bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Canon LBP 300LDF

Probleemloos inkt voor de Canon LBP 300LDF bestellen en laten bezorgen? Via Inktaanbieding.nl bekijk je de voordeligste leveranciers en kortingsacties voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Hierdoor bestel je vandaag nog goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en zwarte inkt die gebruikt kunnen worden in een lbp 300ldf in april 2024. Daarbovenop bekijk je op onze site tips om goedkoper te printen, informatie met betrekking tot namaak inkt & problemen / printerstoringen.

  • Inkttoners zijn er al vanaf €43,25.
  • Beschikbare kleuren voor de lbp 300ldf: Geel (Yellow), Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) en Zwart.
  • Je kunt kiezen uit het huismerk of originele inkt van Canon.
  • Huismerk inkt is (veel) goedkoper en bevat meer inkt. Dit levert een besparing op van wel 55%.
  • Een veel besteld inktpatroon is de Canon EP-27 toner zwart.
  • Tip: kies voor een voordeelverpakking.

Inhoudsopgave: Bekijk de goedkoopste inkt voor Canon LBP 300LDF | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt heb ik nodig voor de lbp 300ldf? | Uitleg inkt vervangen | Uitleg over huismerk inkt | FAQ met veelgestelde vragen

MerknaamCanon
Serielbp
Model300ldf
Categorie printerLaser
Vaak gekochte tonerCanon EP-27 toner zwart
Verkoopprijs €€ = €€€

Goedkoopste Canon LBP 300LDF printerinkt kopen (april 2024)

Printen kan veel geld kosten. Een afdruk met alleen tekst in zwart kost je circa €0,04 – €0,06 en een gekeurde om en nabij de €0,10 – €0,12 per a4. Door middel van de goedkoopste Canon LBP 300LDF toners kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. Kiezen voor een lokale speciaalzaak om daar inkt aan te schaffen is vaak nogal prijzig. Er is veel geld te besparen als je online de inktprijzen vergelijkt. Dit blijkt keer op keer uit de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit is vooral het geval voor Canon originele merkcartridges en merktoners. In het volgende schema vergelijk je populaire webwinkelswaar je veilig en direct inkt kunt bestellen. Per aanbieder kan je zien of ze namaak inkt en/of originele inkt bezorgen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Printen voor een lage prijs met de lbp 300ldf? In de volgende lijst kan je aan de slag met nuttige tricks om nog voordeliger te printen.

  • Ga voor klooninkt. De kwaliteit doet nauwelijks onder en je bespaart op deze manier al gauw 55%.
  • Print zoveel mogelijk in het zwart of grijswaarden. Het gebruik van kleureninkt is duurder.
  • Ga eens aan de slag met de verschillende printerinstellingen. Stel de printer in op bijvoorbeeld lage kwaliteit. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
  • Selecteer een zuinig lettertype als Ryman Eco of Garamond.
  • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Zo bereik je een lager papierverbruik.
  • Haal de stekker uit de printer als deze een tijdje stil staat. Anders zal de printer onnodig vaak reinigen.

Welke inkt moet ik hebben voor de lbp 300ldf?

Geeft de computer een melding dat dat de voorraad inkt te laag is? Tip: Inktniveau waarschuwingen zijn een schatting. Vervang nooit direct de inkt. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en verwissel deze direct zodra de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one Canon LBP 300LDF is een zogeheten laserprinter. Hij print op basis van toners. Achterhaal als eerst welke kleur aan vervanging toe is. Ook check je welk soort model jij nodig hebt. Dit is simpel uit te zoeken.

  1. Je kunt het handigste zoeken op tonernummer of fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
  2. Zoek op het printermodel. In dit geval de 300ldf uit de serie lbp van Canon.
  3. Neem een handleiding door; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij veel online leveranciers als Go4inkt en Goedkoopprinten.nl vind je ook huismerk-varianten. Deze zijn voordeliger en beschikken over meer printvermogen. Een uitgebreidere uitleg lees je verderop.

TypeKleurInfo
Canon LBP 300LDF CyaanBlauwBlauwe inkt voor Duifblauw en RAL 5005.
Canon LBP 300LDF MagentaRozeRoze inkt voor tinten als Lichtroze of RAL 3016.
Canon LBP 300LDF YellowGeelGele inkt voor Meloengeel en RAL 1001.
Canon LBP 300LDF Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van tekst.
Tabel met verkrijgbare inkttoners voor de lbp 300ldf.

Werkende toners voor o.a. de lbp 300ldf.
Ons systeem heeft verschillende geselecteerd die in jouw printer passen.

  1. Canon EP-22 toner zwart
  2. 2x Canon EP-22 toner zwart


Voordelige Canon LBP 300LDF toner vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Dan wordt het tijd om de toner te plaatsen. Hieronder is er een opsomming waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg toners lbp 300ldf vervangen

  1. Kijk welke kleuren vervangen moeten worden

    Je computer of laptop vertelt je welke van de CMYK-patronen je moet verversen.

  2. Oude toner onttrekken

    Zet de printerklep open en haal voorzichtig het lege patroon eruit. Deze gooi je niet in de grijze container maar lever ze in bij een winkel of inzamelpunt.

  3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

    Haal de nieuwe toner uit het doosje. Verwijder het transparante zegel zoals dit wordt aangegeven op de verpakking.

