bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet 1600PS

Snel en voordelig inkt voor de HP DeskJet 1600PS bestellen en laten thuisbezorgen? Op deze website bekijk je de goedkoopste winkels en aantrekkelijke acties voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Daardoor vind je vlug goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en key (zwarte) inkt die werken in een deskjet 1600ps in december 2023. Verder doorzoek je hieronder tips om goedkoper te printen, info omtrent klooncartridges & storingen en foutcodes.

 • Inktcartridges worden al aangeboden vanaf €13,25.
 • Er zijn verschillende kleuren voor de deskjet 1600ps: Zwart, Roze (Magenta), Geel (Yellow), en Blauw (Cyaan).
 • Maak een keuze uit het huismerk of originele inkt van HP.
 • Alternatieve inkt is financieel interessanter en bevat een grotere inhoud inkt. Reken op een besparing tot wel 65%.
 • Een veel besteld inktpatroon is de HP 45 XL zwart.
 • Advies: kies direct voor een extra grote voordeelverpakking.

Snelkoppelingen: Bekijk de goedkoopste inkt voor HP DeskJet 1600PS | 6 tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt heb ik nodig voor de deskjet 1600ps? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Informatie over huismerk inkt | FAQ (veelgestelde vragen)

MerkHP
Printerseriedeskjet
Model1600ps
Soort printerInkjet
Vaak gekochte cartridgeHP 45 XL zwart
Vanafprijs

Goedkoopste HP DeskJet 1600PS printerinkt kopen (december 2023)

Printen is soms niet erg voordelig. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost je circa enkele centen en een afdruk met kleur om en nabij de €0,10 voor een a4. Door te printen met de goedkoopste HP DeskJet 1600PS cartridges bespaar je eenvoudig veel geld. De lokale computerwinkel bezoeken om inkt in te kopen is in de regel niet slim. Er is veel geld te besparen als je het online koopt. Dit komt naar voren uit de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit is met name zo voor HP originele merktoners en merkcartridges. In het schema hierna bekijk je toonaangevende shops waar je gerust snel jouw patronen kunt kopen. Per webshop laten we zien of ze namaak inkt of juist merk-inkt hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Nog voordeliger printen met de deskjet 1600ps? In onderstaande opsomming bekijk je belangrijke handigheidjes zodat jij vanaf nu nog goedkoper kunt printen.

 • Kies voor budget inkt. De afdrukkwaliteit is erg goed en je bespaart tot wel 50%.
 • Klik op “printen in zwart-wit” bij instellingen. Kiezen voor kleuren printen is duurder.
 • Kies de voordelige printinstellingen. Stel de printer in op bijvoorbeeld milieuvriendelijk. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, echter kun je rekenen op een besparing van 10%.
 • Test het gebruik van lettertypes als Ecofont en Times New Roman.
 • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Zo bereik je een lager papierverbruik.
 • Haal de stekker uit de printer als er geen afdruktaken zijn. Dit is om onnodig reinigen tegen te gaan.

Welke inkt moet ik kopen voor de deskjet 1600ps?

De seintje dat de inkt vervangen moet worden? Goed om te weten: Inktniveau waarschuwingen worden doorgaans te vroeg afgegeven. Vervang nooit direct de inkt. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en verwissel deze direct zodra de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one HP DeskJet 1600PS noemen we ook wel een inkjetprinter. De printer gebruikt cartridges. Controleer eerst welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Dan is het belangrijk dat je weet welk product past. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Het beste kun je kijken naar het cartridgenummer of fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. In dit geval de 1600ps uit de serie deskjet van HP.
 3. Lees de handleiding door; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij de bekende webshops zoals Inktwereld.nl en Handyman.nl vind je ook huismerk-varianten. Dit is scherper geprijsd en hebben meer volume (inhoud). Meer details check je verderop.

TypeKleurInfo
HP DeskJet 1600PS CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Lichtblauw en RAL 5014.
HP DeskJet 1600PS MagentaRozeRoze inkt voor tinten als Bleekrood of RAL 4010.
HP DeskJet 1600PS YellowGeelGele inkt voor tinten als Signaalgeel of RAL 1036.
HP DeskJet 1600PS Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van echt zwart.
Tabel met verkrijgbare inktcartridges voor de deskjet 1600ps.

Populaire cartridges voor in de deskjet 1600ps.
Wij hebben deze gedetecteerd die toe te passen zijn op je printer.

 1. HP 301XL Voordeelbundel
 2. HP 301XL inktcartridge Zwart
 3. HP 301XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP DeskJet 1600PS cartridge vervangen

De juiste inkt gevonden? Begin dan met het stappenplan om de cartridge te vervangen. Hieronder zetten we een praktisch stappenplan waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg cartridges deskjet 1600ps vervangen

 1. Welke kleur is aan vervanging toe?

  De printer of computer vertelt je welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Lege cartridge verwisselen

  Zet de printerklep open en verwijder het lege patroon. Deze gooi je niet in de grijze container. Zoek uit waar je ze het beste kunt weggooien.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe cartridge uit het verpakkingsmateriaal. Verwijder het transparante zegel zoals geïnstrueerd in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe cartridge herinstalleren

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Zorg dat deze goed bevestigd zit en sluit de klep.

