bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Canon Laser Class LC4500

Snel en voordelig inkt voor de Canon Laser Class LC4500 bestellen en gratis laten bezorgen? Middels onze vergelijker ontdek je de bekendste leveranciers en kortingsacties voor toners en cartridges voor elke printer. Zodoende bestel je eenvoudig goedkope kleureninkt (magenta, geel, cyaan) en vanzelfsprekend zwarte inkt die bedoeld zijn voor de laser-class lc4500 in december 2023. Evenzeer tref je op deze website tips om goedkoper te printen, info m.b.t. namaak inkt en problemen / printerstoringen.

 • Inkttoners koop je al vanaf €46,00.
 • Er zijn verschillende kleuren voor de laser-class lc4500: Zwart, Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Blauw (Cyaan).
 • Er worden diverse soorten aangeboden: imitatie inkt of originele inkt van Canon.
 • Huismerk inkt is stukken goedkoper en bevat meer inkt. Zodoende bespaar je al snel 60%.
 • Een vaak gebruikt patroon is de 2x Canon FX-3 toner zwart.
 • Aanbeveling: met een voordeelverpakking kan je nog meer besparen.

Populaire thema’s: Bekijk de goedkoopste inkt voor Canon Laser Class LC4500 | Goedkoper printen met deze bespaartips | Welke inkt past in de laser-class lc4500? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Huismerk inkt | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

MerknaamCanon
Printerserielaser-class
Modelnummerlc4500
PrintersoortLaser
Veel gebruikte toner2x Canon FX-3 toner zwart
Prijsindicatie €€€

Goedkoopste Canon Laser Class LC4500 printerinkt bestellen (december 2023)

Printen is nu eenmaal duur. Een printje in zwart wit kost al snel €0,06 en in kleur al snel €0,12 per printje. Door het kopen van de goedkoopste Canon Laser Class LC4500 toners kan iedereen eenvoudig geld besparen. Een ouderwetse speciaalzaak bezoeken om nieuwe inkt te kopen is bijna altijd aan de prijs. Een lagere prijs kun je bereiken als je kiest voor een online speler. Dit komt naar voren uit de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit is vooral het geval voor Canon originele merkcartridges en merktoners. In het volgende schema tref je erkende shops waar je op een gebruiksvriendelijke manier gemakkelijk jouw patronen kunt kopen. Per website laten we zien of ze namaak inkt of ook merkinkt verkopen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Goedkoper printen met deze bespaartips
Nog goedkoper printen met de laser-class lc4500? In het lijstje hierna bekijk je diverse trucs om te besparen op de printkosten.

 • Bestel altijd budget inkt. De afdrukkwaliteit is vrijwel hetzelfde en dit geeft een besparing van wel 55%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Kleureninkt is gewoon een stuk duurder.
 • Kies de voordelige printinstellingen. Kies bijvoorbeeld voor de optie minimale kwaliteit. Dit zorgt voor een wat lichtere print, echter kun je rekenen op een besparing van 10%.
 • Selecteer een zuinig lettertype als Ryman Eco of Brush Script.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Trek de stekker uit de printer als er geen afdruktaken zijn. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Wat is de juiste inkt voor de laser-class lc4500?

Geeft de computer een bericht dat de inkt vervangen moet worden? Belangrijk: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad kloppen nooit helemaal. Vervang niet direct de toner/cartridge bij een melding. Probeer altijd minimaal 1 reserve patroon te hebben en zet deze er pas in zodra de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one Canon Laser Class LC4500 betreft een laserprinter. Hiervoor koop je toners. Kijk allereerst welke kleur aan vervanging toe is. Ook check je welk product past. Dit kun je moeiteloos zelf doen.

 1. De snelste weg is te zoeken op tonernummer of de fabriekscode. Deze vind je aan de zijkant of voorkant.
 2. Zoek op printernaam. Voor jouw printer is dat lc4500 uit de serie laser-class van het merk Canon.
 3. Neem een handleiding door; dat is het meest betrouwbare document vanuit de fabrikant.

Bij verschillende online aanbieders als bol.com en printerinktshop.nl worden ook huismerken aangeboden. Deze zijn goedkoper en er zit vaak meer inkt in. Een uitgebreidere uitleg check je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Canon Laser Class LC4500 CyaanBlauwBlauwe inkt voor Pastelblauw of RAL 5005.
Canon Laser Class LC4500 MagentaRozeRoze inkt voor Pastelviolet en RAL 4002.
Canon Laser Class LC4500 YellowGeelGele inkt voor tinten als Okergeel en RAL 1005.
Canon Laser Class LC4500 Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met beschikbare inkttoners voor de laser-class lc4500.

Geschikte toners voor in de laser-class lc4500.
Wij hebben deze gedetecteerd die toe te passen zijn op je printer.

 1. 2x Canon FX-3 toner zwart
 2. Canon FX-3 toner zwart


Voordelige Canon Laser Class LC4500 toner vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Dan wordt het tijd om de toner te vervangen. Hierna vind je adviezen met alle benodigde informatie.

Uitleg toners laser-class lc4500 vervangen

 1. Kijk welke kleuren vervangen moeten worden

  De printer of PC geeft aan welke kleur(en) vervangen moeten worden.

