bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother MFC 240C

Snel en voordelig inkt voor de Brother MFC 240C bestellen en laten thuisbezorgen? Op Inktaanbieding.nl vergelijk je de bekendste shops en forse kortingen voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Hierdoor bestel je snel goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en zwarte (key) inkt die toepasbaar zijn voor de mfc 240c in maart 2023. Ook bieden wij op deze website handige printer tips, specificaties betreffende namaak inkt & problemen / printerstoringen.

 • Inktcartridges zijn er al vanaf €12,25.
 • Beschikbare kleuren voor de mfc 240c: Roze (Magenta), Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Zwart.
 • Er kan worden gekozen voor imitatie inkt of originele inkt van Brother.
 • Namaak inkt is lager geprijsd en wordt volledig gevuld. Dit geeft een besparing van wel 50%.
 • Een prima item is de 2x Brother LC-1000 Multipack XL.
 • Aanbeveling: met een voordeelverpakking kan je nog meer besparen.

Inhoud: Bestel de goedkoopste inkt voor de Brother MFC 240C | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Welke inkt is geschikt voor de mfc 240c? | Inkt vervangen in 5 stappen | Huismerk inkt bekijken | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerkBrother
Printerseriemfc
Modelnummer240c
Soort printerInkjet
Vaak gekochte cartridge2x Brother LC-1000 Multipack XL
Geschatte prijs

Goedkoopste Brother MFC 240C printerinkt bestellen (maart 2023)

Printen is niet goedkoop. Een afdruk met alleen tekst in zwart kost je tegenwoordig €0,04 – €0,06 en een kleurenafdruk gemiddeld €0,10 voor een afdruk. Dankzij de goedkoopste Brother MFC 240C cartridges is het eenvoudig om geld te besparen. De lokale computerwinkel bezoeken voor een inktpatroon is in veel gevallen onverstandig. Een lagere prijs kun je bereiken als je online de inktprijzen vergelijkt. Dat toont de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit geldt in het bijzonder voor Brother originele merkcartridges en merktoners. In het schema hierna vergelijk je toonaangevende aanbiederswaar je op een betrouwbare manier direct inkt kunt bestellen. Per webshop check je of ze budget inkt of juist merk-inkt leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Printen voor een gunstig tarief met de mfc 240c? In het lijstje hierna tref je praktische foefjes die helpen om nog goedkoper te printen.

 • Bestel altijd imitatie inkt. De kwaliteit is uitstekend en bespaart al snel 50%.
 • Maak gebruik van de optie “zwart-wit” printing. Kleureninkt is gewoon een stuk duurder.
 • Test de diverse printinstellingen. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als beperkte kwaliteit. Dit zorgt voor een wat lichtere print, alleen je inktverbruik daalt al gauw met 10%.
 • Kies milieuvriendelijke lettertypes zoals Ecofont of Brush Script.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Haal de stekker uit de printer als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt past in de mfc 240c?

Ontvang je een melding dat dat het inktpatroon leeg is? Goed om te weten: Inktniveau waarschuwingen kun je vaak nog wel even negeren. Wacht dus altijd even af met vervangen. Bestel wel vroegtijdig nieuwe patronen en vervang de inkt pas wanneer de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one Brother MFC 240C betreft een inkjetprinter. Deze gebruikt cartridges. Begin met het bekijken welke kleur vervangen moet worden. Hierna onderzoek je welk soort model jij nodig hebt. Daarvoor heb je eigenlijk geen advies nodig.

 1. Het beste kun je kijken naar het cartridgenummer / fabriekscode. Deze vind je aan de zijkant of voorkant.
 2. Google op het specifieke printernummer. Zoals 240c uit de serie mfc van het merk Brother.
 3. Check de handleiding; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij de bekende aanbieders zoals replacedirect en Office Centre vind je vaak een huismerk-alternatief. Deze zijn goedkoper en beschikken over meer printvermogen. Een uitgebreidere uitleg vind je verderop.

TypeKleurInfo
Brother MFC 240C CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Hemelsblauw en RAL 5013.
Brother MFC 240C MagentaRozeRoze inkt voor Briljant lichtrood en RAL 3031.
Brother MFC 240C YellowGeelGele inkt voor met name Maisgeel en RAL 1002.
Brother MFC 240C Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van tekst.
Tabel met kleuren inktcartridges voor de mfc 240c.

Erkende cartridges passend in de mfc 240c.
Onze expert heeft de volgende gekozen die toe te passen zijn op je printer.

 1. 2x Brother LC-1000 Multipack XL
 2. Brother LC-1000 Multipack XL
 3. Brother LC-1000BK Zwart XL
 4. Brother LC-1000C Cyaan XL
 5. Brother LC-1000M Magenta XL
 6. Brother LC-1000Y Geel XL


Voordelige Brother MFC 240C cartridge vervangen

De goede inkt in huis gehaald? Dan wordt het tijd om de cartridge te plaatsen. Hierna plaatsen we een opsomming met een concrete uitleg.

Uitleg cartridges mfc 240c vervangen

 1. Welke kleur is aan vervanging toe?

  Je PC / Mac laat een popup zien welke van de CMYK-patronen je moet verversen.

