bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP OfficeJet 202

Zonder gedoe inkt voor de HP OfficeJet 202 bestellen en laten bezorgen? Via Inktaanbieding.nl vergelijk je de goedkoopste shops en kortingen voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Middels onze tools bestel je direct goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en zwarte (key) inkt die geldig zijn voor de officejet 202 in februari 2024. Verder bekijk je op deze pagina slimme bespaartips, info inzake huismerk-inkt en problemen / printerstoringen.

 • Inktcartridges koop je al vanaf €19,00.
 • Je hebt diverse kleuren voor de officejet 202: Roze (Magenta), Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Zwart.
 • Bij veel aanbieders kies je uit imitatie inkt of originele inkt van HP.
 • Navulbare inkt is (veel) goedkoper en bevat meer inkt. Dit levert een besparing op van wel 50%.
 • Een vaak gebruikt item is de HP 62XL Multipack.
 • Tip: je kunt nog meer geld besparen met een voordeelverpakking.

Inhoudsopgave: Bekijk de goedkoopste inkt voor HP OfficeJet 202 | Besparen op de printkosten | Wat is de juiste inkt voor de officejet 202? | Informatie over inkt vervangen | Huismerk inkt kopen | FAQ met veelgestelde vragen

MerknaamHP
Printerserieofficejet
Modelnummer202
Categorie printerInkjet
Vaak bestelde cartridgeHP 62XL Multipack
Gemiddelde kosten €€€

Goedkoopste HP OfficeJet 202 printerinkt kopen (februari 2024)

Printen kan veel geld kosten. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost al snel tussen de 1 en 6 eurocent en een kleurenafdruk om en nabij de €0,10 voor een print. Met het assortiment van de goedkoopste HP OfficeJet 202 cartridges bespaar je eenvoudig veel geld. Een merkdealer / winkel binnenlopen voor je inkt-aankoop is in veel gevallen onnodig duur. Het is vaak extra voordelig wanneer je online inkt bestelt. Dat weten we van de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit zien we vooral bij HP originele merktoners en merkcartridges. In de lijst hieronder tref je de beste aanbiederswaar je op een betrouwbare manier binnen enkele minuten jouw patronen kunt kopen. Per verkooppunt kan je bekijken of ze namaak inkt of ook merkinkt bezorgen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Nog voordeliger printen met de officejet 202? Hierna bieden we handige slimmigheidjes om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Kies voor namaak inkt. De afdrukkwaliteit is erg goed en dit resulteert in een besparing van zo’n 55%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Printen in kleur is nu eenmaal duur.
 • Test de diverse printinstellingen. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals lage- of gemiddelde kwaliteit. De kwaliteit is iets minder, echter kun je rekenen op een besparing van 10%.
 • Kies milieuvriendelijke lettertypes zoals Ecofont of Calibri.
 • Print dubbelzijdig. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
 • Haal de printer van de stroom als er geen afdruktaken zijn. Anders zal de printer onnodig vaak reinigen.

Welke inkt moet ik hebben voor de officejet 202?

Zie je een seintje dat dat het inktpatroon leeg is? Tip: Inkt indicatoren zijn niet altijd nauwkeurig. Vervang nooit direct de inkt. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en plaats de nieuwe inkt pas als de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one HP OfficeJet 202 heet in de volksmond een inkjetprinter. Dit type maakt gebruik van cartridges. Begin met het bekijken welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Hierna onderzoek je welke inkt geschikt is. Daarvoor heb je eigenlijk geen advies nodig.

 1. Zoek naar het cartridgenummer of de fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
 2. Je kunt ook zoeken op printer. Voor jouw printer is dat 202 uit de serie officejet van het merk HP.
 3. Lees de handleiding door; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij diverse webshops zoals Inkclub en Alleeninkt.nl worden tevens budgetmerken verkocht. Ze zijn te koop voor interessante tarieven en er zit vaak meer inkt in. Meer details vind je verderop.

TypeKleurInfo
HP OfficeJet 202 CyaanBlauwBlauwe inkt voor met name Gentiaanblauw of RAL 5022.
HP OfficeJet 202 MagentaRozeRoze inkt voor o.a. Roodlila en RAL 3000.
HP OfficeJet 202 YellowGeelGele inkt voor onder andere Kerriegeel of RAL 1036.
HP OfficeJet 202 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van echt zwart.
Tabel met beschikbare inktcartridges voor de officejet 202.

Populaire cartridges die passen in de officejet 202.
We hebben diverse gevonden die in jouw printer passen.

 1. HP 45 XL zwart
 2. HP 23 XL Kleur


Voordelige HP OfficeJet 202 cartridge vervangen

Is de nieuwe inkt thuisbezorgd? Dan is het tijd om de cartridge te verversen. Hierna zetten we een handig stappenplan met een concrete uitleg.

Uitleg cartridges officejet 202 vervangen

 1. Welke kleur moet worden verwisseld?

  Je computer of laptop indiceert welke patronen precies vervangen moeten worden.

