bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Canon PC D300

Goedkope inkt voor de Canon PC D300 bestellen en laten bezorgen? Met behulp van onze inktvergelijker tref je de bekendste aanbieders en acties voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Zodoende vergelijk je gemakkelijk goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en zwarte inkt die toepasbaar zijn voor de pc d300 in april 2024. Evenzeer tref je via onze experts handige printer tips, details betreffende klooninkt & printfouten en errorcodes.

  • Inkttoners koop je al vanaf €45,75.
  • Er zijn verschillende kleuren voor de pc d300: Geel (Yellow), Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) en Zwart.
  • Er kan worden gekozen voor imitatie inkt of originele inkt van Canon.
  • Namaak inkt is veel voordeliger en is volledig gevuld. Reken op een besparing tot wel 65%.
  • Een prima patroon is de Canon FX-8 toner zwart.
  • Tip van de specialist: je kunt nog meer geld besparen met een voordeelverpakking.

Inhoud: Overzicht goedkoopste inkt voor Canon PC D300 | Besparen op de printkosten | Welke inkt kan ik gebruiken in een pc d300? | Informatie over inkt vervangen | Huismerk inkt opties | FAQ met veelgestelde vragen

MerkCanon
Seriepc
Modelnummerd300
Type printerLaser
Populaire tonerCanon FX-8 toner zwart
Gemiddelde prijs €€€

Goedkoopste Canon PC D300 printerinkt kopen (april 2024)

Printen is soms niet erg voordelig. Een afdruk met alleen tekst in zwart kost je ongeveer €0,04 – €0,06 en een full-color rond de €0,10 of nog meer per afdruk. Door het kopen van de goedkoopste Canon PC D300 toners bespaar je eenvoudig veel geld. Kiezen voor een lokale speciaalzaak om daar inkt aan te schaffen is bijna altijd een dure aangelegenheid. Het is qua prijs gunstiger wanneer je online inkt bestelt. Dat toont de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit is vooral het geval voor Canon originele merkcartridges en merktoners. In de tabel hieronder tref je toonaangevende aanbiederswaar je gerust direct de juiste inkt voor jouw printer kunt bestellen. Per website noteren we of ze navulbare inkt of juist merk-inkt in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Printen voor een lage prijs met de pc d300? In de box hieronder check je een aantal tips & tricks om nog goedkoper te kunnen printen.

  • Neem namaak inkt. De printkwaliteit is vergelijkbaar en zo bespaar jij tot maar liefst 65%.
  • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Printen in kleur is nu eenmaal duur.
  • Kies de voordelige printinstellingen. Stel de printer in op bijvoorbeeld milieuvriendelijk. De print zal iets minder donker zijn, echter kun je rekenen op een besparing van 10%.
  • Overweeg een lettertype als Courier of Calibri.
  • Print dubbelzijdig. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
  • Trek de stekker uit de printer als deze een tijdje stil staat. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt is geschikt voor de pc d300?

Krijg je een melding dat de inkt op is? Advies: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad zijn een schatting. Vervang niet direct de toner/cartridge bij een melding. Bestel wel vroegtijdig nieuwe patronen en vernieuw deze wanneer de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one Canon PC D300 noemen we ook wel een laserprinter. Hij maakt gebruik van toners. Kijk allereerst welke van de 4 kleuren (cyaan, geel, magenta of zwart) je moet vervangen. Ook zoek je uit welke inkt geschikt is. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

  1. De snelste weg is te zoeken op tonernummer of fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
  2. Zoek specifiek op het modelnummer. In dit geval de d300 uit de serie pc van Canon.
  3. Bekijk de doos/handleiding; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij diverse online leveranciers als coolblue.nl en printerinktshop.nl kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Ze zijn te koop voor interessante tarieven en bevatten een grotere inhoud inkt. Meer gegevens hierover tref je hier.

TypeKleurInfo
Canon PC D300 CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Signaalblauw en RAL 5011.
Canon PC D300 MagentaRozeRoze inkt voor met name Telemagenta of RAL 3022.
Canon PC D300 YellowGeelGele inkt voor onder andere Citroengeel en RAL 1001.
Canon PC D300 Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met verschillende inkttoners voor de pc d300.

Geschikte toners voor in de pc d300.
Wij hebben deze achterhaald die in jouw printer passen.

  1. Canon E-30 toner zwart
  2. 2x Canon E-30 toner zwart


Voordelige Canon PC D300 toner vervangen

De juiste inkt gevonden? Gebruik dan ons stappenplan om een toner te verversen. Verderop zetten we een handige uitleg waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg toners pc d300 vervangen

  1. Welk patroon is er leeg?

    Je windows of mac PC laat een popup zien welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

  2. Lege toner verwisselen

    Open de printerkast en verwijder het lege patroon. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak maar lever ze in bij een inleverpunt.

