bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Canon PC 950

Online inkt voor de Canon PC 950 bestellen en laten bezorgen? Op deze website tref je de voordeligste online verkooppunten en kortingsacties voor cartridges en toners voor elke printer. Op die manier vergelijk je direct goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en vanzelfsprekend zwarte inkt die bedoeld zijn voor de pc 950 in september 2021. Tevens bekijk je via onze specialisten slimme bespaartips, info aangaande klooninkt en problemen / printerstoringen.

 • Inkttoners koop je al vanaf €45,50.
 • Keuze uit diverse kleuren voor de pc 950: Geel (Yellow), Roze (Magenta), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Maak een keuze uit huismerkproducten of originele inkt van Canon.
 • Alternatieve inkt is (veel) goedkoper en bevat een grotere inhoud inkt. Dit levert een besparing op van wel 65%.
 • Een vaak gebruikt inktproduct is de Canon E-30 toner zwart.
 • Aanbeveling: met een voordeelverpakking ben je nog goedkoper uit.

Inhoud: Bekijk de goedkoopste inkt voor Canon PC 950 | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt is geschikt voor de pc 950? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Huismerk inkt bekijken | Veelgestelde vragen met antwoorden

MerkCanon
Seriepc
Model950
Soort printerLaser
Veel gebruikte tonerCanon E-30 toner zwart
Geschatte prijs

Goedkoopste Canon PC 950 printerinkt bestellen (september 2021)

Printen is nu eenmaal duur. Een afdruk met alleen tekst in zwart kost al snel tussen de 1 en 6 eurocent en een print met kleur om en nabij de €0,10 per afdruk. Door het kopen van de goedkoopste Canon PC 950 toners bespaar je jaarlijks een hoop geld. Een willekeurige winkel binnenlopen om daar inkt aan te schaffen is in de regel aan de prijs. Er is veel geld te besparen wanneer je online inkt bestelt. Dit komt naar voren uit de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit zien we het sterkst bij Canon originele merkcartridges en merktoners. In de bijgaande tabel vind je gerenommeerde online leveranciers waar je gebruiksvriendelijk vandaag nog inkt voor jouw printer kunt vinden. Per aanbieder zie je of ze hervulbare inkt en/of originele producten aanbieden.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Nog goedkoper printen met de pc 950? In de volgende lijst communiceren we een aantal handige trucs zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Bestel altijd budget inkt. De kwaliteit hiervan is erg goed en dit geeft een besparing van wel 60%.
 • Stel de printer in op “zwart-wit”. Kiezen voor kleuren printen is duurder.
 • Verdiep je eens in de printinstellingen. Stel de printer in op bijvoorbeeld eco-stand. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, echter kun je rekenen op een besparing van 10%.
 • Selecteer een zuinig lettertype als Century Gothic en Garamond.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Haal de printer van het net als er geen afdruktaken zijn. Zo voorkom je onnodig reinigen.

Welke inkt is geschikt voor de pc 950?

Zie je een berichtje dat de inkt op is? Advies: Inktniveau waarschuwingen worden doorgaans te vroeg afgegeven. Het is geen probleem om dit even af te wachten. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en vervang de inkt pas op het moment dat de afdrukken te licht worden.

De all-in-one Canon PC 950 is een laserprinter. Hij print op basis van toners. Kijk allereerst welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Dan zoek je uit welk type inkt past. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Zoek op tonernummer of de fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
 2. Zoek op het printermodel. In dit geval de 950 uit de serie pc van Canon.
 3. Lees de handleiding door; dat is het meest betrouwbare document vanuit de fabrikant.

Bij de meeste online aanbieders als Officesavers en Paradigit worden tevens budgetmerken verkocht. Deze zijn voordeliger en beschikken over meer printvermogen. Een uitgebreidere uitleg lees je hier.

TypeKleurInfo
Canon PC 950 CyaanBlauwBlauwe inkt voor met name Duifblauw en RAL 5025.
Canon PC 950 MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Aardbeirood en RAL 3009.
Canon PC 950 YellowGeelGele inkt voor onder andere Groenbeige of RAL 1014.
Canon PC 950 Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met verkrijgbare inkttoners voor de pc 950.

Geschikte toners die passen in de pc 950.
Wij hebben de volgende geselecteerd die toe te passen zijn op je printer.

 1. Canon E-30 toner zwart
 2. 2x Canon E-30 toner zwart


Voordelige Canon PC 950 toner vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Dan kan je beginnen met de toner te wisselen. Hieronder zetten we een handige uitleg met alle benodigde informatie.

Uitleg toners pc 950 vervangen

 1. Kijk welke kleuren vervangen moeten worden

  Je PC / Mac vertelt je welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

 2. Lege toner verwijderen

  Open de printerkast en verwijder het lege patroon. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak maar deponeer ze bij een inleverpunt.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe toner uit de doos. Haal het plakkertje er af zoals je kunt zien op het doosje.

