bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother DCP 8150DN

Direct inkt voor de Brother DCP 8150DN bestellen en gratis laten bezorgen? Via Inktaanbieding.nl vind je de beste webshops en forse kortingen voor cartridges en toners voor elke printer. Op die manier bestel je vandaag nog goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en uiteraard ook zwarte inkt geschikt voor de dcp 8150dn in december 2022. Evenzeer bieden wij op deze pagina slimme bespaartips, informatie met betrekking tot huismerk-inkt & bekende storingen en printer problemen.

 • Inkttoners bestel je al vanaf €47,50.
 • Er zijn verschillende kleuren voor de dcp 8150dn: Zwart, Roze (Magenta), Geel (Yellow), en Blauw (Cyaan).
 • Meestal heb je de keuze uit het huismerk of originele inkt van Brother.
 • Namaak inkt is financieel interessanter en bevat meer inkt. Hierdoor bespaar jij tot maar liefst 55%.
 • Een prima inktpatroon is de Brother TN-3390 toner zwart.
 • Tip: je kunt nog meer geld besparen met een voordeelverpakking.

Inhoud: Vind de goedkoopste inkt voor Brother DCP 8150DN | Zes tips voor goedkoper printen | Welke inkt past in de dcp 8150dn? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Huismerk inkt kopen | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

MerknaamBrother
Seriedcp
Modelnummer8150dn
Soort printerLaser
Geschikte tonerBrother TN-3390 toner zwart
Gemiddelde kosten €€

Goedkoopste Brother DCP 8150DN printerinkt kopen (december 2022)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een printje in zwart wit kost je om en nabij de €0,06 en een afdruk met kleur al gauw €0,10 of nog meer per printje. Door te printen met de goedkoopste Brother DCP 8150DN toners kan iedereen eenvoudig geld besparen. De lokale computerwinkel bezoeken om daar inkt aan te schaffen is meestal onverstandig. Er is veel geld te besparen als je kiest voor een online speler. Dat toont de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit geldt in het bijzonder voor Brother originele merktoners en merkcartridges. In de bijgaande tabel staan de beste aanbiederswaar je probleemloos binnen enkele minuten inktpatronen kunt bestellen. Per winkel kan je zien of ze huismerk inkt en/of originele producten leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Printen voor een gunstig tarief met de dcp 8150dn? Hierna kan je aan de slag met een aantal tips om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Kies voor imitatie inkt. De kwaliteit hiervan is erg goed en zo bespaar jij tot maar liefst 60%.
 • Print zoveel mogelijk in het zwart of grijswaarden. Kiezen voor kleuren printen is duurder.
 • Maak gebruik van de juiste printinstellingen. Stel de printer in op bijvoorbeeld snel printen. De kwaliteit is iets minder, maar je verbruikt veel minder inkt.
 • Probeer lettertypes zoals Ryman Eco en Garamond.
 • Druk dubbelzijdig af. Hierdoor heb je veel minder papier nodig.
 • Trek de stekker uit de printer wanneer deze niet wordt gebruikt. Anders zal de printer onnodig vaak reinigen.

Wat is de juiste inkt voor de dcp 8150dn?

Ontvang je een berichtje dat dat het inktpatroon leeg is? Tip: Deze meldingen kloppen nooit helemaal. Vervang niet direct de toner/cartridge bij een melding. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en ververs deze als de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one Brother DCP 8150DN betreft een laserprinter. Hiervoor koop je toners. Begin met het bekijken welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Dan informeer je welk typenummer geschikt is. Daarvoor heb je eigenlijk geen advies nodig.

 1. Het beste kun je kijken naar het tonernummer of fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Je kunt ook zoeken op printer. Hier betreft het de 8150dn uit de serie dcp van Brother.
 3. Check de handleiding; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij diverse aanbieders zoals Inkt.nl en Paradigit kan je ook huismerk-inkt vinden. Doorgaans gunstig geprijsd en hebben meer volume (inhoud). Meer info check je hier.

TypeKleurInfo
Brother DCP 8150DN CyaanBlauwBlauwe inkt voor met name Kobaltblauw en RAL 5012.
Brother DCP 8150DN MagentaRozeRoze inkt voor met name Roodlila of RAL 3004.
Brother DCP 8150DN YellowGeelGele inkt voor tinten als Saffraangeel of RAL 1023.
Brother DCP 8150DN Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van echt zwart.
Tabel met beschikbare inkttoners voor de dcp 8150dn.

Erkende toners voor een dcp 8150dn.
Ons systeem heeft verschillende gesignaleerd die werken met deze printer.

 1. 2x Brother TN-3170 toner zwart
 2. Brother TN-3170 toner zwart
 3. Brother DR-3100 Drum


Voordelige Brother DCP 8150DN toner vervangen

De goede inkt in huis gehaald? Gebruik dan ons stappenplan om een toner te verwisselen. Hierna vind je een overzicht zodat jij dit zelf kunt doen.

Uitleg toners dcp 8150dn vervangen

 1. Inzicht in welke kleur(en) vervangen moeten worden

  Je computer of laptop laat een popup zien welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Oude toner onttrekken

  Doe de klep van de printer omhoog en haal voorzichtig het lege patroon eruit. Gooi ze niet weg maar lever ze in bij een inleverpunt.

 3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

  Haal de nieuwe toner uit het verpakkingsmateriaal. Verwijder het ontluchtingslabel zoals je kunt lezen op de verpakking.

