bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP OfficeJet K80

Zonder gedoe inkt voor de HP OfficeJet K80 bestellen en gratis laten bezorgen? Op deze website bekijk je de betrouwbaarste online verkooppunten en kortingen voor cartridges en toners voor elke printer. Hierdoor vind je vlug goedkope kleureninkt (magenta, geel, cyaan) en key (zwarte) inkt die werken in een officejet k80 in december 2023. Daarbij tref je via onze specialisten tips om goedkoper te printen, adviezen met betrekking tot imitatie inkt en storingen en foutcodes.

 • Inktcartridges vind je al vanaf €13,50.
 • Beschikbare kleuren voor de officejet k80: Zwart, Roze (Magenta), Geel (Yellow), en Blauw (Cyaan).
 • Er zijn grofweg 2 opties: het huismerk of originele inkt van HP.
 • Namaak inkt is aanzienlijk voordeliger en bevat meer inkt. Je bespaart al gauw 60%.
 • Een populair inktproduct is de HP 45 XL + HP 78 XL multipack.
 • Aanbeveling: de beste deal is vaak een speciale voordeelverpakking.

Thema’s: Vind de goedkoopste inkt voor HP OfficeJet K80 | 6 tips om te besparen op de printkosten | Wat is geschikte inkt voor de officejet k80? | Uitleg + info over inkt vervangen | Huismerk inkt kopen | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

MerknaamHP
Serieofficejet
Modelk80
Soort printerInkjet
Populaire cartridgeHP 45 XL + HP 78 XL multipack
Gemiddelde kosten

Goedkoopste HP OfficeJet K80 printerinkt bestellen (december 2023)

Printen is niet goedkoop. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost al snel €0,06 en een gekeurde om en nabij de €0,15 per afdruk. Dankzij de goedkoopste HP OfficeJet K80 cartridges kan je jaarlijks veel geld besparen. Een ouderwetse speciaalzaak bezoeken om nieuwe inkt te kopen is bijna altijd een dure aangelegenheid. Je bent veel goedkoper uit als je online de inktprijzen vergelijkt. Dit blijkt uit de Consumentenbond die jaarlijks een prijspeiling doet. Dit zien we het sterkst bij HP originele merkcartridges en merktoners. In het volgende schema vergelijk je de grote online aanbieders waar je op een betrouwbare manier eenvoudig de juiste inkt kunt vinden. Per verkooppunt check je of ze budget inkt en/of originele inkt hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Besparen op de kosten van een officejet k80? In het lijstje hierna bieden we een aantal tricks die helpen om nog goedkoper te printen.

 • Neem namaak inkt. De kwaliteit is uitstekend en dit resulteert in een besparing van zo’n 55%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Kleureninkt is gewoon een stuk duurder.
 • Ga eens aan de slag met de verschillende printerinstellingen. Zo kan je vaak kiezen voor de optie snel printen. Je levert dan iets in op kwaliteit, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Kies een zuinig lettertype zoals Ryman Eco of Times New Roman.
 • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Hierdoor heb je veel minder papier nodig.
 • Haal de printer van de stroom als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. Anders kan het zijn dat deze steeds gaat reinigen.

Welke inkt is goed voor een officejet k80?

Ontvang je een notificatie dat dat het inktniveau laag is? Let op: Inkt indicatoren kloppen nooit helemaal. Vervang niet direct de toner/cartridge bij een melding. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en verwissel deze direct wanneer de kwaliteit duidelijk minder wordt.

De all-in-one HP OfficeJet K80 is een inkjetprinter. Deze gebruikt cartridges. Begin met het bekijken welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Aansluitend vergelijk je welk type inkt past. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. De snelste weg is te zoeken op cartridgenummer of de fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Google op het specifieke printernummer. In dit geval de k80 uit de serie officejet van HP.
 3. Check de handleiding; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij verschillende aanbieders zoals Inkt.nl en Printabout.nl vind je ook huismerk-varianten. Ze zijn te koop voor interessante tarieven en hebben meer volume (inhoud). Meer informatie bieden we in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP OfficeJet K80 CyaanBlauwBlauwe inkt voor Grijsblauw en RAL 5013.
HP OfficeJet K80 MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Briljantrood en RAL 3022.
HP OfficeJet K80 YellowGeelGele inkt voor onder andere Beige en RAL 1024.
HP OfficeJet K80 Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met verkrijgbare inktcartridges voor de officejet k80.

Relevante cartridges voor de officejet k80.
Onze expert heeft de volgende gevonden die werken met deze printer.

 1. HP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel
 2. HP 350XL inktcartridge Zwart
 3. HP 351XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP OfficeJet K80 cartridge vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Gebruik dan ons stappenplan om een cartridge te vervangen. Hieronder plaatsen we een handig stappenplan waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg cartridges officejet k80 vervangen

 1. Welke kleuren moet ik vervangen?

  Je windows of mac PC zal een melding tonen welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Oude cartridge verwijderen

  Open het middengedeelte van de printer en verwijder het lege patroon. Zet het niet bij het afval maar breng ze naar een inzamelpunt.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe cartridge voorzichtig uit de verpakking. Verwijder het ontluchtingslabel zoals geïnstrueerd in de instructies.

