bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother DCP J152W

Goedkope inkt voor de Brother DCP J152W bestellen en laten bezorgen? Met behulp van onze inktvergelijker vind je de goedkoopste leveranciers en aantrekkelijke acties voor toners en cartridges voor elke printer. Op die manier check je vlug goedkope kleureninkt (geel, cyaan, magenta) en key (zwarte) inkt die toepasbaar zijn voor de dcp j152w in maart 2023. Verder tref je op deze pagina bespaartips, specificaties inzake huismerk-inkt & veel voorkomende storingen.

 • Inktcartridges vind je al vanaf €12,75.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de dcp j152w: Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) Geel (Yellow) en Zwart.
 • Er kan worden gekozen voor een budgetlabel of originele inkt van Brother.
 • Budget inkt is (veel) goedkoper en bevat een grotere inhoud inkt. Je bespaart al snel 55%.
 • Een bekend inktproduct is de 2x Brother LC-123 Multipack XL.
 • Aanrader: kies voor een voordeelverpakking.

Onderwerpen: Goedkoopste inkt voor Brother DCP J152W | Zes tips voor goedkoper printen | Wat is geschikte inkt voor de dcp j152w? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Huismerk inkt kopen | Veelgestelde vragen (FAQ)

MerkBrother
Seriedcp
Modelj152w
Soort printerInkjet
Vaak gekochte cartridge2x Brother LC-123 Multipack XL
Prijsindicatie €€

Goedkoopste Brother DCP J152W printerinkt bestellen (maart 2023)

Printen is niet goedkoop. Een afdruk met alleen tekst in zwart kost je tegenwoordig een paar cent en een gekeurde gemiddeld €0,08 – €0,11 per a4. Met het plaatsen van een bestelling voor de goedkoopste Brother DCP J152W cartridges bespaar je eenvoudig veel geld. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel voor je inkt-aankoop is meestal een dure aangelegenheid. Je bent veel goedkoper uit als je kiest voor een online speler. Dat weten we van de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit zien we vooral bij Brother originele merkcartridges en merktoners. In de bijgaande tabel vind je erkende webshopswaar je veilig en gemakkelijk de juiste inkt kan bestellen. Per verkooppunt zie je of ze namaak inkt of ook originele a-merk producten in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Printen voor een gunstig tarief met de dcp j152w? In onderstaande opsomming check je een aantal handigheidjes om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Ga voor namaak inkt. De afdrukkwaliteit is erg goed en dit geeft een besparing van wel 50%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Kleureninkt is gewoon een stuk duurder.
 • Kies de voordelige printinstellingen. Zo kan je vaak kiezen voor de optie snel-modus. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
 • Kies milieuvriendelijke lettertypes zoals Ecofont of Calibri.
 • Print dubbelzijdig. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
 • Haal de stekker uit de printer wanneer deze niet wordt gebruikt. Anders kan het zijn dat deze steeds gaat reinigen.

Welke inkt past in de dcp j152w?

Krijg je een notificatie dat dat de voorraad inkt te laag is? Belangrijk: Deze popups kun je vaak nog wel even negeren. Wij adviseren om niet meteen te vervangen. Bestel wel vroegtijdig nieuwe patronen en vernieuw deze als de kwaliteit duidelijk minder wordt.

De all-in-one Brother DCP J152W is een zogenoemde inkjetprinter. Het maakt gebruik van cartridges. Check eerst welke kleur aan vervanging toe is. Aansluitend check je welk product past. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Zoek op cartridgenummer / fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
 2. Zoek op het printermodel. Voor jouw printer is dat j152w uit de serie dcp van het merk Brother.
 3. Lees de handleiding door; daar vind je ook welke patronen je kunt gebruiken.

Bij diverse online leveranciers als replacedirect en Inkt-bestellen.nl vind je vaak een huismerk-alternatief. Deze zijn voordeliger en er zit vaak meer inkt in. Meer gegevens hierover lees je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Brother DCP J152W CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Staalblauw en RAL 5015.
Brother DCP J152W MagentaRozeRoze inkt voor Verkeerspurper en RAL 4007.
Brother DCP J152W YellowGeelGele inkt voor met name Zandgeel en RAL 1020.
Brother DCP J152W Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met beschikbare inktcartridges voor de dcp j152w.

Relevante cartridges voor de dcp j152w.
Wij hebben de volgende gesignaleerd die toe te passen zijn op je printer.

 1. 2x Brother LC-123 Multipack XL
 2. Brother LC-123 Multipack XL
 3. Brother LC-123/LC-127 Zwart XL
 4. Brother LC-123/LC-125 Cyaan XL
 5. Brother LC-123/LC-125 Magenta XL
 6. Brother LC-123/LC-125 Geel XL


Voordelige Brother DCP J152W cartridge vervangen

Is de nieuwe inkt thuisbezorgd? Dan wordt het tijd om de cartridge te vernieuwen. Verderop vind je een handig stappenplan zodat jij dit zelf kunt doen.

Uitleg cartridges dcp j152w vervangen

 1. Welke kleur is aan vervanging toe?

  De software op de PC laat een popup zien welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

 2. Lege cartridge verwijderen

  Zet de printerklep open en verwijder het lege patroon. Deze gooi je niet in de grijze container. Je kunt ze afgeven bij een computerwinkel of inleverpunt.

