bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother HL 3172CDW

Zonder gedoe inkt voor de Brother HL 3172CDW bestellen en laten bezorgen? Via deze Inktvergelijker tref je de bekendste webwinkels en kortingsacties voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Op die manier ontdek je eenvoudig goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en natuurlijk de basis zwarte inkt die compatibel zijn met de hl 3172cdw in december 2023. Verder lees je via onze experts handige printer tips, info met betrekking tot voordelen + nadelen van huismerk en printfouten en errorcodes.

 • Inkttoners kan je bestellen vanaf €42,50.
 • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de hl 3172cdw: Zwart, Roze (Magenta), Geel (Yellow), en Blauw (Cyaan).
 • Meestal heb je de keuze uit imitatie inkt of originele inkt van Brother.
 • Huismerk inkt is voordeliger en wordt bovendien geheel gevuld. Hierdoor bespaar jij tot maar liefst 55%.
 • Een veel besteld item is de Brother TN-242/TN-246 voordeelbundel.
 • Niet vergeten: neem een voordeelverpakking voor extra voordeel.

Inhoudsopgave: Overzicht goedkoopste inkt voor Brother HL 3172CDW | Besparen op de printkosten | Wat is geschikte inkt voor de hl 3172cdw? | Inkt vervangen in 5 stappen | Huismerk inkt | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

MerkBrother
Printerseriehl
Modelnummer3172cdw
Soort printerLaser
Vaak gekozen tonerBrother TN-242/TN-246 voordeelbundel
Gemiddelde kosten €€ = €€€

Goedkoopste Brother HL 3172CDW printerinkt kopen (december 2023)

Printen is nu eenmaal duur. Een A4-tje met tekst kost gemiddeld €0,04 – €0,06 en een gekeurde rond de €0,12 voor een print. Dankzij de goedkoopste Brother HL 3172CDW toners bespaar je eenvoudig veel geld. Een merkdealer / winkel binnenlopen voor een inktpatroon is in veel gevallen nogal duur. Het is qua prijs gunstiger wanneer je online inkt bestelt. Dit blijkt keer op keer uit de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit speelt met name bij Brother originele merkcartridges en merktoners. In het schema hierna vergelijk je erkende webshopswaar je op een betrouwbare manier binnen enkele minuten de juiste inkt voor jouw printer kunt bestellen. Per verkoper beschrijven we of ze alternatieve inkt en/of de officiële producten hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Voordelig printen met de hl 3172cdw? Hieronder kan je aan de slag met belangrijke truukjes die helpen om nog goedkoper te printen.

 • Ga voor budget inkt. De kwaliteit doet amper onder voor merkinkt en je bespaart tot wel 50%.
 • Probeer zoveel als het kan zwart-wit te printen. Kleureninkt is gewoon een stuk duurder.
 • Test de diverse printinstellingen. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals conceptmodus. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, echter kun je rekenen op een besparing van 10%.
 • Kies een zuinig lettertype zoals Courier of Times New Roman.
 • Print dubbelzijdig. Zo bereik je een lager papierverbruik.
 • Haal de printer van de stroom wanneer deze niet wordt gebruikt. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Wat is geschikte inkt voor de hl 3172cdw?

Geeft de computer een melding dat de inkt op is? Goed om te weten: Deze popups zijn niet altijd nauwkeurig. Wij adviseren om niet meteen te vervangen. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en vervang de inkt pas zodra de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one Brother HL 3172CDW is een laserprinter. Hij is uitgerust met toners. Achterhaal als eerst welke kleur aan vervanging toe is. Aansluitend zoek je uit welk type je nodig hebt. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Zoek op tonernummer of de fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
 2. Zoek op het printertype. In dit geval de 3172cdw uit de serie hl van het merk Brother.
 3. Lees de handleiding door; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij diverse shops zoals Inkclub en printerinktshop.nl worden ook huismerken aangeboden. Deze zijn scherp geprijsd en bevatten een grotere inhoud inkt. Meer gegevens hierover lees je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Brother HL 3172CDW CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Verkeersblauw en RAL 5025.
Brother HL 3172CDW MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Beigerood of RAL 3004.
Brother HL 3172CDW YellowGeelGele inkt voor tinten als Signaalgeel of RAL 1035.
Brother HL 3172CDW Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met beschikbare inkttoners voor de hl 3172cdw.

Erkende toners voor o.a. de hl 3172cdw.
Ons systeem heeft verschillende achterhaald die werken met deze printer.

 1. 2x Brother TN-3170 toner zwart
 2. Brother TN-3170 toner zwart
 3. Brother DR-3100 Drum


Voordelige Brother HL 3172CDW toner vervangen

De juiste inkt gevonden? Begin dan met het stappenplan om de toner te plaatsen. Hierna lees je een overzicht met alle benodigde informatie.

Uitleg toners hl 3172cdw vervangen

 1. Welke kleuren moet ik vervangen?

  De printer of PC toont je welke patronen precies vervangen moeten worden.

