bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother DCP L3550CDW

Eenvoudig online inkt voor de Brother DCP L3550CDW bestellen en laten bezorgen? Door middel van onze inktvergelijker vind je de betrouwbaarste winkels en aanbiedingen voor printerinkt voor alle printers. Zodoende check je eenvoudig goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en natuurlijk de basis zwarte inkt die toepasbaar zijn voor de dcp l3550cdw in december 2022. Verder bieden wij op deze website tips om goedkoper te printen, info betreffende imitatie inkt & veel voorkomende storingen.

 • Inkttoners zijn er al vanaf €44,00.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de dcp l3550cdw: Roze (Magenta), Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Zwart.
 • Bij veel aanbieders kies je uit imitatie inkt of originele inkt van Brother.
 • Navulbare inkt is financieel interessanter en wordt bovendien geheel gevuld. Je bespaart al gauw 55%.
 • Een bekend item is de Brother TN-247 voordeelbundel hoge capaciteit.
 • Niet vergeten: kies direct voor een extra grote voordeelverpakking.

Snelkoppelingen: Vind de goedkoopste inkt voor Brother DCP L3550CDW | Besparen op de printkosten | Welke inkt heb ik nodig voor de dcp l3550cdw? | Uitleg + info over inkt vervangen | Huismerk inkt voordelen + nadelen | Bekijk de veelgestelde vragen

MerkBrother
Seriedcp
Modelnummerl3550cdw
Soort printerLaser
Populaire tonerBrother TN-247 voordeelbundel hoge capaciteit
Gemiddelde kosten €€ = €€€

Goedkoopste Brother DCP L3550CDW printerinkt kopen (december 2022)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost je circa €0,05 – €0,06 en een print met kleur om en nabij de €0,08 – €0,11 voor een print. Met het assortiment van de goedkoopste Brother DCP L3550CDW toners bespaar je eenvoudig veel geld. Een ouderwetse speciaalzaak bezoeken om daar inkt aan te schaffen is in veel gevallen een duur grapje. Je kunt veel geld besparen wanneer je online inkt bestelt. Dit blijkt keer op keer uit de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit speelt met name bij Brother originele merktoners en merkcartridges. In het overzicht hieronder tref je de beste aanbiederswaar je op een gebruiksvriendelijke manier gemakkelijk de juiste inkt voor jouw printer kunt bestellen. Per verkooppunt laten we zien of ze huismerk inkt en/of originele producten hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Voordelig printen met de dcp l3550cdw? In de volgende lijst bieden we verschillende handigheidjes om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Bestel altijd imitatie inkt. Je bereikt een vergelijkbare kwaliteit en je bespaart op deze manier al gauw 55%.
 • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Kleureninkt is duur.
 • Bekijk de verschillende printinstellingen eens. Bij het printen kan je kiezen voor opties als minimale kwaliteit. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, alleen je inktverbruik daalt al gauw met 10%.
 • Probeer lettertypes zoals Ecofont Sans en Times New Roman.
 • Print dubbelzijdig. Zo bereik je een lager papierverbruik.
 • Haal de stekker uit de printer als je deze niet gebruikt. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Wat is geschikte inkt voor de dcp l3550cdw?

Ontvang je een melding dat dat het inktniveau laag is? Goed om te weten: Inkt indicatoren zijn niet altijd nauwkeurig. Het is geen probleem om dit even af te wachten. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en verwissel deze direct wanneer de kwaliteit duidelijk minder wordt.

De all-in-one Brother DCP L3550CDW noemen we ook wel een laserprinter. Hij maakt gebruik van toners. Kijk allereerst welke van de 4 kleuren (cyaan, geel, magenta of zwart) je moet vervangen. Vervolgens wil je weten welk typenummer geschikt is. Dit kun je moeiteloos zelf doen.

 1. Zoek op tonernummer of de fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
 2. Zoek op het printermodel. Hier betreft het de l3550cdw uit de serie dcp van het merk Brother.
 3. Neem een handleiding door; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij verschillende webshops zoals printershop en Goedkoopprinten.nl vind je vaak een huismerk-alternatief. Dit is scherper geprijsd en gevuld met meer inkt. Meer info lees je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Brother DCP L3550CDW CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Duifblauw en RAL 5003.
Brother DCP L3550CDW MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Karmijnrood of RAL 3002.
Brother DCP L3550CDW YellowGeelGele inkt voor met name Citroengeel en RAL 1016.
Brother DCP L3550CDW Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met beschikbare inkttoners voor de dcp l3550cdw.

Relevante toners passend in de dcp l3550cdw.
We hebben diverse geselecteerd die in jouw printer passen.

 1. 2x Brother TN-2320 toner zwart
 2. Brother TN-2320 toner zwart
 3. Brother DR-2300 Drum


Voordelige Brother DCP L3550CDW toner vervangen

De goede inkt in huis gehaald? Gebruik dan ons stappenplan om een toner te plaatsen. Onderstaand bieden wij een kort informatieblok waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg toners dcp l3550cdw vervangen

 1. Welke kleuren vervangen?

  Je PC / Mac vertelt je welke van de CMYK-patronen je moet verversen.

 2. Oude toner uit de printer halen

  Doe de klep van de printer omhoog en verwijder het lege patroon. Zet het niet bij het afval. Zoek uit waar je ze het beste kunt weggooien.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe toner uit de verpakking. Haal het ontluchtingslabel er af zoals weergegeven in de instructies.

