bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother DCP 375CW

Snel en voordelig inkt voor de Brother DCP 375CW bestellen en gratis laten bezorgen? Op Inktaanbieding.nl check je de beste winkels en aanbiedingen voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Zodoende scoor je eenvoudig goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en natuurlijk de basis zwarte inkt die past in je dcp 375cw in maart 2023. Daarbij lees je op inktaanbieding.nl handige printer tips, info met betrekking tot namaak inkt & bekende storingen en printer problemen.

 • Inktcartridges bestel je al vanaf €17,75.
 • Keuze uit diverse kleuren voor de dcp 375cw: Geel (Yellow), Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Er zijn grofweg 2 opties: imitatie inkt of originele inkt van Brother.
 • Huismerk inkt is goedkoper en wordt volledig gevuld. Dit resulteert in een besparing van zo’n 65%.
 • Een populair inktpatroon is de 2x Brother LC-980 Multipack XL.
 • Tip: bespaar met een voordeelverpakking.

Snelkoppelingen: Bekijk de goedkoopste inkt voor Brother DCP 375CW | Goedkoper printen met deze bespaartips | Welke inkt moet ik kopen voor de dcp 375cw? | Informatie over inkt vervangen | Huismerk inkt bekijken | FAQ (veelgestelde vragen)

MerknaamBrother
Seriedcp
Modelnummer375cw
Type printerInkjet
Vaak gekozen cartridge2x Brother LC-980 Multipack XL
Prijsindicatie €€

Goedkoopste Brother DCP 375CW printerinkt bestellen (maart 2023)

Printen is best kostbaar. Een A4-tje met tekst kost – afhankelijk van de gekozen inkt – gemiddeld tussen de 1 en 6 eurocent en eentje met kleuren al snel €0,10 per print. Met het plaatsen van een bestelling voor de goedkoopste Brother DCP 375CW cartridges kan iedereen eenvoudig geld besparen. Een merkdealer / winkel binnenlopen voor nieuwe inkt is meestal een duur grapje. Er is veel geld te besparen wanneer je jouw inkt online koopt. Dat blijkt uit de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit zien we het sterkst bij Brother originele merktoners en merkcartridges. In de bijgaande tabel bekijk je gerenommeerde webwinkelswaar je zonder problemen snel de juiste inkt voor jouw printer kunt bestellen. Per aanbieder noteren we of ze klooninkt of ook merkinkt hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Besparen op de printkosten
Goedkoop printen met de dcp 375cw? In het volgende schema vind je meerdere tips & tricks om te besparen op de printkosten.

 • Ga voor imitatie inkt. De printkwaliteit is vergelijkbaar en dit geeft een besparing van wel 50%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Kleureninkt is relatief duur.
 • Test de diverse printinstellingen. Zo kan je vaak kiezen voor de optie snel-modus. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
 • Test het gebruik van lettertypes als Ryman Eco en Calibri.
 • Kies voor de functie dubbelzijdig printen. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Haal de printer van het stroomnet als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt moet ik hebben voor de dcp 375cw?

Geeft de computer een melding dat de inkt op is? Tip: Inkt indicatoren zijn een schatting. Wacht dus altijd even af met vervangen. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en ververs deze als de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one Brother DCP 375CW is een zogeheten inkjetprinter. Dit type maakt gebruik van cartridges. Begin met het bekijken welke kleur aan vervanging toe is. Aansluitend vergelijk je welk product past. Dit kun je moeiteloos zelf doen.

 1. De snelste weg is te zoeken op cartridgenummer of fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Zoek op printernaam. Denk dan aan 375cw uit de serie dcp van het merk Brother.
 3. Bekijk de doos/handleiding; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij veel aanbieders zoals coolblue.nl en Inktdiscount.nl worden ook huismerken aangeboden. Deze zijn scherp geprijsd en hebben meer ML inkt inhoud. Een uitgebreidere uitleg lees je verderop.

TypeKleurInfo
Brother DCP 375CW CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Nachtblauw of RAL 5003.
Brother DCP 375CW MagentaRozeRoze inkt voor tinten als Karmijnrood en RAL 4001.
Brother DCP 375CW YellowGeelGele inkt voor o.a. Parelmoer grijs en RAL 1001.
Brother DCP 375CW Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met diverse inktcartridges voor de dcp 375cw.

Werkende cartridges voor in de dcp 375cw.
Ons systeem heeft verschillende gedetecteerd die passen in deze printer.

 1. 2x Brother LC-980 Multipack XL
 2. Brother LC-980 Multipack XL
 3. Brother LC-980BK Zwart XL
 4. Brother LC-980C Cyaan XL
 5. Brother LC-980M Magenta XL
 6. Brother LC-980Y Geel XL


Voordelige Brother DCP 375CW cartridge vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Begin dan met het stappenplan om de cartridge te wisselen. Hierna plaatsen we een opsomming met een concrete uitleg.

Uitleg cartridges dcp 375cw vervangen

 1. Kijk welke kleuren vervangen moeten worden

  Je PC / Mac zal een melding tonen welke kleur(en) vervangen moeten worden.

