bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother HL

Goedkope inkt voor de Brother HL bestellen en laten bezorgen aan huis? Via Inktaanbieding.nl ontdek je de beste webshops en aanbiedingen voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Zodoende tref je direct goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en vanzelfsprekend zwarte inkt die gebruikt kunnen worden in een hl laser in februari 2024. Verder lees je hieronder printer bespaartips, specificaties inzake huismerk-inkt & problemen / printerstoringen.

 • Inkttoners bestel je al vanaf €49,00.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de hl laser: Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) Geel (Yellow) en Zwart.
 • Bij veel aanbieders kies je uit huismerkproducten of originele inkt van Brother.
 • Alternatieve inkt is aanzienlijk voordeliger en wordt volledig gevuld. Dit geeft een besparing van wel 60%.
 • Een populair item is de 2x Brother TN-6300/TN-6600 toner zwart.
 • Advies: kies voor een voordeelverpakking.

Onderwerpen: Bekijk de goedkoopste inkt voor Brother HL | Zes tips voor goedkoper printen | Welke inkt moet ik hebben voor de hl laser? | Inkt vervangen in 5 stappen | Huismerk inkt bekijken | FAQ (veelgestelde vragen)

MerkBrother
Printerseriehl
Modellaser
Type printerLaser
Veel gebruikte toner2x Brother TN-6300/TN-6600 toner zwart
Gemiddelde prijs €€ = €€€

Goedkoopste Brother HL printerinkt bestellen (februari 2024)

Printen is nu eenmaal duur. Een printje in zwart wit kost al snel €0,05 en een gekeurde om en nabij de €0,11 per printje. Door gebruik te maken van de goedkoopste Brother HL toners is het eenvoudig om geld te besparen. Een willekeurige winkel binnenlopen voor een inktpatroon is meestal nogal duur. Een lagere prijs kun je bereiken wanneer je jouw inkt online koopt. Dit komt naar voren uit de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit is vooral het geval voor Brother originele merkcartridges en merktoners. In het bijgesloten overzicht check je toonaangevende online aanbieders waar je op een betrouwbare manier snel de juiste inkt voor jouw printer kunt bestellen. Per aanbieder beschrijven we of ze huismerk inkt en/of originele inkt in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Voordelig printen met de hl laser? In het volgende schema communiceren we een aantal tips & tricks om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Kies voor imitatie inkt. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde en bespaart al snel 65%.
 • Maak gebruik van de optie “zwart-wit” printing. Printen in kleur is nu eenmaal duur.
 • Benut de verschillende functies van jouw printer. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals milieuvriendelijk. Je levert dan iets in op kwaliteit, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
 • Probeer lettertypes zoals Courier of Garamond.
 • Print dubbelzijdig. Zo bereik je een lager papierverbruik.
 • Haal de stekker uit de printer als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. Zo voorkom je onnodig reinigen.

Welke inkt kan in een hl laser?

De melding dat dat het inktpatroon leeg is? Tip: Inktniveau waarschuwingen kun je vaak nog wel even negeren. Je kunt dit gerust even afwachten. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en vernieuw deze wanneer de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one Brother HL noemen we ook wel een laserprinter. De printer gebruikt toners. Begin met het bekijken welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Ook onderzoek je welk product past. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Controleer het tonernummer of de fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
 2. Zoek op het printermodel. Zoals laser uit de serie hl van het merk Brother.
 3. Doorzoek de handleiding; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij de bekende online leveranciers als 112supplies en Vikingdirect.nl vind je vaak een huismerk-alternatief. Dit is scherper geprijsd en ook volledig gevuld. Meer details daarover bieden we verderop.

TypeKleurInfo
Brother HL CyaanBlauwBlauwe inkt voor met name Staalblauw en RAL 5024.
Brother HL MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Signaalviolet of RAL 3017.
Brother HL YellowGeelGele inkt voor met name Signaalgeel en RAL 1013.
Brother HL Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van tekst.
Tabel met de mogelijke inkttoners voor de hl laser.

Populaire toners die passen in de hl laser.
Wij hebben deze gesignaleerd die toe te passen zijn op je printer.

 1. 2x Brother TN-8000 toner zwart
 2. Brother TN-8000 toner zwart


Voordelige Brother HL toner vervangen

De juiste inkt gevonden? Dan kan je beginnen met de toner te verversen. Hieronder staat een opsomming waar we je dit stap-voor-stap uitleggen.

Uitleg toners hl laser vervangen

 1. Welke kleuren vervangen?

  De printer of computer laat een popup zien welke patronen precies vervangen moeten worden.

