bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother HL 4050CDNLT

Snel en voordelig inkt voor de Brother HL 4050CDNLT bestellen en gratis laten bezorgen? Met behulp van onze inktvergelijker bekijk je de betrouwbaarste online verkooppunten en kortingen voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Op deze manier bekijk je vandaag nog goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en zwarte (key) inkt die gebruikt kunnen worden in een hl 4050cdnlt in december 2023. Daarbij bekijk je via onze experts handige printer tips, informatie betreffende imitatie inkt & printfouten en errorcodes.

 • Inkttoners zijn er al vanaf €43,50.
 • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de hl 4050cdnlt: Zwart, Roze (Magenta), Geel (Yellow), en Blauw (Cyaan).
 • Bij veel aanbieders kies je uit klooninkt of originele inkt van Brother.
 • Budget inkt is aanzienlijk voordeliger en is volledig gevuld. Reken op een besparing tot wel 50%.
 • Een vaak gebruikt product is de Brother TN-135 voordeelbundel.
 • Onze tip: je kunt nog meer geld besparen met een voordeelverpakking.

Inhoudsopgave: Webshops met goedkoopste inkt voor Brother HL 4050CDNLT | Besparen op de printkosten | Welke inkt past in de hl 4050cdnlt? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Informatie over huismerk inkt | Veelgestelde vragen met antwoorden

MerkBrother
Printerseriehl
Model4050cdnlt
Categorie printerLaser
Vaak gekozen tonerBrother TN-135 voordeelbundel
Verwachte prijs €€

Goedkoopste Brother HL 4050CDNLT printerinkt kopen (december 2023)

Printen is soms niet erg voordelig. Een afdruk in zwart wit kost – afhankelijk van de gekozen inkt – gemiddeld enkele centen en een gekeurde om en nabij de €0,15 voor een afdruk. Door de aankoop van de de goedkoopste Brother HL 4050CDNLT toners kan iedereen eenvoudig geld besparen. Een merkdealer / winkel binnenlopen voor nieuwe inkt is in de regel niet slim. Het is qua prijs gunstiger wanneer je jouw inkt online koopt. Dit blijkt uit de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit zien we vooral bij Brother originele merktoners en merkcartridges. In de bijgaande tabel vind je de grote online leveranciers waar je probleemloos eenvoudig jouw patronen kunt kopen. Per webshop kan je bekijken of ze budget inkt of ook originele a-merk producten aanbieden.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Besparen op de kosten van een hl 4050cdnlt? In de volgende lijst communiceren we praktische adviezen om nog voordeliger te printen.

 • Bestel altijd budget inkt. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde en je bespaart op deze manier al gauw 65%.
 • Klik op “printen in zwart-wit” bij instellingen. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Verdiep je eens in de printinstellingen. Bij het printen kan je kiezen voor opties als draft mode. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
 • Kies milieuvriendelijke lettertypes zoals Ecofont Sans en Garamond.
 • Kies voor de functie dubbelzijdig printen. Hierdoor heb je veel minder papier nodig.
 • Haal de printer van de stroom als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. Anders kan het zijn dat deze steeds gaat reinigen.

Welke inkt past in de hl 4050cdnlt?

Geeft de printer een seintje dat dat het inktniveau laag is? Belangrijk: Deze popups zijn een schatting. Wacht dus altijd even af met vervangen. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en start pas met het vervangen wanneer de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one Brother HL 4050CDNLT heet in de volksmond een laserprinter. Daarin passen toners. Achterhaal als eerst welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Daarna wil je weten welk product past. Dit is simpel uit te zoeken.

 1. Zoek naar het tonernummer of de fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. Hier betreft het de 4050cdnlt uit de serie hl van Brother.
 3. Lees de handleiding door; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij veel webshops zoals Go4inkt en Goedkoopprinten.nl kan je ook huismerk-inkt vinden. Doorgaans gunstig geprijsd en hebben meer volume (inhoud). Meer details daarover bieden we verderop.

TypeKleurInfo
Brother HL 4050CDNLT CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Lichtblauw en RAL 5009.
Brother HL 4050CDNLT MagentaRozeRoze inkt voor Beigerood en RAL 3033.
Brother HL 4050CDNLT YellowGeelGele inkt voor Honinggeel of RAL 1004.
Brother HL 4050CDNLT Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met diverse inkttoners voor de hl 4050cdnlt.

Relevante toners voor een hl 4050cdnlt.
Ons systeem heeft verschillende achterhaald die in jouw printer passen.

 1. Brother TN-241/TN-245 voordeelbundel
 2. Brother TN-241 toner zwart
 3. Brother TN-245 toner cyaan
 4. Brother TN-245 toner magenta
 5. Brother TN-245 toner geelBrother DR-241CL Drumset


Voordelige Brother HL 4050CDNLT toner vervangen

Heb je de nieuwe inkt in huis? Begin dan met het stappenplan om de toner te wisselen. Verderop bieden wij een handig stappenplan waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg toners hl 4050cdnlt vervangen

 1. Welke kleuren vervangen?

  Je windows of mac PC vertelt je welke kleur(en) vervangen moeten worden.

 2. Lege toner verwijderen

  Open de klep van de printer en verwijder het lege patroon. Dump ze niet in de container maar deponeer ze bij een inleverpunt.