 2. Oude cartridge onttrekken

  Doe de klep van de printer omhoog en klik de lege patronen eruit. Zet het niet bij het afval. Zoek uit waar je ze het beste kunt weggooien.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe cartridge uit het doosje. Haal het plakkertje er af zoals dit wordt aangegeven in de instructies.

 4. Nieuwe cartridge installeren

  Plaats het patroon in de lege houder. Zorg dat het goed vastklikt en sluit de klep weer af.

 5. Installeren

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Wanneer je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt geeft de printer het huidige inktniveau aan. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-Brother DCP 375CW

Beste Brother DCP 375CW huismerk printerinkt kopen

Onvoldoende inkt in jouw dcp 375cw? Je zult dan even nieuwe inkt moeten halen. Er zijn twee mogelijkheden: originele inkt van Brother of huismerk cartridges. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, heeft meer inhoud en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor originele producten.

Hoe goed is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn oorspronkelijke merkproducten die opnieuw gevuld worden met inkt. Dit navullen gebeurt vaak door derde partijen en zijn fors goedkoper. Namaak inkt is doorgaans 100% gevuld, wat bij de grote merken er nog wel eens aan schort. De afdrukkosten gaan dus fors omlaag. De kwaliteit is zo goed als hetzelfde als officiële inkt. 

Vaak voorkomende problemen rondom het printen met een huismerk cartridge
Wellicht toont de printer een foutmelding als je wilt afdrukken met imitatie inkt. Dit ontstaat doordat Brother liever heeft dat jij hun originele cartridges plaatst .Een dergelijke storing kan je in de meeste gevallen gewoon wegklikken. Kun je het niet wegklikken? Je checkt op deze pagina diverse snelle tips.

 1. Begin met kijken of je de geschikte imitatie cartridge hebt gekocht.Schrijf het modelnummer op en kijk of deze overeenkomt met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Haal de printer even van het net. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Check of de inktcartridge goed vast zit en duw deze nog eens goed aan.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je vaak eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Als je dat gedaan hebt kan je de alternatieve inkt gebruiken.
 5. Onderzoek of je het kapje hebt weggedaan.
 6. Zorg voor schone contactpunten bij het patroon.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van Brother.
 8. Voer een reinigingsprogramma uit.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Mijn printer print geen zwart omdat kleur op is, hoe los ik dat op?
Meerdere printers stoppen met printen in zwart-wit op het moment dat 1 andere kleur (cyaan, magenta, geel) op is. Dat is niet erg handig. Gelukkig kan je toch vaak alleen met zwarte inkt printen. Selecteer in de printer de mogelijkheid voor zwart-wit. Werkt dit niet? Plak een zwart tapeje over het venster van de lege Brother DCP 375CW cartridge.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de dcp 375cw?
Een aanzienlijk aantal apparaten hebben een intern reinigingsprogramma om de printkop schoon te houden. Dankzij automatische printkopreiniging heb jij altijd een mooie printafdruk. Zo nu en dan uw Brother cartridges ontdoen van stof is ook een goed idee. Je model heeft een melding wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat zal de printer regelmatig onderhoudstaken uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de Brother DCP 375CW opnieuw vullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare items te koop. Het betreft hervulbare cartridges / toners die jij gewoon zelf thuis kunt bijvullen met navulinkt. Ook wordt dit ook gedaan door winkels die hier ervaring mee hebben. Deze winkels faciliteren goedkope huismerken en geen originele Brother cartridge-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de dcp 375cw?
Je all-in-one apparaat voorzien van nieuwe software is niet heel complex meer. Gewoonlijk herkent een windows of Mac computer de printer binnen een minuut. Je kunt uiteraard gebruik maken van de bijbehorende printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden via de support-pagina van Brother. De meest actuele printer drivers voor je dcp 375cw staan voor je klaar op de website van Brother. In het downloadcentrum bekijk je ook aanvullendehulp zoals de handleiding, info over het reinigingsprogramma en het verhelpen van storingen.

Hoe vind ik oplossingen bij storingen en error codes voor een dcp 375cw?
Een printerstoring is irritant en komt nooit gelegen. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Dergelijke error-codes worden verder toegelicht via de website van de leverancier. Irritante Brother DCP 375CW storingen zijn; geen wifi, slechte verbinding met mobiele apparaten, printkop fout, reiniging, geen inkt, wil niet scannen, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst, cartridgeprobleem, wil niet printen.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De nieuwste Brother scanners en printers beschikken over draadloze WiFi functionaliteiten (wireless / airprint). Belangrijkste voordeel hiervan is dat je ook kunt printen vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De dcp 375cw WiFi printer kun je dan eenvoudig online bereiken. Op dezelfde manier kan je ook een afdruk maken met smartphone apps of tablet (iPad).

Is er ook een printerinkt abonnement?
De laatste jaren zien we opvallend veel aanbieders waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Je ontvangt dan om de 30 dagen, per half jaar of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een gevulde goedkope cartridge. Op basis daarvan heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en weet je zeker dat de printer het doet. Er is een ruim aanbod van cartridge abonnementen. Voor kleine huishoudens (100 prints per maand) tot wat duurdere contracten (500-750 prints per maand).

Plaats een reactie