bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet 9800D

Inkt voor de HP DeskJet 9800D bestellen en laten bezorgen aan huis? Via deze Inktvergelijker tref je de voordeligste shops en kortingsacties voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Op deze manier ontdek je gemakkelijk goedkope kleureninkt (geel, cyaan, magenta) en zwarte (key) inkt die passen in de deskjet 9800d in november 2023. Ook tref je op onze site tips om goedkoper te printen, informatie m.b.t. namaak inkt en bekende storingen en printer problemen.

 • Inktcartridges bestel je al vanaf €15,00.
 • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de deskjet 9800d: Blauw (Cyaan), Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Bij de meeste webshops kan je kiezen uit imitatie inkt of originele inkt van HP.
 • Budget inkt is (veel) goedkoper en bevat meer inkt. Je bespaart tot wel 55%.
 • Een bekend inktproduct is de HP 338XL + HP 343XL Voordeelbundel.
 • Aanrader: bestel direct een voordeelverpakking voor de beste deal.

Spring direct naar: Webshops met goedkoopste inkt voor HP DeskJet 9800D | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt heb ik nodig voor de deskjet 9800d? | Inkt vervangen in 5 stappen | Huismerk inkt opties | Veelgestelde vragen

MerkHP
Printerseriedeskjet
Modelnummer9800d
Categorie printerInkjet
Geschikte cartridgeHP 338XL + HP 343XL Voordeelbundel
Geschatte prijs

Goedkoopste HP DeskJet 9800D printerinkt bestellen (november 2023)

Printen is best kostbaar. Een afdruk met alleen tekst in zwart kost je ongeveer tussen de 1 en 6 eurocent en eentje met kleuren al snel €0,10 – €0,12 voor een afdruk. Door te kiezen voor de goedkoopste HP DeskJet 9800D cartridges is het eenvoudig om geld te besparen. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel voor nieuwe inkt is doorgaans nogal prijzig. Een lagere prijs kun je bereiken wanneer je jouw inkt online koopt. Dat blijkt uit de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit zien we het sterkst bij HP originele merktoners en merkcartridges. In het schema hierna vergelijk je de beste shops waar je gebruiksvriendelijk binnen enkele minuten jouw patronen kunt kopen. Per website kan je bekijken of ze namaak inkt en/of originele producten aanbieden.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Nog voordeliger printen met de deskjet 9800d? In het volgende schema kan je aan de slag met praktische slimmigheidjes zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Ga voor imitatie inkt. De kwaliteit is uitstekend en bespaart tot wel 60%.
 • Probeer zoveel als het kan zwart-wit te printen. Printen in kleur is nu eenmaal duur.
 • Benut de verschillende functies van jouw printer. Stel de printer in op bijvoorbeeld beperkte kwaliteit. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Overweeg een lettertype als Century Gothic of Baskerville Old Face.
 • Druk dubbelzijdig af. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Haal de printer van het net als er niet geprint wordt. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt moet ik kopen voor de deskjet 9800d?

Ontvang je een bericht dat dat de voorraad inkt te laag is? Advies: Deze popups kloppen nooit helemaal. Wij adviseren om niet meteen te vervangen. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en start pas met het vervangen als de afdrukken te licht worden.

De all-in-one HP DeskJet 9800D heet in de volksmond een inkjetprinter. Deze gebruikt cartridges. Achterhaal als eerst welke kleur vervangen moet worden. Hierna achterhaal je welke inkt geschikt is. Daarvoor heb je eigenlijk geen advies nodig.

 1. Het makkelijkste is om te zoeken op cartridgenummer / fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
 2. Zoek op het printermodel. Hier betreft het de 9800d uit de serie deskjet van het merk HP.
 3. Doorzoek de handleiding; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij veel aanbieders zoals Easy-ink en Mediamarkt.nl kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Deze zijn scherp geprijsd en er zit vaak meer inkt in. Meer informatie lees je in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP DeskJet 9800D CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Groenblauw of RAL 5009.
HP DeskJet 9800D MagentaRozeRoze inkt voor Purperviolet of RAL 3012.
HP DeskJet 9800D YellowGeelGele inkt voor onder andere Verkeersgeel of RAL 1033.
HP DeskJet 9800D Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met verschillende inktcartridges voor de deskjet 9800d.

Geschikte cartridges passend in de deskjet 9800d.
Ons systeem heeft verschillende ontdekt die in jouw printer passen.

 1. HP 56 XL + HP 57 XL multipack
 2. HP 56 XL Zwart
 3. HP 57 XL Kleur


Voordelige HP DeskJet 9800D cartridge vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Gebruik dan ons stappenplan om een cartridge te verversen. Hierna lees je een handig stappenplan waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg cartridges deskjet 9800d vervangen

 1. Kijk welke kleuren vervangen moeten worden

  Je PC / Mac geeft aan met info over de CMYK-patronen inhoud.

 2. Oude cartridge onttrekken

  Open de printerkast en haal voorzichtig het lege patroon eruit. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak. Let op: dit behoort tot chemisch afval.

