bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Canon Laser Shot

Goedkope inkt voor de Canon Laser Shot bestellen en laten bezorgen? Via Inktaanbieding.nl vergelijk je de goedkoopste aanbieders en kortingsacties voor printerinkt voor alle printers. Hierdoor koop je gemakkelijk goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en natuurlijk zwarte inkt die bedoeld zijn voor de laser-shot laser in maart 2023. Tevens bekijk je op inktaanbieding.nl slimme bespaartips, info inzake namaak inkt en problemen / printerstoringen.

 • Inkttoners koop je al vanaf €46,50.
 • Er zijn verschillende kleuren voor de laser-shot laser: Geel (Yellow), Roze (Magenta), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Er worden diverse soorten aangeboden: een budgetlabel of originele inkt van Canon.
 • Alternatieve inkt is (veel) goedkoper en bevat een grotere inhoud inkt. Je bespaart tot wel 50%.
 • Een veel besteld patroon is de Canon 710H toner zwart hoge capaciteit.
 • Onze tip: bestel direct een voordeelverpakking voor de beste deal.

Inhoud: Overzicht goedkoopste inkt voor Canon Laser Shot | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt is geschikt voor de laser-shot laser? | Stappenplan inkt vervangen | Huismerk inkt bestellen | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

MerkCanon
Printerserielaser-shot
Modellaser
Type printerLaser
Vaak bestelde tonerCanon 710H toner zwart hoge capaciteit
Prijsindicatie €€ = €€€

Goedkoopste Canon Laser Shot printerinkt kopen (maart 2023)

Printen is niet goedkoop. Een printje in zwart wit kost je ongeveer tussen de 1 en 6 eurocent en een kleurenafdruk rond de €0,10 per afdruk. Door de aankoop van de de goedkoopste Canon Laser Shot toners bespaar je jaarlijks een hoop geld. Een merkdealer / winkel binnenlopen om daar inkt aan te schaffen is doorgaans een duur grapje. Er is veel geld te besparen als je online de inktprijzen vergelijkt. Dat toont de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit is vooral het geval voor Canon originele merktoners en merkcartridges. In de bijgaande tabel check je toonaangevende webshopswaar je op een betrouwbare manier direct inkt kunt bestellen. Per leverancier check je of ze budget inkt of ook originele a-merk producten leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Voordelig printen met de laser-shot laser? In het lijstje hierna communiceren we praktische adviezen zodat jij vanaf nu nog goedkoper kunt printen.

 • Bestel altijd imitatie inkt. De afdrukkwaliteit is erg goed en dit resulteert in een besparing van zo’n 60%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Printen in kleur is nu eenmaal duur.
 • Loop alle printinstellingen eens na. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals lage kwaliteit. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
 • Kies milieuvriendelijke lettertypes zoals Ecofont Sans of Garamond.
 • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
 • Haal de printer van het stroomnet als je deze niet gebruikt. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt is geschikt voor de laser-shot laser?

Geeft de computer een notificatie dat de inkt op is? Belangrijk: Deze berichten worden doorgaans te vroeg afgegeven. Wij adviseren om niet meteen te vervangen. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en plaats de nieuwe inkt pas als de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one Canon Laser Shot is een laserprinter. Hij maakt gebruik van toners. Achterhaal als eerst welke van de 4 kleuren (cyaan, geel, magenta of zwart) je moet vervangen. Ook informeer je welk typenummer geschikt is. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Controleer het tonernummer of de fabriekscode. Deze vind je aan de zijkant of voorkant.
 2. Je kunt ook zoeken op printer. Zoals laser uit de serie laser-shot van Canon.
 3. Neem een handleiding door; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij veel online aanbieders als Inktwereld.nl en Goedkoopprinten.nl kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Deze zijn goedkoper en er zit vaak meer inkt in. Meer informatie check je hier.

TypeKleurInfo
Canon Laser Shot CyaanBlauwBlauwe inkt voor Groenblauw of RAL 5003.
Canon Laser Shot MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Aardbeirood en RAL 3007.
Canon Laser Shot YellowGeelGele inkt voor onder andere Zwavelgeel of RAL 1000.
Canon Laser Shot Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met de mogelijke inkttoners voor de laser-shot laser.

Toepasbare toners voor een laser-shot laser.
Ons systeem heeft verschillende gedetecteerd die compatibel zijn met deze printer.

 1. 2x Canon FX-3 toner zwart
 2. Canon FX-3 toner zwart


Voordelige Canon Laser Shot toner vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Dan kan je beginnen met de toner te plaatsen. Onderstaand staat een handige uitleg waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg toners laser-shot laser vervangen

 1. Inzicht in kleuren die je moet vervangen

  Je PC / Mac vertelt je met info over de CMYK-patronen inhoud.

 2. Oude toner uit de printer halen

  Doe de klep van de printer omhoog en verwijder het lege patroon. Dump ze niet in de container maar breng ze naar een inzamelpunt.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe toner uit het doosje. Haal het beschermmateriaal er af zoals weergegeven in de instructies.

