bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet 959C

Goedkoop en snel inkt voor de HP DeskJet 959C bestellen en laten thuisbezorgen? Met behulp van onze inktvergelijker ontdek je de voordeligste webshops en kortingen voor cartridges en toners die passen in jouw printer. Middels onze tools vergelijk je gemakkelijk goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en zwarte (key) inkt die werken in een deskjet 959c in december 2023. Daarbovenop bieden wij via onze specialisten tips om goedkoper te printen, details betreffende voordelen + nadelen van huismerk en veel voorkomende storingen.

 • Inktcartridges zijn te bestellen v.a €12,50.
 • Je hebt diverse kleuren voor de deskjet 959c: Geel (Yellow), Roze (Magenta), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Er worden diverse soorten aangeboden: voordelige namaak inkt of originele inkt van HP.
 • Budget inkt is stukken goedkoper en wordt bovendien geheel gevuld. Reken op een besparing tot wel 55%.
 • Een prima artikel is de HP 45 XL + HP 78 XL multipack.
 • Let op: bespaar met een voordeelverpakking.

Onderwerpen: Goedkoopste inkt voor HP DeskJet 959C | Besparen op de printkosten | Welke inkt kan in een deskjet 959c? | Informatie over inkt vervangen | Huismerk inkt bekijken | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

MerknaamHP
Printerseriedeskjet
Model959c
Soort printerInkjet
Veel gebruikte cartridgeHP 45 XL + HP 78 XL multipack
Geschatte prijs € – €€

Goedkoopste HP DeskJet 959C printerinkt kopen (december 2023)

Printen is niet goedkoop. Een A4-tje met tekst kost je ongeveer €0,06 en een gekeurde gemiddeld €0,08 – €0,11 voor een afdruk. Met het assortiment van de goedkoopste HP DeskJet 959C cartridges kan je al snel vele tientallen euro’s besparen. Een ouderwetse speciaalzaak bezoeken om inkt in te kopen is doorgaans erg duur. Het is vaak extra voordelig wanneer je jouw inkt online koopt. Dit komt naar voren uit de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit speelt met name bij HP originele merktoners en merkcartridges. In onderstaand overzicht check je de beste shops waar je probleemloos gemakkelijk de juiste inkt kan bestellen. Per verkoper kan je bekijken of ze budget inkt en/of originele inkt in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Besparen op de printkosten
Voordelig printen met de deskjet 959c? Hierna kan je aan de slag met een aantal slimmigheidjes zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Kies voor budget inkt. De kwaliteit doet nauwelijks onder en bespaart al snel 50%.
 • Print zoveel mogelijk in het zwart of grijswaarden. Kleureninkt is gewoon een stuk duurder.
 • Loop alle printinstellingen eens na. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals minimale kwaliteit. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Probeer lettertypes zoals Ryman Eco en Times New Roman.
 • Druk dubbelzijdig af. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
 • Haal de printer van de stroom als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt kan ik gebruiken in een deskjet 959c?

De berichtje dat dat de voorraad inkt te laag is? Opletten: Inktniveau waarschuwingen kun je vaak nog wel even negeren. Wacht dus altijd even af met vervangen. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en zet deze er pas in als de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one HP DeskJet 959C is een zogeheten inkjetprinter. De printer gebruikt cartridges. Achterhaal als eerst welke van de 4 kleuren (cyaan, geel, magenta of zwart) je moet vervangen. Daarna onderzoek je welk type je nodig hebt. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Kijk naar het cartridgenummer of de fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
 2. Je kunt ook zoeken op printer. Hier betreft het de 959c uit de serie deskjet van het merk HP.
 3. Neem een handleiding door; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij de bekende online leveranciers als 123inkt en Staples vind je ook huismerk-varianten. Dit is scherper geprijsd en bevatten een grotere inhoud inkt. Een uitgebreidere uitleg lees je verderop.

TypeKleurInfo
HP DeskJet 959C CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Parelmoer nachtblauw of RAL 5001.
HP DeskJet 959C MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Beigerood en RAL 3003.
HP DeskJet 959C YellowGeelGele inkt voor Koolzaadgeel of RAL 1037.
HP DeskJet 959C Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met diverse inktcartridges voor de deskjet 959c.

Toepasbare cartridges passend in de deskjet 959c.
Wij hebben onderstaande achterhaald die geschikt zijn voor deze printer.

 1. HP 45 XL + HP 78 XL multipack
 2. HP 45 XL zwart
 3. HP 78 XL Kleur


Voordelige HP DeskJet 959C cartridge vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Start dan het proces om de cartridge te verversen. Verderop vind je een praktisch stappenplan met alle benodigde informatie.

