bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother DCP 110C

Direct inkt voor de Brother DCP 110C bestellen en gratis laten bezorgen? Door middel van onze inktvergelijker tref je de voordeligste webwinkels en aanbiedingen voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Daardoor ontdek je snel goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en zwarte (key) inkt die bedoeld zijn voor de dcp 110c in maart 2023. Daarbij tref je op onze site printer bespaartips, specificaties met betrekking tot namaak inkt & veel voorkomende storingen.

 • Inktcartridges worden soms al verkocht v.a. €12,00.
 • Keuze uit diverse kleuren voor de dcp 110c: Zwart, Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Roze (Magenta).
 • Er kan worden gekozen voor klooninkt of originele inkt van Brother.
 • Alternatieve inkt is aanzienlijk voordeliger en is volledig gevuld. Hierdoor bespaar jij tot maar liefst 65%.
 • Een bekend product is de 2x Brother LC-900 Multipack XL.
 • Let op: kies voor een voordeelverpakking.

Onderwerpen: Vind de goedkoopste inkt voor Brother DCP 110C | 6 tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt kan in een dcp 110c? | Stappenplan inkt vervangen | Huismerk inkt voordelen + nadelen | Veelgestelde vragen (FAQ)

MerkBrother
Printerseriedcp
Modelnummer110c
Categorie printerInkjet
Vaak bestelde cartridge2x Brother LC-900 Multipack XL
Gemiddelde prijs €€ = €€€

Goedkoopste Brother DCP 110C printerinkt kopen (maart 2023)

Printen is niet goedkoop. Een A4-tje met tekst kost – afhankelijk van de gekozen inkt – gemiddeld tussen de 1 en 6 eurocent en een full-color doorgaans €0,12 per print. Middels de goedkoopste Brother DCP 110C cartridges bespaar je jaarlijks een hoop geld. De lokale computerwinkel bezoeken om nieuwe inkt te kopen is doorgaans nogal duur. Het is vaak extra voordelig wanneer je jouw inkt online koopt. Dat blijkt uit de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit zien we het sterkst bij Brother originele merkcartridges en merktoners. In de vergelijker hieronder vind je toonaangevende online aanbieders waar je op een betrouwbare manier eenvoudig jouw patronen kunt kopen. Per webshop kan je zien of ze alternatieve inkt en/of originele producten aanbieden.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Printen voor een gunstig tarief met de dcp 110c? In het lijstje hierna communiceren we meerdere foefjes zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Bestel altijd namaak inkt. De kwaliteit doet amper onder voor merkinkt en bespaart tot wel 65%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Kleureninkt is duur.
 • Printers hebben verschillende bespaaropties. Zo kan je vaak kiezen voor de optie beperkte kwaliteit. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, maar je verbruikt veel minder inkt.
 • Kies milieuvriendelijke lettertypes zoals Century Gothic of Calibri.
 • Kies voor de functie dubbelzijdig printen. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Haal de stekker uit de printer als je deze niet gebruikt. Anders kan het zijn dat deze steeds gaat reinigen.

Wat is de juiste inkt voor de dcp 110c?

Ontvang je een melding dat de inkt vervangen moet worden? Opletten: Deze popups zijn niet altijd nauwkeurig. Wacht dus altijd even af met vervangen. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en zet deze er pas in wanneer de kwaliteit duidelijk minder wordt.

De all-in-one Brother DCP 110C betreft een inkjetprinter. Hij is uitgerust met cartridges. Kijk allereerst welke kleur je moet vervangen. Vervolgens is het belangrijk dat je weet welke inkt geschikt is. Daarvoor heb je eigenlijk geen advies nodig.

 1. De snelste weg is te zoeken op cartridgenummer / fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Zoek op printernaam. Denk dan aan 110c uit de serie dcp van Brother.
 3. Check de handleiding; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij de bekende online leveranciers als Inkclub en Mediamarkt.nl kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Ze zijn te koop voor interessante tarieven en ook volledig gevuld. Meer info tref je verderop.

TypeKleurInfo
Brother DCP 110C CyaanBlauwBlauwe inkt voor met name Paarsblauw en RAL 5026.
Brother DCP 110C MagentaRozeRoze inkt voor met name Wijnrood of RAL 4006.
Brother DCP 110C YellowGeelGele inkt voor onder andere Verkeersgeel of RAL 1002.
Brother DCP 110C Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van tekst.
Tabel met verkrijgbare inktcartridges voor de dcp 110c.

Toepasbare cartridges voor in de dcp 110c.
Wij hebben onderstaande achterhaald die compatibel zijn met deze printer.

 1. 2x Brother LC-900 Multipack XL
 2. Brother LC-900 Multipack XL
 3. Brother LC-900BK Zwart XL
 4. Brother LC-900C Cyaan XL
 5. Brother LC-900M Magenta XL
 6. Brother LC-900Y Geel XL


Voordelige Brother DCP 110C cartridge vervangen

De goede inkt in huis gehaald? Begin dan met het stappenplan om de cartridge te vernieuwen. Hieronder vind je een overzicht waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg cartridges dcp 110c vervangen

 1. Welk patroon is er leeg?

  Je windows of mac PC toont je welke van de CMYK-patronen je moet verversen.

