bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother Fax 2440C

Online inkt voor de Brother Fax 2440C bestellen en laten bezorgen aan huis? Op Inktaanbieding.nl ontdek je de goedkoopste webshops en acties voor cartridges en toners die passen in jouw printer. Zodoende bekijk je vandaag nog goedkope kleureninkt (magenta, geel, cyaan) en zwarte (key) inkt die passen in de fax 2440c in maart 2023. Daarbij lees je hieronder tips om te besparen op de printkosten, details aangaande namaak inkt en problemen / printerstoringen.

 • Inktcartridges zijn te bestellen v.a €19,25.
 • Er zijn verschillende kleuren voor de fax 2440c: Roze (Magenta), Geel (Yellow), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Meestal heb je de keuze uit klooninkt of originele inkt van Brother.
 • Navulbare inkt is aanzienlijk voordeliger en bevat een grotere inhoud inkt. Dit levert een besparing op van wel 55%.
 • Een veel besteld item is de 2x Brother LC-900 Multipack XL.
 • Aanbeveling: met een voordeelverpakking ben je nog goedkoper uit.

Thema’s: Bekijk de goedkoopste inkt voor Brother Fax 2440C | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Welke inkt kan ik gebruiken in een fax 2440c? | Uitleg inkt vervangen | Huismerk inkt bekijken | Veelgestelde vragen met antwoorden

MerknaamBrother
Printerseriefax
Modelnummer2440c
Categorie printerInkjet
Vaak bestelde cartridge2x Brother LC-900 Multipack XL
Vanafprijs

Goedkoopste Brother Fax 2440C printerinkt kopen (maart 2023)

Printen is best kostbaar. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost je ongeveer een paar cent en in kleur doorgaans €0,10 per afdruk. Door het kopen van de goedkoopste Brother Fax 2440C cartridges bespaar je eenvoudig veel geld. De lokale computerwinkel bezoeken om inkt in te kopen is in de regel niet slim. Een lagere prijs kun je bereiken als je het online koopt. Dit blijkt keer op keer uit de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit zien we het sterkst bij Brother originele merkcartridges en merktoners. In de bijgaande tabel vergelijk je de meest populaire shops waar je gebruiksvriendelijk eenvoudig de juiste inkt voor jouw printer kunt bestellen. Per webshop noteren we of ze navulbare inkt en/of originele producten in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Printen voor een lage prijs met de fax 2440c? In onderstaande opsomming communiceren we handige foefjes om nog voordeliger te printen.

 • Kies voor namaak inkt. De printkwaliteit is vergelijkbaar en dit resulteert in een besparing van zo’n 65%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Kleureninkt is duur.
 • Kies de voordelige printinstellingen. Kies bijvoorbeeld voor de optie snel-modus. De kwaliteit is iets minder, echter kun je rekenen op een besparing van 10%.
 • Overweeg een lettertype als Ecofont Sans of Garamond.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
 • Haal de stekker uit de printer wanneer deze niet wordt gebruikt. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Wat is geschikte inkt voor de fax 2440c?

Ontvang je een bericht dat de inkt vervangen moet worden? Advies: Inktniveau waarschuwingen zijn een schatting. Je hoeft dus ook niet direct te handelen. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en vervang pas als de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one Brother Fax 2440C is een inkjetprinter. Deze gebruikt cartridges. Begin met het bekijken welke kleur aan vervanging toe is. Daarna achterhaal je welk type inkt past. Daar kom je eenvoudig achter.

 1. Zoek naar het cartridgenummer of fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Je kunt ook zoeken op printer. Denk dan aan 2440c uit de serie fax van Brother.
 3. Lees de handleiding door; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij verschillende webwinkels als replacedirect en printerinktshop.nl kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Deze zijn scherp geprijsd en gevuld met meer inkt. Meer informatie tref je verderop.

TypeKleurInfo
Brother Fax 2440C CyaanBlauwBlauwe inkt voor onder andere Zwartblauw en RAL 5021.
Brother Fax 2440C MagentaRozeRoze inkt voor tinten als Zwartrood of RAL 4011.
Brother Fax 2440C YellowGeelGele inkt voor tinten als Citroengeel en RAL 1020.
Brother Fax 2440C Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van tekst.
Tabel met diverse inktcartridges voor de fax 2440c.

Populaire cartridges voor een fax 2440c.
Wij hebben de volgende gekozen die passen in deze printer.

 1. 2x Brother LC-900 Multipack XL
 2. Brother LC-900 Multipack XL
 3. Brother LC-900BK Zwart XL
 4. Brother LC-900C Cyaan XL
 5. Brother LC-900M Magenta XL
 6. Brother LC-900Y Geel XL


Voordelige Brother Fax 2440C cartridge vervangen

De juiste inkt gevonden? Start dan het proces om de cartridge te plaatsen. Hieronder plaatsen we een praktisch stappenplan met een concrete uitleg.

Uitleg cartridges fax 2440c vervangen

 1. Welke kleur is aan vervanging toe?

  De PC vertelt je met info over de CMYK-patronen inhoud.

