bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP Photosmart 3210A

Goedkoop en snel inkt voor de HP Photosmart 3210A bestellen en laten bezorgen? Op deze website vind je de bekendste shops en acties voor printerinkt voor alle printers. Online bekijk je gemakkelijk goedkope kleureninkt (magenta, geel, cyaan) en vanzelfsprekend zwarte inkt geschikt voor de photosmart 3210a in februari 2023. Daarnaast check je op deze website slimme bespaartips, adviezen omtrent imitatie inkt & storingen en foutcodes.

 • Inktcartridges bestel je al vanaf €19,75.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de photosmart 3210a: Geel (Yellow), Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Bij de meeste webshops kan je kiezen uit klooninkt of originele inkt van HP.
 • Kloon inkt is lager geprijsd en bevat een grotere inhoud inkt. Je bespaart tot wel 65%.
 • Een populair inktpatroon is de HP 363XL Voordeelbundel.
 • Advies: kies voor een voordeelverpakking.

Populaire thema’s: Bekijk de goedkoopste inkt voor HP Photosmart 3210A | Zes tips voor goedkoper printen | Welke inkt heb ik nodig voor de photosmart 3210a? | Uitleg inkt vervangen | Alles wat je moet weten over huismerk inkt | Bekijk de veelgestelde vragen

MerknaamHP
Seriephotosmart
Modelnummer3210a
Categorie printerInkjet
Geschikte cartridgeHP 363XL Voordeelbundel
Verkoopprijs

Goedkoopste HP Photosmart 3210A printerinkt bestellen (februari 2023)

Printen is soms niet erg voordelig. Een afdruk met alleen tekst in zwart kost je tegenwoordig enkele centen en een print met kleur al gauw €0,15 voor een afdruk. Door middel van de goedkoopste HP Photosmart 3210A cartridges kan je jaarlijks veel geld besparen. Kiezen voor een lokale speciaalzaak voor een inktpatroon is vaak een duur grapje. Je kunt veel geld besparen wanneer je online inkt bestelt. Dit blijkt keer op keer uit de Consumentenbond die jaarlijks een prijspeiling doet. Dit zien we vooral bij HP originele merkcartridges en merktoners. In de tabel hieronder check je de grote online aanbieders waar je zonder problemen direct de juiste inkt kunt vinden. Per leverancier kan je zien of ze alternatieve inkt en/of originele inkt in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Besparen op de printkosten
Printen voor een gunstig tarief met de photosmart 3210a? In de volgende lijst bekijk je meerdere tips zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Ga voor imitatie inkt. De afdrukkwaliteit is vrijwel hetzelfde en bespaart tot wel 65%.
 • Print zoveel mogelijk in het zwart of grijswaarden. Kleureninkt is duur.
 • Benut de verschillende functies van jouw printer. Bij het printen kan je kiezen voor opties als snel printen. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
 • Test het gebruik van lettertypes als Ecofont of Times New Roman.
 • Kies bij grotere documenten voor dubbelzijdig printen. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
 • Haal de printer van het net als er geen afdruktaken zijn. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt moet ik hebben voor de photosmart 3210a?

Geeft de printer een berichtje dat dat het inktniveau laag is? Belangrijk: Deze meldingen kun je vaak nog wel even negeren. Wij adviseren om niet meteen te vervangen. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en vernieuw deze zodra de kwaliteit duidelijk minder wordt.

De all-in-one HP Photosmart 3210A noemen we ook wel een inkjetprinter. Hij print op basis van cartridges. Achterhaal als eerst welke kleur aan vervanging toe is. Daarna vergelijk je welk type je nodig hebt. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Controleer het cartridgenummer / fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Zoek op printernaam. Hier betreft het de 3210a uit de serie photosmart van HP.
 3. Kijk in de handleiding; daar vind je ook welke patronen je kunt gebruiken.

Bij de meeste online leveranciers als Inktweb.nl en Vikingdirect.nl vind je vaak een huismerk-alternatief. Deze zijn voordeliger en bevatten een grotere inhoud inkt. Meer informatie bieden we hier.

TypeKleurInfo
HP Photosmart 3210A CyaanBlauwBlauwe inkt voor met name Grijsblauw of RAL 5002.
HP Photosmart 3210A MagentaRozeRoze inkt voor met name Signaalrood en RAL 3001.
HP Photosmart 3210A YellowGeelGele inkt voor Ivoorkleurig en RAL 1003.
HP Photosmart 3210A Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met kleuren inktcartridges voor de photosmart 3210a.

Geschikte cartridges voor de photosmart 3210a.
We hebben diverse ontdekt die werken met deze printer.

 1. HP 363XL Voordeelbundel
 2. HP 363XL inktcartridge Zwart
 3. HP 363XL inktcartridge Cyaan
 4. HP 363XL inktcartridge Magenta
 5. HP 363XL inktcartridge GeelHP 363XL inktcartridge Foto cyaan
 6. HP 363XL inktcartridge Foto magenta


Voordelige HP Photosmart 3210A cartridge vervangen

Heb je de nieuwe inkt in huis? Start dan het proces om de cartridge te verwisselen. Hierna is er een handige uitleg waar we je dit stap-voor-stap uitleggen.

Uitleg cartridges photosmart 3210a vervangen

 1. Inzicht in welke kleur(en) vervangen moeten worden

  De printer of computer geeft aan welke patronen precies vervangen moeten worden.