 3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

  Haal de nieuwe cartridge uit het doosje. Verwijder het label zoals dit wordt aangegeven in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe cartridge plaatsen

  Plaats het patroon in de lege houder. Druk deze stevig aan en sluit de printer.

 5. Installeren

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Zodra je alle stappen uitgevoerd hebt wordt het actuele inktniveau getoond. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-HP DeskJet 9800D

Beste HP DeskJet 9800D huismerk printerinkt kopen

De inkt (bijna) op van jouw deskjet 9800d? Dan bestel je nieuwe inkt. Er zijn twee mogelijkheden: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, heeft een lager vulpercentage en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als inkt van het merk zelf.

Wat wordt verstaan onder huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn ingezamelde oude merkproducten die opnieuw gevuld worden met inkt. Dit wordt gedaan door erkende specialisten en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Huismerk-inkt is tot het maximale niveau vol, terwijl dat bij officiële merkproducten vaak niet gebeurt. Het is de snelste manier om goedkoper te printen. De printkwaliteit komt overeen met standaard inkt. 

Problemen bij het installeren van een huismerk cartridge
In sommige gevallen laat de printer een foutmelding zien wanneer je een patroon plaatst met imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat HP wil dat jij als consument hun merkcartridges gebruikt. Dit type storing kan je gewoon wegklikken. Werkt dit niet? Je checkt op deze pagina een aantal quick fixes.

 1. Onderzoek of je de goede huismerk cartridge hebt liggen. Bekijk het modelnummer op de verpakking en check of deze matcht met het nummer in de gebruikershandleiding.
 2. Trek de stekker uit de printer. Het kan helpen om de printer even 15 – 30 minuten uit te laten.
 3. Bekijk of de inktcartridge wel goed vast zit.
 4. Bij het in gebruik nemen van een nieuwe printer moet je wel eens eerst een keer printen met de originele inkt. Pas daarna is het mogelijk alternatieve inkt toe te passen.
 5. Controleer nog eens of je het dopje / plastic hebt weggedaan.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van HP.
 8. Reinig de printkop.

FAQ (veelgestelde vragen)

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, is dit op te lossen?
Diverse printers blokkeren de zwart-wit functie wanneer een andere kleur op is. Behoorlijk irritant. Er bestaan meerdere lifehacks. Begin met het instellen van de printer op zwart en wit printen. Geen effect? Plak een zwart tapeje over het venstertje van de lege HP DeskJet 9800D cartridge.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de deskjet 9800d?
Een aanzienlijk aantal printproducten passen zelf een reinigingsprogramma toe voor een optimale werking van de printkop. Zodoende blijft de printer mooie afdrukken maken. Soms de HP cartridges schoonmaken is ook aan te raden. Je product toont je wanneer het tijd is om te reinigen. Ook wanneer de printer inactief is kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Kan ik de inkt voor de HP DeskJet 9800D hervullen?
Bij veel organisaties zijn navulbare artikelen te koop. We bedoelen dan zogenaamde hervulbare patronen die zelfstandig eenvoudig bij te vullen zijn met navulinkt. In de regel kan je dit ook laten uitvoeren door specialisten die hier meer ervaring mee hebben. Deze ondernemingen verstrekken goedkope huismerken en verstrekken geen originele HP cartridge-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de deskjet 9800d?
Jouw printer installeren en klaar maken voor gebruik gaat vandaag de dag erg eenvoudig. Doorgaans herkent jouw Mac of windows computer de printer binnen een minuut. Het snelst gaat dit met behulp van de geldige printersoftware. De actuele versie kan je downloaden via de online portalen van HP. De erkende printer drivers voor je deskjet 9800d vind je op de website van HP. Op de update- en service pagina biedt de leverancier daarnaast bijkomende ondersteuning zoals handleiding, garantievoorwaarden, tips voor het installeren en hulp bij netwerkproblemen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de deskjet 9800d?
Een printerstoring is ergerlijk en kan voor veel problemen zorgen. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Zulke foutmeldingen kun je achterhalen via de informatiefolders van de fabrikant. Ongemakkelijke HP DeskJet 9800D storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, vastgelopen papier, reiniging, printkop fout, geen wifi, cartridgeprobleem, afdrukken kost veel inkt, langzaam, wil niet scannen, slecht leesbare tekst.

Kan ik via het netwerk ook printen?
De tegenwoordige HP all-in-one printers hebben Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Dat betekent dat je ook kunt afdrukken vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De deskjet 9800d WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Daarnaast kan je ook printen en scannen via de officiële app op een iPad of telefoon.

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
Tegenwoordig zijn er opvallend veel aanbieders die speciale inkt-abonnementen aanbieden. Het printermerk stuurt automatisch om de paar weken, halfjaarlijks of zodra de inkt bijna op is een volle voordelige cartridge. Op basis daarvan kan je niet meer vergeten inkt te kopen en heb je zekerheid dat de printer het doet. Je kunt kiezen uit een aantal cartridge abonnementen. Van eenvoudig (15 prints per maand) tot duur (500 prints per maand).

Plaats een reactie