bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother DCP 315CN

Inkt voor de Brother DCP 315CN bestellen en laten bezorgen aan huis? Op deze website bekijk je de betrouwbaarste webshops en aanbiedingen voor cartridges en toners die passen in jouw printer. Middels onze tools bestel je vandaag nog goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en niet te vergeten zwarte inkt die geldig zijn voor de dcp 315cn in maart 2023. Tevens check je op inktaanbieding.nl tips om goedkoper te printen, informatie met betrekking tot huismerk-inkt & printfouten en errorcodes.

 • Inktcartridges kan je bestellen vanaf €16,25.
 • Je hebt diverse kleuren voor de dcp 315cn: Geel (Yellow), Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Er zijn grofweg 2 opties: het huismerk of originele inkt van Brother.
 • Kloon inkt is voordeliger geprijsd en bevat meer inkt. Hierdoor bespaar jij tot maar liefst 55%.
 • Een prima artikel is de 2x Brother LC-900 Multipack XL.
 • Onze tip: kies direct voor een extra grote voordeelverpakking.

Inhoudsopgave: Overzicht goedkoopste inkt voor Brother DCP 315CN | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt heb ik nodig voor de dcp 315cn? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Alles wat je moet weten over huismerk inkt | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

MerkBrother
Printerseriedcp
Model315cn
Soort printerInkjet
Veel gebruikte cartridge2x Brother LC-900 Multipack XL
Verwachte prijs €€

Goedkoopste Brother DCP 315CN printerinkt bestellen (maart 2023)

Printen is nu eenmaal duur. Een A4-tje met tekst kost zo’n een paar cent en een full-color doorgaans €0,12 voor een a4. Door te kiezen voor de goedkoopste Brother DCP 315CN cartridges kan je jaarlijks veel geld besparen. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel voor een inktpatroon is vaak een dure aangelegenheid. Een lagere prijs kun je bereiken als je online de inktprijzen vergelijkt. Dit blijkt uit de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit is met name zo voor Brother originele merkcartridges en merktoners. In de vergelijker hieronder tref je toonaangevende aanbiederswaar je gebruiksvriendelijk eenvoudig inkt voor jouw printer kunt vinden. Per verkooppunt zie je of ze klooninkt of juist merk-inkt in hun aanbod hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Goedkoper printen met deze bespaartips
Zonder veel kosten printen met een dcp 315cn? Hierna communiceren we verschillende truukjes zodat jij vanaf nu nog goedkoper kunt printen.

 • Ga voor namaak inkt. De kwaliteit hiervan is erg goed en dit geeft een besparing van wel 60%.
 • Klik op “printen in zwart-wit” bij instellingen. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Verdiep je eens in de printinstellingen. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als snelle modus. Dit zorgt voor een wat lichtere print, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
 • Overweeg een lettertype als Century Gothic en Calibri.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
 • Haal de printer van het stroomnet als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. Zo voorkom je onnodig reinigen.

Welke inkt kan ik gebruiken in een dcp 315cn?

Zie je een berichtje dat de inkt op is? Advies: Deze berichten zijn niet altijd nauwkeurig. Het is geen probleem om dit even af te wachten. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en vervang pas als de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one Brother DCP 315CN betreft een inkjetprinter. Hiervoor koop je cartridges. Kijk allereerst welke kleur vervangen moet worden. Hierna onderzoek je welk type je nodig hebt. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. De snelste weg is te zoeken op cartridgenummer / fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Zoek op het printermodel. Bijvoorbeeld 315cn uit de serie dcp van Brother.
 3. Neem een handleiding door; daar vind je ook welke patronen je kunt gebruiken.

Bij veel online aanbieders als printershop en printerinktshop.nl kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Deze zijn scherp geprijsd en hebben meer volume (inhoud). Meer informatie lees je hier.

TypeKleurInfo
Brother DCP 315CN CyaanBlauwBlauwe inkt voor onder andere Oceaanblauw of RAL 5019.
Brother DCP 315CN MagentaRozeRoze inkt voor tinten als Beigerood of RAL 3009.
Brother DCP 315CN YellowGeelGele inkt voor o.a. Maisgeel of RAL 1015.
Brother DCP 315CN Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van tekst.
Tabel met verkrijgbare inktcartridges voor de dcp 315cn.

Geschikte cartridges voor een dcp 315cn.
Wij hebben deze gekozen die passen in deze printer.

 1. 2x Brother LC-900 Multipack XL
 2. Brother LC-900 Multipack XL
 3. Brother LC-900BK Zwart XL
 4. Brother LC-900C Cyaan XL
 5. Brother LC-900M Magenta XL
 6. Brother LC-900Y Geel XL


Voordelige Brother DCP 315CN cartridge vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Begin dan met het stappenplan om de cartridge te verversen. Onderstaand vind je een kort informatieblok met een concrete uitleg.

Uitleg cartridges dcp 315cn vervangen

 1. Kijk welke kleuren vervangen moeten worden

  Je PC / Mac indiceert welke kleur(en) vervangen moeten worden.

