bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Hp DeskJet Ink Advantage

Eenvoudig online inkt voor de Hp DeskJet Ink Advantage bestellen en laten bezorgen aan huis? Met behulp van onze inktvergelijker vergelijk je de voordeligste shops en forse kortingen voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Hierdoor bestel je direct goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en vanzelfsprekend zwarte inkt die bedoeld zijn voor de deskjet-ink-advantage inkjet in april 2023. Daarbovenop check je op onze site bespaartips, details inzake voordelen + nadelen van huismerk en problemen / printerstoringen.

 • Inktcartridges bestel je al vanaf €17,75.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de deskjet-ink-advantage inkjet: Zwart, Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Blauw (Cyaan).
 • Bij de meeste webshops kan je kiezen uit huismerkproducten of originele inkt van HP.
 • Alternatieve inkt is voordeliger geprijsd en bevat een grotere inhoud inkt. Dit resulteert in een besparing van zo’n 60%.
 • Een prima patroon is de HP 655 XL Cartridges Multipack.
 • Aanbeveling: kies direct voor een extra grote voordeelverpakking.

Onderwerpen: Bestel de goedkoopste inkt voor de Hp DeskJet Ink Advantage | Zes tips voor goedkoper printen | Welke inkt is geschikt voor de deskjet-ink-advantage inkjet? | Informatie over inkt vervangen | Huismerk inkt opties | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerkHP
Seriedeskjet-ink-advantage
Modelnummerinkjet
Soort printerInkjet
Populaire cartridgeHP 655 XL Cartridges Multipack
Gemiddelde prijs €€

Goedkoopste Hp DeskJet Ink Advantage printerinkt bestellen (april 2023)

Printen kan veel geld kosten. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost je circa €0,06 en eentje met kleuren om en nabij de €0,10 per a4. Door te kiezen voor de goedkoopste Hp DeskJet Ink Advantage cartridges bespaar je jaarlijks een hoop geld. Een merkdealer / winkel binnenlopen voor nieuwe inkt is vaak aan de prijs. Het is vaak extra voordelig als je kiest voor een online speler. Dat blijkt uit de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit is met name zo voor HP originele merkcartridges en merktoners. In de vergelijker hieronder check je de meest populaire webwinkelswaar je gerust gemakkelijk de juiste inkt kan bestellen. Per verkoper beschrijven we of ze hervulbare inkt en/of originele producten leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Goedkoop printen met de deskjet-ink-advantage inkjet? In onderstaande opsomming tref je belangrijke foefjes zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Neem klooninkt. De kwaliteit hiervan is erg goed en je bespaart tot wel 65%.
 • Stel de printer in op “zwart-wit”. Kleureninkt is gewoon een stuk duurder.
 • Bekijk de verschillende printinstellingen eens. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals eco-modus. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, alleen je inktverbruik daalt al gauw met 10%.
 • Kies een zuinig lettertype zoals Century Gothic of Garamond.
 • Druk dubbelzijdig af. Zo bereik je een lager papierverbruik.
 • Trek de stekker uit de printer als je deze niet gebruikt. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Wat is de juiste inkt voor de deskjet-ink-advantage inkjet?

Ontvang je een seintje dat de inktvoorraad op is? Let op: Deze popups zijn een schatting. Wacht dus altijd even af met vervangen. Probeer altijd minimaal 1 reserve patroon te hebben en zet deze er pas in op het moment dat de kwaliteit duidelijk minder wordt.

De all-in-one Hp DeskJet Ink Advantage betreft een inkjetprinter. Daarin passen cartridges. Check eerst welke kleur vervangen moet worden. Ook is het belangrijk dat je weet welk type inkt past. Daarvoor heb je eigenlijk geen advies nodig.

 1. Je kunt het handigste zoeken op cartridgenummer of de fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. Voor jouw printer is dat inkjet uit de serie deskjet-ink-advantage van het merk HP.
 3. Lees de handleiding door; daar vind je ook welke patronen je kunt gebruiken.

Bij veel shops zoals printershop en Paradigit kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Ze zijn te koop voor interessante tarieven en bevatten een grotere inhoud inkt. Meer details daarover check je verderop.

TypeKleurInfo
Hp DeskJet Ink Advantage CyaanBlauwBlauwe inkt voor met name Verblauw en RAL 5024.
Hp DeskJet Ink Advantage MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Bordeauxpaars en RAL 4006.
Hp DeskJet Ink Advantage YellowGeelGele inkt voor kleuren als Goudgeel en RAL 1018.
Hp DeskJet Ink Advantage Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met kleuren inktcartridges voor de deskjet-ink-advantage inkjet.

Relevante cartridges voor in een deskjet-ink-advantage inkjet.
Wij hebben onderstaande achterhaald die werken met deze printer.

 1. HP 300XL Voordeelbundel
 2. HP 300XL inktcartridge Zwart
 3. HP 300XL inktcartridge Kleur


Voordelige Hp DeskJet Ink Advantage cartridge vervangen

Is de nieuwe inkt thuisbezorgd? Begin dan met het stappenplan om de cartridge te plaatsen. Hierna bieden wij een kort informatieblok waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg cartridges deskjet-ink-advantage inkjet vervangen

 1. Welke kleur moet worden verwisseld?

  De printer of PC geeft aan welke kleur(en) vervangen moeten worden.

 2. Lege cartridge verwijderen

  Open de klep van de printer en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Zet het niet bij het afval. Je kunt ze afgeven bij een computerwinkel of inleverpunt.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe cartridge uit de doos. Verwijder het plakkertje zoals je kunt zien op de verpakking.