Uitleg cartridges deskjet 959c vervangen

 1. Inzicht in kleuren die je moet vervangen

  De printer of PC vertelt je welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Oude cartridge verwisselen

  Open het middengedeelte van de printer en klik de lege patronen eruit. Dump ze niet in de container. Zoek uit waar je ze het beste kunt weggooien.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe cartridge uit de verpakking. Verwijder het beschermmateriaal zoals dit wordt aangegeven in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe cartridge plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Zorg dat het goed vastklikt en sluit de klep.

 5. Installeren

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Als alles juist geplaatst is geeft de printer het huidige inktniveau aan. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-HP DeskJet 959C

Beste HP DeskJet 959C huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw deskjet 959c? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Er kan worden gekozen voor: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, heeft een groter inhoud en heeft dezelfde hoge kwaliteit als originele inkt.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn ingezamelde oude merkproducten die opnieuw gevuld worden met inkt. Dit wordt geregeld door gecertificeerde partijen en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Imitatie inkt is standaard voor meer dan 95% vol, terwijl dit bij originele inktpatronen vaak niet gebeurt. Het is dus een slimme manier om te besparen. De afdrukkwaliteit komt overeen met officiële inkt. 

Problemen bij het plaatsen van huismerk cartridge
Wellicht krijg je een foutmelding bij het installeren van imitatie inkt. Dit ontstaat doordat HP het liefste ziet dat jij hun originele cartridges plaatst .Een waarschuwing kan je negeren en wegklikken. Blijft de printer foutcodes geven? We bieden in de bijgaande opsomming diverse snelle tips.

 1. Achterhaal of je de goede kloon cartridge hebt gesteld. Bekijk het modelnummer op de verpakking en check of deze strookt met de fabriekscode van een origineel patroon.
 2. Trek de stekker uit de printer. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Bekijk of de inktcartridge wel goed vast zit.
 4. Bij nieuwere printers moet je soms eerst een afdruk maken met originele inkt. Hierna is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Bekijk of je de beschermingstape hebt losgemaakt.
 6. Check of de metalen contactpunten goed schoon zijn.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van HP.
 8. Zorg voor een schone printkop.

Veelgestelde vragen en technische problemen

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, hoe kan ik dat oplossen?
Meerdere printers weigeren zwart-wit te printen in het geval dat 1 andere kleur (magenta, geel, cyaan) op is. Behoorlijk irritant. Dit probleem is gelukkig wel op te lossen. Begin met het instellen van de printer op puur zwart-wit printing. Is dit geen optie? Plak een stuk donker plakband over de sensor van de lege HP DeskJet 959C cartridge.

Hoe werkt het inkt reinigen met de deskjet 959c?
Veel apparaten draaien automatisch een reinigingsprogramma voor een optimale werking van de printkop. Op deze manier zul je altijd een goede afdruk krijgen. Soms de HP cartridges stofvrij maken met een doekje draagt ook bij aan een langere levensduur. Je model laat een popup zien wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Hoe kan ik de inkt voor de HP DeskJet 959C opnieuw vullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare patronen te koop. Dit zijn concreet inktpatronen met een ARC chip die zelfstandig eenvoudig bij te vullen zijn met navulinkt. Vaak kan je dit ook laten doen bij printwinkels die hier faciliteiten voor hebben. Deze shops bieden aantrekkelijke kloon producten in plaats van originele HP cartridge-inkt.

Kan ik zelf de software en drivers updaten voor een deskjet 959c?
Jouw all-in-one printer installeren en instellen kost gelukkig niet veel tijd. Over het algemeen herkent een windows laptop of Mac je printer binnen enkele seconden. Zorg wel voor de relevante printersoftware. Dat kun je downloaden op het informatieportaal van HP. De printer drivers voor je deskjet 959c staan op de website van HP. Op deze ondersteuning pagina bekijk je bovendien handige assistentie zoals instructies, reinigingstips en het verhelpen van storingen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de deskjet 959c?
Een printerstoring is vervelend en komt altijd op een verkeerd moment. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Zulke error-codes kun je achterhalen op het gebruikersportaal van het merk. Bekende HP DeskJet 959C storingen zijn; vastgelopen papier, geen wifi, slechte verbinding met mobiele apparaten, printkop fout, reiniging, afdrukken kost veel inkt, langzaam, slecht leesbare tekst, cartridgeprobleem, wil niet scannen.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De tegenwoordige HP scanners en printers bieden je draadloze WiFi functionaliteiten (wireless / airprint). Belangrijkste voordeel hiervan is dat ze ook werken zonder kabel aan de PC of laptop. De deskjet 959c WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Eveneens kan je ook printen en scannen vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Wat is precies een printerinkt abonnement?
We onderscheiden een aantal leveranciers waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. Je ontvangt dan maandelijks, halfjaarlijks of wanneer de inkt bijna op is een gevulde voordelige cartridge. Met deze dienst weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en kun jij ervan op aan dat je ten allen tijde een afdruk kunt maken. Er zijn verschillende cartridge abonnementen. Van eenvoudig (25-50 prints per maand) tot wat duurdere contracten (500-750 prints per maand).

Plaats een reactie