bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother Fax 1940CN

Snel en voordelig inkt voor de Brother Fax 1940CN bestellen en gratis laten bezorgen? Middels onze vergelijker ontdek je de beste winkels en forse kortingen voor cartridges en toners die passen in jouw printer. Op die manier bestel je vandaag nog goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en zwarte inkt geschikt voor de fax 1940cn in maart 2023. Daarbij check je hieronder bespaartips, details met betrekking tot klooninkt en storingen en foutcodes.

 • Inktcartridges zijn te bestellen v.a €19,00.
 • Er zijn verschillende kleuren voor de fax 1940cn: Zwart, Roze (Magenta), Geel (Yellow), en Blauw (Cyaan).
 • Meestal heb je de keuze uit het huismerk of originele inkt van Brother.
 • Budget inkt is voordeliger geprijsd en er zit vaak meer inkt in. Reken op een besparing tot wel 55%.
 • Een uitstekend product is de 2x Brother LC-900 Multipack XL.
 • Niet vergeten: kies voor een voordeelverpakking.

Snelkeuze: Vind de goedkoopste inkt voor Brother Fax 1940CN | Besparen op de printkosten | Welke inkt is goed voor een fax 1940cn? | Uitleg inkt vervangen | Huismerk inkt voordelen + nadelen | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

MerknaamBrother
Seriefax
Model1940cn
Type printerInkjet
Vaak gekozen cartridge2x Brother LC-900 Multipack XL
Gemiddelde kosten € – €€

Goedkoopste Brother Fax 1940CN printerinkt bestellen (maart 2023)

Printen is best kostbaar. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost je ongeveer €0,03 – €0,06en een print met kleur om en nabij de €0,10 of nog meer voor een afdruk. Wanneer je kiest voor de goedkoopste Brother Fax 1940CN cartridges kan je al snel vele tientallen euro’s besparen. Een willekeurige winkel binnenlopen om daar inkt aan te schaffen is doorgaans niet slim. Er is veel geld te besparen wanneer je jouw inkt online koopt. Dit blijkt uit de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit is vooral het geval voor Brother originele merkcartridges en merktoners. In de lijst hieronder staan de beste webshopswaar je zonder problemen eenvoudig inkt kunt bestellen. Per aanbieder kan je bekijken of ze alternatieve inkt of ook originele a-merk producten bezorgen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Goedkoper printen met deze bespaartips
Zonder veel kosten printen met een fax 1940cn? In onderstaande opsomming communiceren we een aantal tips & tricks zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Ga voor klooninkt. De kwaliteit hiervan is erg goed en je bespaart op deze manier al gauw 50%.
 • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Test de diverse printinstellingen. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals snel printen. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
 • Kies een zuinig lettertype zoals Century Gothic en Garamond.
 • Print dubbelzijdig. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
 • Haal de printer van het net als er niet geprint wordt. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt kan ik gebruiken in een fax 1940cn?

Ontvang je een seintje dat dat het inktniveau laag is? Tip: Inkt indicatoren worden doorgaans te vroeg afgegeven. Ga dus niet direct over tot het vervangen van de inkt. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en start pas met het vervangen op het moment dat de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one Brother Fax 1940CN betreft een inkjetprinter. Daarin passen cartridges. Controleer eerst welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Vervolgens informeer je welk product past. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Zoek naar het cartridgenummer / fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Zoek op printernaam. Hier betreft het de 1940cn uit de serie fax van Brother.
 3. Bekijk de doos/handleiding; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij veel aanbieders zoals Inkclub en Inkt-bestellen.nl kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Deze zijn voordeliger en hebben meer ML inkt inhoud. Meer details lees je hier.

TypeKleurInfo
Brother Fax 1940CN CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Capriblauw of RAL 5011.
Brother Fax 1940CN MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Briljantrood en RAL 3012.
Brother Fax 1940CN YellowGeelGele inkt voor onder andere Okergeel en RAL 1035.
Brother Fax 1940CN Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met diverse inktcartridges voor de fax 1940cn.

Werkende cartridges die passen in de fax 1940cn.
Wij hebben deze achterhaald die compatibel zijn met deze printer.

 1. 2x Brother LC-900 Multipack XL
 2. Brother LC-900 Multipack XL
 3. Brother LC-900BK Zwart XL
 4. Brother LC-900C Cyaan XL
 5. Brother LC-900M Magenta XL
 6. Brother LC-900Y Geel XL


Voordelige Brother Fax 1940CN cartridge vervangen

De goede inkt in huis gehaald? Dan wordt het tijd om de cartridge te vernieuwen. Onderstaand staat een kort informatieblok waar we je dit stap-voor-stap uitleggen.

Uitleg cartridges fax 1940cn vervangen

 1. Kijk welke kleuren vervangen moeten worden

  Je PC / Mac laat een popup zien welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Oude cartridge verwijderen

  Open de printerkast en klik de lege patronen eruit. Dump ze niet in de container maar deponeer ze bij een inleverpunt.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe cartridge voorzichtig uit de verpakking. Haal het ontluchtingslabel er af zoals dit wordt aangegeven in de instructies.

