bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother MFC 5440CN

Probleemloos inkt voor de Brother MFC 5440CN bestellen en laten bezorgen? Op Inktaanbieding.nl bekijk je de betrouwbaarste aanbieders en forse kortingen voor printerinkt voor alle printers. Middels onze tools check je snel goedkope kleureninkt (magenta, geel, cyaan) en natuurlijk zwarte inkt die geldig zijn voor de mfc 5440cn in juni 2024. Daarbij ontdek je op inktaanbieding.nl tips om goedkoper te printen, adviezen m.b.t. namaak inkt & technische specificaties.

 • Inktcartridges zijn te bestellen v.a €17,50.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de mfc 5440cn: Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) Geel (Yellow) en Zwart.
 • Er worden diverse soorten aangeboden: huismerkproducten of originele inkt van Brother.
 • Alternatieve inkt is veel voordeliger en bevat een grotere inhoud inkt. Je bespaart al gauw 55%.
 • Een vaak gebruikt inktpatroon is de 2x Brother LC-900 Multipack XL.
 • Tip van de specialist: met een voordeelverpakking kan je nog meer besparen.

Spring direct naar: Goedkoopste inkt voor Brother MFC 5440CN | Zes tips voor goedkoper printen | Wat is de juiste inkt voor de mfc 5440cn? | Uitleg inkt vervangen | Huismerk inkt bekijken | FAQ (veelgestelde vragen)

MerknaamBrother
Printerseriemfc
Model5440cn
Soort printerInkjet
Geschikte cartridge2x Brother LC-900 Multipack XL
Vanafprijs € – €€

Goedkoopste Brother MFC 5440CN printerinkt kopen (juni 2024)

Printen is niet goedkoop. Een printje in zwart wit kost je tegenwoordig €0,03 – €0,06en een gekeurde al snel €0,08 – €0,11 voor een afdruk. Door te kiezen voor de goedkoopste Brother MFC 5440CN cartridges kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. De lokale computerwinkel bezoeken voor je inkt-aankoop is bijna altijd een duur grapje. Het is qua prijs gunstiger wanneer je jouw inkt online koopt. Dit blijkt uit de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit zien we het sterkst bij Brother originele merkcartridges en merktoners. In onderstaand overzicht staan toonaangevende shops waar je veilig en direct inkt voor jouw printer kunt vinden. Per verkooppunt laten we zien of ze huismerk inkt of ook originele a-merk producten bezorgen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Goedkoper printen met deze bespaartips
Voordelig printen met de mfc 5440cn? In de volgende lijst bekijk je een aantal foefjes zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Ga voor budget inkt. De printkwaliteit is vergelijkbaar en dit geeft een besparing van wel 50%.
 • Probeer zoveel als het kan zwart-wit te printen. Kiezen voor kleuren printen is duurder.
 • Kies de voordelige printinstellingen. Stel de printer in op bijvoorbeeld eco-stand. De afdrukkwaliteit gaat iets achteruit, alleen je inktverbruik daalt al gauw met 10%.
 • Kies een zuinig lettertype zoals Ryman Eco en Calibri.
 • Print dubbelzijdig. Hierdoor heb je veel minder papier nodig.
 • Haal de printer van de stroom als deze een tijdje stil staat. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt kan ik gebruiken in een mfc 5440cn?

Ontvang je een bericht dat de inkt op is? Tip: Deze berichten kun je vaak nog wel even negeren. Je hoeft dus ook niet direct te handelen. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en vervang pas wanneer de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one Brother MFC 5440CN is een zogeheten inkjetprinter. Hij is uitgerust met cartridges. Onderzoek als eerste welke kleur aan vervanging toe is. Aansluitend wil je weten welk type je nodig hebt. Daarvoor heb je eigenlijk geen advies nodig.

 1. Het makkelijkste is om te zoeken op cartridgenummer of fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Zoek op printernaam. Denk dan aan 5440cn uit de serie mfc van het merk Brother.
 3. Kijk in de handleiding; daar vind je ook welke patronen je kunt gebruiken.

Bij een aantal webshops zoals Easy-ink en Inkt-bestellen.nl vind je ook huismerk-varianten. Deze zijn voordeliger en beschikken over meer printvermogen. Meer details tref je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Brother MFC 5440CN CyaanBlauwBlauwe inkt voor o.a. Saffierblauw en RAL 5001.
Brother MFC 5440CN MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Oxyderood of RAL 4006.
Brother MFC 5440CN YellowGeelGele inkt voor Parelmoer goud en RAL 1012.
Brother MFC 5440CN Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met verschillende inktcartridges voor de mfc 5440cn.

Toepasbare cartridges passend in de mfc 5440cn.
We hebben diverse achterhaald die in jouw printer passen.

 1. 2x Brother LC-900 Multipack XL
 2. Brother LC-900 Multipack XL
 3. Brother LC-900BK Zwart XL
 4. Brother LC-900C Cyaan XL
 5. Brother LC-900M Magenta XL
 6. Brother LC-900Y Geel XL


Voordelige Brother MFC 5440CN cartridge vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Dan is het tijd om de cartridge te plaatsen. Hierna zetten we een overzicht met een concrete uitleg.

Uitleg cartridges mfc 5440cn vervangen

 1. Kijk welke kleuren vervangen moeten worden

  Je windows of mac PC indiceert met info over de CMYK-patronen inhoud.