 2. Lege toner onttrekken

  Open de printerkap en haal het oude patroon eruit. Deze gooi je niet in de grijze container. Zoek uit waar je ze het beste kunt weggooien.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe toner uit het plastic. Verwijder de tape zoals je kunt zien in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe toner herinstalleren

  Plaats het patroon in de lege houder. Druk deze stevig aan en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Laatste controle fase

  De printer controleert de geplaatste inkt. Als je dit op de juiste manier hebt gedaan toont de printer het juiste inktniveau. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-Brother HL

Beste Brother HL huismerk printerinkt kopen

Onvoldoende inkt in jouw hl laser? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Je hebt meerdere keuzes: originele inkt van Brother of huismerk toners. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, kan in verhouding meer printjes maken en heeft dezelfde hoge kwaliteit als originele inktpatronen.

Wat wordt verstaan onder huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn officiele merkartikelen die nagevuld en opnieuw verkocht worden. Ze worden gefabriceerd door derde partijen en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Imitatie inkt is volledig vol gevuld, wat bij de originele niet het geval is. Dankzij deze producten ga je dus veel goedkoper printen. De afdruk is vrijwel hetzelfde als officiële inkt. 

Issues bij het installeren van een huismerk toner
Zo nu en dan heb je te maken met een foutmelding wanneer je een patroon plaatst met imitatie inkt. Dat komt omdat Brother wil dat jij als consument hun merktoners koopt. Dit soort storing kan je negeren en wegklikken. Loop je alsnog tegen problemen aan? In dat geval vind je op deze pagina een aantal quick fixes.

 1. Check of je de geschikte huismerk toner hebt geplaatst.Vind uit welk modelnummer het is en kijk of deze matcht met de fabriekscode van een origineel patroon.
 2. Zet de printer terug naar fabrieksinstellingen. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
 3. Kijk of de inkttoner goed is vastgeklikt.
 4. Bij het in gebruik nemen van een nieuwe printer moet je vaak eerst een afdruk maken met originele inkt. Vervolgens kan je de alternatieve inkt gebruiken.
 5. Achterhaal of je het lipje hebt weggedaan.
 6. Check of de metalen contactpunten goed schoon zijn.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van Brother.
 8. Laat de printer de printkop / spuitkanalen reinigen.

FAQ (veelgestelde vragen)

Mijn printer print geen zwart omdat kleur op is, is dit op te lossen?
Veel printers blokkeren de zwart-wit functie indien 1 andere kleur (cyaan, magenta, geel) op is. Dat is niet erg handig. Dit is soms eenvoudig op te lossen. Kies allereerst bij de printerinstellingen voor puur zwart-wit printing. Heeft je printer die keuze niet? Plak een zwart tapeje over het venstertje van de lege Brother HL toner.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de hl laser?
Nieuwe printers passen zelf een reinigingsprogramma toe om uitdroging te voorkomen. Zodoende blijft de print kwaliteit goed. Regelmatig de Brother toners stofvrij maken met een doekje is slim om te doen. Je model indiceert wanneer het tijd is om te reinigen. Ook in de slaapstand worden er printeronderhoud programma’s uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de Brother HL opnieuw vullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare items verkrijgbaar. We bedoelen dan speciale patronen die – als ze leeg zijn – opnieuw gevuld kunnen worden met navulinkt. Vaak kan je dit ook laten uitvoeren door shops die daar de juiste materialen voor hebben. Deze specialisten geven aantrekkelijke namaak producten en verstrekken geen originele Brother toner-inkt.

Wat is de meest actuele software en drivers voor de hl laser?
Jouw all-in-one printer installeren en instellen kost tegenwoordig niet veel tijd. Meestal detecteert jouw Mac of windows PC de aangesloten printer vanzelf al. Zorg wel voor de up-to-date printersoftware. De meest recente versie vind je via de downloadpagina van Brother. De erkende printer drivers voor een hl laser staan voor je klaar op de website van Brother. Op de update- en service pagina vind je bovendien additionele info als handleidingen, tips m.b.t. het onderhoud en hulp bij netwerkproblemen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de hl laser?
Een printerstoring is ergerlijk en kan zorgen voor de nodige stress. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Zulke error-codes zijn op te vragen via de service en ondersteuning pagina van de ontwikkelaar. Vaak voorkomende Brother HL storingen zijn; vastgelopen papier, slechte verbinding met mobiele apparaten, reiniging, geen wifi, geen inkt, wil niet scannen, slecht leesbare tekst, cartridgeprobleem, langzaam, wil niet printen.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De tegenwoordige Brother printersystemen verschaffen Wifi en Airprint voor draadloos printen. Dat wil zeggen dat je ook kunt afdrukken met elk gewenst device (laptop, PC, smart devices). De hl laser WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Op dezelfde manier kunnen er ook prints gemaakt worden met smartphone apps of tablet (iPad).

