bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother DCP J562DW

Snel en voordelig inkt voor de Brother DCP J562DW bestellen en gratis laten bezorgen? Via deze Inktvergelijker bekijk je de goedkoopste webwinkels en acties voor printerinkt voor alle printers. Zodoende bekijk je direct goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en natuurlijk de basis zwarte inkt die gebruikt kunnen worden in een dcp j562dw in december 2023. Tevens doorzoek je op inktaanbieding.nl tips om goedkoper te printen, adviezen m.b.t. klooninkt & veel voorkomende storingen.

 • Inktcartridges koop je al vanaf €15,00.
 • Keuze uit diverse kleuren voor de dcp j562dw: Blauw (Cyaan), Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Maak een keuze uit het huismerk of originele inkt van Brother.
 • Huismerk inkt is voordeliger en er zit vaak meer inkt in. Dit geeft een besparing van wel 60%.
 • Een bekend inktproduct is de 2x Brother LC-223 Multipack XL.
 • Onze tip: kies voor een voordeelverpakking.

Inhoudsopgave: Vind de goedkoopste inkt voor Brother DCP J562DW | Besparen op de printkosten | Wat is geschikte inkt voor de dcp j562dw? | Inkt vervangen in 5 stappen | Huismerk inkt | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

MerknaamBrother
Seriedcp
Modelj562dw
Soort printerInkjet
Vaak gekochte cartridge2x Brother LC-223 Multipack XL
Gemiddelde kosten €€ = €€€

Goedkoopste Brother DCP J562DW printerinkt bestellen (december 2023)

Printen is niet goedkoop. Een afdruk in zwart wit kost zo’n €0,03 – €0,06en een afdruk met kleur om en nabij de €0,10 per afdruk. Door gebruik te maken van de goedkoopste Brother DCP J562DW cartridges bespaar je eenvoudig veel geld. De lokale computerwinkel bezoeken voor nieuwe inkt is bijna altijd nogal prijzig. Het is qua prijs gunstiger wanneer je online inkt bestelt. Dat toont de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit speelt met name bij Brother originele merktoners en merkcartridges. In het schema hierna tref je erkende online aanbieders waar je moeiteloos en vandaag nog inkt voor jouw printer kunt vinden. Per verkooppunt kan je zien of ze klooninkt of juist merk-inkt in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Voordelig printen met de dcp j562dw? In onderstaande opsomming tref je een aantal handige tips & tricks zodat jij vanaf nu nog goedkoper kunt printen.

 • Kies voor imitatie inkt. De kwaliteit doet amper onder voor merkinkt en je bespaart op deze manier al gauw 60%.
 • Stel de printer in op “zwart-wit”. Het gebruik van kleureninkt is duurder.
 • Kies de voordelige printinstellingen. Zo kan je vaak kiezen voor de optie lage- of gemiddelde kwaliteit. De afdrukkwaliteit gaat iets achteruit, echter kun je rekenen op een besparing van 10%.
 • Selecteer een zuinig lettertype als Ecofont Sans of Garamond.
 • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Zo bereik je een lager papierverbruik.
 • Haal de stekker uit de printer als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. Anders zal de printer onnodig vaak reinigen.

Welke inkt past in de dcp j562dw?

Zie je een berichtje dat dat het inktniveau laag is? Tip: Inktniveau waarschuwingen zijn niet altijd nauwkeurig. Wacht dus altijd even af met vervangen. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en vernieuw deze als de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one Brother DCP J562DW is een inkjetprinter. Hiervoor koop je cartridges. Bekijk altijd welke van de 4 kleuren (cyaan, geel, magenta of zwart) je moet vervangen. Dan wil je weten welk soort model jij nodig hebt. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Het beste kun je kijken naar het cartridgenummer of fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Zoek op het printertype. Denk dan aan j562dw uit de serie dcp van het merk Brother.
 3. Kijk in de handleiding; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij veel shops zoals Officesavers en Vikingdirect.nl vind je ook huismerk-varianten. Ze zijn te koop voor interessante tarieven en hebben meer ML inkt inhoud. Een uitgebreidere uitleg bieden we in dit stukje.

TypeKleurInfo
Brother DCP J562DW CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Waterblauw of RAL 5003.
Brother DCP J562DW MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Tomaatrood en RAL 3016.
Brother DCP J562DW YellowGeelGele inkt voor tinten als Kerriegeel of RAL 1026.
Brother DCP J562DW Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met diverse inktcartridges voor de dcp j562dw.

Erkende cartridges voor in een dcp j562dw.
Wij hebben onderstaande gevonden die compatibel zijn met deze printer.

 1. 2x Brother LC-223 Multipack XL
 2. Brother LC-223 Multipack XL
 3. Brother LC-223BK Zwart XL
 4. Brother LC-223C Cyaan XL
 5. Brother LC-223M Magenta XL
 6. Brother LC-223Y Geel XL


Voordelige Brother DCP J562DW cartridge vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Begin dan met het stappenplan om de cartridge te plaatsen. Onderstaand vind je een handige uitleg met alle benodigde informatie.

Uitleg cartridges dcp j562dw vervangen

 1. Welk patroon is er leeg?

  De software op de PC laat een popup zien welke kleur(en) vervangen moeten worden.

 2. Lege cartridge verwisselen

  Open de printerkast en klik de lege patronen eruit. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak maar deponeer ze bij een inleverpunt.