 4. Nieuwe cartridge herinstalleren

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en sluit de klep weer af.

 5. Installeren

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Als je dit op de juiste manier hebt gedaan zal de storingscode verdwijnen. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-HP OfficeJet K80

Beste HP OfficeJet K80 huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw officejet k80? Je zult dan even nieuwe inkt moeten halen. Je hebt meerdere keuzes: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, heeft een lager vulpercentage en heeft dezelfde hoge kwaliteit als merk-inkt.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn meestal gebruikte originele producten die op professionele wijze worden getest, gereinigd en opnieuw gevuld. Dit navullen gebeurt vaak door gecertificeerde partijen en zijn fors goedkoper. Huismerk-inkt is vaak volledig gevuld, terwijl dit bij originele inktpatronen soms niet zo is. Printen is dus een stuk goedkoper. De afdruk lijkt 99% op prints met officiële inkt. 

Issues bij het printen met een huismerk cartridge
Af en toe krijg je een foutmelding bij het in gebruik nemen van imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat HP liever heeft dat jij hun originele cartridges gebruikt. Een dergelijke storing kan je negeren en wegklikken. Kun je het niet wegklikken? Wij plaatsen hieronder diverse snelle tips.

 1. Achterhaal of je de geschikte kloon cartridge hebt geplaatst.Noteer het modelnummer en check of deze matcht met de originele inkt.
 2. Trek de stekker uit de printer. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Loop nog eens na of de inktcartridge goed vast zit en duw deze nog eens goed aan.
 4. Bij een nieuwe printer moet je soms eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Wanneer dat is gelukt is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Bekijk of je het lipje hebt weggedaan.
 6. Gebruik een zachte doek om de contactpunten schoon te maken.
 7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van HP.
 8. Reinig de verstopte printkop.

Veelgestelde vragen

Mijn printer print geen zwart omdat kleur op is, wat kan ik doen?
Meerdere printers printen geen zwart-wit indien 1 andere kleur (magenta, geel, cyaan) op is. Behoorlijk irritant. Dit is soms eenvoudig op te lossen. Stel de printer allereerst in op printen in zwart-wit. Lukt dit niet? Plak een zwart tapeje op de inhoudsindicator van de lege HP OfficeJet K80 cartridge.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de officejet k80?
Veel apparaten beschikken over een reinigingsprogramma om uitdroging te voorkomen. Dankzij automatische printkopreiniging blijft de printer mooie afdrukken maken. Af en toe uw HP cartridges er even in en uit halen wordt ook geadviseerd. Het systeem heeft een melding als het nodig is om te reinigen. Ook in de slaapstand worden er printeronderhoud programma’s uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de HP OfficeJet K80 navullen?
Er zijn speciale navulbare patronen in de handel. Dit zijn concreet hervulbare cartridges / toners waarbij het navullen gewoon thuis kan gebeuren met navulinkt. Vaak kan je het hervullen ook uitbesteden aan bedrijven die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze ondernemingen verstrekken budget kloon producten of kostbare originele HP cartridge-inkt.

Hoe kan ik software en drivers updaten voor de officejet k80?
Een printer aansluiten en installeren hoeft niet zo frustrerend meer te zijn. Normaal gesproken detecteert jouw windows PC of Mac de aangesloten printer vanzelf al. Zorg wel voor de relevante printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden op het gebruikersportaal van HP. De printer drivers voor de officejet k80 vind je op de website van HP. Daar biedt de leverancier voorts additionele hulp zoals een gebruiksaanwijzing, de juiste instellingen en meer informatie rondom veel voorkomende problemen.

Wat zijn veel voorkomende storingen en error codes bij de officejet k80?
Een printerstoring is irritant en kan voor veel problemen zorgen. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Deze foutmeldingen worden verder toegelicht via de website van de leverancier. Veel voorkomende HP OfficeJet K80 storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, geen inkt, geen wifi, vastgelopen papier, reiniging, langzaam, slecht leesbare tekst, wil niet scannen, cartridgeprobleem, afdrukken kost veel inkt.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De huidige HP printapparaten beschikken over draadloze WiFi functionaliteiten (wireless / airprint). Dit houdt in dat ze ook werken met elk gewenst device (laptop, PC, smart devices). De officejet k80 WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Op dezelfde manier kan er worden geprint met smartphone apps of tablet (iPad).

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
Tegenwoordig zijn er meer en meer printermerken waar je een inkt-abonnement kunt nemen. De fabrikant stuurt je 4 wekelijks, 4 keer per jaar of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een gevulde goedkope cartridge. Met deze dienst kan je niet meer vergeten inkt te kopen en weet je zeker dat de printer je niet laat zitten. Er zijn verschillende cartridge abonnementen. Van budget (tientallen prints per maand) tot het zakelijke aanbod (500-750 prints per maand).

Plaats een reactie