bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP OfficeJet G55

Eenvoudig online inkt voor de HP OfficeJet G55 bestellen en laten bezorgen? Middels onze vergelijker tref je de meest geschikte aanbieders en aanbiedingen voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Daardoor tref je vlug goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en uiteraard ook zwarte inkt die geldig zijn voor de officejet g55 in februari 2024. Eveneens tref je op deze pagina handige printer tips, specificaties aangaande namaak inkt en printfouten en errorcodes.

 • Inktcartridges worden soms al verkocht v.a. €13,50.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de officejet g55: Blauw (Cyaan), Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Bij veel aanbieders kies je uit een budgetlabel of originele inkt van HP.
 • Budget inkt is stukken goedkoper en wordt bovendien geheel gevuld. Je bespaart al snel 60%.
 • Een uitstekend item is de HP 45 XL + HP 78 XL multipack.
 • Niet vergeten: met een voordeelverpakking ben je nog goedkoper uit.

Spring direct naar: Vind de goedkoopste inkt voor HP OfficeJet G55 | 6 tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt heb ik nodig voor de officejet g55? | Uitleg inkt vervangen | Uitleg over huismerk inkt | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerkHP
Serieofficejet
Modelg55
Categorie printerInkjet
Vaak gekozen cartridgeHP 45 XL + HP 78 XL multipack
Verwachte prijs €€

Goedkoopste HP OfficeJet G55 printerinkt bestellen (februari 2024)

Printen is nu eenmaal duur. Een afdruk in zwart wit kost je tegenwoordig €0,05 – €0,06 en een afdruk met kleur gemiddeld €0,08 – €0,11 per a4. Met het assortiment van de goedkoopste HP OfficeJet G55 cartridges bespaar je jaarlijks een hoop geld. Kiezen voor een lokale speciaalzaak om daar inkt aan te schaffen is in de regel nogal duur. Je kunt veel geld besparen als je online de inktprijzen vergelijkt. Dat weten we van de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit geldt in het bijzonder voor HP originele merktoners en merkcartridges. In het schema hierna vind je de meest bekende aanbiederswaar je op een gebruiksvriendelijke manier direct de juiste inkt kunt vinden. Per aanbieder kan je bekijken of ze alternatieve inkt en/of de officiële producten verkopen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Nog goedkoper printen met de officejet g55? In de box hieronder vind je verschillende slimmigheidjes om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Ga voor namaak inkt. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde en zo bespaar jij tot maar liefst 65%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Kleureninkt is duur.
 • Printers hebben verschillende bespaaropties. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals snel printen. Je levert dan iets in op kwaliteit, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Overweeg een lettertype als Ryman Eco en Times New Roman.
 • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Hierdoor heb je veel minder papier nodig.
 • Haal de stekker uit de printer als je deze niet gebruikt. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt is goed voor een officejet g55?

Geeft de computer een berichtje dat dat het inktpatroon leeg is? Tip: Deze meldingen zijn niet altijd nauwkeurig. Wacht dus altijd even af met vervangen. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en start pas met het vervangen zodra de kwaliteit duidelijk minder wordt.

De all-in-one HP OfficeJet G55 is een inkjetprinter. Het maakt gebruik van cartridges. Bekijk altijd welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Hierna vergelijk je welk typenummer geschikt is. Daarvoor heb je eigenlijk geen advies nodig.

 1. Het beste kun je kijken naar het cartridgenummer of de fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Zoek op het printertype. Bijvoorbeeld g55 uit de serie officejet van het merk HP.
 3. Neem een handleiding door; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij verschillende webshops zoals Inktshop.nl en inktknaller.nl worden tevens budgetmerken verkocht. Dit is scherper geprijsd en hebben meer ML inkt inhoud. Een uitgebreidere uitleg lees je hier.

TypeKleurInfo
HP OfficeJet G55 CyaanBlauwBlauwe inkt voor Waterblauw en RAL 5004.
HP OfficeJet G55 MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Oxyderood of RAL 4012.
HP OfficeJet G55 YellowGeelGele inkt voor tinten als Dahliageel of RAL 1023.
HP OfficeJet G55 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van tekst.
Tabel met beschikbare inktcartridges voor de officejet g55.

Toepasbare cartridges voor de officejet g55.
Wij hebben deze gevonden die geschikt zijn voor deze printer.

 1. HP 932XL + HP 933XL multipack
 2. HP 932XL Zwart
 3. HP 933XL Cyaan
 4. HP 933XL Magenta
 5. HP 933XL Geel


Voordelige HP OfficeJet G55 cartridge vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Dan is het tijd om de cartridge te verwisselen. Hieronder zetten we adviezen zodat jij dit zelf kunt doen.

Uitleg cartridges officejet g55 vervangen

 1. Inzicht in welke kleur(en) vervangen moeten worden

  De software op de PC geeft aan welke patronen precies vervangen moeten worden.

