bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother HL L8350CDW

Online inkt voor de Brother HL L8350CDW bestellen en laten bezorgen? Op Inktaanbieding.nl tref je de bekendste leveranciers en aantrekkelijke acties voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Zodoende vind je gemakkelijk goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en natuurlijk de basis zwarte inkt die werken in een hl l8350cdw in december 2022. Daarbij vind je op deze website tips om goedkoper te printen, adviezen m.b.t. imitatie inkt en printfouten en errorcodes.

 • Inkttoners zijn te bestellen v.a €50,00.
 • Je hebt diverse kleuren voor de hl l8350cdw: Blauw (Cyaan), Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Er zijn grofweg 2 opties: een huismerk of originele inkt van Brother.
 • Navulbare inkt is financieel interessanter en bevat een grotere inhoud inkt. Dit levert een besparing op van wel 65%.
 • Een populair product is de Brother TN-326 voordeelbundel.
 • Aanrader: kies voor een voordeelverpakking.

Inhoud: Bekijk de goedkoopste inkt voor Brother HL L8350CDW | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Welke inkt heb ik nodig voor de hl l8350cdw? | Informatie over inkt vervangen | Alles wat je moet weten over huismerk inkt | Veelgestelde vragen met antwoorden

MerkBrother
Printerseriehl
Modelnummerl8350cdw
Categorie printerLaser
Geschikte tonerBrother TN-326 voordeelbundel
Verwachte prijs €€€

Goedkoopste Brother HL L8350CDW printerinkt bestellen (december 2022)

Printen is best kostbaar. Een printje in zwart wit kost je tegenwoordig €0,06 en een afdruk met kleur al gauw €0,08 – €0,11 per printje. Met het plaatsen van een bestelling voor de goedkoopste Brother HL L8350CDW toners bespaar je jaarlijks een hoop geld. Een ouderwetse speciaalzaak bezoeken voor nieuwe inkt is meestal nogal duur. Je kunt veel geld besparen als je kiest voor een online speler. Dit komt naar voren uit de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit geldt in het bijzonder voor Brother originele merktoners en merkcartridges. In het overzicht hieronder tref je de meest populaire aanbiederswaar je zonder problemen binnen enkele minuten de juiste inkt kunt vinden. Per winkel beschrijven we of ze hervulbare inkt of juist merk-inkt bezorgen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Voordelig printen met de hl l8350cdw? Hierna check je verschillende aanwijzingen zodat jij vanaf nu nog goedkoper kunt printen.

 • Kies voor namaak inkt. De afdrukkwaliteit is vrijwel hetzelfde en je bespaart tot wel 55%.
 • Klik op “printen in zwart-wit” bij instellingen. Kleureninkt is gewoon een stuk duurder.
 • Bekijk de verschillende printinstellingen eens. Bij het printen kan je kiezen voor opties als minimale kwaliteit. Dit zorgt voor een wat lichtere print, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
 • Kies milieuvriendelijke lettertypes zoals Ecofont of Garamond.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Haal de printer van het net wanneer deze niet wordt gebruikt. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt kan in een hl l8350cdw?

Krijg je een bericht dat de inkt op is? Tip: Deze meldingen worden doorgaans te vroeg afgegeven. Ga dus niet direct over tot het vervangen van de inkt. Probeer altijd minimaal 1 reserve patroon te hebben en vernieuw deze als de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one Brother HL L8350CDW is een zogenoemde laserprinter. De printer gebruikt toners. Bekijk altijd welke kleur je moet vervangen. Hierna bekijk je welk typenummer geschikt is. Daarvoor heb je eigenlijk geen advies nodig.

 1. De snelste weg is te zoeken op tonernummer of de fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Zoek op het printertype. In dit geval de l8350cdw uit de serie hl van Brother.
 3. Check de handleiding; dat is het meest betrouwbare document vanuit de fabrikant.

Bij de bekende shops zoals Easy-ink en Office Centre kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Deze zijn voordeliger en ook volledig gevuld. Meer informatie lees je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Brother HL L8350CDW CyaanBlauwBlauwe inkt voor onder andere Verblauw en RAL 5018.
Brother HL L8350CDW MagentaRozeRoze inkt voor met name Aardbeirood of RAL 3001.
Brother HL L8350CDW YellowGeelGele inkt voor met name Zwavelgeel of RAL 1023.
Brother HL L8350CDW Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met verkrijgbare inkttoners voor de hl l8350cdw.

Toepasbare toners voor een hl l8350cdw.
Wij hebben onderstaande gekozen die compatibel zijn met deze printer.

 1. Brother TN-3410/TN-3480 toner zwart
 2. Brother TN-3512 toner zwart
 3. 2x Brother TN-3512 toner zwart


Voordelige Brother HL L8350CDW toner vervangen

Heb je de nieuwe inkt in huis? Gebruik dan ons stappenplan om een toner te vernieuwen. Hierna zetten we adviezen waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg toners hl l8350cdw vervangen

 1. Welke kleuren vervangen?

  Je windows of mac PC vertelt je welke van de CMYK-patronen je moet verversen.

