bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother DCP L2550DN

Snel en voordelig inkt voor de Brother DCP L2550DN bestellen en gratis laten bezorgen? Door middel van onze inktvergelijker vergelijk je de meest geschikte winkels en aanbiedingen voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Zo vergelijk je eenvoudig goedkope kleureninkt (magenta, geel, cyaan) en zwarte (key) inkt die geldig zijn voor de dcp l2550dn in december 2022. Daarnaast check je op deze pagina tips om goedkoper te printen, informatie aangaande klooncartridges en problemen / printerstoringen.

 • Inkttoners zijn er al vanaf €42,00.
 • Er zijn verschillende kleuren voor de dcp l2550dn: Roze (Magenta), Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Zwart.
 • Er zijn grofweg 2 opties: voordelige namaak inkt of originele inkt van Brother.
 • Alternatieve inkt is financieel interessanter en wordt volledig gevuld. Hierdoor bespaar jij tot maar liefst 60%.
 • Een populair artikel is de 2x Brother TN-2420 toner zwart (met chip).
 • Niet vergeten: kies voor een voordeelverpakking.

Populaire thema’s: Bekijk de goedkoopste inkt voor Brother DCP L2550DN | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt kan in een dcp l2550dn? | Inkt vervangen in 5 stappen | Huismerk inkt kopen | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerknaamBrother
Seriedcp
Modelnummerl2550dn
Type printerLaser
Veel gebruikte toner2x Brother TN-2420 toner zwart (met chip)
Verkoopprijs € – €€

Goedkoopste Brother DCP L2550DN printerinkt kopen (december 2022)

Printen is soms niet erg voordelig. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost – afhankelijk van de gekozen inkt – gemiddeld tussen de 1 en 6 eurocent en een print met kleur doorgaans €0,11 voor een print. Door te printen met de goedkoopste Brother DCP L2550DN toners kan je al snel vele tientallen euro’s besparen. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel voor je inkt-aankoop is bijna altijd onverstandig. Het is vaak extra voordelig wanneer je online inkt bestelt. Dat toont de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit zien we vooral bij Brother originele merktoners en merkcartridges. In het schema hierna bekijk je gerenommeerde aanbiederswaar je zonder problemen vandaag nog inkt kunt bestellen. Per aanbieder kan je bekijken of ze klooninkt en/of originele producten in hun aanbod hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Printen voor een gunstig tarief met de dcp l2550dn? Hieronder tref je verschillende adviezen zodat jij vanaf nu nog goedkoper kunt printen.

 • Ga voor klooninkt. De kwaliteit doet nauwelijks onder en bespaart tot wel 65%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Bekijk de verschillende printinstellingen eens. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als snelle modus. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, maar je verbruikt veel minder inkt.
 • Overweeg een lettertype als Ecofont Sans of Calibri.
 • Druk dubbelzijdig af. Zo bereik je een lager papierverbruik.
 • Haal de stekker uit de printer als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. Anders kan het zijn dat deze steeds gaat reinigen.

Welke inkt kan ik gebruiken in een dcp l2550dn?

De bericht dat dat het inktpatroon leeg is? Opletten: Inktniveau waarschuwingen kun je vaak nog wel even negeren. Vervang niet direct de toner/cartridge bij een melding. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en start pas met het vervangen zodra de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one Brother DCP L2550DN is een laserprinter. Hij print op basis van toners. Begin met het bekijken welke kleur aan vervanging toe is. Daarna is het belangrijk dat je weet welke inkt geschikt is. Dit is simpel uit te zoeken.

 1. De snelste weg is te zoeken op tonernummer / fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Zoek op printernaam. Voor jouw printer is dat l2550dn uit de serie dcp van het merk Brother.
 3. Check de handleiding; daar vind je ook welke patronen je kunt gebruiken.

Bij de meeste aanbieders zoals printershop en Goedkoopprinten.nl kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Deze zijn voordeliger en ook volledig gevuld. Meer informatie bieden we verderop.

TypeKleurInfo
Brother DCP L2550DN CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Groenblauw of RAL 5019.
Brother DCP L2550DN MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Framboosrood of RAL 4005.
Brother DCP L2550DN YellowGeelGele inkt voor tinten als Bruinbeige en RAL 1006.
Brother DCP L2550DN Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met beschikbare inkttoners voor de dcp l2550dn.

Geschikte toners voor de dcp l2550dn.
Ons systeem heeft verschillende gedetecteerd die toe te passen zijn op je printer.

 1. 2x Brother TN-2320 toner zwart
 2. Brother TN-2320 toner zwart
 3. Brother DR-2300 Drum


Voordelige Brother DCP L2550DN toner vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Dan is het tijd om de toner te verwisselen. Hieronder plaatsen we een handig stappenplan zodat jij dit zelf kunt doen.

Uitleg toners dcp l2550dn vervangen

 1. Welke kleuren moet ik vervangen?

  De printer of PC indiceert met info over de CMYK-patronen inhoud.

 2. Lege toner verwijderen

  Open de klep van de printer en haal het oude patroon eruit. Gooi ze niet weg maar lever ze in bij een inleverpunt.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe toner voorzichtig uit de verpakking. Verwijder het transparante zegel zoals dit wordt aangegeven in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe toner in de printer plaatsen

  Plaats het patroon in de printer. Zorg dat deze goed bevestigd zit en doe de klep weer dicht.

