bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet F4188

Inkt voor de HP DeskJet F4188 bestellen en laten thuisbezorgen? Op deze website vergelijk je de betrouwbaarste webshops en aanbiedingen voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Hierdoor vind je eenvoudig goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en zwarte inkt die past in je deskjet f4188 in februari 2024. Tevens doorzoek je via onze experts handige printer tips, adviezen m.b.t. huismerk-inkt en veel voorkomende storingen.

 • Inktcartridges worden soms al verkocht v.a. €13,25.
 • Beschikbare kleuren voor de deskjet f4188: Zwart, Roze (Magenta), Geel (Yellow), en Blauw (Cyaan).
 • Doorgaans zijn er twee keuzes: imitatie inkt of originele inkt van HP.
 • Alternatieve inkt is voordeliger en er zit vaak meer inkt in. Je bespaart al snel 55%.
 • Een prima product is de HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel.
 • Tip van de specialist: bestel direct een voordeelverpakking voor de beste deal.

Snelkeuze: Vind de goedkoopste inkt voor HP DeskJet F4188 | 6 tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt kan in een deskjet f4188? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Huismerk inkt opties | Veelgestelde vragen met antwoorden

MerknaamHP
Printerseriedeskjet
Modelf4188
Categorie printerInkjet
Veel gebruikte cartridgeHP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
Verkoopprijs €€€

Goedkoopste HP DeskJet F4188 printerinkt kopen (februari 2024)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een printje in zwart wit kost je tegenwoordig een paar cent en in kleur al snel €0,10 per a4. Door gebruik te maken van de goedkoopste HP DeskJet F4188 cartridges bespaar je jaarlijks een hoop geld. De lokale computerwinkel bezoeken om daar inkt aan te schaffen is doorgaans aan de prijs. Het is vaak extra voordelig als je bij een webwinkel koopt. Dat weten we van de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit is vooral het geval voor HP originele merkcartridges en merktoners. In het schema hierna tref je de beste shops waar je op een gebruiksvriendelijke manier snel de juiste inkt kan bestellen. Per verkoper zie je of ze alternatieve inkt of ook originele a-merk producten bezorgen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Nog goedkoper printen met de deskjet f4188? In onderstaande opsomming bieden we verschillende trucs om nog voordeliger te printen.

 • Kies voor klooninkt. De kwaliteit hiervan is erg goed en bespaart tot wel 60%.
 • Print zoveel mogelijk in het zwart of grijswaarden. Kleureninkt is relatief duur.
 • Test de diverse printinstellingen. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals milieuvriendelijk. De afdrukkwaliteit gaat iets achteruit, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
 • Selecteer een zuinig lettertype als Ecofont en Garamond.
 • Kies voor de functie dubbelzijdig printen. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Haal de printer van het stroomnet als je deze niet gebruikt. Zo voorkom je onnodig reinigen.

Wat is de juiste inkt voor de deskjet f4188?

De melding dat dat het inktniveau laag is? Tip: Inkt indicatoren worden doorgaans te vroeg afgegeven. Wacht dus altijd even af met vervangen. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en plaats de nieuwe inkt pas als de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one HP DeskJet F4188 heet in de volksmond een inkjetprinter. Het maakt gebruik van cartridges. Onderzoek als eerste welke kleur je moet vervangen. Dan achterhaal je welke inkt geschikt is. Dit is simpel uit te zoeken.

 1. De snelste weg is te zoeken op cartridgenummer of fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
 2. Zoek op printernaam. Voor jouw printer is dat f4188 uit de serie deskjet van het merk HP.
 3. Lees de handleiding door; dat is het meest betrouwbare document vanuit de fabrikant.

Bij diverse online aanbieders als Inktshop.nl en Handyman.nl worden tevens budgetmerken verkocht. Doorgaans gunstig geprijsd en gevuld met meer inkt. Meer gegevens hierover lees je in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP DeskJet F4188 CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Waterblauw of RAL 5002.
HP DeskJet F4188 MagentaRozeRoze inkt voor met name Aardbeirood en RAL 4012.
HP DeskJet F4188 YellowGeelGele inkt voor onder andere Goudgeel of RAL 1015.
HP DeskJet F4188 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het afdrukken van eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met de mogelijke inktcartridges voor de deskjet f4188.

Werkende cartridges voor een deskjet f4188.
We hebben diverse gevonden die in jouw printer passen.

 1. HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
 2. HP 21XL inktcartridge Zwart
 3. HP 22XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP DeskJet F4188 cartridge vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Gebruik dan ons stappenplan om een cartridge te plaatsen. Verderop plaatsen we een overzicht met een concrete uitleg.

Uitleg cartridges deskjet f4188 vervangen

 1. Welk patroon is er leeg?

  De software op de PC vertelt je welke van de CMYK-patronen je moet verversen.

 2. Oude cartridge uit de printer halen

  Open het middengedeelte van de printer en haal voorzichtig het lege patroon eruit. Deze gooi je niet in de grijze container maar lever ze in bij een inleverpunt.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe cartridge uit het verpakkingsmateriaal. Haal het ontluchtingslabel er af zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe inktcartridge installeren

  Plaats het patroon in de lege houder. Zorg dat deze goed bevestigd zit en sluit de klep weer af.

