bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet 990CM

Inkt voor de HP DeskJet 990CM bestellen en laten bezorgen aan huis? Op Inktaanbieding.nl vind je de betrouwbaarste webwinkels en forse kortingen voor cartridges en toners die passen in jouw printer. Hierdoor ontdek je snel goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en natuurlijk de basis zwarte inkt geschikt voor de deskjet 990cm in januari 2023. Daarbij vind je op inktaanbieding.nl bespaartips, info inzake imitatie inkt en storingen en foutcodes.

 • Inktcartridges bestel je al vanaf €16,00.
 • Je hebt diverse kleuren voor de deskjet 990cm: Blauw (Cyaan), Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Er worden diverse soorten aangeboden: een huismerk of originele inkt van HP.
 • Huismerk inkt is voordeliger en is volledig gevuld. Je bespaart tot wel 50%.
 • Een veel besteld patroon is de HP 45 XL + HP 78 XL multipack.
 • Aanbeveling: neem een voordeelverpakking voor extra voordeel.

Snelkeuze: Overzicht goedkoopste inkt voor HP DeskJet 990CM | Goedkoper printen met deze bespaartips | Welke inkt kan in een deskjet 990cm? | Stappenplan inkt vervangen | Huismerk inkt opties | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerknaamHP
Seriedeskjet
Model990cm
Soort printerInkjet
Populaire cartridgeHP 45 XL + HP 78 XL multipack
Gemiddelde kosten €€€

Goedkoopste HP DeskJet 990CM printerinkt bestellen (januari 2023)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een printje in zwart wit kost je circa enkele centen en eentje met kleuren gemiddeld €0,10 of nog meer voor een print. Door te printen met de goedkoopste HP DeskJet 990CM cartridges kan je jaarlijks veel geld besparen. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel om nieuwe inkt te kopen is in de regel nogal prijzig. Je kunt veel geld besparen als je online de inktprijzen vergelijkt. Dat toont de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit geldt in het bijzonder voor HP originele merkcartridges en merktoners. In de vergelijker hieronder staan de meest populaire online leveranciers waar je op een betrouwbare manier snel inkt kunt bestellen. Per website beschrijven we of ze klooninkt of juist merk-inkt bezorgen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Goedkoper printen met deze bespaartips
Zonder veel kosten printen met een deskjet 990cm? Hieronder vind je een aantal aanwijzingen om te besparen op de printkosten.

 • Ga voor imitatie inkt. De printkwaliteit is vergelijkbaar en bespaart al snel 65%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Kleureninkt is duur.
 • Maak gebruik van de juiste printinstellingen. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals eco-modus. De print zal iets minder donker zijn, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Selecteer een zuinig lettertype als Ecofont en Times New Roman.
 • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Zo bereik je een lager papierverbruik.
 • Haal de printer van het net als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. Dit is om onnodig reinigen tegen te gaan.

Wat is de juiste inkt voor de deskjet 990cm?

Geeft de computer een berichtje dat dat het inktpatroon leeg is? Belangrijk: Deze popups kun je vaak nog wel even negeren. Ga dus niet direct over tot het vervangen van de inkt. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en ververs deze zodra de kwaliteit duidelijk minder wordt.

De all-in-one HP DeskJet 990CM betreft een inkjetprinter. Hij is uitgerust met cartridges. Controleer eerst welke kleur je moet vervangen. Daarna bekijk je welk soort model jij nodig hebt. Daarvoor heb je eigenlijk geen advies nodig.

 1. Het beste kun je kijken naar het cartridgenummer / fabriekscode. Deze vind je aan de zijkant of voorkant.
 2. Zoek op het printertype. Hier betreft het de 990cm uit de serie deskjet van het merk HP.
 3. Check de handleiding; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij diverse shops zoals Inkt.nl en Inktdiscount.nl worden tevens budgetmerken verkocht. Deze zijn voordeliger en gevuld met meer inkt. Meer info lees je in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP DeskJet 990CM CyaanBlauwBlauwe inkt voor onder andere Signaalblauw en RAL 5007.
HP DeskJet 990CM MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Beigerood en RAL 3032.
HP DeskJet 990CM YellowGeelGele inkt voor kleuren als Ivoorkleurig en RAL 1011.
HP DeskJet 990CM Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van tekst.
Tabel met verkrijgbare inktcartridges voor de deskjet 990cm.

Erkende cartridges voor de deskjet 990cm.
Wij hebben onderstaande gevonden die toe te passen zijn op je printer.

 1. HP 338XL + HP 343XL Voordeelbundel
 2. HP 338XL inktcartridge Zwart
 3. HP 343XL inktcartridge Kleur
 4. HP 339XL + HP 344XL Voordeelbundel
 5. HP 339XL inktcartridge Zwart
 6. HP 344XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP DeskJet 990CM cartridge vervangen

De juiste inkt gevonden? Begin dan met het stappenplan om de cartridge te vervangen. Hierna plaatsen we een overzicht met alle benodigde informatie.

Uitleg cartridges deskjet 990cm vervangen

 1. Inzicht in kleuren die je moet vervangen

  Je PC / Mac toont je welke van de CMYK-patronen je moet verversen.

