bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother MFC 3340C

Inkt voor de Brother MFC 3340C bestellen en laten bezorgen? Op deze website vind je de bekendste shops en aanbiedingen voor cartridges en toners die passen in jouw printer. Hierdoor tref je vlug goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en zwarte (key) inkt die toepasbaar zijn voor de mfc 3340c in maart 2023. Daarbovenop bieden wij via onze experts bespaartips, info betreffende huismerk-inkt en problemen / printerstoringen.

 • Inktcartridges vind je al vanaf €14,25.
 • Keuze uit diverse kleuren voor de mfc 3340c: Blauw (Cyaan), Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Er kan worden gekozen voor voordelige namaak inkt of originele inkt van Brother.
 • Budget inkt is voordeliger geprijsd en wordt volledig gevuld. Je bespaart tot wel 65%.
 • Een uitstekend inktpatroon is de 2x Brother LC-900 Multipack XL.
 • Aanbeveling: bespaar met een voordeelverpakking.

Populaire thema’s: Webshops met goedkoopste inkt voor Brother MFC 3340C | Besparen op de printkosten | Wat is de juiste inkt voor de mfc 3340c? | Inkt vervangen in 5 stappen | Huismerk inkt kopen | FAQ (veelgestelde vragen)

MerknaamBrother
Seriemfc
Model3340c
Soort printerInkjet
Populaire cartridge2x Brother LC-900 Multipack XL
Verkoopprijs € – €€

Goedkoopste Brother MFC 3340C printerinkt bestellen (maart 2023)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een afdruk met alleen tekst in zwart kost – afhankelijk van de gekozen inkt – gemiddeld €0,05 en een full-color om en nabij de €0,10 – €0,12 voor een a4. Door te kiezen voor de goedkoopste Brother MFC 3340C cartridges kan je al snel vele tientallen euro’s besparen. Kiezen voor een lokale speciaalzaak om inkt in te kopen is bijna altijd een duur grapje. Je bent veel goedkoper uit als je het online koopt. Dat blijkt uit de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit geldt in het bijzonder voor Brother originele merkcartridges en merktoners. In het bijgesloten overzicht check je erkende shops waar je gebruiksvriendelijk snel de juiste inkt kunt vinden. Per verkooppunt kan je zien of ze hervulbare inkt of ook originele a-merk producten verkopen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Nog voordeliger printen met de mfc 3340c? In de box hieronder bieden we verschillende foefjes om te besparen op de printkosten.

 • Ga voor namaak inkt. Je bereikt een vergelijkbare kwaliteit en bespaart al snel 50%.
 • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Kiezen voor kleuren printen is duurder.
 • Kies de voordelige printinstellingen. Stel de printer in op bijvoorbeeld lage- of gemiddelde kwaliteit. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
 • Probeer lettertypes zoals Ecofont Sans en Garamond.
 • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Hierdoor heb je veel minder papier nodig.
 • Trek de stekker uit de printer als deze een tijdje stil staat. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt heb ik nodig voor de mfc 3340c?

De seintje dat dat de voorraad inkt te laag is? Opletten: Inktniveau waarschuwingen zijn niet altijd nauwkeurig. Je kunt dit gerust even afwachten. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en zet deze er pas in als de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one Brother MFC 3340C is een inkjetprinter. Deze gebruikt cartridges. Onderzoek als eerste welke van de 4 kleuren (cyaan, geel, magenta of zwart) je moet vervangen. Daarna wil je weten welk type inkt past. Daar kom je eenvoudig achter.

 1. Zoek op cartridgenummer of de fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. Hier betreft het de 3340c uit de serie mfc van Brother.
 3. Lees de handleiding door; daar vind je ook welke patronen je kunt gebruiken.

Bij een aantal webshops zoals Inktweb.nl en Inktdiscount.nl vind je ook huismerk-varianten. Deze zijn voordeliger en er zit vaak meer inkt in. Meer gegevens hierover check je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Brother MFC 3340C CyaanBlauwBlauwe inkt voor onder andere Capriblauw of RAL 5021.
Brother MFC 3340C MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Karmijnrood of RAL 3002.
Brother MFC 3340C YellowGeelGele inkt voor kleuren als Briljantgeel of RAL 1011.
Brother MFC 3340C Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met de mogelijke inktcartridges voor de mfc 3340c.

Werkende cartridges voor in de mfc 3340c.
Wij hebben onderstaande gedetecteerd die werken met deze printer.

 1. 2x Brother LC-900 Multipack XL
 2. Brother LC-900 Multipack XL
 3. Brother LC-900BK Zwart XL
 4. Brother LC-900C Cyaan XL
 5. Brother LC-900M Magenta XL
 6. Brother LC-900Y Geel XL


Voordelige Brother MFC 3340C cartridge vervangen

De goede inkt in huis gehaald? Gebruik dan ons stappenplan om een cartridge te verwisselen. Hierna lees je adviezen waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg cartridges mfc 3340c vervangen

 1. Kijk welke kleuren vervangen moeten worden

  De PC toont je welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Oude cartridge verwisselen

  Zet de printerklep open en klik de lege patronen eruit. Dump ze niet in de container maar lever ze in bij een winkel of inzamelpunt.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe cartridge voorzichtig uit de verpakking. Haal het beschermmateriaal er af zoals geïnstrueerd in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe cartridge herinstalleren