 2. Oude toner uit de printer halen

  Open de printerkap en haal de oude patronen uit het device. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak. Je kunt ze afgeven bij een computerwinkel of inleverpunt.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe toner uit het plastic. Haal het ontluchtingslabel er af zoals aangegeven in de instructies.

 4. Nieuwe toner in het apparaat plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Installatieproces

  De printer gaat nu de inkt testen. Zodra je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt toont de printer het juiste inktniveau. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-Brother HL 3172CDW

Beste Brother HL 3172CDW huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw hl 3172cdw? Je zult dan even nieuwe inkt moeten halen. Je hebt feitelijk 2 keuzes: originele inkt van Brother of huismerk toners. Klooninkt zorgt voor een besparing tot wel 60%, heeft een lager vulpercentage en heeft bijna dezelfde kwaliteit als merk-inkt.

Wat wordt verstaan onder huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn de officiele merkproducten die bijgevuld en opnieuw uitgegeven worden. Ze worden gefabriceerd door gespecialiseerde organisaties en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Een huismerk product bevat altijd meer dan 90% inhoud, wat bij de grote merken niet altijd aan de orde is. Printen is dus een stuk goedkoper. De afdruk komt overeen met standaard inkt. 

Veel voorkomende problemen bij het plaatsen van huismerk toner
Bij sommige printers komt er een bericht met een foutmelding bij het installeren van imitatie inkt. Deze situatie komt voor omdat Brother liever heeft dat jij hun originele toners koopt. Deze storing wegklikken en doorgaan met printen. Werkt dit niet? Je checkt in de bijgaande opsomming nog wat adviezen.

 1. Achterhaal of je de juiste budget toner hebt gesteld. Noteer het modelnummer en check of deze in lijn is met het origineel.
 2. Haal de printer even van het net. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
 3. Kijk of de inkttoner goed is geplaatst.
 4. Bij een nieuwe printer moet je wel eens eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Als je dat gedaan hebt kan alternatieve inkt in de printer worden gebruikt.
 5. Onderzoek of je het kapje hebt weggedaan.
 6. Gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten te cleanen.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van Brother.
 8. Voer een reinigingsprogramma uit.

Veelgestelde vragen met antwoorden

De printer print geen zwart omdat de kleur op is, hoe is dat op te lossen?
Meerdere printers weigeren zwart-wit te printen op het moment dat een andere kleur leeg is. Behoorlijk irritant. Gelukkig kan je toch vaak alleen met zwarte inkt printen. Kies allereerst bij de printerinstellingen voor puur zwart-wit printing. Geen effect? Plak een stuk donker plakband over de sensor van de lege Brother HL 3172CDW toner.

Hoe werkt het inkt reinigen met de hl 3172cdw?
De meeste all-in-one printers hebben een intern reinigingsprogramma om uitdroging te voorkomen. Dankzij automatische printkopreiniging heb jij altijd een mooie printafdruk. Zo nu en dan uw Brother toners stofvrij maken met een doekje is slim om te doen. Het systeem geeft aan wanneer het gereinigd moet worden. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Kan ik de inkt voor de Brother HL 3172CDW navullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare patronen te koop. Dat zijn speciale patronen die zelfstandig eenvoudig bij te vullen zijn met navulinkt. Tevens kan je dit ook laten doen bij shops die hierin gespecialiseerd zijn. Deze organisaties faciliteren goedkope kloon artikelen of dure originele Brother toner-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de hl 3172cdw?
Jouw all-in-one printer gebruiksklaar maken doet iedereen eenvoudig zelf. In de regel herkent een Mac of windows laptop de nieuwe printer direct. Vergeet echter niet de actuele printersoftware. Dat kun je downloaden via de service en ondersteuning pagina van Brother. De populairste printer drivers die werken met de hl 3172cdw kan je altijd vinden op de website van Brother. Op de service- en updates pagina tref je tevens additionele assistentie zoals de handleiding, reinigingstips en oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de hl 3172cdw?
Een printerstoring is ongewenst en komt altijd op een verkeerd moment. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Dergelijke error-codes worden verder toegelicht via officiële platformen en via de klantenservice. Bekende Brother HL 3172CDW storingen zijn; vastgelopen papier, geen inkt, geen wifi, slechte verbinding met mobiele apparaten, reiniging, slecht leesbare tekst, afdrukken kost veel inkt, wil niet printen, langzaam, wil niet scannen.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De nieuwere Brother (multifunctionele) printers zijn uitgerust met Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Dat betekent dat je overal in huis kunt printen vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De hl 3172cdw WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Ook kunnen de printfunctionaliteiten worden gebruikt met een tablet (iPad) app of via de smartphone.

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
De laatste jaren zien we meer en meer leveranciers waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. Een winkel of fabrikant stuurt dan maandelijks, per half jaar of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een volle voordelige toner. Op basis daarvan zit je nooit zonder inkt en heb je zekerheid dat de printer je niet laat zitten. Je hebt diverse toner abonnementen. Van voordelig (15 prints per maand) tot grote abonnementen (700-1000 prints per maand).

Plaats een reactie