 4. Nieuwe toner plaatsen

  Plaats de patronen in de juiste sleuf. Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Installeren

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Wanneer alles juist geplaatst is wordt het correcte inktniveau getoond. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-Canon Laser Shot

Beste Canon Laser Shot huismerk printerinkt kopen

Onvoldoende inkt in jouw laser-shot laser? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Je hebt twee opties: originele inkt van Canon of huismerk toners. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, bevat vaak meer inkt en heeft bijna dezelfde kwaliteit als originele inkt.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn de officiele merkproducten die op professionele wijze worden getest, gereinigd en opnieuw gevuld. Dit wordt gedaan door derde partijen en ze zijn doorgaans voordeliger. Namaak inkt is standaard voor meer dan 95% vol, wat bij de originele niet het geval is. Het is de snelste manier om goedkoper te printen. De kwaliteit van een printje is erg goed, het is nauwelijks te onderscheiden van originele inkt. 

Issues bij het installeren van een huismerk toner
Wellicht heb je te maken met een foutmelding wanneer je een patroon plaatst met imitatie inkt. Dat komt omdat Canon wil dat jij als consument hun merktoners plaatst .Een foutcode wegklikken en doorgaan met printen. Is dat niet mogelijk? We bieden hierna diverse snelle tips.

 1. Onderzoek of je de geschikte huismerk toner hebt gekocht.Schrijf het modelnummer op en check of deze rijmt met de originele inkt.
 2. Haal de printer even van het net. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Kijk of de inkttoner goed vastgeklikt zit.
 4. Bij een nieuwe printer moet je soms eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Wanneer dat is gelukt kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Achterhaal of je het beschermmateriaal hebt weggedaan.
 6. Zorg voor schone contactpunten bij het patroon.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van Canon.
 8. Reinig de printkop.

Veelgestelde vragen

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, hoe los ik dat op?
Verschillende printer schakelen de zwart-wit functie uit in de situatie waar 1 andere kleur (magenta, geel, cyaan) op is. Dat is erg vervelend. Er zijn echter wel simpele hacks. Stel de printer allereerst in op zwart en wit printen. Geen succes? Plak een zwart tapeje op het plastic venstertje van de lege Canon Laser Shot toner.

Hoe werkt het inkt reinigen met de laser-shot laser?
Een groot deel van de all-in-one printers hebben de ingebouwd reinigingsprogramma om de printkop in goede conditie te houden. Dankzij automatische printkopreiniging blijft de printer mooie afdrukken maken. Af en toe uw Canon toners even nakijken en schoonmaken wordt ook geadviseerd. Je model zal een melding tonen als het nodig is om te reinigen. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat kan uw printer zelf onderhoud uitvoeren.

Hoe kan ik de inkt voor de Canon Laser Shot bijvullen?
Bij veel organisaties zijn navulbare artikelen voor handen. Het betreft cartridges of toners die je simpel met navulinkt kunt bijvullen. Doorgaans kan je het hervullen ook uitbesteden aan organisatie die daar de juiste materialen voor hebben. Deze organisaties faciliteren laag geprijsde huismerkproducten in plaats van originele Canon toner-inkt.

Hoe werkt het updaten van software en drivers voor de laser-shot laser?
Printers en scanners installeren en instellen is sinds enkele jaren kinderspel. Over het algemeen detecteert een Mac of windows PC de printer binnen een minuut. Belangrijk is wel de geldige printersoftware. Dat kun je downloaden op het gebruikersportaal van Canon. De printer drivers voor een laser-shot laser staan vermeld op de website van Canon. Daar tref je tevens handige info zoals handleiding, garantievoorwaarden, reinigingstips en hulp voor het oplossen van problemen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de laser-shot laser?
Een printerstoring is vervelend en kan voor veel problemen zorgen. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Deze foutmeldingen worden uitgelegd via de portalen van de leverancier. Veel voorkomende Canon Laser Shot storingen zijn; geen wifi, reiniging, geen inkt, slechte verbinding met mobiele apparaten, printkop fout, langzaam, slecht leesbare tekst, afdrukken kost veel inkt, wil niet scannen, cartridgeprobleem.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De huidige Canon scanners en printers zijn uitgerust met draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Dat wil zeggen dat ze ook werken zonder kabel aan de PC of laptop. De laser-shot laser WiFi printer bespaart je dus heel veel tijd. Eveneens kun je eenvoudig een printopdracht versturen vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Is er ook een printerinkt abonnement?
Tegenwoordig zijn er een aantal merken die een inkt-abonnement aanbieden. Je krijgt dan om de 30 dagen, 4 keer per jaar of wanneer de inkt bijna op is een volle goedkope toner. Op die manier weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en kan je ervan uitgaan dat je ten allen tijde een afdruk kunt maken. Je kunt kiezen uit een aantal toner abonnementen. Van goedkoop (100 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (meer dan 1000 prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • Canon Laser Shot LBP 3460
 • Plaats een reactie