 2. Oude cartridge verwijderen

  Open de klep van de printer en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Gooi het nooit zomaar weg. Let op: dit behoort tot chemisch afval.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe cartridge uit de doos. Verwijder het beschermmateriaal zoals aangegeven in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe inktcartridge herinstalleren

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Zorg dat deze goed bevestigd zit en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Inktcontrole

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Op het moment dat het allemaal gelukt is wordt het correcte inktniveau getoond. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-HP OfficeJet G55

Beste HP OfficeJet G55 huismerk printerinkt kopen

Onvoldoende inkt in jouw officejet g55? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Je hebt feitelijk 2 keuzes: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, heeft 25% meer ml inhoud en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als originele inktpatronen.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn meestal gebruikte originele producten die worden geïnspecteerd en schoongemaakt en opnieuw worden gevuld. Dit proces gebeurt bij betrouwbare leveranciers en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Een huismerk product is volledig vol gevuld, terwijl dit bij originele inktpatronen vaak niet gebeurt. Het is dus een slimme manier om te besparen. De afdruk is erg goed, het is nauwelijks te onderscheiden van originele inkt. 

Issues bij het installeren van een huismerk cartridge
Misschien zul je een foutmelding krijgen als je wilt printen met imitatie inkt. Dat komt omdat HP eigenlijk wil dat jij hun eigen cartridges gebruikt. Een foutcode kan je gewoon wegklikken. Lukt printen dan alsnog niet? We bieden verderop nog een aantal tips.

 1. Kijk allereerst of je de goede namaak cartridge hebt geplaatst.Vind uit welk modelnummer het is en kijk of deze overeenstemt met de originele inkt.
 2. Reset de printer naar de fabrieksinstellingen. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
 3. Bekijk of de inktcartridge goed is vastgeklikt.
 4. Bij nieuwere printers moet je soms eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Als dat is gelukt kan je de alternatieve inkt gebruiken.
 5. Kijk of je het beschermingsmateriaal hebt losgemaakt.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van HP.
 8. Inspecteer de printkop.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, hoe los ik dat op?
Verschillende printers weigeren zwart-wit te printen in het geval dat een andere kleur leeg is. Dat is zeer frustrerend. In veel gevallen is dit op te lossen. Stel de printer allereerst in op alleen zwart. Lukt dit niet? Plak ondoorzichtige tape over de sensor van de lege HP OfficeJet G55 cartridge.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de officejet g55?
Veel printproducten passen zelf een reinigingsprogramma toe om de printkop schoon te houden. Met behulp van dit programma blijft jouw printer in topconditie. Om de paar maanden de HP cartridges ontdoen van stof draagt ook bij aan een langere levensduur. Je printer laat een popup zien wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Kan ik de inkt voor de HP OfficeJet G55 navullen?
Er bestaan unieke navulbare producten te koop. We bedoelen dan zogenaamde hervulbare patronen die je simpel met navulinkt kunt bijvullen. Vaak kan je dit ook laten doen bij specialisten die hier ervaring mee hebben. Deze specialisten faciliteren aantrekkelijke imitatie producten of dure originele HP cartridge-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de officejet g55?
Printers en scanners aansluiten en installeren is sinds enkele jaren kinderspel. Normaliter herkent jouw windows PC of Mac een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Randvoorwaarde is wel het installeren van de up-to-date printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden op het informatieportaal van HP. De populairste printer drivers voor een officejet g55 kan je altijd vinden op de website van HP. In het downloadcentrum bekijk je verder additionele ondersteuning zoals instructies, tips m.b.t. het onderhoud en hulp bij netwerkproblemen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de officejet g55?
Een printerstoring is ergerlijk en komt altijd op een verkeerd moment. Door de foutcodes weet jij waar je aan toe bent. Zulke error-codes kun je achterhalen via de website van de leverancier. Vervelende HP OfficeJet G55 storingen zijn; geen wifi, reiniging, vastgelopen papier, slechte verbinding met mobiele apparaten, printkop fout, wil niet scannen, langzaam, slecht leesbare tekst, wil niet printen, afdrukken kost veel inkt.

Kan ik de printer met het netwerk verbinden?
De nieuwere HP all-in-one printers bieden je Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Dit heeft als voordeel dat je het apparaat ook kunt benaderen met elk gewenst device (laptop, PC, smart devices). De officejet g55 WiFi printer is dan via internet te benaderen. Tevens kan er worden geprint via de App op een tablet of smartphone.

Is er ook een printerinkt abonnement?
Vandaag de dag zien we meer en meer merken en aanbieders waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. Je ontvangt dan om de paar weken, 4 keer per jaar of op het moment dat het inktniveau laag is een volle goedkope cartridge. Met die service kan je niet meer vergeten inkt te kopen en heb je zekerheid dat de printer 100% zeker werkt. Je kunt kiezen uit een aantal cartridge abonnementen. Van goedkoop (tientallen prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (250-1000 prints per maand).

Plaats een reactie