bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP OfficeJet J4540

Goedkoop en snel inkt voor de HP OfficeJet J4540 bestellen en laten bezorgen? Middels onze vergelijker vergelijk je de goedkoopste aanbieders en forse kortingen voor cartridges en toners voor elke printer. Hierdoor vind je vlug goedkope kleureninkt (magenta, geel, cyaan) en zwarte inkt die compatibel zijn met de officejet j4540 in februari 2023. Daarbij bekijk je op deze pagina slimme bespaartips, details met betrekking tot huismerk-inkt en bekende storingen en printer problemen.

 • Inktcartridges zijn er al vanaf €16,00.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de officejet j4540: Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) Geel (Yellow) en Zwart.
 • Je kunt kiezen uit huismerkproducten of originele inkt van HP.
 • Huismerk inkt is (veel) goedkoper en er zit vaak meer inkt in. Dit geeft een besparing van wel 65%.
 • Een bekend patroon is de HP 901 XL Voordeelbundel.
 • Aanrader: neem een voordeelverpakking voor extra voordeel.

Snelkoppelingen: Goedkoopste inkt voor HP OfficeJet J4540 | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt heb ik nodig voor de officejet j4540? | Informatie over inkt vervangen | Huismerk inkt bekijken | Veelgestelde vragen met antwoorden

MerkHP
Printerserieofficejet
Modelnummerj4540
Categorie printerInkjet
Populaire cartridgeHP 901 XL Voordeelbundel
Geschatte prijs € – €€

Goedkoopste HP OfficeJet J4540 printerinkt bestellen (februari 2023)

Printen is best kostbaar. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost je tegenwoordig €0,04 – €0,06 en met kleur doorgaans €0,10 per afdruk. Door de aankoop van de de goedkoopste HP OfficeJet J4540 cartridges kan je al snel vele tientallen euro’s besparen. Kiezen voor een lokale speciaalzaak voor je inkt-aankoop is in veel gevallen onverstandig. Een lagere prijs kun je bereiken als je bij een webwinkel koopt. Dit komt naar voren uit de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit zien we vooral bij HP originele merktoners en merkcartridges. In de bijgaande tabel tref je erkende online aanbieders waar je probleemloos direct de juiste inkt kan bestellen. Per aanbieder tonen we of ze budget inkt of juist merk-inkt in hun aanbod hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Goedkoop printen met de officejet j4540? In de box hieronder bieden we een aantal slimmigheidjes zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Bestel altijd budget inkt. De printkwaliteit is vergelijkbaar en je bespaart tot wel 50%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Het gebruik van kleureninkt is duurder.
 • Verdiep je eens in de printinstellingen. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als eco-stand. Je levert dan iets in op kwaliteit, maar je verbruikt veel minder inkt.
 • Test het gebruik van lettertypes als Century Gothic en Calibri.
 • Druk dubbelzijdig af. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
 • Haal de printer van de stroom als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt is goed voor een officejet j4540?

Ontvang je een notificatie dat de inktvoorraad op is? Opletten: Deze berichten blijken vaak niet te kloppen. Het is geen probleem om dit even af te wachten. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en vernieuw deze als de afdrukken te licht worden.

De all-in-one HP OfficeJet J4540 is een zogenoemde inkjetprinter. Hij maakt gebruik van cartridges. Controleer eerst welke kleur je moet vervangen. Daarna achterhaal je welk typenummer geschikt is. Daar kom je eenvoudig achter.

 1. Controleer het cartridgenummer of fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
 2. Zoek op het printermodel. Denk dan aan j4540 uit de serie officejet van HP.
 3. Neem een handleiding door; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij diverse online aanbieders als Officesavers en printerinktshop.nl vind je ook huismerk-varianten. Deze zijn voordeliger en beschikken over meer printvermogen. Een uitgebreidere uitleg lees je in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP OfficeJet J4540 CyaanBlauwBlauwe inkt voor o.a. Signaalblauw of RAL 5001.
HP OfficeJet J4540 MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Zuiverrood en RAL 3018.
HP OfficeJet J4540 YellowGeelGele inkt voor met name Zinkgeel of RAL 1016.
HP OfficeJet J4540 Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met kleuren inktcartridges voor de officejet j4540.

Populaire cartridges voor een officejet j4540.
Onze expert heeft de volgende geselecteerd die passen in deze printer.

 1. HP 337XL + HP 343XL Voordeelbundel
 2. HP 338XL + HP 343XL Voordeelbundel
 3. HP 337XL inktcartridge Zwart
 4. HP 338XL inktcartridge Zwart
 5. HP 343XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP OfficeJet J4540 cartridge vervangen

Heb je de nieuwe inkt in huis? Dan is het tijd om de cartridge te verversen. Onderstaand vind je een overzicht zodat jij dit zelf kunt doen.

Uitleg cartridges officejet j4540 vervangen

 1. Welke kleur moet worden verwisseld?

  Je windows of mac PC indiceert met info over de CMYK-patronen inhoud.

 2. Lege cartridge verwijderen

  Open de printerkast en klik de lege patronen eruit. Zet het niet bij het afval. Je kunt ze afgeven bij een computerwinkel of inleverpunt.

 3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

  Haal de nieuwe cartridge uit de doos. Verwijder het plastic zoals aangegeven in de instructies.