 4. Nieuwe inkttoner installeren

  Plaats de patronen in de juiste sleuf. Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en doe de klep weer dicht.

 5. Nieuwe inkt herkennen

  De printer controleert de geplaatste inkt. Zodra alles juist geplaatst is geeft de printer het huidige inktniveau aan. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-Brother DCP L3550CDW

Beste Brother DCP L3550CDW huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw dcp l3550cdw? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Je hebt feitelijk 2 keuzes: originele inkt van Brother of huismerk toners. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, heeft een groter inhoud en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als originele inktpatronen.

Wat wordt verstaan onder huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn ingezamelde oude merkproducten die opnieuw zijn gevuld en getest. Dit proces gebeurt bij betrouwbare leveranciers en zijn fors goedkoper. Klooninkt is standaard voor meer dan 95% vol, wat bij de grote merken vaak niet gebeurt. De printkosten dalen dus aanzienlijk. De afdruk is vergelijkbaar met originele inkt. 

Vaak voorkomende problemen rondom het installeren van een huismerk toner
Af en toe heb je te maken met een foutmelding bij het plaatsen van imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat Brother wil dat jij als consument hun merktoners gebruikt. Deze melding is vaak gewoon te negeren. Kun je het niet wegklikken? Je checkt verderop enkele praktische adviezen.

 1. Ga eerst na of je de geschikte huismerk toner hebt aangeschaft. Schrijf het modelnummer op en kijk of deze overeenkomt met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Start de printer opnieuw. Het kan helpen om de printer even 15 – 30 minuten uit te laten.
 3. Loop nog eens na of de inkttoner goed vastgeklikt zit.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je misschien eerst een afdruk maken met originele inkt. Hierna is het mogelijk alternatieve inkt toe te passen.
 5. Loop nog eens na of je het beschermingsmateriaal los hebt gemaakt.
 6. Gebruik een zachte doek om de contactpunten schoon te maken.
 7. Zoek naar nieuwe drivers of printersoftware. Deze vind je op de site van Brother.
 8. Mogelijk is de printkop verstopt. Start het reinigingsprogramma.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, hoe kan ik dat oplossen?
Verschillende printers printen geen zwart-wit op het moment dat een kleurenpatroon ontbreekt. Dat geeft grote irritatie. Gelukkig kan je toch vaak alleen met zwarte inkt printen. Selecteer in de printer de mogelijkheid voor enkel zwart-wit afdrukken. Lukt dit niet? Plak een stukje tape over het venster van de lege Brother DCP L3550CDW toner.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de dcp l3550cdw?
Veel printproducten gebruiken een reinigingsprogramma voor de printkop. Met behulp van dit programma zul je altijd een goede afdruk krijgen. Soms de Brother toners stofvrij maken met een doekje draagt ook bij aan een langere levensduur. De software geeft aan wanneer het tijd is om te reinigen. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) zal de printer regelmatig onderhoudstaken uitvoeren.

Hoe kan ik de inkt voor de Brother DCP L3550CDW navullen?
Er zijn speciale navulbare inktpatronen die je kunt kopen. Dit zijn concreet zogenaamde hervulbare patronen waarbij het navullen gewoon thuis kan gebeuren met navulinkt. In de regel kan dit ook worden gedaan door specialisten die hier meer ervaring mee hebben. Deze organisaties geven betaalbare huismerk artikelen in plaats van originele Brother toner-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de dcp l3550cdw?
Jouw all-in-one printer installeren en klaar maken voor gebruik is niet heel complex meer. In de regel detecteert een windows laptop of Mac de printer binnen een minuut. Denk wel aan de bijbehorende printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden op de download- en supportpagina van Brother. De betrouwbare printer drivers voor de dcp l3550cdw vind je op de website van Brother. In het supportcenter bekijk je verder extra informatie zoals een gebruiksaanwijzing, info over het reinigingsprogramma en meer informatie rondom veel voorkomende problemen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de dcp l3550cdw?
Een printerstoring is ergerlijk maar is soms makkelijk op te lossen. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Dergelijke foutmeldingen zijn op te zoeken via de klantenondersteuning van het merk. Vaak voorkomende Brother DCP L3550CDW storingen zijn; vastgelopen papier, geen inkt, reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, printkop fout, slecht leesbare tekst, langzaam, cartridgeprobleem, afdrukken kost veel inkt, wil niet printen.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De tegenwoordige Brother printapparaten hebben draadloze netwerk opties (Airprint / Wireless printen). Groot pluspunt is dat ze ook werken vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De dcp l3550cdw WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Op dezelfde manier kunnen de printfunctionaliteiten worden gebruikt vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Wat is precies een printerinkt abonnement?
Er zijn tegenwoordig opvallend veel aanbieders die een inkt-abonnement aanbieden. De fabrikant stuurt je per 4 weken, 4 keer per jaar of op het moment dat het inktniveau laag is een gevulde voordelige toner. Op basis daarvan heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en heb je zekerheid dat de printer je niet laat zitten. Er bestaan meerdere toner abonnementen. Van eenvoudig (75 prints per maand) tot wat duurdere contracten (duizenden prints per maand).

Plaats een reactie