 3. Verwijder verpakkingsmateriaal

  Haal de nieuwe toner voorzichtig uit de verpakking. Verwijder het plasticje zoals dit wordt aangegeven in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe inkttoner herinstalleren

  Plaats het patroon in de lege houder. Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en doe de klep weer dicht.

 5. Nieuwe inkt herkennen

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Wanneer alles juist geplaatst is zal de storingscode verdwijnen. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-Brother HL 4050CDNLT

Beste Brother HL 4050CDNLT huismerk printerinkt kopen

Onvoldoende inkt in jouw hl 4050cdnlt? Je zult dan even nieuwe inkt moeten halen. Er kan worden gekozen voor: originele inkt van Brother of huismerk toners. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, bevat vaak meer inkt en doet het net zo goed als inkt van het merk zelf.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn originele merkpatronen die opnieuw zijn gevuld en getest. Dit navullen gebeurt vaak door gecertificeerde partijen en de prijs is erg concurrerend. Klooninkt is tot het maximale niveau vol, wat bij de A-merken vaak niet gebeurt. Goedkoop afdrukken wordt zo een stuk eenvoudiger. De kwaliteit van een printje is erg goed, het is nauwelijks te onderscheiden van originele inkt. 

Veel voorkomende problemen bij het printen met een huismerk toner
Misschien zul je een foutmelding krijgen bij het installeren van imitatie inkt. Deze situatie komt voor omdat Brother het liefste ziet dat jij hun originele toners installeert. Zo’n storing kan je gewoon wegklikken. Werkt dit niet? Dan vind je verderop nog wat adviezen.

 1. Controleer of je de goede namaak toner hebt liggen. Vind uit welk modelnummer het is en check of deze in lijn is met het nummer dat de fabrikant voorschrijft.
 2. Haal de printer even van het net. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Loop nog eens na of de inkttoner goed is geplaatst.
 4. Bij nieuwere printers moet je misschien eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Pas daarna wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Onderzoek of je het plasticje hebt weggedaan.
 6. Zorg voor schone contactpunten bij het patroon.
 7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van Brother.
 8. Laat de printer de printkop / spuitkanalen reinigen.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Mijn printer print geen zwart omdat kleur op is, wat te doen?
Verschillende printer schakelen de zwart-wit functie uit zodra een andere kleur op is. Behoorlijk irritant. Er zijn echter wel simpele hacks. Begin met het instellen van de printer op alleen zwart. Geen effect? Plak wat schilderstape over op het plastic venstertje van de lege Brother HL 4050CDNLT toner.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de hl 4050cdnlt?
De meeste printproducten draaien automatisch een reinigingsprogramma om de printkop schoon te maken. Met behulp van dit programma zul je altijd een goede afdruk krijgen. Om de paar maanden de Brother toners even nakijken en schoonmaken kan ook helpen. De software geeft aan wanneer het gereinigd moet worden. Ook in de slaapstand kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Kan ik de inkt voor de Brother HL 4050CDNLT hervullen?
Er zijn speciale navulbare inktpatronen verkrijgbaar. Dat zijn speciale patronen die je zelf opnieuw kunt aanvullen met navulinkt. Meestal kan je het hervullen ook uitbesteden aan ondernemers die hier meer ervaring mee hebben. Deze winkels bieden betaalbare imitatie producten of dure originele Brother toner-inkt.

Kan ik zelf de software en drivers updaten voor een hl 4050cdnlt?
Printers en scanners gebruiksklaar maken is sinds enkele jaren kinderspel. In de regel herkent een Mac of windows PC de printer binnen een minuut. Je kunt uiteraard gebruik maken van de geldige printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden via de service en ondersteuning pagina van Brother. De erkende printer drivers voor een hl 4050cdnlt staan vermeld op de website van Brother. Op dit portaal check je verder handige assistentie zoals de handleiding, info over het reinigingsprogramma en advies over storingen.

Wat zijn veel voorkomende storingen en error codes bij de hl 4050cdnlt?
Een printerstoring is vervelend en komt nooit gelegen. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Dergelijke foutmeldingen zijn te benaderen op de support-pagina en via de klantenservice. Vervelende Brother HL 4050CDNLT storingen zijn; geen wifi, vastgelopen papier, reiniging, printkop fout, slechte verbinding met mobiele apparaten, wil niet printen, slecht leesbare tekst, afdrukken kost veel inkt, wil niet scannen, cartridgeprobleem.

Hoe kan ik de printer in het netwerk opnemen?
De actuele Brother scanners en printers werken met Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Belangrijkste voordeel hiervan is dat je ook kunt printen zonder kabel aan de PC of laptop. De hl 4050cdnlt WiFi printer bespaart je dus heel veel tijd. Evengoed kunnen er ook prints gemaakt worden vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
Vandaag de dag zien we meerdere fabrikanten die handige inkt abonnementen aanbieden. De fabrikant stuurt je maandelijks, om de zoveel maanden of op het moment dat het inktniveau laag is een nieuwe voordelige toner. Op basis daarvan kan je niet meer vergeten inkt te kopen en weet je zeker dat de printer 100% zeker werkt. Er zijn verschillende toner abonnementen. Van budget (50 prints per maand) tot duur (500-750 prints per maand).

Plaats een reactie