bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Oki MB

Eenvoudig online inkt voor de Oki MB bestellen en laten bezorgen aan huis? Middels onze vergelijker vergelijk je de voordeligste winkels en aantrekkelijke acties voor printerinkt voor alle printers. Zo vind je gemakkelijk goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en natuurlijk zwarte inkt die werken in een mb laser in maart 2023. Daarbovenop bekijk je via onze specialisten tips om te besparen op de printkosten, specificaties aangaande huismerk-inkt & technische specificaties.

 • Inkttoners koop je al vanaf €43,25.
 • Beschikbare kleuren voor de mb laser: Roze (Magenta), Geel (Yellow), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Maak een keuze uit een huismerk of originele inkt van Oki.
 • Huismerk inkt is voordeliger geprijsd en bevat meer inkt. Dit geeft een besparing van wel 55%.
 • Een uitstekend item is de OKI 44992402 toner zwart hoge capaciteit.
 • Onze tip: neem een voordeelverpakking voor extra voordeel.

Onderwerpen: Overzicht goedkoopste inkt voor Oki MB | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt moet ik kopen voor de mb laser? | Informatie over inkt vervangen | Huismerk inkt | Veelgestelde vragen met antwoorden

MerknaamOki
Printerseriemb
Modellaser
Soort printerLaser
Geschikte tonerOKI 44992402 toner zwart hoge capaciteit
Verkoopprijs €€€

Goedkoopste Oki MB printerinkt bestellen (maart 2023)

Printen is nu eenmaal duur. Een afdruk met alleen tekst in zwart kost gemiddeld een paar cent en een print met kleur al snel €0,11 voor een a4. Door het kopen van de goedkoopste Oki MB toners kan iedereen eenvoudig geld besparen. Een willekeurige winkel binnenlopen voor een inktpatroon is in veel gevallen een dure aangelegenheid. Je bent veel goedkoper uit als je kiest voor een online speler. Dit blijkt keer op keer uit de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit is met name zo voor Oki originele merkcartridges en merktoners. In het bijgesloten overzicht vind je de beste online leveranciers waar je moeiteloos en gemakkelijk de juiste inkt kan bestellen. Per verkoper noteren we of ze navulbare inkt of juist merk-inkt bezorgen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Goedkoper printen met deze bespaartips
Besparen op de kosten van een mb laser? In het volgende schema bekijk je handige tips zodat jij vanaf nu nog goedkoper kunt printen.

 • Kies voor namaak inkt. De kwaliteit is uitstekend en bespaart al snel 50%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Kiezen voor kleuren printen is duurder.
 • Bekijk de verschillende printinstellingen eens. Bij het printen kan je kiezen voor opties als milieuvriendelijk. De kwaliteit is iets minder, alleen je inktverbruik daalt al gauw met 10%.
 • Kies een zuinig lettertype zoals Century Gothic en Times New Roman.
 • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Haal de printer van het stroomnet wanneer deze niet wordt gebruikt. Dit is om onnodig reinigen tegen te gaan.

Welke inkt heb ik nodig voor de mb laser?

De seintje dat dat de voorraad inkt te laag is? Advies: Deze meldingen worden doorgaans te vroeg afgegeven. Het is geen probleem om dit even af te wachten. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en vervang pas op het moment dat de afdrukken te licht worden.

De all-in-one Oki MB noemen we ook wel een laserprinter. Hij print op basis van toners. Begin met het bekijken welke kleur aan vervanging toe is. Aansluitend zoek je uit welk type inkt past. Dit kun je moeiteloos zelf doen.

 1. De snelste weg is te zoeken op tonernummer / fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Zoek op het printertype. Denk dan aan laser uit de serie mb van het merk Oki.
 3. Lees de handleiding door; dat is het meest betrouwbare document vanuit de fabrikant.

Bij de meeste online aanbieders als Sneltoner.nl en Alleeninkt.nl kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Doorgaans gunstig geprijsd en bevatten een grotere inhoud inkt. Meer info tref je verderop.

TypeKleurInfo
Oki MB CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Hemelsblauw of RAL 5004.
Oki MB MagentaRozeRoze inkt voor met name Parelmoer lichtrood of RAL 3015.
Oki MB YellowGeelGele inkt voor tinten als Maisgeel en RAL 1019.
Oki MB Key / BlackZwartZwarte inkt voor het afdrukken van eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met kleuren inkttoners voor de mb laser.

Relevante toners voor in de mb laser.
We hebben diverse geselecteerd die toe te passen zijn op je printer.

 1. OKI 43487712 – 43487709 voordeelbundel
 2. OKI 43487712 toner zwart
 3. OKI 43487711 toner cyaan
 4. OKI 43487710 toner magenta
 5. OKI 43487709 toner geel


Voordelige Oki MB toner vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Gebruik dan ons stappenplan om een toner te wisselen. Onderstaand staat een handig stappenplan waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg toners mb laser vervangen

 1. Welke kleur is aan vervanging toe?

  De software op de PC indiceert welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Lege toner onttrekken

  Open het middengedeelte van de printer en klik de lege patronen eruit. Gooi ze niet weg. Zoek uit waar je ze het beste kunt weggooien.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe toner uit het plastic. Haal het plakkertje er af zoals aangegeven in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe inkttoner in het apparaat plaatsen

  Plaats het patroon in de lege houder. Zorg dat het goed vastklikt en doe de klep weer dicht.

