bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet 895CSE

Snel en voordelig inkt voor de HP DeskJet 895CSE bestellen en laten bezorgen? Op deze website vind je de voordeligste shops en forse kortingen voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Daardoor check je eenvoudig goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en zwarte (key) inkt geschikt voor de deskjet 895cse in december 2023. Tevens vind je op deze pagina bespaartips, specificaties betreffende voordelen + nadelen van huismerk & bekende storingen en printer problemen.

 • Inktcartridges zijn te bestellen v.a €17,50.
 • Keuze uit diverse kleuren voor de deskjet 895cse: Roze (Magenta), Geel (Yellow), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Bij de meeste webshops kan je kiezen uit het huismerk of originele inkt van HP.
 • Kloon inkt is stukken goedkoper en bevat een grotere inhoud inkt. Reken op een besparing tot wel 60%.
 • Een uitstekend inktpatroon is de HP 45 XL zwart.
 • Advies: bestel direct een voordeelverpakking voor de beste deal.

Inhoud: Bekijk de goedkoopste inkt voor HP DeskJet 895CSE | Goedkoper printen met deze bespaartips | Welke inkt is goed voor een deskjet 895cse? | Stappenplan inkt vervangen | Huismerk inkt gebruiken | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

MerkHP
Seriedeskjet
Modelnummer895cse
Soort printerInkjet
Populaire cartridgeHP 45 XL zwart
Verwachte prijs € – €€

Goedkoopste HP DeskJet 895CSE printerinkt bestellen (december 2023)

Printen kan veel geld kosten. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost je tegenwoordig enkele centen en met kleur rond de €0,10 per a4. Met het assortiment van de goedkoopste HP DeskJet 895CSE cartridges kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel om nieuwe inkt te kopen is in de regel een duur grapje. Het is qua prijs gunstiger als je online de inktprijzen vergelijkt. Dat weten we van de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit speelt met name bij HP originele merkcartridges en merktoners. In het bijgesloten overzicht staan de meest bekende shops waar je veilig en vandaag nog de juiste inkt voor jouw printer kunt bestellen. Per verkooppunt check je of ze huismerk inkt en/of originele producten in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Besparen op de printkosten
Zonder veel kosten printen met een deskjet 895cse? Hierna vind je diverse tips & tricks die helpen om nog goedkoper te printen.

 • Bestel altijd klooninkt. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde en bespaart al snel 55%.
 • Klik op “printen in zwart-wit” bij instellingen. Kiezen voor kleuren printen is duurder.
 • Loop alle printinstellingen eens na. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als conceptmodus. De kwaliteit is iets minder, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
 • Test het gebruik van lettertypes als Courier en Times New Roman.
 • Druk dubbelzijdig af. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Trek de stekker uit de printer als er geen afdruktaken zijn. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt kan ik gebruiken in een deskjet 895cse?

Zie je een seintje dat dat het inktpatroon leeg is? Goed om te weten: Deze berichten zijn niet altijd nauwkeurig. Ga dus niet direct over tot het vervangen van de inkt. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en start pas met het vervangen wanneer de kwaliteit duidelijk minder wordt.

De all-in-one HP DeskJet 895CSE is een inkjetprinter. Deze gebruikt cartridges. Kijk allereerst welke van de 4 kleuren (cyaan, geel, magenta of zwart) je moet vervangen. Vervolgens zoek je uit welk type je nodig hebt. Daar kom je eenvoudig achter.

 1. Het makkelijkste is om te zoeken op cartridgenummer of fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Google op het specifieke printernummer. Hier betreft het de 895cse uit de serie deskjet van het merk HP.
 3. Neem een handleiding door; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij een aantal online aanbieders als printershop en Inktdiscount.nl kan je ook huismerk-inkt vinden. Doorgaans gunstig geprijsd en er zit vaak meer inkt in. Meer details lees je verderop.

TypeKleurInfo
HP DeskJet 895CSE CyaanBlauwBlauwe inkt voor Duifblauw of RAL 5005.
HP DeskJet 895CSE MagentaRozeRoze inkt voor o.a. Briljant lichtrood of RAL 3016.
HP DeskJet 895CSE YellowGeelGele inkt voor o.a. Kerriegeel of RAL 1004.
HP DeskJet 895CSE Key / BlackZwartZwarte inkt voor het afdrukken van eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met diverse inktcartridges voor de deskjet 895cse.

Relevante cartridges voor in de deskjet 895cse.
We hebben diverse gesignaleerd die passen in deze printer.

 1. HP 45 XL zwart


Voordelige HP DeskJet 895CSE cartridge vervangen

Is de nieuwe inkt thuisbezorgd? Begin dan met het stappenplan om de cartridge te vernieuwen. Verderop vind je een handige uitleg met een concrete uitleg.

Uitleg cartridges deskjet 895cse vervangen

 1. Welk patroon is er leeg?

  Je PC / Mac geeft aan welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

 2. Oude cartridge uit het aparaat halen

  Zet de printerklep open en haal het oude patroon eruit. Gooi het nooit zomaar weg. Zoek uit waar je ze het beste kunt weggooien.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe cartridge uit het plastic. Verwijder het plasticje zoals dit wordt aangegeven op de verpakking.