 2. Lege cartridge uit de printer halen

  Open de printerkap en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Gooi het nooit zomaar weg maar deponeer ze bij een inleverpunt.

 3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

  Haal de nieuwe cartridge uit het plastic. Verwijder het ontluchtingslabel zoals dit wordt aangegeven op de verpakking.

 4. Nieuwe inktcartridge in de printer zetten

  Plaats de patronen in de juiste sleuf. Let er goed op dat deze goed vastklikt en sluit de printerkap.

 5. Inktcontrole

  De printer controleert de geplaatste inkt. Als alles juist geplaatst is wordt het correcte inktniveau getoond. Een testafdruk geeft de laatste bevestiging.

printerinkt-HP Photosmart 3210A

Beste HP Photosmart 3210A huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw photosmart 3210a? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Je kunt kiezen uit: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, kan in verhouding meer printjes maken en zorgt doorgaans voor net zulke mooie printjes als originele producten.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn meestal gebruikte originele producten die nagevuld en opnieuw verkocht worden. Dit proces gebeurt bij speciale bedrijven en de prijs is erg concurrerend. Deze B-merk inkt bevat altijd meer dan 90% inhoud, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken niet het geval is. Het is de snelste manier om goedkoper te printen. De afdrukkwaliteit is vergelijkbaar met standaard inkt. 

Vaak voorkomende problemen rondom het installeren van een huismerk cartridge
Misschien krijg je een foutmelding bij het installeren van imitatie inkt. Deze situatie komt voor omdat HP het liefste ziet dat jij hun originele cartridges plaatst .Dit soort storingscode wegklikken en doorgaan met printen. Is dat niet mogelijk? We bieden op deze pagina een aantal oplossingen die je kunt proberen.

 1. Achterhaal of je de geschikte imitatie cartridge hebt gekocht.Vind uit welk modelnummer het is en check of deze in lijn is met de fabriekscode van een origineel patroon.
 2. Haal de printer even van het net. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Loop nog eens na of de inktcartridge goed vast zit en duw deze nog eens goed aan.
 4. Bij een nieuwe printer moet je wel eens eerst een keer printen met de originele inkt. Als dat is gelukt kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Controleer of je het plasticje hebt losgemaakt.
 6. Check of de metalen contactpunten goed schoon zijn.
 7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van HP.
 8. Inspecteer de printkop.

Bekijk de veelgestelde vragen

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, wat te doen?
Sommige printers werken niet met zwart-wit als een kleurenpatroon ontbreekt. Dat is zeer frustrerend. Er zijn echter wel simpele hacks. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor alleen zwart. Heeft je printer die keuze niet? Plak een zwart tapeje op de inhoudsindicator van de lege HP Photosmart 3210A cartridge.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de photosmart 3210a?
Nieuwe all-in-one printers hebben de ingebouwd reinigingsprogramma om de printkop schoon te houden. Zodoende blijft jouw printer in topconditie. Af en toe uw HP cartridges stofvrij maken met een doekje is ook een goed idee. Je printer heeft een melding wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook wanneer de printer inactief is kan uw printer zelf onderhoud uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de HP Photosmart 3210A opnieuw vullen?
Er bestaan unieke navulbare items in voorraad. Dit zijn inktpatronen met een ARC chip waarbij het navullen gewoon thuis kan gebeuren met navulinkt. Doorgaans kan je dit ook laten uitvoeren door computerwinkels die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze bedrijven geven aantrekkelijke huismerkproducten of dure originele HP cartridge-inkt.

Welke software en drivers zijn er voor de photosmart 3210a?
Een printer opstarten en installeren gaat vandaag de dag erg eenvoudig. Over het algemeen detecteert jouw windows laptop of Mac de aangesloten printer vanzelf al. Je kunt uiteraard gebruik maken van de up-to-date printersoftware. De actuele versie kan je downloaden via de downloadpagina van HP. De erkende printer drivers die passen bij de photosmart 3210a zijn te vinden op de website van HP. Hier bekijk je ook praktische ondersteuning zoals handleiding, garantievoorwaarden, tips m.b.t. het onderhoud en oplossingen voor foutmeldingen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de photosmart 3210a?
Een printerstoring is ergerlijk en komt nooit gelegen. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Zulke foutmeldingen zijn te benaderen via de informatiefolders van de leverancier. Irritante HP Photosmart 3210A storingen zijn; geen wifi, printkop fout, reiniging, vastgelopen papier, slechte verbinding met mobiele apparaten, cartridgeprobleem, wil niet printen, afdrukken kost veel inkt, wil niet scannen, slecht leesbare tekst.

Kan ik via het netwerk ook printen?
De tegenwoordige HP all-in-one printers hebben draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Groot pluspunt is dat je het apparaat ook kunt benaderen met elk gewenst device (laptop, PC, smart devices). De photosmart 3210a WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Daarnaast kunnen de printfunctionaliteiten worden gebruikt met een tablet (iPad) app of via de smartphone.

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
De laatste jaren zien we steeds meer fabrikanten waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Je ontvangt dan om de 30 dagen, om de zoveel maanden of wanneer het inktpatroon bijna op is een volle goedkope cartridge. Met deze dienst heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en weet je zeker dat de printer het doet. Je kunt kiezen uit een aantal cartridge abonnementen. Van voordelig (25-50 prints per maand) tot grote abonnementen (250-1000 prints per maand).

Plaats een reactie