  Plaats het patroon in de lege houder. Zorg dat het goed vastklikt en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Installatieproces

  De printer controleert de geplaatste inkt. Indien je dit op de juiste manier hebt gedaan wordt het correcte inktniveau getoond. Een testafdruk geeft de laatste bevestiging.

printerinkt-Brother MFC 3340C

Beste Brother MFC 3340C huismerk printerinkt kopen

Onvoldoende inkt in jouw mfc 3340c? Je zult dan even nieuwe inkt moeten halen. Je kunt kiezen uit: originele inkt van Brother of huismerk cartridges. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, heeft een lager vulpercentage en heeft dezelfde hoge kwaliteit als originele inkt.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn originele merkpatronen die op professionele wijze worden getest, gereinigd en opnieuw gevuld. Dit navullen gebeurt vaak door derde partijen en ze zijn doorgaans voordeliger. Huismerk-inkt is tot het maximale niveau vol, wat bij de grote merken niet altijd aan de orde is. Dankzij deze producten ga je dus veel goedkoper printen. De kwaliteit van een printje lijkt 99% op prints met standaard inkt. 

Oplossingen op problemen met het installeren van een huismerk cartridge
In sommige gevallen toont de printer een foutmelding wanneer je een patroon plaatst met imitatie inkt. Dit ontstaat doordat Brother het liefste ziet dat jij hun originele cartridges toepast. Dit soort storingscode kan je doorgaans wegdrukken. Werkt dit niet? Dan vind je in de bijgaande opsomming een aantal quick fixes.

 1. Check of je de goede navulbare cartridge hebt. Schrijf het modelnummer op en controleer of deze in lijn is met de originele inkt.
 2. Trek de stekker uit de printer. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Kijk of de inktcartridge wel goed vast zit.
 4. Bij de wat meer recente printers moet je misschien eerst een keer printen met de originele inkt. Als dat is gelukt is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Bekijk of je het beschermkapje verwijderd hebt.
 6. Gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten te cleanen.
 7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van Brother.
 8. Reinig de printkop.

FAQ (veelgestelde vragen)

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, hoe los ik dat op?
Verschillende printers stoppen met printen in zwart-wit als 1 andere kleur (magenta, cyaan, geel) op is. Dit is frustrerend. Gelukkig kan je toch vaak alleen met zwarte inkt printen. Begin met het instellen van de printer op alleen zwart. Werkt dit niet? Plak een stuk donker plakband op het plastic venstertje van de lege Brother MFC 3340C cartridge.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de mfc 3340c?
Nieuwe modellen passen zelf een reinigingsprogramma toe voor de printkop. Met behulp van dit programma blijft de printer mooie afdrukken maken. Regelmatig de Brother cartridges er even in en uit halen draagt ook bij aan een langere levensduur. De software indiceert wanneer het tijd is om te reinigen. Ook wanneer de printer inactief is worden er printeronderhoud programma’s uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de Brother MFC 3340C navullen?
In de winkel zijn navulbare patronen verkrijgbaar. Dit zijn concreet hervulbare cartridges / toners die – als ze leeg zijn – opnieuw gevuld kunnen worden met navulinkt. Tevens wordt dit ook gedaan door shops die daar de juiste materialen voor hebben. Deze organisaties geven betaalbare huismerk artikelen en geen originele Brother cartridge-inkt.

Welke software en drivers zijn er voor de mfc 3340c?
Jouw all-in-one printer installeren en klaar maken voor gebruik doet iedereen eenvoudig zelf. Meestal herkent jouw windows of Mac computer een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Belangrijk is wel de relevante printersoftware. Dit is te downloaden via de service en ondersteuning pagina van Brother. De printer drivers die geschikt zijn voor de mfc 3340c kun je altijd raadplegen op de website van Brother. In het downloadcentrum check je voorts extra specificaties zoals instructies, tips m.b.t. het onderhoud en oplossingen voor foutmeldingen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de mfc 3340c?
Een printerstoring is vervelend en kan zorgen voor de nodige stress. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Zulke foutmeldingen kun je achterhalen op het informatieportaal van de leverancier. Veel voorkomende Brother MFC 3340C storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, geen inkt, geen wifi, vastgelopen papier, reiniging, slecht leesbare tekst, wil niet printen, afdrukken kost veel inkt, cartridgeprobleem, wil niet scannen.

Kan ik draadloos printen en de printer aan het netwerk hangen?
De nieuwere Brother (multifunctionele) printers werken met draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Groot pluspunt is dat je vanuit je luie stoel kunt printen vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De mfc 3340c WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Ook kun je eenvoudig een printopdracht versturen via de officiële app op een iPad of telefoon.

Hoe handig is een printer abonnement?
De laatste jaren zien we meer en meer merken waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. De fabrikant stuurt je maandelijks, om de paar maand of wanneer de inkt bijna op is een nieuwe goedkope cartridge. Zodoende weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en heb je de garantie dat de printer altijd bruikbaar is. Er is een ruim aanbod van cartridge abonnementen. Van eenvoudig (75 prints per maand) tot exclusief (500 prints per maand).

Plaats een reactie