 5. Installatieproces

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Als je alle stappen uitgevoerd hebt verdwijnt de foutcode. Je kunt nu weer printen.

printerinkt-Oki MB

Beste Oki MB huismerk printerinkt kopen

Is de inkt op van jouw mb laser? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Je hebt feitelijk 2 keuzes: originele inkt van Oki of huismerk toners. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, heeft meer inhoud en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor originele producten.

Hoe goed is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn officiele merkartikelen die een tweede leven krijgen en opnieuw worden gevuld. Dit wordt gedaan door erkende specialisten en de prijs is erg concurrerend. Imitatie inkt is standaard voor meer dan 95% vol, wat bij de grote merken niet altijd aan de orde is. Dankzij deze producten ga je dus veel goedkoper printen. De afdrukkwaliteit is uitstekend en doet amper onder voor originele inkt. 

Issues bij het installeren van een huismerk toner
Af en toe zul je een foutmelding krijgen bij het gebruik van imitatie inkt. Deze situatie komt voor omdat Oki hoopt dat jij hun eigen toners installeert. Dit soort melding kan je negeren en wegklikken. Lukt printen dan alsnog niet? Je leest hieronder nog een aantal tips.

 1. Check of je de goede budget toner in huis hebt. Zoek uit welk modelnummer erop staat en kijk of deze rijmt met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Trek de stekker uit de printer. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
 3. Check of de inkttoner goed vastgeklikt zit.
 4. Bij het in gebruik nemen van een nieuwe printer moet je dikwijls eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Wanneer dat is gelukt is het mogelijk alternatieve inkt toe te passen.
 5. Onderzoek of je het plakkertje hebt weggedaan.
 6. Gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten te cleanen.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van Oki.
 8. Inspecteer de printkop.

Veelgestelde vragen

Mijn printer print geen zwart omdat kleur op is, hoe los ik dat op?
Een deel van de printer schakelen de zwart-wit functie uit zodra 1 andere kleur (geel, magenta, cyaan) op is. Dat is erg vervelend. Je kunt er gelukkig wel iets aan doen. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor zwart en wit printen. Heeft je printer die keuze niet? Plak wat schilderstape over op de inhoudsindicator van de lege Oki MB toner.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de mb laser?
Veel apparaten draaien automatisch een reinigingsprogramma voor de printkop. Door deze werking blijft de print kwaliteit goed. Regelmatig de Oki toners ontdoen van stof kan ook helpen. Je model heeft een melding als het nodig is om te reinigen. Ook in de slaapstand kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Kan ik de inkt voor de Oki MB bijvullen?
Er zijn speciale navulbare patronen beschikbaar. Dit zijn navulbare toners / cartridges die je eenvoudig met navulinkt bijvult. In de regel kan je dit ook laten uitvoeren door organisatie die hier faciliteiten voor hebben. Deze shops bieden goedkope huismerken in plaats van originele Oki toner-inkt.

Wat is de meest actuele software en drivers voor de mb laser?
Je all-in-one apparaat installeren en klaar maken voor gebruik is sinds enkele jaren kinderspel. Vaak detecteert een Mac of windows laptop je printer binnen enkele seconden. Zorg wel voor de relevante printersoftware. Deze kan je downloaden en installeren via de service en ondersteuning pagina van Oki. De printer drivers voor je mb laser staan op de website van Oki. Hier vind je bovendien extra specificaties zoals handleiding, garantievoorwaarden, onderhoudstips en oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de mb laser?
Een printerstoring is vervelend en kan zorgen voor de nodige stress. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Zulke error-codes worden uitgelegd via de website van de fabrikant. Bekende Oki MB storingen zijn; reiniging, vastgelopen papier, geen wifi, geen inkt, slechte verbinding met mobiele apparaten, afdrukken kost veel inkt, wil niet printen, cartridgeprobleem, wil niet scannen, slecht leesbare tekst.

Hoe kan ik de printer in het netwerk opnemen?
De actuele Oki printapparaten hebben Wifi en Airprint voor draadloos printen. Dit heeft als voordeel dat je overal in huis kunt printen zonder kabel aan de PC of laptop. De mb laser WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Eveneens kunnen de printfunctionaliteiten worden gebruikt met smartphone apps of tablet (iPad).

Is er ook een printerinkt abonnement?
Vandaag de dag zien we een aantal aanbieders waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. Een winkel of fabrikant stuurt dan per 4 weken, halfjaarlijks of zodra de inkt bijna op is een gevulde voordelige toner. Zodoende heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en kun jij ervan op aan dat je ten allen tijde een afdruk kunt maken. Maak een keuze uit velerlei toner abonnementen. Van goedkoop (25 prints per maand) tot exclusief (700-1000 prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • OKI MB 441
 • OKI MB 451
 • OKI MB 451dnw
 • OKI MB 451w
 • OKI MB 460
 • OKI MB 461
 • OKI MB 470
 • OKI MB 471
 • OKI MB 471nw
 • OKI MB 472
 • OKI MB 472 DN
 • OKI MB 480
 • OKI MB 491
 • OKI MB 492 DN
 • OKI MB 562 DNW
 • Plaats een reactie