bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet 9680GP

Online inkt voor de HP DeskJet 9680GP bestellen en gratis laten bezorgen? Via Inktaanbieding.nl vind je de goedkoopste shops en aantrekkelijke acties voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Zo koop je snel goedkope kleureninkt (magenta, geel, cyaan) en zwarte inkt die compatibel zijn met de deskjet 9680gp in februari 2023. Daarbovenop doorzoek je via onze specialisten printer bespaartips, specificaties betreffende imitatie inkt & technische specificaties.

 • Inktcartridges zijn er al vanaf €14,00.
 • Keuze uit diverse kleuren voor de deskjet 9680gp: Zwart, Roze (Magenta), Geel (Yellow), en Blauw (Cyaan).
 • Je kunt kiezen uit een huismerk of originele inkt van HP.
 • Kloon inkt is veel voordeliger en bevat meer inkt. Reken op een besparing tot wel 50%.
 • Een populair artikel is de HP 56 XL + HP 57 XL multipack.
 • Aanrader: met een voordeelverpakking ben je nog goedkoper uit.

Populaire thema’s: Bekijk de goedkoopste inkt voor HP DeskJet 9680GP | 6 tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt moet ik kopen voor de deskjet 9680gp? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Huismerk inkt gebruiken | Veelgestelde vragen

MerkHP
Printerseriedeskjet
Model9680gp
Soort printerInkjet
Vaak gekochte cartridgeHP 56 XL + HP 57 XL multipack
Verkoopprijs €€

Goedkoopste HP DeskJet 9680GP printerinkt bestellen (februari 2023)

Printen is best kostbaar. Een printje in zwart wit kost je om en nabij de €0,03 – €0,06en een gekeurde gemiddeld €0,15 per print. Wanneer je kiest voor de goedkoopste HP DeskJet 9680GP cartridges bespaar je eenvoudig veel geld. Een willekeurige winkel binnenlopen voor nieuwe inkt is bijna altijd nogal prijzig. Er is veel geld te besparen wanneer je jouw inkt online koopt. Dat toont de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit zien we vooral bij HP originele merktoners en merkcartridges. In de bijgaande tabel tref je gerenommeerde online leveranciers waar je probleemloos direct de juiste inkt kan bestellen. Per aanbieder kan je bekijken of ze hervulbare inkt en/of originele producten hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Nog goedkoper printen met de deskjet 9680gp? Hierna kan je aan de slag met handige tips om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Neem klooninkt. De afdrukkwaliteit is erg goed en je bespaart op deze manier al gauw 55%.
 • Maak gebruik van de optie “zwart-wit” printing. Printen in kleur is nu eenmaal duur.
 • Kies de voordelige printinstellingen. Stel de printer in op bijvoorbeeld snel-modus. De kwaliteit is iets minder, echter kun je rekenen op een besparing van 10%.
 • Test het gebruik van lettertypes als Courier of Garamond.
 • Print dubbelzijdig. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Haal de stekker uit de printer als er geen afdruktaken zijn. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt past in de deskjet 9680gp?

De seintje dat de inkt op is? Let op: Deze meldingen blijken vaak niet te kloppen. Wacht dus altijd even af met vervangen. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en vernieuw deze wanneer de kwaliteit duidelijk minder wordt.

De all-in-one HP DeskJet 9680GP is een inkjetprinter. Hij print op basis van cartridges. Onderzoek als eerste welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Hierna wil je weten welk type inkt past. Dit kun je moeiteloos zelf doen.

 1. Controleer het cartridgenummer of de fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. Bijvoorbeeld 9680gp uit de serie deskjet van HP.
 3. Kijk in de handleiding; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij een aantal online leveranciers als Go4inkt en Goedkoopprinten.nl worden ook huismerken aangeboden. Ze zijn te koop voor interessante tarieven en hebben meer volume (inhoud). Meer informatie check je in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP DeskJet 9680GP CyaanBlauwBlauwe inkt voor met name Parelmoer blauw en RAL 5005.
HP DeskJet 9680GP MagentaRozeRoze inkt voor o.a. Zalmrood en RAL 4010.
HP DeskJet 9680GP YellowGeelGele inkt voor o.a. Bremgeel en RAL 1017.
HP DeskJet 9680GP Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van tekst.
Tabel met beschikbare inktcartridges voor de deskjet 9680gp.

Werkende cartridges voor de deskjet 9680gp.
Wij hebben onderstaande gekozen die werken met deze printer.

 1. HP 45 XL + HP 78 XL multipack
 2. HP 45 XL zwart
 3. HP 78 XL Kleur


Voordelige HP DeskJet 9680GP cartridge vervangen

Heb je de nieuwe inkt in huis? Gebruik dan ons stappenplan om een cartridge te verwisselen. Hierna is er een kort informatieblok waar we je dit stap-voor-stap uitleggen.

Uitleg cartridges deskjet 9680gp vervangen

 1. Inzicht in welke kleur(en) vervangen moeten worden

  De printer of computer laat een popup zien welke van de CMYK-patronen je moet verversen.

 2. Oude cartridge verwisselen

  Doe de klep van de printer omhoog en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Gooi het nooit zomaar weg maar breng ze naar een inzamelpunt.

