bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Canon Multipass

Eenvoudig online inkt voor de Canon Multipass bestellen en gratis laten bezorgen? Op deze website check je de betrouwbaarste webshops en aanbiedingen voor toners en cartridges voor elke printer. Zo check je vlug goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en niet te vergeten zwarte inkt die toepasbaar zijn voor de multipass laser in maart 2023. Ook doorzoek je via onze experts bespaartips, details betreffende imitatie inkt & storingen en foutcodes.

 • Inkttoners koop je al vanaf €47,75.
 • Je hebt diverse kleuren voor de multipass laser: Zwart, Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Blauw (Cyaan).
 • Doorgaans zijn er twee keuzes: een huismerk of originele inkt van Canon.
 • Budget inkt is financieel interessanter en er zit vaak meer inkt in. Dit levert een besparing op van wel 50%.
 • Een uitstekend patroon is de 2x Canon FX-3 toner zwart.
 • Tip van de expert: neem een voordeelverpakking voor extra voordeel.

Snelkoppelingen: Webshops met goedkoopste inkt voor Canon Multipass | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt kan ik gebruiken in een multipass laser? | Uitleg inkt vervangen | Huismerk inkt gebruiken | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerkCanon
Seriemultipass
Modellaser
Soort printerLaser
Vaak gekozen toner2x Canon FX-3 toner zwart
Verkoopprijs €€€

Goedkoopste Canon Multipass printerinkt kopen (maart 2023)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost je circa €0,05 en in kleur al snel €0,08 – €0,11 per a4. Dankzij de goedkoopste Canon Multipass toners kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. Een ouderwetse speciaalzaak bezoeken om nieuwe inkt te kopen is doorgaans nogal duur. Een lagere prijs kun je bereiken als je kiest voor een online speler. Dit komt naar voren uit de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit is vooral het geval voor Canon originele merkcartridges en merktoners. In de tabel hieronder check je de grote aanbiederswaar je op een betrouwbare manier snel inktpatronen kunt bestellen. Per winkel noteren we of ze budget inkt of ook originele a-merk producten aanbieden.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Goedkoop printen met de multipass laser? In onderstaande opsomming bekijk je handige handigheidjes om te besparen op de printkosten.

 • Ga voor namaak inkt. De kwaliteit doet amper onder voor merkinkt en dit resulteert in een besparing van zo’n 55%.
 • Stel de printer in op “zwart-wit”. Het gebruik van kleureninkt is duurder.
 • Test de diverse printinstellingen. Zo kan je vaak kiezen voor de optie conceptmodus. Je levert dan iets in op kwaliteit, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Test het gebruik van lettertypes als Ecofont Sans en Baskerville Old Face.
 • Druk dubbelzijdig af. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Haal de printer van het stroomnet als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. Anders kan het zijn dat deze steeds gaat reinigen.

Welke inkt past in de multipass laser?

Geeft de printer een berichtje dat de inktvoorraad op is? Belangrijk: Deze meldingen kloppen nooit helemaal. Vervang niet direct de toner/cartridge bij een melding. Bestel wel vroegtijdig nieuwe patronen en verwissel deze direct als de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one Canon Multipass is een laserprinter. Daarin passen toners. Controleer eerst welke kleur vervangen moet worden. Dan onderzoek je welk product past. Dit is simpel uit te zoeken.

 1. Je kunt het handigste zoeken op tonernummer / fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. Bijvoorbeeld laser uit de serie multipass van het merk Canon.
 3. Doorzoek de handleiding; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij veel online leveranciers als replacedirect en Goedkoopprinten.nl worden tevens budgetmerken verkocht. Ze zijn te koop voor interessante tarieven en bevatten een grotere inhoud inkt. Meer details lees je verderop.

TypeKleurInfo
Canon Multipass CyaanBlauwBlauwe inkt voor o.a. Verkeersblauw of RAL 5026.
Canon Multipass MagentaRozeRoze inkt voor o.a. Signaalrood of RAL 3027.
Canon Multipass YellowGeelGele inkt voor met name Signaalgeel en RAL 1006.
Canon Multipass Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van echt zwart.
Tabel met diverse inkttoners voor de multipass laser.

Relevante toners voor in de multipass laser.
Wij hebben de volgende gekozen die compatibel zijn met deze printer.

 1. Canon 729 voordeelbundel
 2. Canon 729 toner zwart
 3. Canon 729 toner cyaan
 4. Canon 729 toner magenta
 5. Canon 729 toner geel


Voordelige Canon Multipass toner vervangen

Heb je de nieuwe inkt in huis? Dan is het tijd om de toner te verversen. Hieronder lees je adviezen met alle benodigde informatie.

Uitleg toners multipass laser vervangen

 1. Inzicht in kleuren die je moet vervangen

  Je PC / Mac indiceert met info over de CMYK-patronen inhoud.

 2. Lege toner verwijderen

  Zet de printerklep open en klik de lege patronen eruit. Deze gooi je niet in de grijze container maar breng ze naar een inzamelpunt.

 3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

  Haal de nieuwe toner uit het verpakkingsmateriaal. Haal het beschermmateriaal er af zoals je kunt lezen in de handleiding.