 2. Lege cartridge verwisselen

  Open de printerkast en verwijder het lege patroon. Dump ze niet in de container maar lever ze in bij een winkel of inzamelpunt.

 3. Verwijder verpakkingsmateriaal

  Haal de nieuwe cartridge uit het plastic. Verwijder het ontluchtingslabel zoals weergegeven in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe cartridge in de printer zetten

  Plaats de patronen in de juiste sleuf. Zorg dat het goed vastklikt en doe de klep weer dicht.

 5. Installatieproces

  De printer zal als laatste stap de geplaatste inkt gaan beoordelen. Zodra het allemaal gelukt is zal de storingscode verdwijnen. Een testafdruk geeft de laatste bevestiging.

printerinkt-Brother MFC 5440CN

Beste Brother MFC 5440CN huismerk printerinkt kopen

Onvoldoende inkt in jouw mfc 5440cn? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Er zijn grofweg 2 mogelijkheden: originele inkt van Brother of huismerk cartridges. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, heeft meer inhoud en doet het net zo goed als merk-inkt.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn in principe gerecyclede originele patronen die een tweede leven krijgen en opnieuw worden gevuld. Dit navullen gebeurt vaak door betrouwbare leveranciers en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Klooninkt is vaak volledig gevuld, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken niet het geval is. Het is dus een slimme manier om te besparen. De afdrukkwaliteit is erg goed, het is nauwelijks te onderscheiden van originele inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het installeren van een huismerk cartridge
Af en toe zul je een foutmelding krijgen bij het plaatsen van imitatie inkt. Dit ontstaat doordat Brother liever heeft dat jij hun originele cartridges installeert. Deze melding kan je doorgaans wegdrukken. Is dat niet mogelijk? Je leest onderstaand diverse snelle tips.

 1. Kijk allereerst of je de juiste navulbare cartridge hebt geplaatst.Schrijf het modelnummer op en kijk of deze overeenstemt met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Zet de printer terug naar fabrieksinstellingen. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Check of de inktcartridge goed vast zit en duw deze nog eens goed aan.
 4. Bij de wat meer recente printers moet je wel eens eerst een keer printen met de originele inkt. Pas daarna wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Controleer of je het dopje / plastic helemaal hebt verwijderd.
 6. Gebruik een zachte doek om de contactpunten schoon te maken.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van Brother.
 8. Zorg voor een schone printkop.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Mijn printer print geen zwart omdat kleur op is, wat kan ik doen?
Een deel van de printer schakelen de zwart-wit functie uit indien een andere kleur leeg is. Dat is niet erg handig. Gelukkig kan je toch vaak alleen met zwarte inkt printen. Open de printinstellingen en kies voor printen in zwart-wit. Blijft de printer een error geven? Plak een zwart tapeje over het venster van de lege Brother MFC 5440CN cartridge.

Kan ik zelf de inkt reinigen met de mfc 5440cn?
Een groot deel van de modellen passen zelf een reinigingsprogramma toe om de printkop schoon te houden. Op deze manier blijft de printer mooie afdrukken maken. Zo nu en dan uw Brother cartridges er even in en uit halen kan ook helpen. Je machine laat het automatisch weten wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) kan uw printer zelf onderhoud uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de Brother MFC 5440CN bijvullen?
Op de markt zijn navulbare patronen in de handel. Dit zijn cartridges of toners die je simpel met navulinkt kunt bijvullen. Vaak kan je het navullen ook laten doen bij ondernemingen die hier faciliteiten voor hebben. Deze bedrijven bieden budget namaak producten of kostbare originele Brother cartridge-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de mfc 5440cn?
Jouw printer opstarten en installeren hoeft niet zo frustrerend meer te zijn. Normaliter detecteert een Mac of windows computer de nieuwe printer direct. Randvoorwaarde is wel het installeren van de geldige printersoftware. Deze kan je downloaden en installeren via de service en ondersteuning pagina van Brother. De erkende printer drivers die passen bij de mfc 5440cn kan je altijd vinden op de website van Brother. In het supportcenter bekijk je ook relevante details zoals instructies, de juiste instellingen en het verhelpen van storingen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de mfc 5440cn?
Een printerstoring is vervelend en komt altijd ongelegen. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Zulke foutmeldingen worden uitgelegd via de website en via de klantenservice. Vervelende Brother MFC 5440CN storingen zijn; reiniging, vastgelopen papier, printkop fout, geen wifi, geen inkt, wil niet printen, wil niet scannen, slecht leesbare tekst, langzaam, cartridgeprobleem.

Kan ik de printer met het netwerk verbinden?
De nieuwste Brother scanners en printers hebben Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Belangrijkste voordeel hiervan is dat je ook kunt printen zonder kabel aan de PC of laptop. De mfc 5440cn WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Tevens kan er worden geprint met smartphone apps of tablet (iPad).

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
Tegenwoordig zijn er meer en meer leveranciers die speciale inkt-abonnementen aanbieden. Je ontvangt dan elke 8 weken, halfjaarlijks of wanneer het inktpatroon bijna op is een nieuwe goedkope cartridge. Op die manier beschik je altijd over voldoende inkt en weet je zeker dat de printer altijd bruikbaar is. Je kunt kiezen uit een aantal cartridge abonnementen. Van voordelig (25-50 prints per maand) tot duur (700-1000 prints per maand).

Plaats een reactie