 2. Lege cartridge verwijderen

  Open het middengedeelte van de printer en klik de lege patronen eruit. Gooi ze niet weg maar lever ze in bij een inleverpunt.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe cartridge uit het verpakkingsmateriaal. Verwijder het beschermmateriaal zoals je kunt lezen op het doosje.

 4. Nieuwe inktcartridge herinstalleren

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Druk deze stevig aan en sluit de printer.

 5. Laatste controle fase

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Als het allemaal gelukt is geeft de printer het huidige inktniveau aan. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-Brother DCP 110C

Beste Brother DCP 110C huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw dcp 110c? Je zult dan even nieuwe inkt moeten halen. Je kunt kiezen uit: originele inkt van Brother of huismerk cartridges. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, heeft een groter inhoud en zorgt doorgaans voor net zulke mooie printjes als originele producten.

Hoe goed is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn in principe gerecyclede originele patronen die op professionele wijze worden getest, gereinigd en opnieuw gevuld. Je kunt hiervoor terecht bij erkende specialisten en de prijs is erg concurrerend. Deze B-merk inkt is vaak volledig gevuld, terwijl dat bij officiële merkproducten niet perse het geval is. Goedkoop afdrukken wordt zo een stuk eenvoudiger. De printkwaliteit is vrijwel hetzelfde als standaard inkt. 

Vaak voorkomende problemen rondom het plaatsen van huismerk cartridge
In sommige gevallen toont de printer een foutmelding bij het installeren van imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat Brother het liefste ziet dat jij hun originele cartridges toepast. Zo’n waarschuwing kan je doorgaans wegdrukken. Lukt printen dan alsnog niet? In dat geval vind je onderstaand een aantal quick fixes.

 1. Begin met kijken of je de geschikte budget cartridge hebt gekocht.Schrijf het modelnummer op en check of deze hetzelfde is als de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Haal de printer van het stroomnet. Het kan helpen om de printer even 15 – 30 minuten uit te laten.
 3. Check of de inktcartridge goed vastgeklikt zit.
 4. Bij nieuwere printers moet je mogelijk eerst een afdruk maken met originele inkt. Hierna is het mogelijk alternatieve inkt toe te passen.
 5. Check of je het plakkertje weg hebt gehaald.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Zoek naar nieuwe drivers of printersoftware. Deze vind je op de site van Brother.
 8. Kies voor printkop reinigen of spuitkanalen controleren.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, hoe kan ik dat oplossen?
Sommige printers printen geen zwart-wit indien de roze, gele of blauwe inkt op is. Dat is erg vervelend. Je kunt het gelukkig wel verhelpen. Selecteer in de printer de mogelijkheid voor zwart en wit printen. Werkt dit niet? Plak ondoorzichtige tape over het venstertje van de lege Brother DCP 110C cartridge.

Hoe werkt het inkt reinigen met de dcp 110c?
Een groot deel van de all-in-one printers hebben een intern reinigingsprogramma voor een optimale werking van de printkop. Zodoende zul je altijd een goede afdruk krijgen. Af en toe uw Brother cartridges schoonmaken kan ook helpen. Het systeem heeft een melding wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook wanneer de printer inactief is worden er printeronderhoud programma’s uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de Brother DCP 110C bijvullen?
Op de markt zijn navulbare artikelen in de handel. We bedoelen dan zogenaamde hervulbare patronen die je simpel met navulinkt kunt bijvullen. Ook kan je het hervullen ook uitbesteden aan printshops die hier ervaring mee hebben. Deze ondernemingen geven voordelige kloon producten en dus niet originele Brother cartridge-inkt.

Wat is de meest actuele software en drivers voor de dcp 110c?
Een printer voorzien van nieuwe software hoeft niet zo frustrerend meer te zijn. Meestal herkent een windows laptop of Mac een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Zorg wel voor de geldige printersoftware. Dit is te downloaden via de online portalen van Brother. De geldige printer drivers voor je dcp 110c kun je altijd raadplegen op de website van Brother. Op deze plek vind je tevens bijkomende info zoals de handleiding, tips voor het installeren en hulp voor het oplossen van problemen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de dcp 110c?
Een printerstoring is irritant en kan zorgen voor de nodige stress. Door de foutcodes weet jij waar je aan toe bent. Dergelijke error-codes kun je achterhalen via de portalen van de fabrikant. Veel voorkomende Brother DCP 110C storingen zijn; vastgelopen papier, geen inkt, reiniging, geen wifi, slechte verbinding met mobiele apparaten, wil niet scannen, wil niet printen, slecht leesbare tekst, langzaam, afdrukken kost veel inkt.

Kan ik de printer met het netwerk verbinden?
De nieuwste Brother printers verschaffen draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Groot pluspunt is dat je het apparaat ook kunt benaderen met elk gewenst device (laptop, PC, smart devices). De dcp 110c WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Bovendien kan je ook printen en scannen met smartphone apps of tablet (iPad).

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
De laatste jaren zien we verschillende merken en aanbieders die speciale inkt-abonnementen aanbieden. Het printermerk stuurt automatisch maandelijks, om de 3 maanden of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een gevulde voordelige cartridge. Op die manier heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en kan je ervan uitgaan dat de printer het doet. Er is een ruim aanbod van cartridge abonnementen. Van een lage prijs (100 prints per maand) tot duur (500-750 prints per maand).

Plaats een reactie