 5. Installeren

  De printer gaat nu de inkt testen. Als alles juist geplaatst is wordt het actuele inktniveau getoond. Een testafdruk geeft de laatste bevestiging.

printerinkt-HP DeskJet 1600PS

Beste HP DeskJet 1600PS huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw deskjet 1600ps? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Je hebt meerdere keuzes: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, heeft meer inhoud en heeft dezelfde hoge kwaliteit als originele merkinkt.

Hoe goed is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn meestal gebruikte originele producten die een tweede leven krijgen en opnieuw worden gevuld. Dit wordt gedaan door gecertificeerde partijen en zijn tot wel 50% goedkoper. Namaak inkt is doorgaans 100% gevuld, wat bij de originele niet perse het geval is. De printkosten dalen dus aanzienlijk. De kwaliteit van een printje is vrijwel hetzelfde als officiële inkt. 

Problemen bij het printen met een huismerk cartridge
In sommige gevallen toont de printer een foutmelding als je wilt afdrukken met imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat HP liever heeft dat jij hun originele cartridges koopt. Deze storingscode is vaak gewoon te negeren. Nog niet opgelost? Dan vind je in de bijgaande opsomming een aantal oplossingen die je kunt proberen.

 1. Begin met kijken of je de juiste huismerk cartridge hebt. Vind uit welk modelnummer het is en controleer of deze rijmt met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Ga de printer opnieuw opstarten. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Controleer of de inktcartridge goed is geplaatst.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je dikwijls eerst een keer printen met de originele inkt. Als dat is gelukt wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Controleer nog eens of je het plakkertje weg hebt gehaald.
 6. Check of de metalen contactpunten goed schoon zijn.
 7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van HP.
 8. Maak de printkop schoon.

Veelgestelde vragen

De printer print geen zwart omdat de kleur op is, hoe is dat op te lossen?
Diverse printer schakelen de zwart-wit functie uit in de situatie waar de blauwe, roze of gele inkt op is. Dat is erg vervelend. Er bestaan meerdere lifehacks. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor enkel zwart-wit afdrukken. Is dit geen optie? Plak ondoorzichtige plakband op de volumelezer van de lege HP DeskJet 1600PS cartridge.

Hoe werkt het inkt reinigen met de deskjet 1600ps?
Een aanzienlijk aantal modellen hebben een intern reinigingsprogramma om de printkop schoon te houden. Door deze werking heb jij altijd een mooie printafdruk. Om de paar maanden de HP cartridges even nakijken en schoonmaken is ook een goed idee. De software vertelt je als het nodig is om te reinigen. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) zal de printer regelmatig onderhoudstaken uitvoeren.

Hoe kan ik de inkt voor de HP DeskJet 1600PS navullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare items beschikbaar. We bedoelen dan navulbare toners / cartridges die je simpel met navulinkt kunt bijvullen. In veel gevallen kan je dit ook laten doen bij winkels die hier ervaring mee hebben. Deze experts bieden laag geprijsde namaak producten en dus niet originele HP cartridge-inkt.

Kan ik zelf de software en drivers updaten voor een deskjet 1600ps?
Een printapparaat installeren en klaar maken voor gebruik is sinds enkele jaren kinderspel. Over het algemeen detecteert een windows PC of Mac de printer direct na het aansluiten. Denk wel aan de actuele printersoftware. De meest recente versie vind je op het informatieportaal van HP. De beste printer drivers die passen bij de deskjet 1600ps kan je altijd vinden op de website van HP. Op de update- en service pagina tref je daarnaast relevante hulp zoals een gebruiksaanwijzing, reinigingstips en hulp voor het oplossen van problemen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de deskjet 1600ps?
Een printerstoring is irritant en komt altijd op een verkeerd moment. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Zulke error-codes zijn op te zoeken op de download- en supportpagina en via de klantenservice. Irritante HP DeskJet 1600PS storingen zijn; reiniging, geen inkt, geen wifi, slechte verbinding met mobiele apparaten, vastgelopen papier, langzaam, cartridgeprobleem, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst, wil niet scannen.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De actuele HP printapparaten beschikken over Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Dit heeft als voordeel dat ze ook werken vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De deskjet 1600ps WiFi printer kun je dan eenvoudig online bereiken. Tevens kunnen er ook prints gemaakt worden via de App op een tablet of smartphone.

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
Tegenwoordig zijn er meerdere merken waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. Ze sturen dan om de 30 dagen, om de 3 maanden of wanneer de inkt bijna op is een gevulde goedkope cartridge. Met deze dienst zit je nooit met een leeg inktpatroon en weet je zeker dat de printer het doet. Er is een ruim aanbod van cartridge abonnementen. Voor kleine huishoudens (tientallen prints per maand) tot exclusief (700-1000 prints per maand).

Plaats een reactie