 4. Nieuwe toner in de printer zetten

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Druk deze stevig aan en sluit de printerkap.

 5. Installatieproces

  De printer gaat nu de inkt testen. Zodra alles juist geplaatst is zal de storingscode verdwijnen. Een testafdruk geeft de laatste bevestiging.

printerinkt-Canon Multipass

Beste Canon Multipass huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw multipass laser? In dat geval heb je nieuwe inkt nodig. Je hebt meerdere keuzes: originele inkt van Canon of huismerk toners. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, heeft een lager vulpercentage en komt vaak net zo goed uit de test als originele merkinkt.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn ingezamelde oude merkproducten die bijgevuld en opnieuw uitgegeven worden. Dit proces gebeurt bij speciale bedrijven en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Huismerk-inkt bevat altijd meer dan 90% inhoud, wat bij de originele vaak niet gebeurt. De printkosten dalen dus aanzienlijk. De afdrukkwaliteit is vrijwel hetzelfde als officiële inkt. 

Problemen bij het installeren van een huismerk toner
Af en toe heb je te maken met een foutmelding als je wilt afdrukken met imitatie inkt. Dit ontstaat doordat Canon je wil dwingen dat jij hun eigen toners gebruikt. Dit soort foutmelding kan je gewoon wegklikken. Blijft de printer foutcodes geven? We bieden onderstaand nog een aantal tips.

 1. Ga eerst na of je de goede imitatie toner in huis hebt. Zoek uit welk modelnummer erop staat en check of deze overeenstemt met het nummer in de gebruikershandleiding.
 2. Reset de printer naar de fabrieksinstellingen. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
 3. Bekijk of de inkttoner goed vast zit en duw deze nog eens goed aan.
 4. Bij een nieuwe printer moet je mogelijk eerst een testprintje doen met de merkinkt. Wanneer dat is gelukt kan je de alternatieve inkt gebruiken.
 5. Controleer of je het plakkertje weg hebt gehaald.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van Canon.
 8. Mogelijk is de printkop verstopt. Start het reinigingsprogramma.

Veelgestelde vragen en technische problemen

Mijn printer print geen zwart omdat kleur op is, wat te doen?
Verschillende printers weigeren zwart-wit te printen indien 1 andere kleur (geel, magenta, cyaan) op is. Dat is zeer frustrerend. In veel gevallen is dit op te lossen. Stel de printer allereerst in op enkel zwart-wit afdrukken. Is dit geen optie? Plak een zwart tapeje op de volumelezer van de lege Canon Multipass toner.

Hoe kan ik inkt reinigen met de multipass laser?
Nieuwe multifunctionals passen zelf een reinigingsprogramma toe om de printkop in goede conditie te houden. Door deze werking heb jij altijd een mooie printafdruk. Af en toe uw Canon toners stofvrij maken met een doekje is ook een goed idee. Je product indiceert wanneer het gereinigd moet worden. Ook in de slaapstand worden er printeronderhoud programma’s uitgevoerd.

Kan ik de inkt voor de Canon Multipass hervullen?
In de winkel zijn navulbare producten in de handel. Dit zijn hervulbare cartridges / toners die bijgevuld kunnen worden met navulinkt. Meestal wordt dit ook gedaan door specialisten die hier ervaring mee hebben. Deze specialisten bieden betaalbare namaak artikelen en dus niet originele Canon toner-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de multipass laser?
Jouw all-in-one printer voorzien van nieuwe software kost gelukkig niet veel tijd. Vaak herkent een windows laptop of Mac de aangesloten printer vanzelf al. Belangrijk is wel de geldige printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden op de download- en supportpagina van Canon. De erkende printer drivers voor de multipass laser staan op de website van Canon. Op deze plek bekijk je daarnaast bijkomende informatie zoals een gebruiksaanwijzing, tips voor het installeren en hulp bij netwerkproblemen.

Wat zijn veel voorkomende storingen en error codes bij de multipass laser?
Een printerstoring is ergerlijk en komt altijd ongelegen. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Dergelijke error-codes worden verder toegelicht op het gebruikersportaal van de ontwikkelaar. Bekende Canon Multipass storingen zijn; reiniging, geen wifi, printkop fout, vastgelopen papier, slechte verbinding met mobiele apparaten, wil niet scannen, afdrukken kost veel inkt, cartridgeprobleem, langzaam, wil niet printen.

Kan ik de printer met het netwerk verbinden?
De beste Canon printersystemen hebben Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Dit heeft als voordeel dat je vanuit je luie stoel kunt printen vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De multipass laser WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Daarnaast kan je ook printen en scannen via de App op een tablet of smartphone.

Wat is precies een printerinkt abonnement?
We onderscheiden meer en meer merken waar je een inkt-abonnement kunt nemen. Je ontvangt dan om de paar weken, per kwartaal of wanneer het inktpatroon bijna op is een gevulde goedkope toner. Met die service kan je niet meer vergeten inkt te kopen en kun jij ervan op aan dat de printer je niet laat zitten. Maak een keuze uit velerlei toner abonnementen. Van voordelig (15 prints per maand) tot exclusief (250-1000 prints per maand).

Plaats een reactie