  3. Open de nieuwe verpakking

    Haal de nieuwe toner uit de doos. Haal het plastic eraf zoals je kunt lezen in de instructies.

  4. Nieuwe toner plaatsen

    Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Druk deze stevig aan en sluit de klep.

  5. Installeren

    De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Op het moment dat je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt zal de storingscode verdwijnen. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-Canon PC D300

Beste Canon PC D300 huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw pc d300? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Je hebt twee opties: originele inkt van Canon of huismerk toners. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, kan in verhouding meer printjes maken en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor originele producten.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn meestal gebruikte originele producten die bijgevuld en opnieuw uitgegeven worden. Je kunt hiervoor terecht bij gecertificeerde partijen en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Huismerk-inkt is tot het maximale niveau vol, wat bij de originele soms niet zo is. Het is dus een slimme manier om te besparen. De printkwaliteit is uitstekend en doet amper onder voor originele inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het gebruiken van een huismerk toner
Wellicht komt er een bericht met een foutmelding bij het in gebruik nemen van imitatie inkt. Dit ontstaat doordat Canon wil dat jij als consument hun merktoners koopt. Een dergelijke storing kan je in de meeste gevallen gewoon wegklikken. Werkt dit niet? Je leest onderstaand nog een aantal tips.

  1. Kijk allereerst of je de juiste namaak toner hebt geplaatst.Bekijk het modelnummer op de verpakking en kijk of deze rijmt met het nummer in de gebruikershandleiding.
  2. Start de printer opnieuw. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
  3. Loop nog eens na of de inkttoner goed vastgeklikt zit.
  4. Bij de wat meer recente printers moet je wel eens eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Vervolgens is het mogelijk alternatieve inkt toe te passen.
  5. Loop nog eens na of je het ontluchtingslabel helemaal hebt verwijderd.
  6. Maak de contactpunten schoon met een zachte droge doek.
  7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van Canon.
  8. Mogelijk is de printkop verstopt. Start het reinigingsprogramma.

FAQ met veelgestelde vragen

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, hoe los ik dat op?
Sommige printers weigeren zwart-wit te printen wanneer een andere kleur op is. Dit is frustrerend. Gelukkig kan je toch vaak alleen met zwarte inkt printen. Selecteer in de printer de mogelijkheid voor enkel zwart-wit afdrukken. Geen succes? Plak een stukje tape over het venster van de lege Canon PC D300 toner.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de pc d300?
Een groot deel van de printproducten beschikken over een reinigingsprogramma voor een optimale werking van de printkop. Met behulp van dit programma blijft jouw printer in topconditie. Om de paar maanden de Canon toners er even in en uit halen kan ook helpen. Je printer vertelt je wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook wanneer de printer inactief is kan uw printer zelf onderhoud uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de Canon PC D300 bijvullen?
Er bestaan unieke navulbare producten te koop. Dit zijn navulbare toners / cartridges die je zelf opnieuw kunt aanvullen met navulinkt. In de regel kan dit ook worden gedaan door printwinkels die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze ondernemingen werken met voordelige imitatie artikelen of dure originele Canon toner-inkt.

Hoe kan ik software en drivers updaten voor de pc d300?
Een printer installeren en klaar maken voor gebruik kost gelukkig niet veel tijd. Vaak herkent een Mac of windows computer een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Denk wel aan de actuele printersoftware. De meest recente versie vind je op het informatieportaal van Canon. De printer drivers voor de pc d300 vind je op de website van Canon. Op deze ondersteuning pagina tref je verder uitgebreide informatie zoals een gebruiksaanwijzing, tips voor reinigen en hulp bij technische problemen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de pc d300?
Een printerstoring is vervelend en kan voor veel problemen zorgen. Door de foutcodes weet jij waar je aan toe bent. Deze foutmeldingen zijn op te vragen via de website en via de klantenservice. Ongemakkelijke Canon PC D300 storingen zijn; vastgelopen papier, geen inkt, reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, geen wifi, langzaam, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst, cartridgeprobleem, wil niet printen.

Kan ik de printer met het netwerk verbinden?
De huidige Canon printers en scanners verlenen Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Belangrijkste voordeel hiervan is dat je ook kunt printen met elk gewenst device (laptop, PC, smart devices). De pc d300 WiFi printer bespaart je dus heel veel tijd. Op dezelfde manier kunnen er ook prints gemaakt worden via de App op een tablet of smartphone.

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
Tegenwoordig zijn er meerdere printermerken die een inkt-abonnement aanbieden. Ze sturen dan om de paar weken, om de 3 maanden of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een volle goedkope toner. Met die service zit je nooit zonder inkt en weet je zeker dat de printer je niet laat zitten. Je hebt diverse toner abonnementen. Van budget (25-50 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (500 prints per maand).

Plaats een reactie