bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Epson Ecotank ET 4750

Eenvoudig online inkt voor de Epson Ecotank ET 4750 bestellen en gratis laten bezorgen? Door middel van onze inktvergelijker vind je de goedkoopste leveranciers en forse kortingen voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Hierdoor koop je vlug goedkope kleureninkt (magenta, geel, cyaan) en natuurlijk de basis zwarte inkt die gebruikt kunnen worden in een ecotank et-4750 in december 2023. Eveneens check je op deze pagina slimme bespaartips, adviezen omtrent huismerk-inkt & problemen / printerstoringen.

 • Inktcartridges zijn te bestellen v.a €11,75.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de ecotank et-4750: Roze (Magenta), Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Zwart.
 • Er worden diverse soorten aangeboden: het huismerk of originele inkt van Epson.
 • Navulbare inkt is voordeliger en bevat meer inkt. Je bespaart al gauw 65%.
 • Een veel besteld inktpatroon is de Epson 102 XL Cyaan.
 • Onze tip: met een voordeelverpakking ben je nog goedkoper uit.

Onderwerpen: Bekijk de goedkoopste inkt voor Epson Ecotank ET 4750 | Besparen op de printkosten | Wat is geschikte inkt voor de ecotank et-4750? | Inkt vervangen in 5 stappen | Huismerk inkt | FAQ (veelgestelde vragen)

MerknaamEpson
Serieecotank
Modelet-4750
Categorie printerInkjet
Veel gebruikte cartridgeEpson 102 XL Cyaan
Vanafprijs

Goedkoopste Epson Ecotank ET 4750 printerinkt bestellen (december 2023)

Printen is soms niet erg voordelig. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost – afhankelijk van de gekozen inkt – gemiddeld een paar cent en een full-color gemiddeld €0,15 per print. Door te kiezen voor de goedkoopste Epson Ecotank ET 4750 cartridges bespaar je eenvoudig veel geld. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel om nieuwe inkt te kopen is vaak nogal duur. Er is veel geld te besparen als je online de inktprijzen vergelijkt. Dat toont de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit speelt met name bij Epson originele merkcartridges en merktoners. In onderstaand overzicht vind je de beste online aanbieders waar je moeiteloos en snel inkt voor jouw printer kunt vinden. Per webshop noteren we of ze namaak inkt en/of de officiële producten in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Zonder veel kosten printen met een ecotank et-4750? In de volgende lijst kan je aan de slag met belangrijke truukjes zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Kies voor imitatie inkt. De kwaliteit doet amper onder voor merkinkt en je bespaart tot wel 50%.
 • Probeer zoveel als het kan zwart-wit te printen. Kleureninkt is relatief duur.
 • Kies de voordelige printinstellingen. Zo kan je vaak kiezen voor de optie milieuvriendelijk. Dit zorgt voor een wat lichtere print, maar je verbruikt veel minder inkt.
 • Overweeg een lettertype als Century Gothic of Brush Script.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Haal de stekker uit de printer wanneer deze niet wordt gebruikt. Anders kan het zijn dat deze steeds gaat reinigen.

Welke inkt kan in een ecotank et-4750?

Geeft de computer een bericht dat de inktvoorraad op is? Belangrijk: Inkt indicatoren zijn niet altijd nauwkeurig. Wacht dus altijd even af met vervangen. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en vervang pas zodra de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one Epson Ecotank ET 4750 is een inkjetprinter. Hij print op basis van cartridges. Begin met het bekijken welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Ook onderzoek je welk product past. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. De snelste weg is te zoeken op cartridgenummer of de fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
 2. Je kunt ook zoeken op printer. Denk dan aan et-4750 uit de serie ecotank van het merk Epson.
 3. Neem een handleiding door; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij een aantal aanbieders zoals inktcartridge store en inktknaller.nl worden ook huismerken aangeboden. Doorgaans gunstig geprijsd en ook volledig gevuld. Meer gegevens hierover bieden we in dit stukje.

TypeKleurInfo
Epson Ecotank ET 4750 CyaanBlauwBlauwe inkt voor Grijsblauw of RAL 5000.
Epson Ecotank ET 4750 MagentaRozeRoze inkt voor tinten als Parelmoer donkerrood of RAL 3000.
Epson Ecotank ET 4750 YellowGeelGele inkt voor tinten als Bruinbeige of RAL 1034.
Epson Ecotank ET 4750 Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met beschikbare inktcartridges voor de ecotank et-4750.

Populaire cartridges passend in de ecotank et-4750.
Wij hebben deze gekozen die toe te passen zijn op je printer.

 1. Epson 102 XL Cyaan
 2. Epson 102 XL Voordeelbundel
 3. Epson 102 XL Zwart
 4. Epson 102 XL Magenta
 5. Epson 102 XL Geel


Voordelige Epson Ecotank ET 4750 cartridge vervangen

Is de nieuwe inkt thuisbezorgd? Dan is het tijd om de cartridge te wisselen. Hierna bieden wij een kort informatieblok waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg cartridges ecotank et-4750 vervangen

 1. Welke kleuren vervangen?

  De PC geeft aan met info over de CMYK-patronen inhoud.

 2. Lege cartridge uit het aparaat halen

  Zet de printerklep open en haal de oude patronen uit het device. Gooi het nooit zomaar weg maar lever ze in bij een inleverpunt.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe cartridge uit het plastic. Haal het beschermmateriaal er af zoals weergegeven op het doosje.

