bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother MFC 215C

Goedkoop en snel inkt voor de Brother MFC 215C bestellen en laten thuisbezorgen? Via Inktaanbieding.nl vind je de bekendste online verkooppunten en aantrekkelijke acties voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Daardoor check je vlug goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en zwarte (key) inkt die werken in een mfc 215c in april 2023. Daarbij ontdek je op inktaanbieding.nl handige printer tips, informatie aangaande klooncartridges en bekende storingen en printer problemen.

 • Inktcartridges worden soms al verkocht v.a. €11,75.
 • Je hebt diverse kleuren voor de mfc 215c: Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) Geel (Yellow) en Zwart.
 • Er worden diverse soorten aangeboden: een budgetlabel of originele inkt van Brother.
 • Namaak inkt is voordeliger geprijsd en er zit vaak meer inkt in. Dit levert een besparing op van wel 60%.
 • Een prima item is de 2x Brother LC-900 Multipack XL.
 • Advies: kies voor een voordeelverpakking.

Inhoudsopgave: Bekijk de goedkoopste inkt voor Brother MFC 215C | Goedkoper printen met deze bespaartips | Welke inkt is goed voor een mfc 215c? | Informatie over inkt vervangen | Huismerk inkt bestellen | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

MerkBrother
Seriemfc
Modelnummer215c
Type printerInkjet
Vaak gekochte cartridge2x Brother LC-900 Multipack XL
Gemiddelde kosten € – €€

Goedkoopste Brother MFC 215C printerinkt kopen (april 2023)

Printen is niet goedkoop. Een afdruk met alleen tekst in zwart kost je circa €0,04 – €0,06 en een afdruk met kleur doorgaans €0,11 voor een a4. Door te printen met de goedkoopste Brother MFC 215C cartridges kan je al snel vele tientallen euro’s besparen. Een willekeurige winkel binnenlopen voor nieuwe inkt is in veel gevallen niet slim. Het is vaak extra voordelig wanneer je online inkt bestelt. Dat toont de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit zien we het sterkst bij Brother originele merktoners en merkcartridges. In de tabel hieronder vind je gerenommeerde shops waar je moeiteloos en gemakkelijk de juiste inkt kan bestellen. Per aanbieder beschrijven we of ze navulbare inkt of ook merkinkt bezorgen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Goedkoper printen met deze bespaartips
Besparen op de kosten van een mfc 215c? In het lijstje hierna kan je aan de slag met praktische aanwijzingen die helpen om nog goedkoper te printen.

 • Kies voor imitatie inkt. De kwaliteit doet amper onder voor merkinkt en dit geeft een besparing van wel 50%.
 • Stel de printer in op “zwart-wit”. Kiezen voor kleuren printen is duurder.
 • Loop alle printinstellingen eens na. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals conceptmodus. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
 • Probeer lettertypes zoals Ecofont of Calibri.
 • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Trek de stekker uit de printer als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Wat is de juiste inkt voor de mfc 215c?

Geeft de computer een berichtje dat dat het inktniveau laag is? Belangrijk: Inktniveau waarschuwingen kun je vaak nog wel even negeren. Ga dus niet direct over tot het vervangen van de inkt. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en vervang pas op het moment dat de afdrukken te licht worden.

De all-in-one Brother MFC 215C is een zogenoemde inkjetprinter. Hiervoor koop je cartridges. Check eerst welke kleur vervangen moet worden. Dan informeer je welk typenummer geschikt is. Dit is simpel uit te zoeken.

 1. De snelste weg is te zoeken op cartridgenummer of fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Zoek op printernaam. In dit geval de 215c uit de serie mfc van Brother.
 3. Lees de handleiding door; daar vind je ook welke patronen je kunt gebruiken.

Bij veel shops zoals Inkclub en Office Centre vind je vaak een huismerk-alternatief. Ze zijn te koop voor interessante tarieven en ook volledig gevuld. Meer informatie vind je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Brother MFC 215C CyaanBlauwBlauwe inkt voor onder andere Parelmoer nachtblauw of RAL 5024.
Brother MFC 215C MagentaRozeRoze inkt voor tinten als Roodlila of RAL 3033.
Brother MFC 215C YellowGeelGele inkt voor o.a. Briljantgeel en RAL 1019.
Brother MFC 215C Key / BlackZwartZwarte inkt voor het afdrukken van eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met beschikbare inktcartridges voor de mfc 215c.

Populaire cartridges voor in de mfc 215c.
Ons systeem heeft verschillende gedetecteerd die in jouw printer passen.

 1. 2x Brother LC-900 Multipack XL
 2. Brother LC-900 Multipack XL
 3. Brother LC-900BK Zwart XL
 4. Brother LC-900C Cyaan XL
 5. Brother LC-900M Magenta XL
 6. Brother LC-900Y Geel XL


Voordelige Brother MFC 215C cartridge vervangen

Is de nieuwe inkt thuisbezorgd? Begin dan met het stappenplan om de cartridge te plaatsen. Verderop lees je een praktisch stappenplan waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg cartridges mfc 215c vervangen

 1. Welk patroon is er leeg?

  De software op de PC indiceert welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Oude cartridge uit het aparaat halen

  Open het middengedeelte van de printer en haal het oude patroon eruit. Dump ze niet in de container maar lever ze in bij een inleverpunt.