 2. Oude cartridge verwisselen

  Open de printerkap en klik de lege patronen eruit. Gooi ze niet weg maar lever ze in bij een printerzaak.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe cartridge uit het verpakkingsmateriaal. Verwijder het plastic zoals dit wordt aangegeven in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe inktcartridge in het apparaat plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Druk deze stevig aan en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Inktcontrole

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Op het moment dat alles juist geplaatst is zal de storingscode verdwijnen. Je kunt nu weer printen.

printerinkt-Brother DCP 315CN

Beste Brother DCP 315CN huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw dcp 315cn? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Je hebt twee opties: originele inkt van Brother of huismerk cartridges. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, heeft 25% meer ml inhoud en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als originele merkinkt.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn meestal gebruikte originele producten die opnieuw gevuld worden met inkt. Dit wordt geregeld door gecertificeerde partijen en zijn tot wel 50% goedkoper. Imitatie inkt is volledig vol gevuld, terwijl dat bij officiële merkproducten er nog wel eens aan schort. De printkosten dalen dus aanzienlijk. De printkwaliteit lijkt 99% op prints met officiële inkt. 

Issues bij het plaatsen van huismerk cartridge
Zo nu en dan komt er een bericht met een foutmelding bij het installeren van imitatie inkt. Dit ontstaat doordat Brother liever heeft dat jij hun originele cartridges installeert. Een dergelijke waarschuwing is vaak gewoon te negeren. Kun je het niet wegklikken? Wij plaatsen onderstaand enkele praktische adviezen.

 1. Ga eerst na of je de geschikte namaak cartridge hebt. Zoek uit welk modelnummer erop staat en check of deze matcht met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Trek de stekker uit de printer. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
 3. Controleer nog eens of de inktcartridge goed vastgeklikt zit.
 4. Bij nieuwere printers moet je soms eerst een testprintje doen met de merkinkt. Pas daarna kan alternatieve inkt in de printer worden gebruikt.
 5. Loop nog eens na of je het plakkertje helemaal hebt verwijderd.
 6. Zorg voor schone contactpunten bij het patroon.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van Brother.
 8. Inspecteer de printkop.

Veelgestelde vragen met antwoorden

De printer print geen zwart omdat de kleur op is, hoe los ik dat op?
Sommige printer schakelen de zwart-wit functie uit zodra een andere kleur op is. Dat is erg vervelend. Er bestaan meerdere lifehacks. Open de printinstellingen en kies voor zwart-wit. Werkt dit niet? Plak ondoorzichtige tape over het venster van de lege Brother DCP 315CN cartridge.

Kan ik zelf de inkt reinigen met de dcp 315cn?
De meeste multifunctionals hebben een intern reinigingsprogramma om de printkop in goede conditie te houden. Met behulp van dit programma heb jij altijd een mooie printafdruk. Om de paar maanden de Brother cartridges ontdoen van stof draagt ook bij aan een langere levensduur. Je apparaat laat een popup zien wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook in de slaapstand kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Hoe kan ik de inkt voor de Brother DCP 315CN bijvullen?
In de winkel zijn navulbare inktpatronen in de handel. Het betreft cartridges of toners die bijgevuld kunnen worden met navulinkt. Meestal kan dit ook worden gedaan door printwinkels die hier ervaring mee hebben. Deze specialisten faciliteren voordelige imitatie artikelen of kostbare originele Brother cartridge-inkt.

Hoe werkt het updaten van software en drivers voor de dcp 315cn?
Een printer opstarten en installeren is niet heel complex meer. In de regel detecteert jouw windows of Mac computer de printer direct na het aansluiten. Vergeet echter niet de actuele printersoftware. Deze kan je downloaden en installeren via de portalen van Brother. De erkende printer drivers die geschikt zijn voor de dcp 315cn staan op de website van Brother. In het supportcenter vind je daarnaast relevante informatie zoals instructies, info over het reinigingsprogramma en advies over storingen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de dcp 315cn?
Een printerstoring is ongewenst en komt vaak net voor als het even niet uitkomt. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Zulke foutmeldingen zijn te benaderen op de support-pagina van de ontwikkelaar. Vervelende Brother DCP 315CN storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, vastgelopen papier, printkop fout, geen inkt, reiniging, wil niet scannen, langzaam, wil niet printen, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De tegenwoordige Brother printers en scanners bieden je draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Dat betekent dat ze ook werken zonder kabel aan de PC of laptop. De dcp 315cn WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Ook kan je ook een afdruk maken via de officiële app op een iPad of telefoon.

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
Vandaag de dag zien we steeds meer fabrikanten die speciale inkt-abonnementen aanbieden. Je krijgt dan per 4 weken, om de zoveel maanden of wanneer de inkt bijna op is een gevulde goedkope cartridge. Door hiervan gebruik te maken kan je niet meer vergeten inkt te kopen en weet je zeker dat de printer het doet. Er bestaan meerdere cartridge abonnementen. Van goedkoop (75 prints per maand) tot duur (duizenden prints per maand).

Plaats een reactie