 2. Oude toner uit de printer halen

  Open het middengedeelte van de printer en haal het oude patroon eruit. Zet het niet bij het afval maar deponeer ze bij een inleverpunt.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe toner uit het verpakkingsmateriaal. Verwijder het transparante zegel zoals weergegeven in de instructies.

 4. Nieuwe inkttoner plaatsen

  Plaats de patronen in de juiste sleuf. Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit de klep.

 5. Nieuwe inkt laden

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Indien alles juist geplaatst is wordt het correcte inktniveau getoond. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-Canon Laser Class LC4500

Beste Canon Laser Class LC4500 huismerk printerinkt kopen

Is de inkt op van jouw laser-class lc4500? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Je kunt kiezen uit: originele inkt van Canon of huismerk toners. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, heeft een lager vulpercentage en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als originele inktpatronen.

Wat wordt verstaan onder huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn ingezamelde oude merkproducten die worden geïnspecteerd en schoongemaakt en opnieuw worden gevuld. Dit proces gebeurt bij gespecialiseerde organisaties en ze zijn doorgaans voordeliger. Een huismerk product is volledig vol gevuld, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken vaak niet gebeurt. Dankzij deze producten ga je dus veel goedkoper printen. De kwaliteit van een afdruk is uitstekend en doet amper onder voor originele inkt. 

Issues bij het printen met een huismerk toner
In sommige gevallen toont de printer een foutmelding bij het installeren van imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat Canon eigenlijk wil dat jij hun eigen toners gebruikt. Dit soort melding is vaak gewoon te negeren. Nog niet opgelost? Wij plaatsen hierna een aantal oplossingen die je kunt proberen.

 1. Onderzoek of je de geschikte imitatie toner hebt aangeschaft. Bekijk het modelnummer op de verpakking en kijk of deze in lijn is met het nummer dat de fabrikant voorschrijft.
 2. Reset de printer naar de fabrieksinstellingen. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
 3. Check of de inkttoner goed is geplaatst.
 4. Bij het in gebruik nemen van een nieuwe printer moet je soms eerst een testprintje doen met de merkinkt. Als je dat gedaan hebt kan alternatieve inkt in de printer worden gebruikt.
 5. Achterhaal of je het beschermkapje helemaal hebt verwijderd.
 6. Maak de contactpunten van het patroon nog eens goed schoon.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van Canon.
 8. Pleeg onderhoud aan de printkop.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, is dit op te lossen?
Meerdere printers stoppen met printen in zwart-wit als een kleurenpatroon ontbreekt. Dat geeft grote irritatie. Doorgaans is hier wel wat aan te doen. Selecteer in de printer de mogelijkheid voor enkel zwart-wit afdrukken. Heeft je printer die keuze niet? Plak wat schilderstape over op het plastic venstertje van de lege Canon Laser Class LC4500 toner.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de laser-class lc4500?
Veel printers hebben de ingebouwd reinigingsprogramma om de printkop in goede conditie te houden. Op deze manier komt er altijd een mooie printafdruk uit de machine. Om de paar maanden de Canon toners even nakijken en schoonmaken is ook aan te raden. Je apparaat geeft aan wanneer het gereinigd moet worden. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Kan ik de inkt voor de Canon Laser Class LC4500 bijvullen?
Er bestaan unieke navulbare artikelen te koop. Dat zijn navulbare toners / cartridges die je eenvoudig met navulinkt bijvult. Daarnaast kan je het navullen ook laten doen bij ondernemingen die hier ervaring mee hebben. Deze shops werken met aantrekkelijke imitatie producten of dure originele Canon toner-inkt.

Wat is de meest actuele software en drivers voor de laser-class lc4500?
Jouw printer aansluiten en installeren doet iedereen eenvoudig zelf. Vaak herkent een windows laptop of Mac een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Randvoorwaarde is wel het installeren van de bijbehorende printersoftware. Dat kun je downloaden via de support-pagina van Canon. De betrouwbare printer drivers voor je laser-class lc4500 zijn te vinden op de website van Canon. In het downloadcentrum vind je ook uitgebreide details zoals instructies, onderhoudstips en hulp bij technische problemen.

Wat zijn veel voorkomende storingen en error codes bij de laser-class lc4500?
Een printerstoring is ergerlijk en komt altijd als je net iets belangrijks moet printen. Door de foutcodes weet jij waar je aan toe bent. Zulke foutmeldingen worden uitgelegd via handleidingen van de ontwikkelaar. Irritante Canon Laser Class LC4500 storingen zijn; reiniging, geen inkt, vastgelopen papier, slechte verbinding met mobiele apparaten, geen wifi, langzaam, wil niet printen, slecht leesbare tekst, wil niet scannen, cartridgeprobleem.

Kan ik de printer met het netwerk verbinden?
De nieuwste Canon (multifunctionele) printers hebben Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Dat wil zeggen dat je overal in huis kunt printen vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De laser-class lc4500 WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Daarnaast kun je eenvoudig een printopdracht versturen via de App op een tablet of smartphone.

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
De laatste jaren zien we steeds meer fabrikanten die speciale inkt-abonnementen aanbieden. Ze sturen dan om de 30 dagen, om de zoveel maanden of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een volle voordelige toner. Op die manier beschik je altijd over voldoende inkt en weet je zeker dat de printer altijd bruikbaar is. Er zijn verschillende toner abonnementen. Van goedkoop (25 prints per maand) tot het zakelijke aanbod (500 prints per maand).

Plaats een reactie