bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Canon PC

Eenvoudig online inkt voor de Canon PC bestellen en laten bezorgen aan huis? Door middel van onze inktvergelijker check je de betrouwbaarste leveranciers en forse kortingen voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Op deze manier koop je eenvoudig goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en vanzelfsprekend zwarte inkt die toepasbaar zijn voor de pc laser in maart 2023. Daarnaast bieden wij op onze site slimme bespaartips, info inzake voordelen + nadelen van huismerk & storingen en foutcodes.

 • Inkttoners worden soms al verkocht v.a. €48,50.
 • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de pc laser: Geel (Yellow), Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Bij de meeste webshops kan je kiezen uit het huismerk of originele inkt van Canon.
 • Budget inkt is financieel interessanter en bevat een grotere inhoud inkt. Je bespaart al snel 55%.
 • Een prima patroon is de Canon E-30 toner zwart.
 • Aanrader: met een voordeelverpakking kan je nog meer besparen.

Populaire thema’s: Webshops met goedkoopste inkt voor Canon PC | Besparen op de printkosten | Wat is geschikte inkt voor de pc laser? | Uitleg inkt vervangen | Huismerk inkt kopen | FAQ (veelgestelde vragen)

MerkCanon
Seriepc
Modelnummerlaser
Type printerLaser
Vaak gekochte tonerCanon E-30 toner zwart
Verkoopprijs €€€

Goedkoopste Canon PC printerinkt bestellen (maart 2023)

Printen kan veel geld kosten. Een afdruk in zwart wit kost gemiddeld €0,05 en een full-color gemiddeld €0,10 voor een print. Met het assortiment van de goedkoopste Canon PC toners is het eenvoudig om geld te besparen. Een willekeurige winkel binnenlopen voor een inktpatroon is doorgaans een duur grapje. Je bent veel goedkoper uit als je online de inktprijzen vergelijkt. Dat toont de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit geldt in het bijzonder voor Canon originele merkcartridges en merktoners. In het schema hierna check je de meest populaire webwinkelswaar je zonder gedoe eenvoudig de juiste inkt kan bestellen. Per verkooppunt tonen we of ze alternatieve inkt of ook originele a-merk producten bezorgen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Besparen op de kosten van een pc laser? In het volgende schema bieden we belangrijke truukjes zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Bestel altijd klooninkt. De printkwaliteit is vergelijkbaar en dit geeft een besparing van wel 50%.
 • Maak gebruik van de optie “zwart-wit” printing. Het gebruik van kleureninkt is duurder.
 • Loop alle printinstellingen eens na. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als milieuvriendelijk. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
 • Overweeg een lettertype als Ecofont en Times New Roman.
 • Print dubbelzijdig. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
 • Haal de printer van het stroomnet als er geen afdruktaken zijn. Anders kan het zijn dat deze steeds gaat reinigen.

Welke inkt kan ik gebruiken in een pc laser?

Krijg je een berichtje dat de inkt vervangen moet worden? Advies: Inktniveau waarschuwingen blijken vaak niet te kloppen. Wacht dus altijd even af met vervangen. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en zet deze er pas in wanneer de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one Canon PC is een laserprinter. Dit type maakt gebruik van toners. Bekijk altijd welke kleur aan vervanging toe is. Aansluitend is het belangrijk dat je weet welke inkt geschikt is. Dit kun je moeiteloos zelf doen.

 1. Zoek naar het tonernummer of de fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. Voor jouw printer is dat laser uit de serie pc van het merk Canon.
 3. Lees de handleiding door; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij de meeste aanbieders zoals Inkclub en Alleeninkt.nl worden tevens budgetmerken verkocht. Deze zijn goedkoper en hebben meer ML inkt inhoud. Meer gegevens hierover lees je verderop.

TypeKleurInfo
Canon PC CyaanBlauwBlauwe inkt voor onder andere Paarsblauw en RAL 5005.
Canon PC MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Pastelviolet en RAL 4005.
Canon PC YellowGeelGele inkt voor o.a. Honinggeel en RAL 1037.
Canon PC Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met de mogelijke inkttoners voor de pc laser.

Relevante toners voor een pc laser.
Onze expert heeft de volgende achterhaald die in jouw printer passen.

 1. Canon EP-22 toner zwart
 2. 2x Canon EP-22 toner zwart


Voordelige Canon PC toner vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Start dan het proces om de toner te vervangen. Hierna is er een handig stappenplan waar we je dit stap-voor-stap uitleggen.

Uitleg toners pc laser vervangen

 1. Kijk welke kleuren vervangen moeten worden

  De software op de PC toont je welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

 2. Oude toner verwijderen

  Open de printerkap en verwijder het lege patroon. Dump ze niet in de container maar breng ze naar een inzamelpunt.

 3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

  Haal de nieuwe toner uit de doos. Haal het ontluchtingslabel er af zoals weergegeven op het doosje.

 4. Nieuwe toner herinstalleren

  Plaats het patroon in de printer. Druk deze stevig aan en sluit de klep.

