bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP OfficeJet J4500

Goedkoop en snel inkt voor de HP OfficeJet J4500 bestellen en laten bezorgen? Met behulp van onze inktvergelijker bekijk je de voordeligste winkels en aanbiedingen voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Op deze manier scoor je snel goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en niet te vergeten zwarte inkt die past in je officejet j4500 in februari 2023. Daarbovenop vind je op deze website bespaartips, info m.b.t. klooninkt en printfouten en errorcodes.

 • Inktcartridges worden al aangeboden vanaf €15,25.
 • Keuze uit diverse kleuren voor de officejet j4500: Geel (Yellow), Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Er kan worden gekozen voor het huismerk of originele inkt van HP.
 • Navulbare inkt is voordeliger en is volledig gevuld. Je bespaart al snel 60%.
 • Een prima inktpatroon is de HP 901 XL Voordeelbundel.
 • Let op: bestel direct een voordeelverpakking voor de beste deal.

Inhoud: Bekijk de goedkoopste inkt voor HP OfficeJet J4500 | Goedkoper printen met deze bespaartips | Welke inkt kan in een officejet j4500? | Stappenplan inkt vervangen | Informatie over huismerk inkt | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

MerknaamHP
Printerserieofficejet
Modelnummerj4500
Soort printerInkjet
Populaire cartridgeHP 901 XL Voordeelbundel
Verwachte prijs €€

Goedkoopste HP OfficeJet J4500 printerinkt bestellen (februari 2023)

Printen is best kostbaar. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost – afhankelijk van de gekozen inkt – gemiddeld €0,05 en een kleurenafdruk gemiddeld €0,12 voor een print. Door te printen met de goedkoopste HP OfficeJet J4500 cartridges is het eenvoudig om geld te besparen. Een willekeurige winkel binnenlopen om daar inkt aan te schaffen is meestal erg duur. Je bent veel goedkoper uit wanneer je online inkt bestelt. Dat toont de Consumentenbond die jaarlijks een prijspeiling doet. Dit zien we vooral bij HP originele merktoners en merkcartridges. In het volgende schema bekijk je de meest bekende online aanbieders waar je op een gebruiksvriendelijke manier snel inktpatronen kunt bestellen. Per verkoper kan je bekijken of ze alternatieve inkt en/of originele producten in hun aanbod hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Besparen op de printkosten
Printen voor een gunstig tarief met de officejet j4500? In het volgende schema bekijk je diverse tips om te besparen op de printkosten.

 • Bestel altijd namaak inkt. De printkwaliteit is vergelijkbaar en je bespaart op deze manier al gauw 65%.
 • Probeer zoveel als het kan zwart-wit te printen. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Bekijk de verschillende printinstellingen eens. Kies bijvoorbeeld voor de optie minimale kwaliteit. De afdrukkwaliteit gaat iets achteruit, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
 • Selecteer een zuinig lettertype als Ecofont of Calibri.
 • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Hierdoor heb je veel minder papier nodig.
 • Haal de printer van het stroomnet als er geen afdruktaken zijn. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt kan ik gebruiken in een officejet j4500?

Krijg je een seintje dat dat de voorraad inkt te laag is? Opletten: Deze meldingen zijn niet altijd nauwkeurig. Je hoeft dus ook niet direct te handelen. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en vernieuw deze wanneer de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one HP OfficeJet J4500 is een zogeheten inkjetprinter. Deze gebruikt cartridges. Check eerst welke kleur je moet vervangen. Ook informeer je welk typenummer geschikt is. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Je kunt het handigste zoeken op cartridgenummer / fabriekscode. Deze vind je aan de zijkant of voorkant.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. Bijvoorbeeld j4500 uit de serie officejet van HP.
 3. Kijk in de handleiding; dat is het meest betrouwbare document vanuit de fabrikant.

Bij veel online leveranciers als Inktweb.nl en Office Centre worden ook huismerken aangeboden. Deze zijn goedkoper en hebben meer ML inkt inhoud. Meer details daarover lees je hier.

TypeKleurInfo
HP OfficeJet J4500 CyaanBlauwBlauwe inkt voor onder andere Nachtblauw en RAL 5011.
HP OfficeJet J4500 MagentaRozeRoze inkt voor met name Bruinrood en RAL 4005.
HP OfficeJet J4500 YellowGeelGele inkt voor o.a. Parelmoer goud en RAL 1034.
HP OfficeJet J4500 Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met de mogelijke inktcartridges voor de officejet j4500.

Populaire cartridges voor de officejet j4500.
Onze expert heeft de volgende gedetecteerd die geschikt zijn voor deze printer.

 1. HP 45 XL + HP 78 XL multipack
 2. HP 45 XL zwart
 3. HP 78 XL Kleur


Voordelige HP OfficeJet J4500 cartridge vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Gebruik dan ons stappenplan om een cartridge te wisselen. Verderop plaatsen we een kort informatieblok zodat jij dit zelf kunt doen.

Uitleg cartridges officejet j4500 vervangen

 1. Welke kleuren moet ik vervangen?

  De software op de PC zal een melding tonen welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

 2. Lege cartridge uit de printer halen

  Open het middengedeelte van de printer en haal het oude patroon eruit. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak maar lever ze in bij een inleverpunt.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe cartridge uit de doos. Haal het plastic eraf zoals je kunt zien op de verpakking.