 4. Nieuwe cartridge herinstalleren

  Plaats de patronen in de juiste sleuf. Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en sluit de klep weer af.

 5. Inktcontrole

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Wanneer je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt verdwijnt de foutcode. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-HP DeskJet 895CSE

Beste HP DeskJet 895CSE huismerk printerinkt kopen

De inkt (bijna) op van jouw deskjet 895cse? Je zult dan even nieuwe inkt moeten halen. Kies voor een van deze twee: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, heeft een groter inhoud en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als originele merkinkt.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn de officiele merkproducten die een tweede leven krijgen en opnieuw worden gevuld. Dit wordt gedaan door betrouwbare leveranciers en zijn fors goedkoper. Een huismerk product is vaak volledig gevuld, wat bij de A-merken er nog wel eens aan schort. Goedkoop afdrukken wordt zo een stuk eenvoudiger. De kwaliteit van een printje is nagenoeg hetzelfde i.v.m. officiële inkt. 

Problemen bij het installeren van een huismerk cartridge
Af en toe laat de printer een foutmelding zien bij het gebruik van imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat HP het liefste ziet dat jij hun originele cartridges plaatst .Dit soort storingscode kan je doorgaans wegdrukken. Werkt dit niet? Je treft hieronder enkele praktische adviezen.

 1. Kijk allereerst of je de goede navulbare cartridge hebt. Bekijk het modelnummer op de verpakking en controleer of deze rijmt met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Ga de printer opnieuw opstarten. Het kan helpen om de printer even 15 – 30 minuten uit te laten.
 3. Bekijk of de inktcartridge goed is geplaatst.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je dikwijls eerst een testprintje doen met de merkinkt. Pas daarna wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Controleer nog eens of je het beschermmateriaal verwijderd hebt.
 6. Zorg voor schone contactpunten bij het patroon.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van HP.
 8. Pleeg onderhoud aan de printkop.

Veelgestelde vragen

De printer print geen zwart omdat de kleur op is, wat kan ik doen?
Veel printers werken niet met zwart-wit in het geval dat 1 andere kleur (magenta, cyaan, geel) op is. Dat is niet erg handig. Gelukkig kan je toch vaak alleen met zwarte inkt printen. Stel de printer allereerst in op alleen zwart. Lukt dit niet? Plak een zwart tapeje over het venster van de lege HP DeskJet 895CSE cartridge.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de deskjet 895cse?
Een aanzienlijk aantal printproducten hebben een intern reinigingsprogramma om uitdroging te voorkomen. Op deze manier blijft jouw printer in topconditie. Zo nu en dan uw HP cartridges schoonmaken met een doekje wordt ook geadviseerd. Je model toont je wanneer het tijd is om te reinigen. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat kan uw printer zelf onderhoud uitvoeren.

Hoe kan ik de inkt voor de HP DeskJet 895CSE bijvullen?
In de winkel zijn navulbare producten te koop. We bedoelen dan navulbare toners / cartridges die je simpel met navulinkt kunt bijvullen. Vaak kan je het hervullen ook uitbesteden aan organisatie die hier ervaring mee hebben. Deze bedrijven werken met goedkope namaak producten of dure originele HP cartridge-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de deskjet 895cse?
Jouw printer gebruiksklaar maken kost gelukkig niet veel tijd. Meestal herkent een Mac of windows laptop de printer binnen een minuut. Denk wel aan de relevante printersoftware. Dit is te downloaden via de bijgeleverde CD van HP. De populairste printer drivers die werken met de deskjet 895cse zijn te vinden op de website van HP. In het supportcenter bekijk je tevens uitgebreide informatie zoals de handleiding, tips m.b.t. het onderhoud en oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

Wat zijn veel voorkomende storingen en error codes bij de deskjet 895cse?
Een printerstoring is vervelend en komt altijd ongelegen. Door de foutcodes weet jij waar je aan toe bent. Deze error-codes kun je achterhalen via de informatiefolders en via supportmedewerkers. Ongemakkelijke HP DeskJet 895CSE storingen zijn; printkop fout, geen inkt, vastgelopen papier, reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, cartridgeprobleem, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst, wil niet printen, wil niet scannen.

Kan ik de printer met het netwerk verbinden?
De nieuwste HP printapparaten zijn uitgerust met Wifi en Airprint voor draadloos printen. Dit heeft als voordeel dat je overal in huis kunt printen vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De deskjet 895cse WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Bovendien kan je ook printen en scannen met smartphone apps of tablet (iPad).

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
Op dit moment zien we opvallend veel merken waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Je ontvangt dan om de paar weken, om de paar maand of wanneer de inkt bijna op is een volle voordelige cartridge. Met deze dienst zit je nooit met een leeg inktpatroon en heb je de garantie dat de printer alle functionaliteiten behoudt. Er bestaan meerdere cartridge abonnementen. Voor kleine huishoudens (100 prints per maand) tot grote abonnementen (500-750 prints per maand).

Plaats een reactie