 5. Laatste controle fase

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Op het moment dat je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt verdwijnt de foutcode. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-Canon PC

Beste Canon PC huismerk printerinkt kopen

Onvoldoende inkt in jouw pc laser? Je zult dan even nieuwe inkt moeten halen. Je kunt kiezen uit: originele inkt van Canon of huismerk toners. Klooninkt zorgt voor een besparing tot wel 60%, heeft meer inhoud en zorgt doorgaans voor net zulke mooie printjes als originele inktpatronen.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn oorspronkelijke merkproducten die op professionele wijze worden getest, gereinigd en opnieuw gevuld. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde organisaties en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Een huismerk product is doorgaans 100% gevuld, terwijl dit bij originele inktpatronen soms niet zo is. De afdrukkosten gaan dus fors omlaag. De afdrukkwaliteit lijkt 99% op prints met originele inkt. 

Veel voorkomende problemen bij het plaatsen van huismerk toner
Misschien zul je een foutmelding krijgen bij het installeren van imitatie inkt. Deze situatie komt voor omdat Canon het liefste ziet dat jij hun originele toners plaatst .Deze foutmelding kan je negeren en wegklikken. Is dat niet mogelijk? Je leest in de bijgaande opsomming diverse snelle tips.

 1. Check of je de juiste kloon toner hebt gekocht.Zoek uit welk modelnummer erop staat en check of deze in lijn is met de originele inkt.
 2. Ga de printer opnieuw opstarten. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
 3. Kijk of de inkttoner op de juiste manier in de sleuf zit.
 4. Bij nieuwere printers moet je misschien eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Als dat is gelukt is het mogelijk alternatieve inkt toe te passen.
 5. Kijk of je het beschermingsmateriaal weg hebt gehaald.
 6. Gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten te cleanen.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van Canon.
 8. Voer een reinigingsprogramma uit.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Mijn printer print geen zwart omdat kleur op is, hoe is dat op te lossen?
Verschillende printers stoppen met printen in zwart-wit op het moment dat 1 andere kleur (magenta, cyaan, geel) op is. Behoorlijk irritant. Er bestaan meerdere lifehacks. Open de printinstellingen en kies voor puur zwart-wit printing. Heeft je printer die keuze niet? Plak ondoorzichtige plakband op de volumelezer van de lege Canon PC toner.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de pc laser?
Veel modellen draaien automatisch een reinigingsprogramma om de printkop in goede conditie te houden. Dankzij automatische printkopreiniging blijft jouw printer in topconditie. Maandelijks de Canon toners ontdoen van stof is ook aan te raden. Het systeem toont je wanneer het gereinigd moet worden. Ook in de standby-modus kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Kan ik de inkt voor de Canon PC hervullen?
Op de markt zijn navulbare inktpatronen beschikbaar. Dat zijn zogenaamde hervulbare patronen die je simpel met navulinkt kunt bijvullen. In de regel wordt dit ook gedaan door ondernemers die daar de juiste materialen voor hebben. Deze shops bieden betaalbare kloon producten of kostbare originele Canon toner-inkt.

Hoe kan ik software en drivers updaten voor de pc laser?
Jouw all-in-one printer opstarten en installeren kost tegenwoordig niet veel tijd. Normaliter herkent een Mac of windows computer de aangesloten printer vanzelf al. Vergeet echter niet de up-to-date printersoftware. De actuele versie kan je downloaden via de portalen van Canon. De meest actuele printer drivers die passen bij de pc laser staan voor je klaar op de website van Canon. Hier download je ook handige informatie zoals handleiding, garantievoorwaarden, tips voor het installeren en meer informatie rondom veel voorkomende problemen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de pc laser?
Een printerstoring is frustrerend en komt vaak net voor als het even niet uitkomt. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Deze foutmeldingen worden verder toegelicht via de informatiefolders en via de klantenservice. Vaak voorkomende Canon PC storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, printkop fout, reiniging, vastgelopen papier, geen wifi, langzaam, wil niet printen, cartridgeprobleem, afdrukken kost veel inkt, wil niet scannen.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De nieuwere Canon printapparaten verschaffen draadloze WiFi functionaliteiten (wireless / airprint). Groot voordeel is dat je ook kunt printen vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De pc laser WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Daarnaast kunnen de printfunctionaliteiten worden gebruikt via de app op je telefoon of tablet.

Wat is precies een printerinkt abonnement?
We onderscheiden verschillende merken waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Een winkel of fabrikant stuurt dan om de paar weken, halfjaarlijks of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een nieuwe voordelige toner. Met deze dienst beschik je altijd over voldoende inkt en mag je erop vertrouwen dat de printer altijd bruikbaar is. Er bestaan meerdere toner abonnementen. Van goedkoop (25 prints per maand) tot wat duurdere contracten (500-750 prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • Canon PC D440
 • Canon PC D450
 • Canon PC 720
 • Canon PC 740
 • Canon PC 745
 • Canon PC 750
 • Canon PC 760
 • Canon PC 770
 • Canon PC 780
 • Canon PC 790
 • Canon PC 795
 • Canon PC 800
 • Canon PC 850
 • Canon PC 860
 • Canon PC 880
 • Canon PC 890
 • Canon PC 920
 • Canon PC 921
 • Canon PC 950
 • Canon PC D300
 • Canon PC D320
 • Canon PC D340
 • Canon PC 300
 • Canon PC 310
 • Canon PC 320
 • Canon PC 325
 • Canon PC 330
 • Canon PC 400
 • Canon PC 420
 • Canon PC 425
 • Canon PC 430
 • Canon PC 530
 • Canon PC 550
 • Canon PC 700
 • Canon PC 710
 • Plaats een reactie