 3. Open de nieuwe verpakking

  Haal de nieuwe cartridge uit de doos. Haal het beschermmateriaal er af zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe cartridge installeren

  Plaats het inktpatroon in de houder. Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en sluit de printerkap.

 5. Nieuwe inkt herkennen

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Wanneer je dit op de juiste manier hebt gedaan geeft de printer het huidige inktniveau aan. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-HP DeskJet 9680GP

Beste HP DeskJet 9680GP huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw deskjet 9680gp? In dat geval heb je nieuwe inkt nodig. Dan moet je een keuze maken: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, heeft een groter inhoud en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als originele merkinkt.

Wat wordt verstaan onder huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn officiele merkartikelen die opnieuw gevuld worden met inkt. Dit wordt geregeld door derde partijen en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Namaak inkt is volledig vol gevuld, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken soms niet zo is. Het is dus een slimme manier om te besparen. De printkwaliteit is nagenoeg hetzelfde i.v.m. standaard inkt. 

Issues bij het installeren van een huismerk cartridge
Bij sommige printers zul je een foutmelding krijgen bij het in gebruik nemen van imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat HP je wil dwingen dat jij hun eigen cartridges gebruikt. Deze storing kan je doorgaans wegdrukken. Werkt dit niet? Je treft onderstaand nog een aantal tips.

 1. Check of je de goede namaak cartridge hebt gekocht.Lees op de verpakking welk modelnummer erop staat en ga na of deze in lijn is met de fabriekscode van een origineel patroon.
 2. Reset de printer naar de fabrieksinstellingen. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Check of de inktcartridge goed vast zit en duw deze nog eens goed aan.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je soms eerst een keer printen met de merkinkt (die is meegeleverd). Pas daarna kan alternatieve inkt in de printer worden gebruikt.
 5. Bekijk of je het stukje tape hebt weggedaan.
 6. Zorg voor schone contactpunten bij het patroon.
 7. Update de printer software en eventuele drivers. Check de laatste versie van HP.
 8. Maak de printkop schoon.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, hoe is dat op te lossen?
Een deel van de printer schakelen de zwart-wit functie uit zodra de kleureninkt op is. Dit is frustrerend. Gelukkig kan je toch vaak alleen met zwarte inkt printen. Start met het kiezen voor alleen zwart. Is dit geen optie? Plak ondoorzichtige tape op het plastic venstertje van de lege HP DeskJet 9680GP cartridge.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de deskjet 9680gp?
Veel printers gebruiken een reinigingsprogramma zodat de printkop langer meegaat. Met behulp van dit programma blijft jouw printer in topconditie. Regelmatig de HP cartridges schoonmaken draagt ook bij aan een langere levensduur. Je machine geeft zelf aan als het nodig is om te reinigen. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Kan ik de inkt voor de HP DeskJet 9680GP hervullen?
Er bestaan unieke navulbare inktpatronen in de handel. Dat zijn navulbare toners / cartridges die je eenvoudig met navulinkt bijvult. Vaak kan dit ook worden gedaan door printshops die hierin gespecialiseerd zijn. Deze winkels faciliteren laag geprijsde kloon artikelen in plaats van originele HP cartridge-inkt.

Hoe kan ik software en drivers updaten voor de deskjet 9680gp?
Je all-in-one apparaat op de juiste manier installeren gaat tegenwoordig erg eenvoudig. In de regel herkent een windows of Mac computer de printer direct na het aansluiten. Zorg wel voor de relevante printersoftware. De actuele versie kan je downloaden via het downloadcentrum van HP. De meest actuele printer drivers voor je deskjet 9680gp zijn te vinden op de website van HP. Op deze plek biedt de leverancier verder aanvullendedetails zoals handleiding, garantievoorwaarden, tips m.b.t. het onderhoud en hulp bij netwerkproblemen.

Hoe vind ik oplossingen bij storingen en error codes voor een deskjet 9680gp?
Een printerstoring is vervelend en komt altijd ongelegen. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Zulke foutmeldingen zijn op te vragen via het online portaal van het merk. Veel voorkomende HP DeskJet 9680GP storingen zijn; geen wifi, vastgelopen papier, geen inkt, reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, slecht leesbare tekst, wil niet printen, afdrukken kost veel inkt, langzaam, wil niet scannen.

Hoe maak ik een printer geschikt voor het netwerk?
De tegenwoordige HP printers zijn uitgerust met draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Dit houdt in dat je ook kunt afdrukken zonder kabel aan de PC of laptop. De deskjet 9680gp WiFi printer bespaart je dus heel veel tijd. Eveneens kan er worden geprint via de officiële app op een iPad of telefoon.

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
Vandaag de dag zien we meer en meer printermerken die handige inkt abonnementen aanbieden. Je ontvangt dan 4 wekelijks, om de 3 maanden of op het moment dat het inktniveau laag is een nieuwe voordelige cartridge. Met deze dienst weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en kun jij ervan op aan dat de printer altijd bruikbaar is. Maak een keuze uit velerlei cartridge abonnementen. Van eenvoudig (25 prints per maand) tot wat duurdere contracten (700-1000 prints per maand).

Plaats een reactie