bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother DCP 8065DN

Direct inkt voor de Brother DCP 8065DN bestellen en laten bezorgen aan huis? Middels onze vergelijker check je de betrouwbaarste winkels en acties voor cartridges en toners voor elke printer. Zodoende vind je direct goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en vanzelfsprekend zwarte inkt die bedoeld zijn voor de dcp 8065dn in december 2022. Eveneens lees je op onze site slimme bespaartips, adviezen m.b.t. huismerk-inkt & veel voorkomende storingen.

 • Inkttoners vind je al vanaf €46,50.
 • Er zijn verschillende kleuren voor de dcp 8065dn: Zwart, Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Blauw (Cyaan).
 • Bij veel aanbieders kies je uit een huismerk of originele inkt van Brother.
 • Alternatieve inkt is (veel) goedkoper en bevat meer inkt. Je bespaart tot wel 50%.
 • Een bekend product is de 2x Brother TN-3170 toner zwart.
 • Aanrader: bespaar met een voordeelverpakking.

Snelkeuze: Bekijk de goedkoopste inkt voor Brother DCP 8065DN | Zes tips voor goedkoper printen | Welke inkt past in de dcp 8065dn? | Inkt vervangen in 5 stappen | Informatie over huismerk inkt | FAQ (veelgestelde vragen)

MerknaamBrother
Seriedcp
Model8065dn
Soort printerLaser
Geschikte toner2x Brother TN-3170 toner zwart
Vanafprijs €€€

Goedkoopste Brother DCP 8065DN printerinkt bestellen (december 2022)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost al snel €0,05 en een print met kleur doorgaans €0,11 voor een afdruk. Door middel van de goedkoopste Brother DCP 8065DN toners kan je jaarlijks veel geld besparen. De lokale computerwinkel bezoeken om inkt in te kopen is in de regel nogal duur. Er is veel geld te besparen als je bij een webwinkel koopt. Dit blijkt uit de Consumentenbond die jaarlijks een prijspeiling doet. Dit is vooral het geval voor Brother originele merktoners en merkcartridges. In onderstaand overzicht check je de meest populaire webshopswaar je probleemloos direct inktpatronen kunt bestellen. Per verkooppunt tonen we of ze huismerk inkt en/of de officiële producten aanbieden.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Voordelig printen met de dcp 8065dn? Hieronder kan je aan de slag met nuttige trucs zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Ga voor imitatie inkt. De afdrukkwaliteit is vrijwel hetzelfde en je bespaart tot wel 60%.
 • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Kleureninkt is gewoon een stuk duurder.
 • Loop alle printinstellingen eens na. Stel de printer in op bijvoorbeeld milieuvriendelijk. De print zal iets minder donker zijn, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Test het gebruik van lettertypes als Ecofont Sans en Baskerville Old Face.
 • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Haal de printer van de stroom als er geen afdruktaken zijn. Anders kan het zijn dat deze steeds gaat reinigen.

Welke inkt heb ik nodig voor de dcp 8065dn?

Geeft de printer een notificatie dat dat het inktpatroon leeg is? Let op: Deze meldingen worden doorgaans te vroeg afgegeven. Wij adviseren om niet meteen te vervangen. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en verwissel deze direct wanneer de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one Brother DCP 8065DN is een zogeheten laserprinter. Hij is uitgerust met toners. Begin met het bekijken welke kleur je moet vervangen. Hierna check je welk type inkt past. Daar kom je eenvoudig achter.

 1. Kijk naar het tonernummer of de fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. In dit geval de 8065dn uit de serie dcp van het merk Brother.
 3. Bekijk de doos/handleiding; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij verschillende webwinkels als Inkt.nl en Inkt-bestellen.nl kan je ook huismerk-inkt vinden. Dit is scherper geprijsd en hebben meer ML inkt inhoud. Meer informatie lees je hier.

TypeKleurInfo
Brother DCP 8065DN CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Grijsblauw of RAL 5023.
Brother DCP 8065DN MagentaRozeRoze inkt voor Telemagenta of RAL 4010.
Brother DCP 8065DN YellowGeelGele inkt voor o.a. Honinggeel en RAL 1014.
Brother DCP 8065DN Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met diverse inkttoners voor de dcp 8065dn.

Werkende toners voor in de dcp 8065dn.
Onze expert heeft de volgende gekozen die passen in deze printer.

 1. Brother TN-3060 toner zwart
 2. Brother DR-3000 Drum


Voordelige Brother DCP 8065DN toner vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Start dan het proces om de toner te plaatsen. Hieronder vind je een handige uitleg waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg toners dcp 8065dn vervangen

 1. Welke kleuren vervangen?

  Je PC / Mac indiceert welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Oude toner onttrekken

  Open het middengedeelte van de printer en haal de oude patronen uit het device. Zet het niet bij het afval maar breng ze naar een inzamelpunt.

 3. Verwijder verpakkingsmateriaal

  Haal de nieuwe toner uit het verpakkingsmateriaal. Haal het plastic eraf zoals je kunt zien in de instructies.

 4. Nieuwe toner in de printer zetten

  Plaats het patroon in de lege houder. Druk deze stevig aan en sluit de klep weer af.