 2. Oude cartridge onttrekken

  Zet de printerklep open en haal het oude patroon eruit. Deze gooi je niet in de grijze container maar lever ze in bij een printerzaak.

 3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

  Haal de nieuwe cartridge voorzichtig uit de verpakking. Verwijder het ontluchtingslabel zoals je kunt lezen in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe inktcartridge installeren

  Plaats het inktpatroon in de houder. Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en sluit de printer.

 5. Nieuwe inkt laden

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Op het moment dat je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt geeft de printer het huidige inktniveau aan. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-Brother MFC 240C

Beste Brother MFC 240C huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw mfc 240c? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Dan moet je een keuze maken: originele inkt van Brother of huismerk cartridges. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, kan in verhouding meer printjes maken en zorgt doorgaans voor net zulke mooie printjes als originele inkt.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn in principe gerecyclede originele patronen die nagevuld en opnieuw verkocht worden. Dit wordt gedaan door derde partijen en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Klooninkt is tot het maximale niveau vol, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken er nog wel eens aan schort. Printen is dus een stuk goedkoper. De kwaliteit van een printje is nagenoeg hetzelfde i.v.m. officiële inkt. 

Problemen bij het printen met een huismerk cartridge
Soms laat de printer een foutmelding zien wanneer je een patroon plaatst met imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat Brother je wil dwingen dat jij hun eigen cartridges koopt. Een storingscode kan je negeren en wegklikken. Werkt dit niet? Je checkt hierna diverse snelle tips.

 1. Ga eerst na of je de geschikte imitatie cartridge hebt gesteld. Lees op de verpakking welk modelnummer erop staat en check of deze klopt met het origineel.
 2. Zet de printer terug naar fabrieksinstellingen. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Bekijk of de inktcartridge goed is vastgeklikt.
 4. Bij nieuwere printers moet je dikwijls eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Wanneer dat is gelukt kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Achterhaal of je het ontluchtingslabel hebt losgemaakt.
 6. Gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten te cleanen.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van Brother.
 8. Onderhoud de printkop.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Mijn printer print geen zwart omdat kleur op is, wat te doen?
Verschillende printers weigeren zwart-wit te printen zodra de blauwe, roze of gele inkt op is. Dat is zeer frustrerend. Gelukkig kan je toch vaak alleen met zwarte inkt printen. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor zwart en wit printen. Geen succes? Plak een stuk donker plakband op de volumelezer van de lege Brother MFC 240C cartridge.

Hoe kan ik inkt reinigen met de mfc 240c?
Een aanzienlijk aantal modellen draaien automatisch een reinigingsprogramma voor een optimale werking van de printkop. Met behulp van dit programma zul je altijd een goede afdruk krijgen. Maandelijks de Brother cartridges schoonmaken is ook aan te raden. Het systeem toont je wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) wordt het onderhoud uitgevoerd.

Kan ik de inkt voor de Brother MFC 240C opnieuw vullen?
In de winkel zijn navulbare items in voorraad. Het betreft cartridges of toners die zelfstandig eenvoudig bij te vullen zijn met navulinkt. Ook kan je het hervullen ook uitbesteden aan printwinkels die daar de juiste materialen voor hebben. Deze bedrijven bieden laag geprijsde huismerken en geen originele Brother cartridge-inkt.

Kan ik zelf de software en drivers updaten voor een mfc 240c?
Jouw all-in-one printer opstarten en installeren kost tegenwoordig niet veel tijd. In de regel detecteert jouw Mac of windows PC de nieuwe printer direct. Je kunt uiteraard gebruik maken van de meegeleverde printersoftware. De actuele versie kan je downloaden via de support-pagina van Brother. De printer drivers die passen bij de mfc 240c zijn te vinden op de website van Brother. Op de service- en updates pagina download je bovendien aanvullendespecificaties zoals een gebruiksaanwijzing, info over het reinigingsprogramma en hulp voor het oplossen van problemen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de mfc 240c?
Een printerstoring is frustrerend en komt nooit gelegen. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Dergelijke error-codes zijn op te zoeken via de klantenondersteuning van de ontwikkelaar. Bekende Brother MFC 240C storingen zijn; geen inkt, printkop fout, slechte verbinding met mobiele apparaten, reiniging, geen wifi, cartridgeprobleem, wil niet printen, langzaam, afdrukken kost veel inkt, wil niet scannen.

Hoe maak ik een printer geschikt voor het netwerk?
De nieuwste Brother printers en scanners zijn uitgerust met draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Dit heeft als voordeel dat je ook kunt printen vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De mfc 240c WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Evengoed kun je eenvoudig een printopdracht versturen via de app op je telefoon of tablet.

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
We onderscheiden meerdere merken waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Je ontvangt dan om de 30 dagen, 4 keer per jaar of op het moment dat het inktniveau laag is een nieuwe voordelige cartridge. Op basis daarvan heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en kan je ervan uitgaan dat de printer 100% zeker werkt. Er zijn verschillende cartridge abonnementen. Van voordelig (50 prints per maand) tot wat duurdere contracten (700-1000 prints per maand).

Plaats een reactie