 5. Nieuwe inkt herkennen

  De printer controleert de geplaatste inkt. Als je alle stappen uitgevoerd hebt zal de storingscode verdwijnen. Je kunt nu weer printen.

printerinkt-HP DeskJet F4188

Beste HP DeskJet F4188 huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw deskjet f4188? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Kies voor een van deze twee: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, kan in verhouding meer printjes maken en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor inkt van het merk zelf.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn meestal gebruikte originele producten die een tweede leven krijgen en opnieuw worden gevuld. Dit wordt geregeld door gecertificeerde partijen en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Imitatie inkt is doorgaans 100% gevuld, wat bij de originele niet perse het geval is. Dankzij deze producten ga je dus veel goedkoper printen. De printkwaliteit is erg goed, het is nauwelijks te onderscheiden van officiële inkt. 

Veel voorkomende problemen bij het installeren van een huismerk cartridge
In sommige gevallen laat de printer een foutmelding zien bij het gebruik van imitatie inkt. Dat komt omdat HP wil dat jij als consument hun merkcartridges koopt. Een storing kan je negeren en wegklikken. Loop je alsnog tegen problemen aan? We bieden onderstaand enkele praktische adviezen.

 1. Kijk of je de goede namaak cartridge hebt gekocht.Bekijk het modelnummer op de verpakking en controleer of deze hetzelfde is als het nummer in de gebruikershandleiding.
 2. Ga de printer opnieuw opstarten. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
 3. Check of de inktcartridge wel goed vast zit.
 4. Bij het in gebruik nemen van een nieuwe printer moet je soms eerst een keer printen met de merkinkt (die is meegeleverd). Pas daarna is het mogelijk alternatieve inkt toe te passen.
 5. Onderzoek of je het lipje weg hebt gehaald.
 6. Gebruik een zachte doek om de contactpunten schoon te maken.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van HP.
 8. Pleeg onderhoud aan de printkop.

Veelgestelde vragen en technische problemen

De printer print geen zwart omdat de kleur op is, wat te doen?
Verschillende printer schakelen de zwart-wit functie uit indien een andere kleur op is. Dat is niet erg handig. Er zijn echter wel simpele hacks. Stel de printer allereerst in op zwart-wit. Blijft de printer een error geven? Plak wat schilderstape over op het plastic venstertje van de lege HP DeskJet F4188 cartridge.

Hoe kan ik inkt reinigen met de deskjet f4188?
Een aanzienlijk aantal multifunctionals gebruiken een reinigingsprogramma om de printkop schoon te maken. Op deze manier heb jij altijd een mooie printafdruk. Om de paar maanden de HP cartridges schoonmaken is ook een goed idee. Je model geeft aan als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Kan ik de inkt voor de HP DeskJet F4188 navullen?
In de winkel zijn navulbare inktpatronen in de handel. We hebben het hier over inktpatronen die zelfstandig eenvoudig bij te vullen zijn met navulinkt. In de regel kan dit ook worden gedaan door bedrijven die hier meer ervaring mee hebben. Deze shops werken met laag geprijsde huismerken en verstrekken geen originele HP cartridge-inkt.

Hoe kan ik software en drivers updaten voor de deskjet f4188?
Een printer aansluiten en installeren is niet heel complex meer. Gewoonlijk herkent een Mac of windows laptop een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Je kunt uiteraard gebruik maken van de meegeleverde printersoftware. De actuele versie kan je downloaden op het gebruikersportaal van HP. De erkende printer drivers die passen bij de deskjet f4188 zijn te vinden op de website van HP. Op dit portaal download je bovendien extra specificaties als handleidingen, tips voor het installeren en meer informatie rondom veel voorkomende problemen.

Wat zijn veel voorkomende storingen en error codes bij de deskjet f4188?
Een printerstoring is ongewenst maar is soms makkelijk op te lossen. De printer laat foutcodes zien. Zulke error-codes zijn te benaderen via het online portaal van de fabrikant. Veel voorkomende HP DeskJet F4188 storingen zijn; reiniging, geen inkt, printkop fout, slechte verbinding met mobiele apparaten, vastgelopen papier, slecht leesbare tekst, wil niet printen, afdrukken kost veel inkt, wil niet scannen, cartridgeprobleem.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De huidige HP scanners en printers verschaffen Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Dat betekent dat ze ook werken met elk gewenst device (laptop, PC, smart devices). De deskjet f4188 WiFi printer bespaart je dus heel veel tijd. Eveneens kun je eenvoudig een printopdracht versturen met smartphone apps of tablet (iPad).

Hoe handig is een printer abonnement?
Er bestaan steeds meer aanbieders waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Je ontvangt dan om de paar weken, om de zoveel maanden of zodra de inkt bijna op is een nieuwe voordelige cartridge. Door hiervan gebruik te maken zit je nooit met een leeg inktpatroon en mag je erop vertrouwen dat de printer het doet. Je kunt kiezen uit een aantal cartridge abonnementen. Van budget (75 prints per maand) tot het zakelijke aanbod (700-1000 prints per maand).

Plaats een reactie