 4. Nieuwe inkttoner installeren

  Plaats de patronen in de juiste sleuf. Zorg dat het goed vastklikt en sluit de printerkap.

 5. Nieuwe inkt herkennen

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Indien je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt wordt het correcte inktniveau getoond. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-Canon PC 950

Beste Canon PC 950 huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw pc 950? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Dan moet je een keuze maken: originele inkt van Canon of huismerk toners. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, heeft meer inhoud en heeft bijna dezelfde kwaliteit als merk-inkt.

Wat wordt verstaan onder huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn oorspronkelijke merkproducten die nagevuld en opnieuw verkocht worden. Dit navullen gebeurt vaak door erkende specialisten en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Deze B-merk inkt is vaak volledig gevuld, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken niet het geval is. Dankzij deze producten ga je dus veel goedkoper printen. De kwaliteit van een printje komt overeen met standaard inkt. 

Issues bij het installeren van een huismerk toner
Bij sommige printers heb je te maken met een foutmelding wanneer je een patroon plaatst met imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat Canon het liefste ziet dat jij hun originele toners gebruikt. Dit soort foutmelding kan je doorgaans wegdrukken. Kun je het niet wegklikken? Dan vind je hierna enkele praktische adviezen.

 1. Controleer of je de geschikte kloon toner hebt aangeschaft. Bekijk het modelnummer op de verpakking en controleer of deze strookt met het nummer in de gebruikershandleiding.
 2. Trek de stekker uit de printer. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Controleer nog eens of de inkttoner goed vast zit en duw deze nog eens goed aan.
 4. Bij nieuwere printers moet je vaak eerst een keer printen met de originele inkt. Hierna is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Onderzoek of je het plasticje hebt weggedaan.
 6. Veeg de contactpunten schoon met een droge doek.
 7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van Canon.
 8. Mogelijk is de printkop verstopt. Start het reinigingsprogramma.

Veelgestelde vragen

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, is dit op te lossen?
Diverse printer schakelen de zwart-wit functie uit in de situatie waar de roze, gele of blauwe inkt op is. Behoorlijk irritant. Er is wel een oplossing zodat je niet onnodig dure kleureninkt hoeft te kopen. Open de printinstellingen en kies voor zwart-wit. Lukt dit niet? Plak ondoorzichtige plakband op de inhoudsindicator van de lege Canon PC 950 toner.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de pc 950?
Een groot deel van de printproducten gebruiken een reinigingsprogramma voor de printkop. Zodoende blijft de printer mooie afdrukken maken. Zo nu en dan uw Canon toners stofvrij maken met een doekje is slim om te doen. Je model vertelt je als het nodig is om te reinigen. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat wordt het onderhoud uitgevoerd.

Kan ik de inkt voor de Canon PC 950 hervullen?
In de winkel zijn navulbare items te koop. We bedoelen dan zogenaamde hervulbare patronen die – als ze leeg zijn – opnieuw gevuld kunnen worden met navulinkt. Vaak kan je het navullen ook laten doen bij organisatie die hier ervaring mee hebben. Deze organisaties werken met betaalbare huismerkproducten in plaats van originele Canon toner-inkt.

Hoe werkt het updaten van software en drivers voor de pc 950?
Printers en scanners opstarten en installeren doet iedereen eenvoudig zelf. Normaal gesproken detecteert een windows PC of Mac de printer direct na het aansluiten. Vergeet echter niet de geldige printersoftware. De actuele versie kan je downloaden via de portalen van Canon. De meest actuele printer drivers die geschikt zijn voor de pc 950 staan voor je klaar op de website van Canon. Op de downloadpagina download je ook bijkomende ondersteuning als handleidingen, onderhoudstips en oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de pc 950?
Een printerstoring is vervelend en komt altijd als je net iets belangrijks moet printen. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Zulke foutmeldingen zijn op te zoeken via de informatiefolders van de leverancier. Ongemakkelijke Canon PC 950 storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, geen inkt, reiniging, printkop fout, vastgelopen papier, afdrukken kost veel inkt, langzaam, wil niet printen, wil niet scannen, slecht leesbare tekst.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De actuele Canon scanners en printers verschaffen draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Dit houdt in dat je vanuit je luie stoel kunt printen vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De pc 950 WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Evenzeer kan er worden geprint via de App op een tablet of smartphone.

Hoe handig is een printer abonnement?
Er zijn tegenwoordig opvallend veel leveranciers waar je een inkt-abonnement kunt nemen. Ze sturen dan maandelijks, halfjaarlijks of op het moment dat het inktniveau laag is een gevulde goedkope toner. Met deze dienst kan je niet meer vergeten inkt te kopen en weet je zeker dat de printer je niet laat zitten. Je hebt diverse toner abonnementen. Van budget (100 prints per maand) tot wat duurdere contracten (honderden prints per maand).

Plaats een reactie