 5. Nieuwe inkt herkennen

  De printer controleert de geplaatste inkt. Als je de stappen juist uitgevoerd hebt zal de storingscode verdwijnen. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-Brother DCP 8065DN

Beste Brother DCP 8065DN huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw dcp 8065dn? Je zult dan even nieuwe inkt moeten halen. Je hebt twee opties: originele inkt van Brother of huismerk toners. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, heeft een groter inhoud en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor originele producten.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn meestal gebruikte originele producten die op professionele wijze worden getest, gereinigd en opnieuw gevuld. Ze worden gefabriceerd door gespecialiseerde organisaties en de prijs is erg concurrerend. Deze B-merk inkt is standaard voor meer dan 95% vol, wat bij de originele soms niet zo is. Dankzij deze producten ga je dus veel goedkoper printen. De printkwaliteit is uitstekend en doet amper onder voor standaard inkt. 

Problemen bij het installeren van een huismerk toner
Bij sommige printers zul je een foutmelding krijgen bij het plaatsen van imitatie inkt. Dat komt omdat Brother eigenlijk wil dat jij hun eigen toners gebruikt. Dit soort foutcode kan je negeren en wegklikken. Nog niet opgelost? Je checkt hierna nog wat adviezen.

 1. Achterhaal of je de geschikte imitatie toner hebt aangeschaft. Bekijk het modelnummer op de verpakking en check of deze overeenstemt met het nummer dat de fabrikant voorschrijft.
 2. Start de printer opnieuw. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
 3. Kijk of de inkttoner wel goed vast zit.
 4. Bij het in gebruik nemen van een nieuwe printer moet je dikwijls eerst een afdruk maken met originele inkt. Wanneer dat is gelukt is het mogelijk alternatieve inkt toe te passen.
 5. Loop nog eens na of je het lipje verwijderd hebt.
 6. Maak de contactpunten van het patroon nog eens goed schoon.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van Brother.
 8. Pleeg onderhoud aan de printkop.

Veelgestelde vragen

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, hoe los ik dat op?
Veel printer schakelen de zwart-wit functie uit in de situatie waar 1 andere kleur (geel, cyaan, magenta) op is. Dat geeft grote irritatie. Je kunt het gelukkig wel verhelpen. Stel de printer allereerst in op zwart en wit printen. Heeft je printer die keuze niet? Plak een zwart tapeje over het venstertje van de lege Brother DCP 8065DN toner.

Kan ik zelf de inkt reinigen met de dcp 8065dn?
Een groot deel van de modellen passen zelf een reinigingsprogramma toe voor een optimale werking van de printkop. Op deze manier zul je altijd een goede afdruk krijgen. Soms de Brother toners ontdoen van stof wordt ook geadviseerd. Je product laat een popup zien wanneer het tijd is om te reinigen. Ook in de slaapstand kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Kan ik de inkt voor de Brother DCP 8065DN bijvullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare artikelen in voorraad. We bedoelen dan zogenaamde hervulbare patronen waarbij het navullen gewoon thuis kan gebeuren met navulinkt. Ook kan je dit ook laten doen bij ondernemingen die hier faciliteiten voor hebben. Deze specialisten bieden voordelige imitatie producten en geen originele Brother toner-inkt.

Hoe kan ik software en drivers updaten voor de dcp 8065dn?
Je all-in-one apparaat op de juiste manier installeren doet iedereen eenvoudig zelf. In de regel herkent jouw windows laptop of Mac de printer direct na het aansluiten. Zorg wel voor de actuele printersoftware. De actuele versie kan je downloaden via de bijgeleverde CD van Brother. De betrouwbare printer drivers die geschikt zijn voor de dcp 8065dn kun je altijd raadplegen op de website van Brother. Op dit portaal vind je ook uitgebreide ondersteuning zoals een gebruikershandleiding, reinigingstips en oplossingen voor foutmeldingen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de dcp 8065dn?
Een printerstoring is irritant en komt altijd ongelegen. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Zulke error-codes kun je achterhalen op het gebruikersportaal van de ontwikkelaar. Veel voorkomende Brother DCP 8065DN storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, reiniging, geen inkt, printkop fout, geen wifi, afdrukken kost veel inkt, wil niet printen, langzaam, slecht leesbare tekst, wil niet scannen.

Kan ik via het netwerk ook printen?
De actuele Brother scanners en printers verschaffen draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Dit houdt in dat je vanuit je luie stoel kunt printen vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De dcp 8065dn WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Evenzeer kun je eenvoudig een printopdracht versturen vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Hoe handig is een printer abonnement?
De laatste jaren zien we verschillende leveranciers die handige inkt abonnementen aanbieden. Ze sturen dan elke 8 weken, 4 keer per jaar of wanneer het inktpatroon bijna op is een volle voordelige toner. Op basis daarvan weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en kun jij ervan op aan dat de printer alle functionaliteiten behoudt. Maak een keuze uit velerlei toner abonnementen. Van een lage prijs (25 prints per maand) tot grote abonnementen (meer dan 1000 prints per maand).

Plaats een reactie