bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother DCP L5500DN

Goedkope inkt voor de Brother DCP L5500DN bestellen en laten bezorgen aan huis? Op Inktaanbieding.nl vind je de goedkoopste webshops en forse kortingen voor toners en cartridges voor elke printer. Hierdoor scoor je direct goedkope kleureninkt (geel, cyaan, magenta) en uiteraard ook zwarte inkt die bedoeld zijn voor de dcp l5500dn in december 2023. Daarbovenop bekijk je op inktaanbieding.nl handige printer tips, info aangaande klooninkt en problemen / printerstoringen.

 • Inkttoners vind je al vanaf €44,25.
 • Beschikbare kleuren voor de dcp l5500dn: Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) Geel (Yellow) en Zwart.
 • Bij de meeste webshops kan je kiezen uit klooninkt of originele inkt van Brother.
 • Huismerk inkt is financieel interessanter en er zit vaak meer inkt in. Reken op een besparing tot wel 65%.
 • Een bekend patroon is de Brother TN-3410/TN-3480 toner zwart.
 • Tip: je kunt nog meer geld besparen met een voordeelverpakking.

Spring direct naar: Goedkoopste inkt voor Brother DCP L5500DN | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Wat is de juiste inkt voor de dcp l5500dn? | Informatie over inkt vervangen | Informatie over huismerk inkt | Bekijk de veelgestelde vragen

MerknaamBrother
Seriedcp
Modelnummerl5500dn
Type printerLaser
Vaak bestelde tonerBrother TN-3410/TN-3480 toner zwart
Verwachte prijs €€ = €€€

Goedkoopste Brother DCP L5500DN printerinkt bestellen (december 2023)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost – afhankelijk van de gekozen inkt – gemiddeld €0,06 en in kleur gemiddeld €0,10 voor een print. Met het assortiment van de goedkoopste Brother DCP L5500DN toners kan iedereen eenvoudig geld besparen. Kiezen voor een lokale speciaalzaak voor nieuwe inkt is bijna altijd nogal duur. Een lagere prijs kun je bereiken als je online de inktprijzen vergelijkt. Dit komt naar voren uit de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit is vooral het geval voor Brother originele merkcartridges en merktoners. In onderstaand overzicht vergelijk je toonaangevende online leveranciers waar je gebruiksvriendelijk direct de juiste inkt voor jouw printer kunt bestellen. Per verkoper zie je of ze huismerk inkt of ook originele a-merk producten hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Besparen op de printkosten
Nog goedkoper printen met de dcp l5500dn? In onderstaande opsomming kan je aan de slag met een aantal handige tricks zodat jij vanaf nu nog goedkoper kunt printen.

 • Ga voor namaak inkt. De afdrukkwaliteit is erg goed en zo bespaar jij tot maar liefst 50%.
 • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Het gebruik van kleureninkt is duurder.
 • Verdiep je eens in de printinstellingen. Zo kan je vaak kiezen voor de optie draft mode. Dit zorgt voor een wat lichtere print, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Probeer lettertypes zoals Courier of Calibri.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Hierdoor heb je veel minder papier nodig.
 • Trek de stekker uit de printer als je deze niet gebruikt. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Wat is de juiste inkt voor de dcp l5500dn?

Geeft de printer een seintje dat dat de voorraad inkt te laag is? Advies: Deze berichten zijn niet altijd nauwkeurig. Vervang niet direct de toner/cartridge bij een melding. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en vervang de inkt pas op het moment dat de afdrukken te licht worden.

De all-in-one Brother DCP L5500DN noemen we ook wel een laserprinter. Dit type maakt gebruik van toners. Achterhaal als eerst welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Vervolgens informeer je welke inkt geschikt is. Daarvoor heb je eigenlijk geen advies nodig.

 1. Zoek naar het tonernummer / fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Zoek op het printermodel. In dit geval de l5500dn uit de serie dcp van Brother.
 3. Kijk in de handleiding; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij een aantal online aanbieders als Inktshop.nl en Vikingdirect.nl worden tevens budgetmerken verkocht. Ze zijn te koop voor interessante tarieven en ook volledig gevuld. Meer gegevens hierover vind je hier.

TypeKleurInfo
Brother DCP L5500DN CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Ultramarijn blauw of RAL 5005.
Brother DCP L5500DN MagentaRozeRoze inkt voor Verkeersrood of RAL 4010.
Brother DCP L5500DN YellowGeelGele inkt voor onder andere Saffraangeel of RAL 1033.
Brother DCP L5500DN Key / BlackZwartZwarte inkt voor het afdrukken van eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met de mogelijke inkttoners voor de dcp l5500dn.

Erkende toners passend in de dcp l5500dn.
Ons systeem heeft verschillende ontdekt die passen in deze printer.

 1. 2x Brother TN-2320 toner zwart
 2. Brother TN-2320 toner zwart
 3. Brother DR-2300 Drum


Voordelige Brother DCP L5500DN toner vervangen

Is de nieuwe inkt thuisbezorgd? Dan wordt het tijd om de toner te vervangen. Onderstaand plaatsen we een opsomming waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg toners dcp l5500dn vervangen

 1. Welke kleuren vervangen?

  Je computer of laptop zal een melding tonen welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

 2. Lege toner uit het aparaat halen

  Zet de printerklep open en klik de lege patronen eruit. Gooi het nooit zomaar weg maar lever ze in bij een winkel of inzamelpunt.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe toner uit de doos. Haal het plastic eraf zoals aangegeven in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe inkttoner in de printer plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de houder. Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en sluit de klep.