 4. Nieuwe inktcartridge in het apparaat plaatsen

  Plaats het patroon in de printer. Zorg dat deze goed bevestigd zit en sluit de klep weer af.

 5. Inktcontrole

  De printer gaat nu de inkt testen. Indien het allemaal gelukt is geeft de printer het huidige inktniveau aan. Je kunt nu weer printen.

printerinkt-HP OfficeJet J4540

Beste HP OfficeJet J4540 huismerk printerinkt kopen

Is de inkt op van jouw officejet j4540? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Je hebt meerdere keuzes: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt zorgt voor een besparing tot wel 60%, heeft een groter inhoud en heeft dezelfde hoge kwaliteit als originele merkinkt.

Hoe goed is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn de officiele merkproducten die een tweede leven krijgen en opnieuw worden gevuld. Dit wordt gedaan door derde partijen en de prijs is erg concurrerend. Huismerk-inkt bevat altijd meer dan 90% inhoud, wat bij de A-merken niet altijd aan de orde is. Goedkoop afdrukken wordt zo een stuk eenvoudiger. De afdrukkwaliteit is uitstekend en doet amper onder voor standaard inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het installeren van een huismerk cartridge
Bij sommige printers toont de printer een foutmelding bij het in gebruik nemen van imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat HP hoopt dat jij hun eigen cartridges installeert. Een dergelijke foutmelding is vaak gewoon te negeren. Blijft de printer foutcodes geven? Je treft hieronder nog wat adviezen.

 1. Onderzoek of je de juiste imitatie cartridge in huis hebt. Zoek uit welk modelnummer erop staat en kijk of deze hetzelfde is als het nummer in de gebruikershandleiding.
 2. Kies ervoor de printer te resetten. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Loop nog eens na of de inktcartridge goed vast zit en duw deze nog eens goed aan.
 4. Bij het in gebruik nemen van een nieuwe printer moet je mogelijk eerst een testprintje doen met de merkinkt. Hierna kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Achterhaal of je het beschermkapje helemaal hebt verwijderd.
 6. Gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten te cleanen.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van HP.
 8. Onderhoud de printkop.

Bekijk de veelgestelde vragen

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, wat te doen?
Sommige printers stoppen met printen in zwart-wit in de situatie waar de blauwe, roze of gele inkt op is. Dat is zeer frustrerend. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen. Start met het kiezen voor zwart-wit. Heeft je printer die keuze niet? Plak ondoorzichtige tape over de sensor van de lege HP OfficeJet J4540 cartridge.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de officejet j4540?
Veel modellen draaien automatisch een reinigingsprogramma zodat de printkop langer meegaat. Met behulp van dit programma blijft de print kwaliteit goed. Regelmatig de HP cartridges schoonmaken draagt ook bij aan een langere levensduur. Je model heeft een melding wanneer het gereinigd moet worden. Ook wanneer de printer inactief is kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Hoe kan ik de inkt voor de HP OfficeJet J4540 navullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare patronen in de handel. Dit zijn inktpatronen waarbij het navullen gewoon thuis kan gebeuren met navulinkt. Meestal kan dit ook worden gedaan door winkels die hier meer ervaring mee hebben. Deze experts bieden aantrekkelijke kloon producten of kostbare originele HP cartridge-inkt.

Hoe werkt het updaten van software en drivers voor de officejet j4540?
Printers en scanners opstarten en installeren hoeft niet zo frustrerend meer te zijn. Over het algemeen detecteert een windows laptop of Mac de nieuwe printer direct. Zorg wel voor de actuele printersoftware. Deze kan je downloaden en installeren via de service en ondersteuning pagina van HP. De meest actuele printer drivers die werken met de officejet j4540 kan je altijd vinden op de website van HP. Op deze plek download je voorts bijkomende informatie zoals een gebruiksaanwijzing, tips m.b.t. het onderhoud en het verhelpen van storingen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de officejet j4540?
Een printerstoring is ergerlijk en komt altijd ongelegen. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Deze error-codes zijn op te zoeken via handleidingen van de verkoper. Veel voorkomende HP OfficeJet J4540 storingen zijn; geen wifi, slechte verbinding met mobiele apparaten, reiniging, printkop fout, vastgelopen papier, wil niet printen, cartridgeprobleem, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst, wil niet scannen.

Kan ik draadloos printen en de printer aan het netwerk hangen?
De tegenwoordige HP printers en scanners bieden je Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Dat wil zeggen dat je het apparaat ook kunt benaderen vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De officejet j4540 WiFi printer kun je dan eenvoudig online bereiken. Ook kan je ook printen en scannen met een tablet (iPad) app of via de smartphone.

Hoe handig is een printer abonnement?
Vandaag de dag zien we opvallend veel printermerken waar je een inkt-abonnement kunt nemen. Je krijgt dan om de 30 dagen, halfjaarlijks of op het moment dat het inktniveau laag is een volle goedkope cartridge. Met deze dienst beschik je altijd over voldoende inkt en kan je ervan uitgaan dat de printer je niet laat zitten. Er bestaan meerdere cartridge abonnementen. Voor kleine huishoudens (75 prints per maand) tot duur (honderden prints per maand).

Plaats een reactie