 4. Nieuwe cartridge in het apparaat plaatsen

  Plaats de patronen in de juiste sleuf. Druk deze stevig aan en sluit de klep.

 5. Nieuwe inkt herkennen

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Als alles juist geplaatst is wordt het correcte inktniveau getoond. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-Epson Ecotank ET 4750

Beste Epson Ecotank ET 4750 huismerk printerinkt kopen

De inkt (bijna) op van jouw ecotank et-4750? Je zult dan even nieuwe inkt moeten halen. Je kunt kiezen uit: originele inkt van Epson of huismerk cartridges. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, heeft 25% meer ml inhoud en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor originele inkt.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn officiele merkartikelen die opnieuw zijn gevuld en getest. Dit navullen gebeurt vaak door gespecialiseerde organisaties en zijn fors goedkoper. Klooninkt is vaak volledig gevuld, wat bij de A-merken er nog wel eens aan schort. De printkosten dalen dus aanzienlijk. De afdrukkwaliteit is nagenoeg hetzelfde i.v.m. standaard inkt. 

Problemen bij het gebruiken van een huismerk cartridge
Soms zul je een foutmelding krijgen bij het gebruik van imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat Epson eigenlijk wil dat jij hun eigen cartridges plaatst .Zo’n storing kan je gewoon negeren. Is dat niet mogelijk? Je checkt hierna diverse snelle tips.

 1. Begin met kijken of je de goede navulbare cartridge in huis hebt. Vind uit welk modelnummer het is en ga na of deze strookt met de originele inkt.
 2. Reset de printer naar de fabrieksinstellingen. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Check of de inktcartridge wel goed vast zit.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je misschien eerst een testprintje doen met de merkinkt. Wanneer dat is gelukt is het mogelijk alternatieve inkt toe te passen.
 5. Onderzoek of je het plakkertje hebt losgemaakt.
 6. Gebruik een zachte doek om de contactpunten schoon te maken.
 7. Zoek naar nieuwe drivers of printersoftware. Deze vind je op de site van Epson.
 8. Onderhoud de printkop.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, wat kan ik doen?
Veel printers blokkeren de zwart-wit functie als 1 andere kleur (magenta, cyaan, geel) op is. Dit is frustrerend. Je kunt er gelukkig wel iets aan doen. Start met het kiezen voor enkel zwart-wit afdrukken. Geen effect? Plak een stukje tape over het venstertje van de lege Epson Ecotank ET 4750 cartridge.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de ecotank et-4750?
De meeste multifunctionals draaien automatisch een reinigingsprogramma voor de printkop. Op deze manier komt er altijd een mooie printafdruk uit de machine. Af en toe uw Epson cartridges even nakijken en schoonmaken is ook een goed idee. Het systeem zal een melding tonen als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat zal de printer regelmatig onderhoudstaken uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de Epson Ecotank ET 4750 opnieuw vullen?
Er bestaan unieke navulbare artikelen beschikbaar. Het betreft zogenaamde hervulbare patronen waarbij het navullen gewoon thuis kan gebeuren met navulinkt. Daarnaast kan je het hervullen ook uitbesteden aan shops die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze organisaties faciliteren budget namaak producten en dus niet originele Epson cartridge-inkt.

Wat is de meest actuele software en drivers voor de ecotank et-4750?
Een printer voorzien van nieuwe software kost tegenwoordig niet veel tijd. Over het algemeen detecteert een windows PC of Mac een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Randvoorwaarde is wel het installeren van de relevante printersoftware. De actuele versie kan je downloaden via de bijgeleverde CD van Epson. De beste printer drivers voor de ecotank et-4750 kan je altijd vinden op de website van Epson. Op de downloadpagina biedt de leverancier tevens aanvullendedetails zoals instructies, tips voor het installeren en hulp voor het oplossen van problemen.

Hoe vind ik oplossingen bij storingen en error codes voor een ecotank et-4750?
Een printerstoring is vervelend en komt vaak net voor als het even niet uitkomt. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Deze error-codes zijn te benaderen op de download- en supportpagina van de ontwikkelaar. Vaak voorkomende Epson Ecotank ET 4750 storingen zijn; printkop fout, geen wifi, vastgelopen papier, slechte verbinding met mobiele apparaten, geen inkt, cartridgeprobleem, afdrukken kost veel inkt, langzaam, wil niet scannen, wil niet printen.

Kan ik de printer met het netwerk verbinden?
De nieuwere Epson printers en scanners zijn uitgerust met Wifi en Airprint voor draadloos printen. Dit heeft als voordeel dat je ook kunt printen vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De ecotank et-4750 WiFi printer is dan via internet te benaderen. Ook kunnen de printfunctionaliteiten worden gebruikt vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Wat is precies een printerinkt abonnement?
Tegenwoordig zijn er meer en meer printermerken waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Het printermerk stuurt automatisch 4 wekelijks, halfjaarlijks of zodra de inkt bijna op is een gevulde voordelige cartridge. Zodoende beschik je altijd over voldoende inkt en weet je zeker dat de printer het doet. Er is een ruim aanbod van cartridge abonnementen. Van goedkoop (25-50 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (500 prints per maand).

Plaats een reactie