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
Tegenwoordig zijn er een aantal printermerken die een inkt-abonnement aanbieden. Je ontvangt dan per 4 weken, om de 3 maanden of zodra de inkt bijna op is een gevulde voordelige toner. Met deze dienst kan je niet meer vergeten inkt te kopen en mag je erop vertrouwen dat de printer je niet laat zitten. Maak een keuze uit velerlei toner abonnementen. Voor kleine huishoudens (15 prints per maand) tot duur (250-1000 prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • Brother HL L6400DWTT
 • Brother HL L6450DW
 • Brother HL L8250CDN
 • Brother HL L8260CDW
 • Brother HL L8350CDN
 • Brother HL L8350CDW
 • Brother HL L8350CDWT
 • Brother HL L8360CDW
 • Brother HL P2500
 • Brother HL P2600
 • Brother HL L2350DW
 • Brother HL L2360DN
 • Brother HL L2360DW
 • Brother HL L2361DN
 • Brother HL L2365DW
 • Brother HL L2370DN
 • Brother HL L2375DW
 • Brother HL L2380DW
 • Brother HL L3210CW
 • Brother HL L3230CDW
 • Brother HL L3270CDW
 • Brother HL L5000D
 • Brother HL L5100DN
 • Brother HL L5200DW
 • Brother HL L6250DN
 • Brother HL L6300DW
 • Brother HL L6300DWT
 • Brother HL L6400DW
 • Brother HL L6400DWT
 • Brother HL L6400DWTSP
 • Brother HL 5350DN
 • Brother HL 5350DNLT
 • Brother HL 5370DW
 • Brother HL 5380DN
 • Brother HL 5440D
 • Brother HL 5445D
 • Brother HL 5450D
 • Brother HL 5450DN
 • Brother HL 5450DNT
 • Brother HL 5470DW
 • Brother HL 5470DWT
 • Brother HL 5480DW
 • Brother HL 6180DW
 • Brother HL 6180DWT
 • Brother HL 8050N
 • Brother HL L2300D
 • Brother HL L2310D
 • Brother HL L2320D
 • Brother HL L2321D
 • Brother HL L2340DW
 • Brother HL 4150CDN
 • Brother HL 4570CDW
 • Brother HL 4570CDWT
 • Brother HL 5130
 • Brother HL 5140
 • Brother HL 5150
 • Brother HL 5150D
 • Brother HL 5170
 • Brother HL 5170D
 • Brother HL 5170DN
 • Brother HL 5170DNLT
 • Brother HL 5200
 • Brother HL 5240
 • Brother HL 5240DN
 • Brother HL 5240L
 • Brother HL 5250DN
 • Brother HL 5270DN
 • Brother HL 5280DW
 • Brother HL 5340D
 • Brother HL 5340DL
 • Brother HL 2700CNLT
 • Brother HL 3040CN
 • Brother HL 3045CN
 • Brother HL 3070CN
 • Brother HL 3070CW
 • Brother HL 3075CW
 • Brother HL 3140CW
 • Brother HL 3142CW
 • Brother HL 3145
 • Brother HL 3150CDN
 • Brother HL 3150CDW
 • Brother HL 3152CDW
 • Brother HL 3170CDW
 • Brother HL 3172CDW
 • Brother HL 4040CDNLT
 • Brother HL 4040CN
 • Brother HL 4050CDN
 • Brother HL 4050CDNLT
 • Brother HL 4070CDW
 • Brother HL 4140CN
 • Brother HL 2040
 • Brother HL 2040N
 • Brother HL 2050
 • Brother HL 2070N
 • Brother HL 2070NR
 • Brother HL 2130
 • Brother HL 2132
 • Brother HL 2135
 • Brother HL 2140
 • Brother HL 2150N
 • Brother HL 2150NR
 • Brother HL 2170
 • Brother HL 2170N
 • Brother HL 2170WR
 • Brother HL 2240
 • Brother HL 2240D
 • Brother HL 2250DN
 • Brother HL 2270DW
 • Brother HL 2700C
 • Brother HL 2700CN
 • Brother HL 1430
 • Brother HL 1435
 • Brother HL 1440
 • Brother HL 1450
 • Brother HL 1470
 • Brother HL 2020
 • Brother HL 2030
 • Brother HL 2032
 • Brother HL 2035
 • Brother HL 2037
 • Brother HL 1210W
 • Brother HL 1211W
 • Brother HL 1212
 • Brother HL 1212W
 • Brother HL 1220
 • Brother HL 1230
 • Brother HL 1240
 • Brother HL 1250
 • Brother HL 1270N
 • Brother HL 1420
 • Brother HL 1030
 • Brother HL 1110
 • Brother HL 1112
 • Brother HL 1200
 • Plaats een reactie