 3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

  Haal de nieuwe cartridge uit het plastic. Haal het ontluchtingslabel er af zoals dit wordt aangegeven in de instructies.

 4. Nieuwe cartridge herinstalleren

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en doe de klep weer dicht.

 5. Nieuwe inkt laden

  De printer gaat nu de inkt testen. Zodra je dit op de juiste manier hebt gedaan toont de printer het juiste inktniveau. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-Brother DCP J152W

Beste Brother DCP J152W huismerk printerinkt kopen

Onvoldoende inkt in jouw dcp j152w? Dan bestel je nieuwe inkt. Je hebt meerdere keuzes: originele inkt van Brother of huismerk cartridges. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, heeft een groter inhoud en doet het net zo goed als inkt van het merk zelf.

Hoe goed is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn de officiele merkproducten die nagevuld en opnieuw verkocht worden. Je kunt hiervoor terecht bij betrouwbare leveranciers en de prijs is erg concurrerend. Imitatie inkt is standaard voor meer dan 95% vol, wat bij de A-merken soms niet zo is. De afdrukkosten gaan dus fors omlaag. De afdrukkwaliteit is zo goed als hetzelfde als officiële inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het gebruiken van een huismerk cartridge
Zo nu en dan komt er een bericht met een foutmelding wanneer je een patroon plaatst met imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat Brother hoopt dat jij hun eigen cartridges koopt. Een dergelijke waarschuwing kan je in de meeste gevallen gewoon wegklikken. Is dat niet mogelijk? We bieden op deze pagina nog wat adviezen.

 1. Check of je de juiste navulbare cartridge hebt gekocht.Noteer het modelnummer en controleer of deze rijmt met het nummer dat de fabrikant voorschrijft.
 2. Ga de printer opnieuw opstarten. Het kan helpen om de printer even 15 – 30 minuten uit te laten.
 3. Bekijk of de inktcartridge goed is geplaatst.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je mogelijk eerst een afdruk maken met originele inkt. Wanneer dat is gelukt wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Loop nog eens na of je het beschermmateriaal hebt losgemaakt.
 6. Veeg de contactpunten schoon met een droge doek.
 7. Update de printer software en eventuele drivers. Check de laatste versie van Brother.
 8. Zorg voor een schone printkop.

Veelgestelde vragen

De printer print geen zwart omdat de kleur op is, wat te doen?
Diverse printers stoppen met printen in zwart-wit op het moment dat een kleurenpatroon ontbreekt. Dat geeft grote irritatie. Gelukkig kan je toch vaak alleen met zwarte inkt printen. Kies allereerst bij de printerinstellingen voor zwart en wit printen. Geen effect? Plak ondoorzichtige tape over het venstertje van de lege Brother DCP J152W cartridge.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de dcp j152w?
Een groot deel van de printproducten beschikken over een reinigingsprogramma zodat de printkop langer meegaat. Zodoende blijft jouw printer in topconditie. Maandelijks de Brother cartridges even nakijken en schoonmaken is slim om te doen. Je printer geeft aan wanneer het gereinigd moet worden. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat zal de printer regelmatig onderhoudstaken uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de Brother DCP J152W bijvullen?
In de winkel zijn navulbare items die je kunt kopen. We hebben het hier over zogenaamde hervulbare patronen die jij gewoon zelf thuis kunt bijvullen met navulinkt. Tevens kan je dit ook laten doen bij printwinkels die hier ervaring mee hebben. Deze winkels geven goedkope namaak artikelen in plaats van originele Brother cartridge-inkt.

Hoe kan ik software en drivers updaten voor de dcp j152w?
Je all-in-one apparaat aansluiten en installeren hoeft niet zo frustrerend meer te zijn. Meestal detecteert een windows PC of Mac de aangesloten printer vanzelf al. Randvoorwaarde is wel het installeren van de up-to-date printersoftware. Dat kun je downloaden via de downloadpagina van Brother. De printer drivers voor een dcp j152w zijn te vinden op de website van Brother. In het downloadcentrum check je ook handige hulp zoals handleiding, garantievoorwaarden, de juiste instellingen en advies over storingen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de dcp j152w?
Een printerstoring is vervelend en kan voor veel problemen zorgen. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Dergelijke error-codes zijn op te vragen via de klantenondersteuning en via de klantenservice. Bekende Brother DCP J152W storingen zijn; geen wifi, reiniging, geen inkt, slechte verbinding met mobiele apparaten, printkop fout, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst, wil niet scannen, langzaam, cartridgeprobleem.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De beste Brother printapparaten verschaffen draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Groot pluspunt is dat je het apparaat ook kunt benaderen vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De dcp j152w WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Evengoed kunnen er ook prints gemaakt worden met smartphone apps of tablet (iPad).

Hoe handig is een printer abonnement?
Op dit moment zien we meer en meer leveranciers waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. Ze sturen dan per 4 weken, om de paar maand of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een volle goedkope cartridge. Op die manier kan je niet meer vergeten inkt te kopen en heb je zekerheid dat je ten allen tijde een afdruk kunt maken. Maak een keuze uit velerlei cartridge abonnementen. Van voordelig (75 prints per maand) tot exclusief (700-1000 prints per maand).

Plaats een reactie