 4. Nieuwe toner plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Zorg dat deze goed bevestigd zit en sluit de klep.

 5. Nieuwe inkt herkennen

  De printer controleert de geplaatste inkt. Indien je dit op de juiste manier hebt gedaan toont de printer het juiste inktniveau. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-Brother DCP 8150DN

Beste Brother DCP 8150DN huismerk printerinkt kopen

Onvoldoende inkt in jouw dcp 8150dn? In dat geval heb je nieuwe inkt nodig. Kies voor een van deze twee: originele inkt van Brother of huismerk toners. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, heeft meer inhoud en heeft bijna dezelfde kwaliteit als originele producten.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn ingezamelde oude merkproducten die een tweede leven krijgen en opnieuw worden gevuld. Ze worden gefabriceerd door erkende specialisten en zijn fors goedkoper. Deze B-merk inkt bevat altijd meer dan 90% inhoud, terwijl dit bij originele inktpatronen niet het geval is. Het is dus een slimme manier om te besparen. De printkwaliteit toont 99% overeenkomst met originele inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het installeren van een huismerk toner
Af en toe laat de printer een foutmelding zien als je wilt afdrukken met imitatie inkt. Deze situatie komt voor omdat Brother hoopt dat jij hun eigen toners gebruikt. Deze storing wegklikken en doorgaan met printen. Blijft de printer foutcodes geven? Wij plaatsen onderstaand een aantal dingen die je kunt proberen.

 1. Bekijk of je de juiste kloon toner in huis hebt. Zoek uit welk modelnummer erop staat en check of deze in lijn is met het origineel.
 2. Haal de printer even van het net. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Controleer nog eens of de inkttoner op de juiste manier in de sleuf zit.
 4. Bij de wat meer recente printers moet je mogelijk eerst een keer printen met de originele inkt. Vervolgens kan je de alternatieve inkt gebruiken.
 5. Check of je het lipje hebt weggedaan.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Zoek naar nieuwe drivers of printersoftware. Deze vind je op de site van Brother.
 8. Onderhoud de printkop.

Veelgestelde vragen

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, is dit op te lossen?
Veel printers werken niet met zwart-wit op het moment dat 1 andere kleur (geel, cyaan, magenta) op is. Dat is erg vervelend. Er is wel een oplossing zodat je niet onnodig dure kleureninkt hoeft te kopen. Selecteer in de printer de mogelijkheid voor enkel zwart-wit afdrukken. Heeft je printer die keuze niet? Plak een stuk donker plakband over de sensor van de lege Brother DCP 8150DN toner.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de dcp 8150dn?
Een groot deel van de all-in-one printers draaien automatisch een reinigingsprogramma om uitdroging te voorkomen. Door dit systeem komt er altijd een mooie printafdruk uit de machine. Om de paar maanden de Brother toners er even in en uit halen draagt ook bij aan een langere levensduur. De software laat het automatisch weten als het nodig is om te reinigen. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat kan uw printer zelf onderhoud uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de Brother DCP 8150DN hervullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare producten die je kunt kopen. Dit zijn inktpatronen met een ARC chip die zelfstandig eenvoudig bij te vullen zijn met navulinkt. Daarnaast kan je het hervullen ook uitbesteden aan ondernemers die hier meer ervaring mee hebben. Deze ondernemingen werken met budget namaak artikelen en verstrekken geen originele Brother toner-inkt.

Welke software en drivers zijn er voor de dcp 8150dn?
Een printapparaat op de juiste manier installeren hoeft niet zo frustrerend meer te zijn. Meestal herkent jouw windows laptop of Mac de aangesloten printer vanzelf al. Zorg wel voor de meegeleverde printersoftware. De meest recente versie vind je op de download- en supportpagina van Brother. De beste printer drivers voor je dcp 8150dn vind je op de website van Brother. Op dit portaal bekijk je daarnaast uitgebreide assistentie zoals een gebruiksaanwijzing, tips voor reinigen en hulp bij netwerkproblemen.

Hoe vind ik oplossingen bij storingen en error codes voor een dcp 8150dn?
Een printerstoring is vervelend en kan zorgen voor de nodige stress. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Deze foutmeldingen zijn op te zoeken op het gebruikersportaal en via supportmedewerkers. Irritante Brother DCP 8150DN storingen zijn; geen inkt, printkop fout, reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, geen wifi, afdrukken kost veel inkt, langzaam, wil niet scannen, wil niet printen, slecht leesbare tekst.

Kan ik de printer met het netwerk verbinden?
De actuele Brother printers zijn uitgerust met draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Dat wil zeggen dat je vanuit je luie stoel kunt printen vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De dcp 8150dn WiFi printer bespaart je dus heel veel tijd. Evengoed kan je ook een afdruk maken met een tablet (iPad) app of via de smartphone.

Is er ook een printerinkt abonnement?
Tegenwoordig zijn er opvallend veel leveranciers die een inkt-abonnement aanbieden. Een winkel of fabrikant stuurt dan maandelijks, per kwartaal of op het moment dat het inktniveau laag is een gevulde goedkope toner. Door hiervan gebruik te maken weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en kun jij ervan op aan dat de printer alle functionaliteiten behoudt. Je kunt kiezen uit een aantal toner abonnementen. Van eenvoudig (25-50 prints per maand) tot exclusief (700-1000 prints per maand).

Plaats een reactie