bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother Fax

Snel en voordelig inkt voor de Brother Fax bestellen en laten thuisbezorgen? Op Inktaanbieding.nl check je de goedkoopste leveranciers en acties voor toners en cartridges voor elke printer. Daardoor check je vlug goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en zwarte inkt die bedoeld zijn voor de fax inkjet in april 2023. Daarbovenop doorzoek je op deze pagina tips om goedkoper te printen, informatie betreffende klooninkt & printfouten en errorcodes.

 • Inktcartridges kan je bestellen vanaf €17,25.
 • Er zijn verschillende kleuren voor de fax inkjet: Blauw (Cyaan), Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Doorgaans zijn er twee keuzes: klooninkt of originele inkt van Brother.
 • Namaak inkt is voordeliger en bevat een grotere inhoud inkt. Zodoende bespaar je al snel 60%.
 • Een populair product is de 2x Brother LC-1240 Multipack XL.
 • Aanrader: je kunt nog meer geld besparen met een voordeelverpakking.

Snelkoppelingen: Bestel de goedkoopste inkt voor de Brother Fax | 6 tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt past in de fax inkjet? | Informatie over inkt vervangen | Alles wat je moet weten over huismerk inkt | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

MerknaamBrother
Seriefax
Modelnummerinkjet
Soort printerInkjet
Vaak bestelde cartridge2x Brother LC-1240 Multipack XL
Prijsindicatie

Goedkoopste Brother Fax printerinkt bestellen (april 2023)

Printen is niet goedkoop. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost – afhankelijk van de gekozen inkt – gemiddeld €0,03 – €0,06en met kleur gemiddeld €0,08 – €0,11 per print. Door middel van de goedkoopste Brother Fax cartridges kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel om nieuwe inkt te kopen is in veel gevallen een duur grapje. Je kunt veel geld besparen als je bij een webwinkel koopt. Dat weten we van de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit zien we vooral bij Brother originele merktoners en merkcartridges. In het volgende schema vind je de grote online leveranciers waar je probleemloos gemakkelijk inkt kunt bestellen. Per winkel noteren we of ze budget inkt en/of de officiële producten verkopen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Besparen op de printkosten
Nog goedkoper printen met de fax inkjet? Hieronder tref je belangrijke handigheidjes om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Bestel altijd namaak inkt. De kwaliteit doet amper onder voor merkinkt en zo bespaar jij tot maar liefst 60%.
 • Print zoveel mogelijk in het zwart of grijswaarden. Kleureninkt is gewoon een stuk duurder.
 • Loop alle printinstellingen eens na. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als snel-modus. Dit zorgt voor een wat lichtere print, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
 • Overweeg een lettertype als Ryman Eco en Times New Roman.
 • Druk dubbelzijdig af. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Haal de printer van het net als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt kan ik gebruiken in een fax inkjet?

Geeft de printer een notificatie dat dat het inktniveau laag is? Let op: Inktniveau waarschuwingen kun je vaak nog wel even negeren. Vervang niet direct de toner/cartridge bij een melding. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en plaats de nieuwe inkt pas zodra de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one Brother Fax is een zogenoemde inkjetprinter. Hij is uitgerust met cartridges. Begin met het bekijken welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Daarna informeer je welk soort model jij nodig hebt. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Het makkelijkste is om te zoeken op cartridgenummer of fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Zoek op printernaam. Bijvoorbeeld inkjet uit de serie fax van Brother.
 3. Bekijk de doos/handleiding; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij veel webwinkels als inktcartridge store en Inkt-bestellen.nl kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Deze zijn goedkoper en beschikken over meer printvermogen. Meer details daarover lees je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Brother Fax CyaanBlauwBlauwe inkt voor o.a. Turkooisblauw of RAL 5014.
Brother Fax MagentaRozeRoze inkt voor o.a. Verkeerspurper of RAL 4007.
Brother Fax YellowGeelGele inkt voor met name Pastelgeel of RAL 1011.
Brother Fax Key / BlackZwartZwarte inkt voor het afdrukken van eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met verkrijgbare inktcartridges voor de fax inkjet.

Erkende cartridges voor in een fax inkjet.
Wij hebben onderstaande achterhaald die geschikt zijn voor deze printer.

 1. 2x Brother LC-1240 Multipack XL
 2. Brother LC-1240 Multipack XL
 3. Brother LC-1240BK Zwart XL
 4. Brother LC-1240C Cyaan XL
 5. Brother LC-1240M Magenta XL
 6. Brother LC-1240Y Geel XL


Voordelige Brother Fax cartridge vervangen

De goede inkt in huis gehaald? Begin dan met het stappenplan om de cartridge te verwisselen. Onderstaand vind je een opsomming met alle benodigde informatie.

Uitleg cartridges fax inkjet vervangen

 1. Welk patroon is er leeg?

  De software op de PC zal een melding tonen welke van de CMYK-patronen je moet verversen.

 2. Oude cartridge onttrekken

  Zet de printerklep open en haal de oude patronen uit het device. Gooi het nooit zomaar weg maar lever ze in bij een winkel of inzamelpunt.

 3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

  Haal de nieuwe cartridge uit de doos. Verwijder het label zoals weergegeven op het doosje.

 4. Nieuwe inktcartridge plaatsen

  Plaats de patronen in de juiste sleuf. Zorg dat deze goed bevestigd zit en sluit de printerkap.