 3. Open de nieuwe verpakking

  Haal de nieuwe cartridge uit het verpakkingsmateriaal. Verwijder het plakkertje zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe cartridge installeren

  Plaats het inktpatroon in de houder. Zorg dat het goed vastklikt en sluit de klep weer af.

 5. Laatste controle fase

  De printer gaat nu de inkt testen. Indien je dit op de juiste manier hebt gedaan wordt het actuele inktniveau getoond. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-Brother DCP J562DW

Beste Brother DCP J562DW huismerk printerinkt kopen

Is de inkt op van jouw dcp j562dw? Dan bestel je nieuwe inkt. Je hebt feitelijk 2 keuzes: originele inkt van Brother of huismerk cartridges. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, bevat vaak meer inkt en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor merk-inkt.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn originele merkpatronen die opnieuw zijn gevuld en getest. Dit wordt geregeld door derde partijen en ze zijn doorgaans voordeliger. Een huismerk product is vaak volledig gevuld, wat bij de grote merken er nog wel eens aan schort. Goedkoop afdrukken wordt zo een stuk eenvoudiger. De printkwaliteit is vrijwel hetzelfde als originele inkt. 

Issues bij het gebruiken van een huismerk cartridge
Bij sommige printers zul je een foutmelding krijgen bij het gebruik van imitatie inkt. Dit ontstaat doordat Brother je wil dwingen dat jij hun eigen cartridges installeert. Dit soort storingscode wegklikken en doorgaan met printen. Is dat niet mogelijk? Dan vind je onderstaand een aantal oplossingen die je kunt proberen.

 1. Ga eerst na of je de geschikte imitatie cartridge hebt. Lees op de verpakking welk modelnummer erop staat en ga na of deze matcht met de fabriekscode van een origineel patroon.
 2. Start de printer opnieuw. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
 3. Loop nog eens na of de inktcartridge op de juiste manier in de sleuf zit.
 4. Bij de wat meer recente printers moet je vaak eerst een keer printen met de merkinkt (die is meegeleverd). Als dat is gelukt is het mogelijk alternatieve inkt toe te passen.
 5. Achterhaal of je het plakkertje hebt losgemaakt.
 6. Maak de contactpunten van het patroon nog eens goed schoon.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van Brother.
 8. Voer een reinigingsprogramma uit.

Bekijk de veelgestelde vragen

Mijn printer print geen zwart omdat kleur op is, wat te doen?
Verschillende printer schakelen de zwart-wit functie uit in de situatie waar een kleurenpatroon ontbreekt. Dat is erg vervelend. Je kunt er gelukkig wel iets aan doen. Begin met het instellen van de printer op zwart-wit. Blijft de printer een error geven? Plak een zwart tapeje op de volumelezer van de lege Brother DCP J562DW cartridge.

Hoe werkt het inkt reinigen met de dcp j562dw?
Een groot deel van de modellen hebben de ingebouwd reinigingsprogramma voor de printkop. Zodoende blijft jouw printer in topconditie. Maandelijks de Brother cartridges stofvrij maken met een doekje is ook aan te raden. Je apparaat geeft zelf aan als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook in de standby-modus kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Hoe kan ik de inkt voor de Brother DCP J562DW bijvullen?
Er zijn speciale navulbare producten voor handen. Dit zijn concreet inktpatronen met een ARC chip die je zelf opnieuw kunt aanvullen met navulinkt. Vaak kan je dit ook laten uitvoeren door ondernemingen die hier meer ervaring mee hebben. Deze experts bieden goedkope huismerk artikelen en verstrekken geen originele Brother cartridge-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de dcp j562dw?
Een printer installeren en klaar maken voor gebruik is sinds enkele jaren kinderspel. In de regel herkent een Mac of windows laptop je printer binnen enkele seconden. Het snelst gaat dit met behulp van de bijbehorende printersoftware. Dit is te downloaden op de download- en supportpagina van Brother. De populairste printer drivers voor een dcp j562dw staan voor je klaar op de website van Brother. Op deze plek vind je verder aanvullendeinfo zoals handleiding, garantievoorwaarden, onderhoudstips en hulp bij technische problemen.

Wat zijn veel voorkomende storingen en error codes bij de dcp j562dw?
Een printerstoring is ergerlijk en komt altijd ongelegen. De printer laat foutcodes zien. Zulke foutmeldingen kun je achterhalen op de site en via supportmedewerkers. Bekende Brother DCP J562DW storingen zijn; reiniging, printkop fout, geen wifi, geen inkt, vastgelopen papier, slecht leesbare tekst, afdrukken kost veel inkt, cartridgeprobleem, wil niet printen, wil niet scannen.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De huidige Brother printers en scanners bieden je draadloze WiFi functionaliteiten (wireless / airprint). Dat betekent dat ze ook werken vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De dcp j562dw WiFi printer is dan via internet te benaderen. Bovendien kunnen er ook prints gemaakt worden via de officiële app op een iPad of telefoon.

Wat is precies een printerinkt abonnement?
We onderscheiden steeds meer merken waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Het printermerk stuurt automatisch om de paar weken, per half jaar of wanneer de inkt bijna op is een gevulde voordelige cartridge. Op die manier heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en kan je ervan uitgaan dat de printer alle functionaliteiten behoudt. Er is een ruim aanbod van cartridge abonnementen. Voor kleine huishoudens (100 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (250-1000 prints per maand).

Plaats een reactie