 4. Nieuwe inktcartridge plaatsen

  Plaats de patronen in de juiste sleuf. Zorg dat het goed vastklikt en sluit de klep.

 5. Inktcontrole

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Op het moment dat je dit op de juiste manier hebt gedaan wordt het correcte inktniveau getoond. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-HP OfficeJet J4500

Beste HP OfficeJet J4500 huismerk printerinkt kopen

Is de inkt op van jouw officejet j4500? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Er zijn twee mogelijkheden: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt zorgt voor een besparing tot wel 60%, bevat vaak meer inkt en komt vaak net zo goed uit de test als originele inkt.

Wat wordt verstaan onder huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn de officiele merkproducten die opnieuw gevuld worden met inkt. Je kunt hiervoor terecht bij derde partijen en ze zijn doorgaans voordeliger. Een huismerk product is volledig vol gevuld, wat bij de A-merken niet altijd aan de orde is. Dankzij deze producten ga je dus veel goedkoper printen. De kwaliteit van een printje is nagenoeg hetzelfde i.v.m. originele inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het gebruiken van een huismerk cartridge
Soms heb je te maken met een foutmelding bij het installeren van imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat HP je wil dwingen dat jij hun eigen cartridges installeert. Dit type waarschuwing kan je doorgaans wegdrukken. Kun je het niet wegklikken? We bieden verderop diverse snelle tips.

 1. Kijk of je de juiste imitatie cartridge hebt liggen. Noteer het modelnummer en kijk of deze matcht met het nummer dat de fabrikant voorschrijft.
 2. Zet de printer terug naar fabrieksinstellingen. Het kan helpen om de printer even 15 – 30 minuten uit te laten.
 3. Controleer nog eens of de inktcartridge wel goed vast zit.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je vaak eerst een keer printen met de originele inkt. Wanneer dat is gelukt kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Achterhaal of je het lipje hebt weggedaan.
 6. Maak de contactpunten schoon met een zachte droge doek.
 7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van HP.
 8. Zorg voor een schone printkop.

Veelgestelde vragen

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, hoe los ik dat op?
Sommige printers weigeren zwart-wit te printen wanneer de roze, gele of blauwe inkt op is. Dat is erg vervelend. Er is wel een oplossing zodat je niet onnodig dure kleureninkt hoeft te kopen. Kies allereerst bij de printerinstellingen voor alleen zwart. Werkt dit niet? Plak wat schilderstape over op de volumelezer van de lege HP OfficeJet J4500 cartridge.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de officejet j4500?
Een groot deel van de multifunctionals draaien automatisch een reinigingsprogramma om de printkop in goede conditie te houden. Zo blijft de print kwaliteit goed. Soms de HP cartridges schoonmaken draagt ook bij aan een langere levensduur. Het systeem laat het automatisch weten wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat worden er printeronderhoud programma’s uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de HP OfficeJet J4500 navullen?
Bij veel organisaties zijn navulbare producten in voorraad. Dat zijn navulbare toners / cartridges die jij gewoon zelf thuis kunt bijvullen met navulinkt. Tevens kan je dit ook laten doen bij printshops die daar de juiste materialen voor hebben. Deze experts faciliteren laag geprijsde kloon artikelen en geen originele HP cartridge-inkt.

Wat is de meest actuele software en drivers voor de officejet j4500?
Je all-in-one apparaat aansluiten en installeren hoeft niet zo frustrerend meer te zijn. Vaak detecteert een Mac of windows laptop de aangesloten printer vanzelf al. Randvoorwaarde is wel het installeren van de bijbehorende printersoftware. Deze kan je downloaden en installeren via de bijgeleverde CD van HP. De beste printer drivers voor een officejet j4500 staan voor je klaar op de website van HP. Op deze ondersteuning pagina download je voorts relevante info zoals handleiding, garantievoorwaarden, tips m.b.t. het onderhoud en oplossingen voor foutmeldingen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de officejet j4500?
Een printerstoring is irritant maar is soms makkelijk op te lossen. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Dergelijke foutmeldingen worden verder toegelicht op het gebruikersportaal van de leverancier. Vaak voorkomende HP OfficeJet J4500 storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, vastgelopen papier, geen inkt, reiniging, printkop fout, afdrukken kost veel inkt, wil niet printen, wil niet scannen, langzaam, cartridgeprobleem.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De tegenwoordige HP printers verlenen draadloze WiFi functionaliteiten (wireless / airprint). Groot pluspunt is dat je ook kunt afdrukken vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De officejet j4500 WiFi printer kun je dan eenvoudig online bereiken. Daarnaast kunnen de printfunctionaliteiten worden gebruikt vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
Er bestaan verschillende leveranciers die speciale inkt-abonnementen aanbieden. Een winkel of fabrikant stuurt dan maandelijks, om de zoveel maanden of zodra de inkt bijna op is een gevulde goedkope cartridge. Door hiervan gebruik te maken beschik je altijd over voldoende inkt en heb je de garantie dat de printer je niet laat zitten. Er bestaan meerdere cartridge abonnementen. Van budget (25 prints per maand) tot grote abonnementen (honderden prints per maand).

Plaats een reactie