 3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

  Haal de nieuwe cartridge voorzichtig uit de verpakking. Haal het ontluchtingslabel er af zoals dit wordt aangegeven in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe inktcartridge in de printer zetten

  Plaats het inktpatroon in de houder. Zorg dat deze goed bevestigd zit en sluit de printerkap.

 5. Laatste controle fase

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Als alles juist geplaatst is zal de storingscode verdwijnen. Je kunt nu weer printen.

printerinkt-Brother MFC 215C

Beste Brother MFC 215C huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw mfc 215c? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Je hebt meerdere keuzes: originele inkt van Brother of huismerk cartridges. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, heeft 25% meer ml inhoud en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor originele inktpatronen.

Wat wordt verstaan onder huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn oorspronkelijke merkproducten die opnieuw zijn gevuld en getest. Dit proces gebeurt bij gecertificeerde partijen en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Een huismerk product is tot het maximale niveau vol, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken niet altijd aan de orde is. Het is de snelste manier om goedkoper te printen. De afdruk toont 99% overeenkomst met officiële inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het printen met een huismerk cartridge
In enkele gevallen toont de printer een foutmelding als je wilt printen met imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat Brother wil dat jij als consument hun merkcartridges plaatst .Deze foutmelding kan je doorgaans wegdrukken. Lukt printen dan alsnog niet? We bieden hierna een aantal oplossingen die je kunt proberen.

 1. Bekijk of je de geschikte namaak cartridge hebt gekocht.Noteer het modelnummer en kijk of deze overeenstemt met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Reset de printer naar de fabrieksinstellingen. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Check of de inktcartridge goed vastgeklikt zit.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je wel eens eerst een afdruk maken met originele inkt. Wanneer dat is gelukt is het mogelijk alternatieve inkt toe te passen.
 5. Loop nog eens na of je het lipje los hebt gemaakt.
 6. Maak de contactpunten schoon met een zachte droge doek.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van Brother.
 8. Maak de printkop schoon.

Veelgestelde vragen

Mijn printer print geen zwart omdat kleur op is, hoe is dat op te lossen?
Verschillende printers weigeren zwart-wit te printen in het geval dat 1 andere kleur (magenta, cyaan, geel) op is. Dat is erg vervelend. In veel gevallen is dit op te lossen. Open de printinstellingen en kies voor zwart-wit. Lukt dit niet? Plak een stukje tape op het plastic venstertje van de lege Brother MFC 215C cartridge.

Hoe kan ik inkt reinigen met de mfc 215c?
Nieuwe printers beschikken over een reinigingsprogramma om de printkop schoon te houden. Door deze werking blijft jouw printer in topconditie. Regelmatig de Brother cartridges even nakijken en schoonmaken kan ook helpen. De software toont je wanneer het tijd is om te reinigen. Ook in de slaapstand zal de printer regelmatig onderhoudstaken uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de Brother MFC 215C hervullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare inktpatronen verkrijgbaar. Dit zijn concreet navulbare toners / cartridges die je zelf opnieuw kunt aanvullen met navulinkt. Vaak kan je het hervullen ook uitbesteden aan printshops die hier faciliteiten voor hebben. Deze ondernemingen geven betaalbare huismerken en dus niet originele Brother cartridge-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de mfc 215c?
Je all-in-one apparaat opstarten en installeren is niet heel complex meer. Normaliter herkent jouw Mac of windows laptop een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Belangrijk is wel de up-to-date printersoftware. Dat kun je downloaden via de portalen van Brother. De betrouwbare printer drivers die werken met de mfc 215c staan voor je klaar op de website van Brother. Op de downloadpagina download je verder uitgebreide assistentie als handleidingen, tips voor reinigen en hulp voor het oplossen van problemen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de mfc 215c?
Een printerstoring is vervelend en komt altijd ongelegen. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Deze error-codes zijn op te zoeken op het gebruikersportaal en via supportmedewerkers. Vervelende Brother MFC 215C storingen zijn; geen wifi, vastgelopen papier, geen inkt, printkop fout, slechte verbinding met mobiele apparaten, cartridgeprobleem, wil niet scannen, slecht leesbare tekst, afdrukken kost veel inkt, langzaam.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De nieuwere Brother scanners en printers verlenen Wifi en Airprint voor draadloos printen. Dit heeft als voordeel dat je ook kunt printen vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De mfc 215c WiFi printer bespaart je dus heel veel tijd. Tevens kan je ook een afdruk maken met smartphone apps of tablet (iPad).

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
We onderscheiden verschillende leveranciers waar je een inkt-abonnement kunt nemen. Je ontvangt dan 4 wekelijks, per kwartaal of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een nieuwe goedkope cartridge. Op die manier heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en kan je ervan uitgaan dat de printer het doet. Er bestaan meerdere cartridge abonnementen. Van voordelig (50 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (500 prints per maand).

Plaats een reactie