bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet D2330

Goedkope inkt voor de HP DeskJet D2330 bestellen en laten bezorgen aan huis? Door middel van onze inktvergelijker vergelijk je de betrouwbaarste webshops en kortingsacties voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Op deze manier koop je snel goedkope kleureninkt (magenta, geel, cyaan) en zwarte (key) inkt die compatibel zijn met de deskjet d2330 in januari 2023. Verder vind je op deze website tips om goedkoper te printen, informatie omtrent klooncartridges & printfouten en errorcodes.

 • Inktcartridges vind je al vanaf €11,50.
 • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de deskjet d2330: Zwart, Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Blauw (Cyaan).
 • Er kan worden gekozen voor voordelige namaak inkt of originele inkt van HP.
 • Navulbare inkt is voordeliger en er zit vaak meer inkt in. Reken op een besparing tot wel 65%.
 • Een prima product is de HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel.
 • Aanrader: neem een voordeelverpakking voor extra voordeel.

Inhoud: Webshops met goedkoopste inkt voor HP DeskJet D2330 | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Wat is geschikte inkt voor de deskjet d2330? | Stappenplan inkt vervangen | Huismerk inkt kopen | Veelgestelde vragen

MerknaamHP
Seriedeskjet
Modeld2330
Categorie printerInkjet
Populaire cartridgeHP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
Verkoopprijs €€

Goedkoopste HP DeskJet D2330 printerinkt kopen (januari 2023)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een printje in zwart wit kost – afhankelijk van de gekozen inkt – gemiddeld een paar cent en met kleur om en nabij de €0,12 per print. Door gebruik te maken van de goedkoopste HP DeskJet D2330 cartridges bespaar je jaarlijks een hoop geld. De lokale computerwinkel bezoeken voor een inktpatroon is in veel gevallen erg prijzig. Het is vaak extra voordelig wanneer je online inkt bestelt. Dat toont de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit is met name zo voor HP originele merkcartridges en merktoners. In de vergelijker hieronder vind je de meest populaire online aanbieders waar je zonder gedoe gemakkelijk de juiste inkt kan bestellen. Per winkel noteren we of ze alternatieve inkt en/of originele inkt in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Besparen op de printkosten
Voordelig printen met de deskjet d2330? Hierna bekijk je meerdere slimmigheidjes zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Ga voor imitatie inkt. De afdrukkwaliteit is erg goed en bespaart al snel 55%.
 • Klik op “printen in zwart-wit” bij instellingen. Kleureninkt is relatief duur.
 • Benut de verschillende functies van jouw printer. Bij het printen kan je kiezen voor opties als snel-modus. Je levert dan iets in op kwaliteit, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Probeer lettertypes zoals Ecofont of Calibri.
 • Druk dubbelzijdig af. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Haal de stekker uit de printer als er niet geprint wordt. Dit is om onnodig reinigen tegen te gaan.

Wat is de juiste inkt voor de deskjet d2330?

Krijg je een seintje dat dat de voorraad inkt te laag is? Opletten: Inktniveau waarschuwingen worden doorgaans te vroeg afgegeven. Je kunt dit gerust even afwachten. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en vervang de inkt pas wanneer de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one HP DeskJet D2330 noemen we ook wel een inkjetprinter. Dit type maakt gebruik van cartridges. Kijk allereerst welke kleur aan vervanging toe is. Vervolgens is het belangrijk dat je weet welk type je nodig hebt. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Kijk naar het cartridgenummer / fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Je kunt ook zoeken op printer. Voor jouw printer is dat d2330 uit de serie deskjet van het merk HP.
 3. Neem een handleiding door; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij een aantal online leveranciers als 123inkt en Inktdiscount.nl vind je ook huismerk-varianten. Doorgaans gunstig geprijsd en hebben meer ML inkt inhoud. Meer informatie tref je in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP DeskJet D2330 CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Grijsblauw en RAL 5011.
HP DeskJet D2330 MagentaRozeRoze inkt voor o.a. Purperrood of RAL 4008.
HP DeskJet D2330 YellowGeelGele inkt voor tinten als Koolzaadgeel of RAL 1005.
HP DeskJet D2330 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het afdrukken van eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met de mogelijke inktcartridges voor de deskjet d2330.

Toepasbare cartridges voor o.a. de deskjet d2330.
Ons systeem heeft verschillende gedetecteerd die geschikt zijn voor deze printer.

 1. HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
 2. HP 21XL inktcartridge Zwart
 3. HP 22XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP DeskJet D2330 cartridge vervangen

Heb je de nieuwe inkt in huis? Dan is het tijd om de cartridge te vervangen. Hierna staat adviezen zodat jij dit zelf kunt doen.

Uitleg cartridges deskjet d2330 vervangen

 1. Welke kleur moet worden verwisseld?

  De PC vertelt je welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Lege cartridge verwisselen

  Open de printerkap en haal de oude patronen uit het device. Deze gooi je niet in de grijze container maar lever ze in bij een printerzaak.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe cartridge uit de doos. Verwijder het ontluchtingslabel zoals je kunt lezen in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe cartridge in het apparaat plaatsen

  Plaats de patronen in de juiste sleuf. Zorg dat het goed vastklikt en sluit de printerkap.