 2. Lege cartridge verwijderen

  Doe de klep van de printer omhoog en klik de lege patronen eruit. Gooi het nooit zomaar weg maar lever ze in bij een inleverpunt.

 3. Verwijder verpakkingsmateriaal

  Haal de nieuwe cartridge voorzichtig uit de verpakking. Verwijder het beschermmateriaal zoals je kunt zien op de verpakking.

 4. Nieuwe cartridge in de printer zetten

  Plaats het patroon in de lege houder. Druk deze stevig aan en doe de klep weer dicht.

 5. Installeren

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Indien je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt geeft de printer het huidige inktniveau aan. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-Brother Fax 2440C

Beste Brother Fax 2440C huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw fax 2440c? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Je kunt kiezen uit: originele inkt van Brother of huismerk cartridges. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, heeft een lager vulpercentage en doet het net zo goed als merk-inkt.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn originele merkpatronen die opnieuw zijn gevuld en getest. Dit proces gebeurt bij gecertificeerde partijen en zijn tot wel 50% goedkoper. Namaak inkt is vaak volledig gevuld, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken niet het geval is. Printen is dus een stuk goedkoper. De kwaliteit van een afdruk lijkt 99% op prints met originele inkt. 

Problemen bij het plaatsen van huismerk cartridge
Wellicht laat de printer een foutmelding zien bij het installeren van imitatie inkt. Dat komt omdat Brother wil dat jij als consument hun merkcartridges toepast. Zo’n foutcode kan je gewoon wegklikken. Nog niet opgelost? In dat geval vind je verderop een aantal oplossingen die je kunt proberen.

 1. Begin met kijken of je de juiste namaak cartridge hebt geplaatst.Lees op de verpakking welk modelnummer erop staat en check of deze rijmt met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Kies ervoor de printer te resetten. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
 3. Kijk of de inktcartridge wel goed vast zit.
 4. Bij een nieuwe printer moet je vaak eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Vervolgens is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Kijk of je het beschermmateriaal verwijderd hebt.
 6. Maak de contactpunten schoon met een zachte droge doek.
 7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van Brother.
 8. Onderhoud de printkop.

Veelgestelde vragen en technische problemen

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, wat te doen?
Een deel van de printers printen geen zwart-wit zodra de blauwe, roze of gele inkt op is. Dat is erg vervelend. Dit is soms eenvoudig op te lossen. Start met het kiezen voor enkel zwart-wit afdrukken. Werkt dit niet? Plak ondoorzichtige tape op de inhoudsindicator van de lege Brother Fax 2440C cartridge.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de fax 2440c?
Nieuwe printers hebben een intern reinigingsprogramma om de printkop schoon te maken. Op deze manier blijft jouw printer in topconditie. Regelmatig de Brother cartridges ontdoen van stof is ook aan te raden. Je product zal een melding tonen wanneer het gereinigd moet worden. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) zal de printer regelmatig onderhoudstaken uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de Brother Fax 2440C navullen?
In de winkel zijn navulbare artikelen voor handen. Dit zijn inktpatronen met een ARC chip die bijgevuld kunnen worden met navulinkt. In veel gevallen kan je het hervullen ook uitbesteden aan shops die hierin gespecialiseerd zijn. Deze winkels bieden aantrekkelijke kloon producten of dure originele Brother cartridge-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de fax 2440c?
Jouw all-in-one printer voorzien van nieuwe software is niet heel complex meer. Gewoonlijk herkent jouw windows PC of Mac de printer binnen een minuut. Vergeet echter niet de up-to-date printersoftware. De actuele versie kan je downloaden op de download- en supportpagina van Brother. De printer drivers die geschikt zijn voor de fax 2440c kun je altijd raadplegen op de website van Brother. Daar bekijk je voorts bijkomende details zoals instructies, tips voor het installeren en oplossingen voor foutmeldingen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de fax 2440c?
Een printerstoring is irritant en komt altijd ongelegen. De printer laat foutcodes zien. Deze error-codes worden verder toegelicht op de support-pagina van de verkoper. Vaak voorkomende Brother Fax 2440C storingen zijn; printkop fout, geen inkt, vastgelopen papier, reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, afdrukken kost veel inkt, cartridgeprobleem, slecht leesbare tekst, wil niet scannen, wil niet printen.

Kan ik de printer met het netwerk verbinden?
De actuele Brother (multifunctionele) printers zijn uitgerust met Wifi en Airprint voor draadloos printen. Groot voordeel is dat ze ook werken vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De fax 2440c WiFi printer is dan via internet te benaderen. Eveneens kun je eenvoudig een printopdracht versturen vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Hoe handig is een printer abonnement?
Vandaag de dag zien we verschillende fabrikanten die een inkt-abonnement aanbieden. De fabrikant stuurt je om de paar weken, om de 3 maanden of wanneer het inktpatroon bijna op is een volle goedkope cartridge. Met deze dienst heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en kan je ervan uitgaan dat de printer het doet. Je kunt kiezen uit een aantal cartridge abonnementen. Van budget (75 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (meer dan 1000 prints per maand).

Plaats een reactie