 5. Installatieproces

  De printer controleert de geplaatste inkt. Als je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt wordt het correcte inktniveau getoond. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-Brother DCP L5500DN

Beste Brother DCP L5500DN huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw dcp l5500dn? Dan bestel je nieuwe inkt. Je kunt kiezen uit: originele inkt van Brother of huismerk toners. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, heeft meer inhoud en doet het net zo goed als originele merkinkt.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn originele merkpatronen die opnieuw gevuld worden met inkt. Dit navullen gebeurt vaak door gecertificeerde partijen en zijn tot wel 50% goedkoper. Huismerk-inkt is standaard voor meer dan 95% vol, terwijl dat bij officiële merkproducten niet perse het geval is. Het is dus een slimme manier om te besparen. De kwaliteit van een printje toont 99% overeenkomst met officiële inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het plaatsen van huismerk toner
In sommige gevallen zul je een foutmelding krijgen bij het plaatsen van imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat Brother het liefste ziet dat jij hun originele toners gebruikt. Een dergelijke waarschuwing is vaak gewoon te negeren. Loop je alsnog tegen problemen aan? Je checkt op deze pagina nog een aantal tips.

 1. Onderzoek of je de geschikte namaak toner hebt. Bekijk het modelnummer op de verpakking en controleer of deze hetzelfde is als de fabriekscode van een origineel patroon.
 2. Kies ervoor de printer te resetten. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Loop nog eens na of de inkttoner goed vast zit en duw deze nog eens goed aan.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je soms eerst een testprintje doen met de merkinkt. Wanneer dat is gelukt wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Kijk of je het beschermingsmateriaal hebt losgemaakt.
 6. Check of de metalen contactpunten goed schoon zijn.
 7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van Brother.
 8. Reinig de verstopte printkop.

FAQ met veelgestelde vragen

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, wat kan ik doen?
Veel printers werken niet met zwart-wit wanneer 1 andere kleur (geel, cyaan, magenta) op is. Dat is zeer frustrerend. In veel gevallen is dit op te lossen. Stel de printer allereerst in op zwart-wit. Heeft je printer die keuze niet? Plak een stuk donker plakband over het venstertje van de lege Brother DCP L5500DN toner.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de dcp l5500dn?
De meeste multifunctionals gebruiken een reinigingsprogramma voor een optimale werking van de printkop. Zodoende blijft de print kwaliteit goed. Zo nu en dan uw Brother toners schoonmaken met een doekje draagt ook bij aan een langere levensduur. Het systeem toont je wanneer het tijd is om te reinigen. Ook wanneer de printer inactief is zal de printer regelmatig onderhoudstaken uitvoeren.

Hoe kan ik de inkt voor de Brother DCP L5500DN bijvullen?
Er bestaan unieke navulbare artikelen die je kunt kopen. We bedoelen dan inktpatronen met een ARC chip die zelfstandig eenvoudig bij te vullen zijn met navulinkt. Meestal kan dit ook worden gedaan door ondernemingen die hier meer ervaring mee hebben. Deze specialisten faciliteren goedkope kloon producten of dure originele Brother toner-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de dcp l5500dn?
Jouw printer opstarten en installeren hoeft niet zo frustrerend meer te zijn. Vaak detecteert een windows laptop of Mac de printer direct na het aansluiten. Het snelst gaat dit met behulp van de actuele printersoftware. De actuele versie kan je downloaden via de downloadpagina van Brother. De meest actuele printer drivers die passen bij de dcp l5500dn kun je altijd raadplegen op de website van Brother. Op deze ondersteuning pagina biedt de leverancier tevens relevante informatie zoals de handleiding, reinigingstips en het verhelpen van storingen.

Wat zijn veel voorkomende storingen en error codes bij de dcp l5500dn?
Een printerstoring is vervelend en komt altijd als je net iets belangrijks moet printen. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Deze foutmeldingen zijn op te vragen via de portalen en via supportmedewerkers. Vaak voorkomende Brother DCP L5500DN storingen zijn; geen inkt, vastgelopen papier, geen wifi, printkop fout, reiniging, afdrukken kost veel inkt, wil niet scannen, slecht leesbare tekst, cartridgeprobleem, wil niet printen.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De beste Brother printers verschaffen draadloze netwerk opties (Airprint / Wireless printen). Dit heeft als voordeel dat je vanuit je luie stoel kunt printen vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De dcp l5500dn WiFi printer kun je dan eenvoudig online bereiken. Evengoed kan je eenvoudig een document of mail printen via de app op je telefoon of tablet.

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
Tegenwoordig zijn er opvallend veel fabrikanten waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. De fabrikant stuurt je per 4 weken, per kwartaal of op het moment dat het inktniveau laag is een volle goedkope toner. Op basis daarvan heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en weet je zeker dat de printer je niet laat zitten. Je kunt kiezen uit een aantal toner abonnementen. Van eenvoudig (tientallen prints per maand) tot grote abonnementen (500-750 prints per maand).

Plaats een reactie