje is zo goed als hetzelfde als originele inkt. 

Oplossingen op problemen met het installeren van een huismerk cartridge
In sommige gevallen toont de printer een foutmelding bij het gebruik van imitatie inkt. Deze situatie komt voor omdat HP hoopt dat jij hun eigen cartridges koopt. Zo’n waarschuwing kan je in de meeste gevallen gewoon wegklikken. Nog niet opgelost? Je checkt verderop een aantal oplossingen die je kunt proberen.

 1. Bekijk of je de juiste namaak cartridge hebt. Vind uit welk modelnummer het is en kijk of deze strookt met de originele inkt.
 2. Trek de stekker uit de printer. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Controleer nog eens of de inktcartridge goed vastgeklikt zit.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je misschien eerst een afdruk maken met originele inkt. Als dat is gelukt kan alternatieve inkt in de printer worden gebruikt.
 5. Controleer nog eens of je de beschermingstape weg hebt gehaald.
 6. Veeg de contactpunten schoon met een droge doek.
 7. Zoek naar nieuwe drivers of printersoftware. Deze vind je op de site van HP.
 8. Onderhoud de printkop.

Veelgestelde vragen

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, hoe los ik dat op?
Veel printers blokkeren de zwart-wit functie wanneer een andere kleur op is. Behoorlijk irritant. In veel gevallen is dit op te lossen. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor enkel zwart-wit afdrukken. Blijft de printer een error geven? Plak een stuk donker plakband op de volumelezer van de lege Hp Fax cartridge.

Hoe werkt het inkt reinigen met de fax inkjet?
Nieuwe printers hebben een intern reinigingsprogramma om de printkop schoon te maken. Door dit systeem blijft de print kwaliteit goed. Zo nu en dan uw HP cartridges schoonmaken met een doekje draagt ook bij aan een langere levensduur. Je product zal een melding tonen wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Hoe kan ik de inkt voor de Hp Fax navullen?
In de winkel zijn navulbare items in de handel. Dat zijn speciale patronen die bijgevuld kunnen worden met navulinkt. Ook kan je dit ook laten uitvoeren door ondernemingen die hierin gespecialiseerd zijn. Deze organisaties bieden voordelige namaak artikelen in plaats van originele HP cartridge-inkt.

Wat is de meest actuele software en drivers voor de fax inkjet?
Jouw all-in-one printer aansluiten en installeren is niet heel complex meer. Gewoonlijk detecteert een Mac of windows computer de printer direct na het aansluiten. Zorg wel voor de relevante printersoftware. Deze kan je downloaden en installeren via de portalen van HP. De erkende printer drivers die geschikt zijn voor de fax inkjet zijn te downloaden op de website van HP. Daar download je voorts praktische specificaties als handleidingen, info over het reinigingsprogramma en hulp bij netwerkproblemen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de fax inkjet?
Een printerstoring is vervelend en komt altijd ongelegen. Door de foutcodes weet jij waar je aan toe bent. Dergelijke foutmeldingen zijn op te zoeken via de service en ondersteuning pagina van de fabrikant. Vaak voorkomende Hp Fax storingen zijn; geen inkt, printkop fout, vastgelopen papier, reiniging, geen wifi, afdrukken kost veel inkt, wil niet printen, slecht leesbare tekst, wil niet scannen, cartridgeprobleem.

Kan ik draadloos printen en de printer aan het netwerk hangen?
De nieuwere HP (multifunctionele) printers verlenen Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Dat betekent dat je vanuit je luie stoel kunt printen vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De fax inkjet WiFi printer is dan via internet te benaderen. Evengoed kan je ook printen en scannen met een tablet (iPad) app of via de smartphone.

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
Vandaag de dag zien we steeds meer fabrikanten waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. Een winkel of fabrikant stuurt dan per 4 weken, om de zoveel maanden of op het moment dat het inktniveau laag is een volle goedkope cartridge. Op basis daarvan zit je nooit met een leeg inktpatroon en mag je erop vertrouwen dat de printer altijd bruikbaar is. Je hebt diverse cartridge abonnementen. Voor kleine huishoudens (75 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (duizenden prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • HP Fax 1120
 • HP Fax 1220
 • HP Fax 1230
 • HP Fax 1240
 • HP Fax 1250
 • HP Fax 3180
 • Plaats een reactie