  4. Nieuwe toner in de printer zetten

    Plaats de patronen in de juiste sleuf. Druk deze stevig aan en sluit de klep weer af.

  5. Installatieproces

    De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Wanneer je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt geeft de printer het huidige inktniveau aan. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-Canon LBP 300LDF

Beste Canon LBP 300LDF huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw lbp 300ldf? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Je hebt twee opties: originele inkt van Canon of huismerk toners. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, kan in verhouding meer printjes maken en heeft bijna dezelfde kwaliteit als originele inktpatronen.

Wat wordt verstaan onder huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn originele merkpatronen die bijgevuld en opnieuw uitgegeven worden. Ze worden gefabriceerd door erkende specialisten en ze zijn doorgaans voordeliger. Huismerk-inkt is doorgaans 100% gevuld, wat bij de grote merken vaak niet gebeurt. Goedkoop afdrukken wordt zo een stuk eenvoudiger. De printkwaliteit toont 99% overeenkomst met standaard inkt. 

Problemen bij het gebruiken van een huismerk toner
Wellicht heb je te maken met een foutmelding bij het gebruik van imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat Canon hoopt dat jij hun eigen toners gebruikt. Dit soort foutcode wegklikken en doorgaan met printen. Nog niet opgelost? We bieden op deze pagina een aantal quick fixes.

  1. Kijk allereerst of je de geschikte navulbare toner hebt aangeschaft. Vind uit welk modelnummer het is en ga na of deze klopt met het nummer in de gebruikershandleiding.
  2. Haal de printer van het stroomnet. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
  3. Controleer nog eens of de inkttoner wel goed vast zit.
  4. Bij nieuwere printers moet je dikwijls eerst een testprintje doen met de merkinkt. Hierna is het mogelijk alternatieve inkt toe te passen.
  5. Loop nog eens na of je het ontluchtingslabel verwijderd hebt.
  6. Gebruik een zachte doek om de contactpunten schoon te maken.
  7. Zoek naar nieuwe drivers of printersoftware. Deze vind je op de site van Canon.
  8. Laat de printer de printkop / spuitkanalen reinigen.

Veelgestelde vragen

De printer print geen zwart omdat de kleur op is, hoe kan ik dat oplossen?
Veel printers printen geen zwart-wit zodra een andere kleur op is. Dat is niet erg handig. In veel gevallen is dit op te lossen. Stel de printer allereerst in op enkel zwart-wit afdrukken. Lukt dit niet? Plak ondoorzichtige plakband over de sensor van de lege Canon LBP 300LDF toner.

Hoe kan ik inkt reinigen met de lbp 300ldf?
Het gros van de apparaten gebruiken een reinigingsprogramma voor de printkop. Op deze manier blijft jouw printer in topconditie. Maandelijks de Canon toners schoonmaken met een doekje kan ook helpen. Je model toont je wanneer het tijd is om te reinigen. Ook in de slaapstand zal de printer regelmatig onderhoudstaken uitvoeren.

Hoe kan ik de inkt voor de Canon LBP 300LDF bijvullen?
Er bestaan unieke navulbare inktpatronen in de handel. We hebben het hier over inktpatronen die je simpel met navulinkt kunt bijvullen. Tevens wordt dit ook gedaan door specialisten die hier meer ervaring mee hebben. Deze ondernemingen verstrekken aantrekkelijke huismerkproducten of dure originele Canon toner-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de lbp 300ldf?
Printers en scanners installeren en instellen hoeft niet zo frustrerend meer te zijn. Meestal herkent een windows laptop of Mac een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Randvoorwaarde is wel het installeren van de actuele printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden op het gebruikersportaal van Canon. De populairste printer drivers voor je lbp 300ldf vind je op de website van Canon. Op deze plek vind je daarnaast bijkomende hulp zoals een gebruikershandleiding, de juiste instellingen en hulp voor het oplossen van problemen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de lbp 300ldf?
Een printerstoring is ongewenst en kan zorgen voor de nodige stress. Door de foutcodes weet jij waar je aan toe bent. Zulke error-codes zijn te benaderen op het gebruikersportaal en via supportmedewerkers. Vaak voorkomende Canon LBP 300LDF storingen zijn; vastgelopen papier, printkop fout, reiniging, geen wifi, geen inkt, afdrukken kost veel inkt, langzaam, slecht leesbare tekst, wil niet printen, wil niet scannen.

Hoe maak ik een printer geschikt voor het netwerk?
De beste Canon printers en scanners werken met draadloze WiFi functionaliteiten (wireless / airprint). Belangrijkste voordeel hiervan is dat je het apparaat ook kunt benaderen vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De lbp 300ldf WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Evengoed kan je ook printen en scannen vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Is er ook een printerinkt abonnement?
Er zijn tegenwoordig een aantal printermerken die een inkt-abonnement aanbieden. Het printermerk stuurt automatisch maandelijks, om de zoveel maanden of zodra de inkt bijna op is een gevulde voordelige toner. Zodoende zit je nooit zonder inkt en heb je zekerheid dat de printer alle functionaliteiten behoudt. Je hebt diverse toner abonnementen. Van voordelig (50 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (honderden prints per maand).

Plaats een reactie