 4. Nieuwe cartridge in de printer plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en doe de klep weer dicht.

 5. Inktcontrole

  De printer controleert de geplaatste inkt. Op het moment dat je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt toont de printer het juiste inktniveau. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-Hp DeskJet Ink Advantage

Beste Hp DeskJet Ink Advantage huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw deskjet-ink-advantage inkjet? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Er zijn grofweg 2 mogelijkheden: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, heeft een lager vulpercentage en zorgt doorgaans voor net zulke mooie printjes als originele producten.

Wat wordt verstaan onder huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn in principe gerecyclede originele patronen die worden geïnspecteerd en schoongemaakt en opnieuw worden gevuld. Dit wordt geregeld door gespecialiseerde organisaties en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Klooninkt is tot het maximale niveau vol, terwijl dat bij officiële merkproducten er nog wel eens aan schort. Printen is dus een stuk goedkoper. De printkwaliteit toont 99% overeenkomst met officiële inkt. 

Vaak voorkomende problemen rondom het installeren van een huismerk cartridge
Zo nu en dan heb je te maken met een foutmelding als je wilt printen met imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat HP het liefste ziet dat jij hun originele cartridges gebruikt. Deze waarschuwing kan je gewoon negeren. Nog niet opgelost? Wij plaatsen onderstaand een aantal oplossingen die je kunt proberen.

 1. Begin met kijken of je de juiste budget cartridge hebt. Noteer het modelnummer en kijk of deze matcht met het origineel.
 2. Kies ervoor de printer te resetten. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Controleer nog eens of de inktcartridge wel goed vast zit.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je soms eerst een afdruk maken met originele inkt. Wanneer dat is gelukt kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Achterhaal of je het lipje hebt losgemaakt.
 6. Check of de metalen contactpunten goed schoon zijn.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van HP.
 8. Reinig de verstopte printkop.

Veelgestelde vragen en technische problemen

Mijn printer print geen zwart omdat kleur op is, hoe kan ik dat oplossen?
Meerdere printers weigeren zwart-wit te printen in de situatie waar 1 andere kleur (cyaan, geel, magenta) op is. Dat is niet erg handig. Je kunt het gelukkig wel verhelpen. Kies allereerst bij de printerinstellingen voor enkel zwart-wit afdrukken. Geen effect? Plak een zwart tapeje op het plastic venstertje van de lege Hp DeskJet Ink Advantage cartridge.

Hoe kan ik inkt reinigen met de deskjet-ink-advantage inkjet?
De meeste apparaten beschikken over een reinigingsprogramma om de printkop schoon te houden. Dankzij automatische printkopreiniging zul je altijd een goede afdruk krijgen. Regelmatig de HP cartridges er even in en uit halen draagt ook bij aan een langere levensduur. Je product laat een popup zien wanneer het gereinigd moet worden. Ook in de slaapstand kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Hoe kan ik de inkt voor de Hp DeskJet Ink Advantage bijvullen?
Op de markt zijn navulbare producten verkrijgbaar. Dit zijn inktpatronen met een ARC chip die je simpel met navulinkt kunt bijvullen. Tevens kan je het navullen ook laten doen bij printwinkels die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze winkels bieden goedkope imitatie producten in plaats van originele HP cartridge-inkt.

Welke software en drivers zijn er voor de deskjet-ink-advantage inkjet?
Jouw printer aansluiten en installeren hoeft niet zo frustrerend meer te zijn. Normaliter herkent een Mac of windows PC de printer direct na het aansluiten. Belangrijk is wel de actuele printersoftware. De actuele versie kan je downloaden via de bijgeleverde CD van HP. De beste printer drivers voor een deskjet-ink-advantage inkjet zijn te vinden op de website van HP. Hier check je ook handige info zoals de handleiding, tips m.b.t. het onderhoud en meer informatie rondom veel voorkomende problemen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de deskjet-ink-advantage inkjet?
Een printerstoring is vervelend en komt altijd op een verkeerd moment. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Dergelijke error-codes kun je achterhalen op de site van het merk. Bekende Hp DeskJet Ink Advantage storingen zijn; geen inkt, geen wifi, printkop fout, reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, cartridgeprobleem, wil niet scannen, langzaam, afdrukken kost veel inkt, wil niet printen.

Hoe maak ik een printer geschikt voor het netwerk?
De nieuwere HP all-in-one printers hebben Wifi en Airprint voor draadloos printen. Dit houdt in dat je ook kunt printen met elk gewenst device (laptop, PC, smart devices). De deskjet-ink-advantage inkjet WiFi printer kun je dan eenvoudig online bereiken. Daarnaast kan je ook een afdruk maken via de App op een tablet of smartphone.

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
Vandaag de dag zien we opvallend veel printermerken waar je een inkt-abonnement kunt nemen. Het printermerk stuurt automatisch om de paar weken, per kwartaal of wanneer de inkt bijna op is een volle voordelige cartridge. Door hiervan gebruik te maken heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en heb je de garantie dat je ten allen tijde een afdruk kunt maken. Er is een ruim aanbod van cartridge abonnementen. Van voordelig (25-50 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (700-1000 prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • HP DeskJet Ink Advantage 3525
 • HP DeskJet Ink Advantage 4615
 • HP DeskJet Ink Advantage 4625
 • HP DeskJet Ink Advantage 5525
 • HP DeskJet Ink Advantage 6525
 • Plaats een reactie