 5. Laatste controle fase

  De printer gaat nu de inkt testen. Indien je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt wordt het correcte inktniveau getoond. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-Brother DCP L2550DN

Beste Brother DCP L2550DN huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw dcp l2550dn? Je zult dan even nieuwe inkt moeten halen. Je kunt kiezen uit: originele inkt van Brother of huismerk toners. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, heeft een groter inhoud en heeft bijna dezelfde kwaliteit als originele inkt.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn officiele merkartikelen die worden geïnspecteerd en schoongemaakt en opnieuw worden gevuld. Dit navullen gebeurt vaak door erkende specialisten en ze zijn doorgaans voordeliger. Imitatie inkt is volledig vol gevuld, wat bij de originele soms niet zo is. Printen is dus een stuk goedkoper. De printkwaliteit is nagenoeg hetzelfde i.v.m. standaard inkt. 

Problemen bij het gebruiken van een huismerk toner
Soms komt er een bericht met een foutmelding bij het installeren van imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat Brother hoopt dat jij hun eigen toners plaatst .Een melding kan je in de meeste gevallen gewoon wegklikken. Werkt dit niet? Je checkt hierna nog wat adviezen.

 1. Achterhaal of je de juiste imitatie toner in huis hebt. Vind uit welk modelnummer het is en ga na of deze overeenstemt met het nummer dat de fabrikant voorschrijft.
 2. Reset de printer naar de fabrieksinstellingen. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Loop nog eens na of de inkttoner op de juiste manier in de sleuf zit.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je mogelijk eerst een afdruk maken met originele inkt. Vervolgens is het mogelijk alternatieve inkt toe te passen.
 5. Achterhaal of je het dopje / plastic verwijderd hebt.
 6. Gebruik een zachte doek om de contactpunten schoon te maken.
 7. Update de printer software en eventuele drivers. Check de laatste versie van Brother.
 8. Reinig de printkop.

FAQ (veelgestelde vragen)

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, hoe los ik dat op?
Meerdere printers stoppen met printen in zwart-wit als de roze, gele of blauwe inkt op is. Dat is zeer frustrerend. Dit is soms eenvoudig op te lossen. Kies allereerst bij de printerinstellingen voor zwart-wit. Werkt dit niet? Plak een stukje tape op de inhoudsindicator van de lege Brother DCP L2550DN toner.

Hoe werkt het inkt reinigen met de dcp l2550dn?
Een groot deel van de modellen hebben een intern reinigingsprogramma om uitdroging te voorkomen. Door deze werking zul je altijd een goede afdruk krijgen. Regelmatig de Brother toners ontdoen van stof is ook een goed idee. Je machine laat het automatisch weten als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) zal de printer regelmatig onderhoudstaken uitvoeren.

Hoe kan ik de inkt voor de Brother DCP L2550DN navullen?
In de winkel zijn navulbare producten die je kunt kopen. Dat zijn zogenaamde hervulbare patronen die – als ze leeg zijn – opnieuw gevuld kunnen worden met navulinkt. Vaak kan je dit ook laten uitvoeren door ondernemers die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze ondernemingen bieden aantrekkelijke huismerkproducten of dure originele Brother toner-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de dcp l2550dn?
Een printapparaat gebruiksklaar maken hoeft niet zo frustrerend meer te zijn. Doorgaans detecteert jouw Mac of windows laptop een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Je kunt uiteraard gebruik maken van de relevante printersoftware. Dat kun je downloaden via de downloadpagina van Brother. De populairste printer drivers voor de dcp l2550dn kun je altijd raadplegen op de website van Brother. Op deze ondersteuning pagina check je voorts extra hulp zoals handleiding, garantievoorwaarden, onderhoudstips en oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de dcp l2550dn?
Een printerstoring is frustrerend en komt altijd op een verkeerd moment. De printer laat foutcodes zien. Deze foutmeldingen worden uitgelegd via de klantenondersteuning van de leverancier. Vervelende Brother DCP L2550DN storingen zijn; vastgelopen papier, geen wifi, reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, geen inkt, wil niet scannen, langzaam, slecht leesbare tekst, afdrukken kost veel inkt, wil niet printen.

Hoe kan ik de printer in het netwerk opnemen?
De beste Brother printers en scanners bieden je draadloze netwerk opties (Airprint / Wireless printen). Belangrijkste voordeel hiervan is dat je vanuit je luie stoel kunt printen vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De dcp l2550dn WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Eveneens kunnen de printfunctionaliteiten worden gebruikt vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Is er ook een printerinkt abonnement?
Tegenwoordig zijn er meerdere fabrikanten die een inkt-abonnement aanbieden. Het printermerk stuurt automatisch per 4 weken, halfjaarlijks of zodra de inkt bijna op is een nieuwe voordelige toner. Met die service kan je niet meer vergeten inkt te kopen en mag je erop vertrouwen dat de printer alle functionaliteiten behoudt. Je kunt kiezen uit een aantal toner abonnementen. Voor kleine huishoudens (25-50 prints per maand) tot het zakelijke aanbod (meer dan 1000 prints per maand).

Plaats een reactie