 2. Oude cartridge verwijderen

  Open de printerkap en haal voorzichtig het lege patroon eruit. Zet het niet bij het afval maar deponeer ze bij een inleverpunt.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe cartridge uit het doosje. Verwijder het label zoals je kunt zien op het doosje.

 4. Nieuwe cartridge herinstalleren

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit de klep.

 5. Installeren

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Wanneer het allemaal gelukt is zal de storingscode verdwijnen. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-HP OfficeJet 202

Beste HP OfficeJet 202 huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw officejet 202? Dan bestel je nieuwe inkt. Er zijn grofweg 2 mogelijkheden: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, heeft meer inhoud en zorgt doorgaans voor net zulke mooie printjes als originele inktpatronen.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn in principe gerecyclede originele patronen die worden geïnspecteerd en schoongemaakt en opnieuw worden gevuld. Dit navullen gebeurt vaak door gecertificeerde partijen en ze zijn doorgaans voordeliger. Huismerk-inkt is volledig vol gevuld, wat bij de grote merken niet perse het geval is. De printkosten dalen dus aanzienlijk. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde i.v.m. officiële inkt. 

Issues bij het gebruiken van een huismerk cartridge
Misschien komt er een bericht met een foutmelding bij het installeren van imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat HP je wil dwingen dat jij hun eigen cartridges koopt. Dit type melding wegklikken en doorgaan met printen. Kun je het niet wegklikken? Je checkt hieronder enkele praktische adviezen.

 1. Begin met kijken of je de juiste budget cartridge hebt geplaatst.Bekijk het modelnummer op de verpakking en kijk of deze matcht met het nummer in de gebruikershandleiding.
 2. Kies ervoor de printer te resetten. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
 3. Loop nog eens na of de inktcartridge goed vastgeklikt zit.
 4. Bij het in gebruik nemen van een nieuwe printer moet je mogelijk eerst een afdruk maken met originele inkt. Als dat is gelukt is het mogelijk alternatieve inkt toe te passen.
 5. Achterhaal of je het kapje verwijderd hebt.
 6. Check of de metalen contactpunten goed schoon zijn.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van HP.
 8. Laat de printer de printkop / spuitkanalen reinigen.

Veelgestelde vragen en technische problemen

De printer print geen zwart omdat de kleur op is, wat te doen?
Meerdere printers blokkeren de zwart-wit functie als een andere kleur op is. Dat is zeer frustrerend. Er bestaan meerdere lifehacks. Kies allereerst bij de printerinstellingen voor printen in zwart-wit. Lukt dit niet? Plak wat schilderstape over over het venster van de lege HP OfficeJet 202 cartridge.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de officejet 202?
Een aanzienlijk aantal printproducten gebruiken een reinigingsprogramma zodat de printkop langer meegaat. Door deze werking blijft jouw printer in topconditie. Soms de HP cartridges stofvrij maken met een doekje is slim om te doen. Je product laat het automatisch weten als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) wordt het onderhoud uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de HP OfficeJet 202 navullen?
Er bestaan unieke navulbare producten die je kunt kopen. We bedoelen dan zogenaamde hervulbare patronen die je eenvoudig met navulinkt bijvult. Tevens wordt dit ook gedaan door specialisten die hier meer ervaring mee hebben. Deze shops geven budget kloon producten in plaats van originele HP cartridge-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de officejet 202?
Een printer aansluiten en installeren is sinds enkele jaren kinderspel. Normaliter herkent een Mac of windows PC de printer binnen een minuut. Vergeet echter niet de relevante printersoftware. De actuele versie kan je downloaden via de bijgeleverde CD van HP. De betrouwbare printer drivers die passen bij de officejet 202 kun je altijd raadplegen op de website van HP. Hier tref je bovendien relevante assistentie zoals handleiding, garantievoorwaarden, tips m.b.t. het onderhoud en oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de officejet 202?
Een printerstoring is frustrerend en komt vaak net voor als het even niet uitkomt. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Deze error-codes kun je achterhalen op de support-pagina van de verkoper. Vaak voorkomende HP OfficeJet 202 storingen zijn; reiniging, vastgelopen papier, printkop fout, geen inkt, geen wifi, wil niet printen, afdrukken kost veel inkt, wil niet scannen, slecht leesbare tekst, langzaam.

Hoe maak ik een printer geschikt voor het netwerk?
De tegenwoordige HP scanners en printers beschikken over Wifi en Airprint voor draadloos printen. Dat betekent dat je vanuit je luie stoel kunt printen vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De officejet 202 WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Ook kunnen de printfunctionaliteiten worden gebruikt met smartphone apps of tablet (iPad).

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
Op dit moment zien we een aantal aanbieders waar je een inkt-abonnement kunt nemen. Je krijgt dan per 4 weken, om de zoveel maanden of op het moment dat het inktniveau laag is een volle goedkope cartridge. Door hiervan gebruik te maken zit je nooit zonder inkt en heb je de garantie dat de printer altijd bruikbaar is. Er zijn verschillende cartridge abonnementen. Van een lage prijs (25-50 prints per maand) tot grote abonnementen (500-750 prints per maand).

Plaats een reactie