 5. Nieuwe inkt herkennen

  De printer controleert de geplaatste inkt. Zodra alles juist geplaatst is verdwijnt de foutcode. Een testafdruk geeft de laatste bevestiging.

printerinkt-HP DeskJet D2330

Beste HP DeskJet D2330 huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw deskjet d2330? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Je hebt meerdere keuzes: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, bevat vaak meer inkt en heeft bijna dezelfde kwaliteit als originele inktpatronen.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn ingezamelde oude merkproducten die nagevuld en opnieuw verkocht worden. Dit wordt geregeld door derde partijen en ze zijn doorgaans voordeliger. Een huismerk product bevat altijd meer dan 90% inhoud, terwijl dit bij originele inktpatronen soms niet zo is. Goedkoop afdrukken wordt zo een stuk eenvoudiger. De printkwaliteit toont 99% overeenkomst met originele inkt. 

Problemen bij het gebruiken van een huismerk cartridge
In enkele gevallen krijg je een foutmelding bij het in gebruik nemen van imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat HP liever heeft dat jij hun originele cartridges gebruikt. Een dergelijke foutmelding is vaak gewoon te negeren. Blijft de printer foutcodes geven? Je treft hieronder een aantal dingen die je kunt proberen.

 1. Kijk allereerst of je de juiste namaak cartridge hebt gesteld. Lees op de verpakking welk modelnummer erop staat en controleer of deze rijmt met de originele inkt.
 2. Trek de stekker uit de printer. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Controleer nog eens of de inktcartridge op de juiste manier in de sleuf zit.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je dikwijls eerst een testprintje doen met de merkinkt. Hierna is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Loop nog eens na of je het ontluchtingslabel los hebt gemaakt.
 6. Gebruik een zachte doek om de contactpunten schoon te maken.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van HP.
 8. Pleeg onderhoud aan de printkop.

FAQ (veelgestelde vragen)

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, hoe is dat op te lossen?
Veel printers printen geen zwart-wit op het moment dat een andere kleur leeg is. Behoorlijk irritant. Dit probleem is gelukkig wel op te lossen. Open de printinstellingen en kies voor alleen zwart. Geen succes? Plak een stuk donker plakband op het plastic venstertje van de lege HP DeskJet D2330 cartridge.

Kan ik zelf de inkt reinigen met de deskjet d2330?
De meeste printers hebben een intern reinigingsprogramma om de printkop in goede conditie te houden. Op deze manier heb jij altijd een mooie printafdruk. Regelmatig de HP cartridges schoonmaken is slim om te doen. Het systeem zal een melding tonen wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) wordt het onderhoud uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de HP DeskJet D2330 bijvullen?
Bij veel organisaties zijn navulbare inktpatronen beschikbaar. We bedoelen dan inktpatronen met een ARC chip die – als ze leeg zijn – opnieuw gevuld kunnen worden met navulinkt. Doorgaans wordt dit ook gedaan door specialisten die daar de juiste materialen voor hebben. Deze ondernemingen verstrekken budget namaak producten en geen originele HP cartridge-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de deskjet d2330?
Jouw printer op de juiste manier installeren is niet heel complex meer. Normaal gesproken herkent jouw Mac of windows laptop een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Zorg wel voor de meegeleverde printersoftware. De actuele versie kan je downloaden via de online portalen van HP. De printer drivers die geschikt zijn voor de deskjet d2330 staan vermeld op de website van HP. Op deze ondersteuning pagina vind je tevens relevante info als handleidingen, reinigingstips en hulp bij netwerkproblemen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de deskjet d2330?
Een printerstoring is frustrerend en kan zorgen voor de nodige stress. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Deze error-codes zijn op te zoeken op de site van de ontwikkelaar. Irritante HP DeskJet D2330 storingen zijn; vastgelopen papier, geen inkt, geen wifi, printkop fout, reiniging, wil niet scannen, cartridgeprobleem, langzaam, wil niet printen, slecht leesbare tekst.

Kan ik via het netwerk ook printen?
De tegenwoordige HP printers en scanners verlenen Wifi en Airprint voor draadloos printen. Dit houdt in dat je ook kunt afdrukken vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De deskjet d2330 WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Evenzeer kan je ook een afdruk maken vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
Tegenwoordig zijn er meerdere printermerken die handige inkt abonnementen aanbieden. De fabrikant stuurt je per 4 weken, om de 3 maanden of op het moment dat het inktniveau laag is een nieuwe voordelige cartridge. Door hiervan gebruik te maken kan je niet meer vergeten inkt te kopen en mag je erop vertrouwen dat de printer alle functionaliteiten behoudt. Er zijn verschillende cartridge abonnementen. Van budget (25 prints per maand) tot duur (500-750 prints per maand).

Plaats een reactie