 5. Installatieproces

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Indien je dit op de juiste manier hebt gedaan wordt het actuele inktniveau getoond. Je kunt nu weer printen.

printerinkt-Brother Fax

Beste Brother Fax huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw fax inkjet? Dan bestel je nieuwe inkt. Dan moet je een keuze maken: originele inkt van Brother of huismerk cartridges. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, heeft 25% meer ml inhoud en heeft dezelfde hoge kwaliteit als originele inktpatronen.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn in principe gerecyclede originele patronen die nagevuld en opnieuw verkocht worden. Je kunt hiervoor terecht bij derde partijen en ze zijn doorgaans voordeliger. Huismerk-inkt is standaard voor meer dan 95% vol, wat bij de originele soms niet zo is. De afdrukkosten gaan dus fors omlaag. De afdrukkwaliteit is erg goed, het is nauwelijks te onderscheiden van standaard inkt. 

Oplossingen op problemen met het plaatsen van huismerk cartridge
Bij sommige printers heb je te maken met een foutmelding bij het plaatsen van imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat Brother liever heeft dat jij hun originele cartridges plaatst .Zo’n storing kan je doorgaans wegdrukken. Nog niet opgelost? Dan vind je hieronder een aantal dingen die je kunt proberen.

 1. Ga eerst na of je de geschikte namaak cartridge hebt geplaatst.Bekijk het modelnummer op de verpakking en kijk of deze rijmt met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Start de printer opnieuw. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Controleer of de inktcartridge goed vastgeklikt zit.
 4. Bij het in gebruik nemen van een nieuwe printer moet je soms eerst een testprintje doen met de merkinkt. Hierna is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Onderzoek of je het plasticje helemaal hebt verwijderd.
 6. Gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten te cleanen.
 7. Update de printer software en eventuele drivers. Check de laatste versie van Brother.
 8. Mogelijk is de printkop verstopt. Start het reinigingsprogramma.

Veelgestelde vragen

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, wat te doen?
Meerdere printers printen geen zwart-wit in het geval dat 1 andere kleur (magenta, cyaan, geel) op is. Behoorlijk irritant. Gelukkig kan je toch vaak alleen met zwarte inkt printen. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor alleen zwart. Geen succes? Plak ondoorzichtige tape op het plastic venstertje van de lege Brother Fax cartridge.

Kan ik zelf de inkt reinigen met de fax inkjet?
Een aanzienlijk aantal multifunctionals gebruiken een reinigingsprogramma voor een optimale werking van de printkop. Met behulp van dit programma komt er altijd een mooie printafdruk uit de machine. Soms de Brother cartridges ontdoen van stof wordt ook geadviseerd. De software zal een melding tonen wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook in de slaapstand kan uw printer zelf onderhoud uitvoeren.

Hoe kan ik de inkt voor de Brother Fax opnieuw vullen?
Er zijn speciale navulbare patronen in voorraad. We bedoelen dan inktpatronen met een ARC chip die zelfstandig eenvoudig bij te vullen zijn met navulinkt. Ook kan je het hervullen ook uitbesteden aan printshops die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze bedrijven faciliteren betaalbare huismerkproducten en geen originele Brother cartridge-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de fax inkjet?
Een printer op de juiste manier installeren is niet heel complex meer. Gewoonlijk detecteert een windows laptop of Mac de aangesloten printer vanzelf al. Randvoorwaarde is wel het installeren van de geldige printersoftware. Dit is te downloaden via het downloadcentrum van Brother. De populairste printer drivers die passen bij de fax inkjet kun je altijd raadplegen op de website van Brother. In het supportcenter check je daarnaast extra info zoals een gebruiksaanwijzing, onderhoudstips en oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de fax inkjet?
Een printerstoring is irritant en komt nooit gelegen. De printer laat foutcodes zien. Dergelijke error-codes worden uitgelegd op de download- en supportpagina van de leverancier. Irritante Brother Fax storingen zijn; geen wifi, reiniging, printkop fout, slechte verbinding met mobiele apparaten, vastgelopen papier, wil niet scannen, cartridgeprobleem, slecht leesbare tekst, wil niet printen, langzaam.

Hoe maak ik een printer geschikt voor het netwerk?
De nieuwere Brother printers hebben draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Groot voordeel is dat je het apparaat ook kunt benaderen met elk gewenst device (laptop, PC, smart devices). De fax inkjet WiFi printer is dan via internet te benaderen. Op dezelfde manier kan je eenvoudig een document of mail printen vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
Er bestaan meer en meer printermerken waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. Je ontvangt dan maandelijks, halfjaarlijks of wanneer de inkt bijna op is een volle goedkope cartridge. Op basis daarvan beschik je altijd over voldoende inkt en heb je de garantie dat de printer het doet. Er is een ruim aanbod van cartridge abonnementen. Van eenvoudig (tientallen prints per maand) tot duur (500-750 prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • Brother Fax 2820
 • Brother Fax 2825
 • Brother Fax 2840
 • Brother Fax 2845
 • Brother Fax 2920
 • Brother Fax 2940
 • Brother Fax 4750
 • Brother Fax 5750
 • Brother Fax 8070
 • Brother Fax 8070P
 • Brother Fax 8350
 • Brother Fax 8360
 • Brother Fax 8750
 • Brother Fax 1560
 • Brother Fax 1835C
 • Brother Fax 1840C
 • Brother Fax 1940CN
 • Brother Fax 2440C
 • Brother Fax 1355
 • Brother Fax 1360
 • Brother Fax 1460
 • Plaats een reactie