 4. Nieuwe cartridge herinstalleren

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit de printer.

 5. Installeren

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Als je alle stappen uitgevoerd hebt wordt het correcte inktniveau getoond. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-Brother Fax 1940CN

Beste Brother Fax 1940CN huismerk printerinkt kopen

Onvoldoende inkt in jouw fax 1940cn? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Er zijn twee mogelijkheden: originele inkt van Brother of huismerk cartridges. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, heeft een lager vulpercentage en doet het net zo goed als inkt van het merk zelf.

Wat wordt verstaan onder huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn oorspronkelijke merkproducten die opnieuw zijn gevuld en getest. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde organisaties en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Deze B-merk inkt is tot het maximale niveau vol, wat bij de originele soms niet zo is. De afdrukkosten gaan dus fors omlaag. De kwaliteit van een printje is uitstekend en doet amper onder voor standaard inkt. 

Vaak voorkomende problemen rondom het gebruiken van een huismerk cartridge
Misschien krijg je een foutmelding als je wilt printen met imitatie inkt. Dit ontstaat doordat Brother je wil dwingen dat jij hun eigen cartridges toepast. Een foutmelding kan je doorgaans wegdrukken. Loop je alsnog tegen problemen aan? Je checkt op deze pagina een aantal quick fixes.

 1. Kijk allereerst of je de goede kloon cartridge in huis hebt. Noteer het modelnummer en ga na of deze rijmt met de originele inkt.
 2. Kies ervoor de printer te resetten. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
 3. Controleer of de inktcartridge goed vastgeklikt zit.
 4. Bij een nieuwe printer moet je misschien eerst een afdruk maken met originele inkt. Hierna is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Controleer nog eens of je het beschermingsmateriaal helemaal hebt verwijderd.
 6. Zorg voor schone contactpunten bij het patroon.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van Brother.
 8. Onderhoud de printkop.

Veelgestelde vragen en technische problemen

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, hoe is dat op te lossen?
Sommige printers werken niet met zwart-wit wanneer een andere kleur op is. Dat is erg vervelend. Doorgaans is hier wel wat aan te doen. Stel de printer allereerst in op zwart-wit. Geen succes? Plak een zwart tapeje over het venster van de lege Brother Fax 1940CN cartridge.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de fax 1940cn?
Nieuwe all-in-one printers hebben een intern reinigingsprogramma zodat de printkop langer meegaat. Op deze manier blijft de print kwaliteit goed. Af en toe uw Brother cartridges er even in en uit halen is slim om te doen. Het systeem laat een popup zien als het nodig is om te reinigen. Ook wanneer de printer inactief is wordt het onderhoud uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de Brother Fax 1940CN bijvullen?
Bij veel organisaties zijn navulbare artikelen verkrijgbaar. Dit zijn zogenaamde hervulbare patronen die zelfstandig eenvoudig bij te vullen zijn met navulinkt. Meestal kan je dit ook laten uitvoeren door ondernemers die daar de juiste materialen voor hebben. Deze bedrijven faciliteren voordelige imitatie artikelen en dus niet originele Brother cartridge-inkt.

Welke software en drivers zijn er voor de fax 1940cn?
Een printer installeren en klaar maken voor gebruik hoeft niet zo frustrerend meer te zijn. Over het algemeen herkent een Mac of windows PC je printer binnen enkele seconden. Belangrijk is wel de meegeleverde printersoftware. Dit is te downloaden via het downloadcentrum van Brother. De populairste printer drivers voor een fax 1940cn vind je op de website van Brother. Op de downloadpagina download je daarnaast aanvullendeinformatie als handleidingen, reinigingstips en oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

Hoe vind ik oplossingen bij storingen en error codes voor een fax 1940cn?
Een printerstoring is vervelend en komt altijd ongelegen. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Deze foutmeldingen zijn op te zoeken via de website van de fabrikant. Vervelende Brother Fax 1940CN storingen zijn; geen wifi, printkop fout, vastgelopen papier, slechte verbinding met mobiele apparaten, reiniging, cartridgeprobleem, wil niet scannen, langzaam, afdrukken kost veel inkt, wil niet printen.

Kan ik draadloos printen en de printer aan het netwerk hangen?
De nieuwere Brother printapparaten werken met draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Dat wil zeggen dat ze ook werken zonder kabel aan de PC of laptop. De fax 1940cn WiFi printer is dan via internet te benaderen. Daarnaast kunnen er ook prints gemaakt worden via de officiële app op een iPad of telefoon.

Hoe handig is een printer abonnement?
We onderscheiden steeds meer merken die een inkt-abonnement aanbieden. Ze sturen dan om de 30 dagen, om de paar maand of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een nieuwe goedkope cartridge. Op basis daarvan beschik je altijd over voldoende inkt en mag je erop vertrouwen dat de printer je niet laat zitten. Er bestaan meerdere cartridge abonnementen. Van budget (tientallen prints per maand) tot grote abonnementen (500 prints per maand).

Plaats een reactie