 2. Lege toner uit het aparaat halen

  Open het middengedeelte van de printer en haal de oude patronen uit het device. Gooi ze niet weg maar lever ze in bij een printerzaak.

 3. Open de nieuwe verpakking

  Haal de nieuwe toner uit de verpakking. Haal het plastic eraf zoals dit wordt aangegeven in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe toner in de printer zetten

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Zorg dat het goed vastklikt en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Nieuwe inkt herkennen

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Zodra het allemaal gelukt is toont de printer het juiste inktniveau. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-Brother HL L8350CDW

Beste Brother HL L8350CDW huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw hl l8350cdw? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Je kunt kiezen uit: originele inkt van Brother of huismerk toners. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, heeft een lager vulpercentage en heeft bijna dezelfde kwaliteit als merk-inkt.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn officiele merkartikelen die een tweede leven krijgen en opnieuw worden gevuld. Dit wordt gedaan door betrouwbare leveranciers en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Deze B-merk inkt is volledig vol gevuld, terwijl dit bij originele inktpatronen er nog wel eens aan schort. Printen is dus een stuk goedkoper. De afdruk is uitstekend en doet amper onder voor officiële inkt. 

Issues bij het installeren van een huismerk toner
In sommige gevallen heb je te maken met een foutmelding bij het in gebruik nemen van imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat Brother je wil dwingen dat jij hun eigen toners installeert. Deze foutmelding kan je gewoon wegklikken. Is dat niet mogelijk? In dat geval vind je hieronder een aantal quick fixes.

 1. Begin met kijken of je de juiste kloon toner hebt geplaatst.Schrijf het modelnummer op en ga na of deze strookt met het nummer in de gebruikershandleiding.
 2. Zet de printer terug naar fabrieksinstellingen. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
 3. Controleer nog eens of de inkttoner wel goed vast zit.
 4. Bij nieuwere printers moet je dikwijls eerst een keer printen met de merkinkt (die is meegeleverd). Als dat is gelukt kan alternatieve inkt in de printer worden gebruikt.
 5. Achterhaal of je het beschermkapje los hebt gemaakt.
 6. Maak de contactpunten schoon met een zachte droge doek.
 7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van Brother.
 8. Kies voor printkop reinigen of spuitkanalen controleren.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, hoe los ik dat op?
Verschillende printers printen geen zwart-wit op het moment dat 1 andere kleur (geel, magenta, cyaan) op is. Dat is niet erg handig. Er bestaan meerdere lifehacks. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor puur zwart-wit printing. Werkt dit niet? Plak een zwart tapeje op de volumelezer van de lege Brother HL L8350CDW toner.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de hl l8350cdw?
De meeste all-in-one printers draaien automatisch een reinigingsprogramma om uitdroging te voorkomen. Met behulp van dit programma komt er altijd een mooie printafdruk uit de machine. Regelmatig de Brother toners even nakijken en schoonmaken is ook een goed idee. Je printer laat het automatisch weten als het nodig is om te reinigen. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Hoe kan ik de inkt voor de Brother HL L8350CDW hervullen?
Bij veel organisaties zijn navulbare artikelen die je kunt kopen. Dit zijn inktpatronen met een ARC chip waarbij het navullen gewoon thuis kan gebeuren met navulinkt. Meestal kan je dit ook laten doen bij shops die daar de juiste materialen voor hebben. Deze winkels werken met goedkope imitatie artikelen of kostbare originele Brother toner-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de hl l8350cdw?
Je all-in-one apparaat op de juiste manier installeren doet iedereen eenvoudig zelf. Normaal gesproken herkent een windows laptop of Mac een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Je kunt uiteraard gebruik maken van de geldige printersoftware. Dat kun je downloaden op het informatieportaal van Brother. De erkende printer drivers voor de hl l8350cdw kan je altijd vinden op de website van Brother. In het downloadcentrum download je voorts aanvullendedetails zoals een gebruikershandleiding, onderhoudstips en oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de hl l8350cdw?
Een printerstoring is ergerlijk maar is soms makkelijk op te lossen. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Dergelijke foutmeldingen worden verder toegelicht op het gebruikersportaal van het merk. Vervelende Brother HL L8350CDW storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, printkop fout, vastgelopen papier, reiniging, geen wifi, cartridgeprobleem, langzaam, afdrukken kost veel inkt, wil niet printen, slecht leesbare tekst.

Kan ik draadloos printen en de printer aan het netwerk hangen?
De tegenwoordige Brother printers en scanners beschikken over draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Groot pluspunt is dat je overal in huis kunt printen vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De hl l8350cdw WiFi printer is dan via internet te benaderen. Tevens kan je ook een afdruk maken via de officiële app op een iPad of telefoon.

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
Op dit moment zien we meer en meer printermerken waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. Het printermerk stuurt automatisch elke 8 weken, om de zoveel maanden of wanneer het inktpatroon bijna op is een gevulde goedkope toner. Met die service weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en kan je ervan uitgaan dat de printer altijd bruikbaar is. Je hebt diverse toner abonnementen. Voor kleine huishoudens (25-50 prints per maand) tot grote abonnementen (500 prints per maand).

Plaats een reactie