 2. Lege cartridge onttrekken

  Zet de printerklep open en haal voorzichtig het lege patroon eruit. Zet het niet bij het afval. Zoek uit waar je ze het beste kunt weggooien.

 3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

  Haal de nieuwe cartridge uit het plastic. Verwijder het ontluchtingslabel zoals geïnstrueerd in de instructies.

 4. Nieuwe cartridge in de printer plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de houder. Druk deze stevig aan en sluit de printer.

 5. Inktcontrole

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Indien je alle stappen uitgevoerd hebt zal de storingscode verdwijnen. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-HP DeskJet 990CM

Beste HP DeskJet 990CM huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw deskjet 990cm? Je zult dan even nieuwe inkt moeten halen. Er zijn twee mogelijkheden: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt zorgt voor een besparing tot wel 60%, bevat vaak meer inkt en heeft dezelfde hoge kwaliteit als originele producten.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn in principe gerecyclede originele patronen die een tweede leven krijgen en opnieuw worden gevuld. Dit wordt geregeld door speciale bedrijven en ze zijn doorgaans voordeliger. Klooninkt bevat altijd meer dan 90% inhoud, terwijl dat bij officiële merkproducten niet perse het geval is. De printkosten dalen dus aanzienlijk. De kwaliteit van een afdruk toont 99% overeenkomst met originele inkt. 

Problemen bij het gebruiken van een huismerk cartridge
Wellicht heb je te maken met een foutmelding bij het plaatsen van imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat HP het liefste ziet dat jij hun originele cartridges koopt. Dit type melding wegklikken en doorgaan met printen. Loop je alsnog tegen problemen aan? Dan vind je onderstaand diverse snelle tips.

 1. Begin met kijken of je de goede kloon cartridge hebt aangeschaft. Noteer het modelnummer en ga na of deze rijmt met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Haal de printer van het stroomnet. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
 3. Controleer nog eens of de inktcartridge goed is vastgeklikt.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je misschien eerst een keer printen met de merkinkt (die is meegeleverd). Als je dat gedaan hebt wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Kijk of je het plasticje hebt losgemaakt.
 6. Zorg voor schone contactpunten bij het patroon.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van HP.
 8. Onderhoud de printkop.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, hoe los ik dat op?
Diverse printers blokkeren de zwart-wit functie als 1 andere kleur (geel, cyaan, magenta) op is. Behoorlijk irritant. Doorgaans is hier wel wat aan te doen. Kies allereerst bij de printerinstellingen voor printen in zwart-wit. Werkt dit niet? Plak een stuk donker plakband op de volumelezer van de lege HP DeskJet 990CM cartridge.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de deskjet 990cm?
Een groot deel van de printers hebben een intern reinigingsprogramma zodat de printkop langer meegaat. Door dit systeem blijft de printer mooie afdrukken maken. Zo nu en dan uw HP cartridges even nakijken en schoonmaken is slim om te doen. Je product laat een popup zien wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Hoe kan ik de inkt voor de HP DeskJet 990CM hervullen?
Er zijn speciale navulbare artikelen verkrijgbaar. Dat zijn zogenaamde hervulbare patronen die – als ze leeg zijn – opnieuw gevuld kunnen worden met navulinkt. In de regel wordt dit ook gedaan door printshops die daar de juiste materialen voor hebben. Deze organisaties bieden budget namaak artikelen of dure originele HP cartridge-inkt.

Hoe werkt het updaten van software en drivers voor de deskjet 990cm?
Een printapparaat opstarten en installeren gaat tegenwoordig erg eenvoudig. Meestal herkent jouw Mac of windows computer de nieuwe printer direct. Vergeet echter niet de meegeleverde printersoftware. De meest recente versie vind je op het informatieportaal van HP. De erkende printer drivers voor een deskjet 990cm staan vermeld op de website van HP. In het downloadcentrum tref je voorts aanvullendehulp zoals handleiding, garantievoorwaarden, tips m.b.t. het onderhoud en hulp bij technische problemen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de deskjet 990cm?
Een printerstoring is frustrerend en komt altijd als je net iets belangrijks moet printen. De printer laat foutcodes zien. Deze foutmeldingen worden verder toegelicht op de support-pagina en via supportmedewerkers. Irritante HP DeskJet 990CM storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, geen inkt, geen wifi, printkop fout, reiniging, wil niet scannen, cartridgeprobleem, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst, wil niet printen.

Kan ik via het netwerk ook printen?
De nieuwste HP (multifunctionele) printers zijn uitgerust met draadloze netwerk opties (Airprint / Wireless printen). Belangrijkste voordeel hiervan is dat je het apparaat ook kunt benaderen vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De deskjet 990cm WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Eveneens kan je ook printen en scannen via de app op je telefoon of tablet.

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
Er bestaan meerdere fabrikanten waar je een inkt-abonnement kunt nemen. Je ontvangt dan per 4 weken, per half jaar of zodra de inkt bijna op is een gevulde goedkope cartridge. Op basis daarvan weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en mag je erop vertrouwen dat de printer 100% zeker werkt. Er bestaan meerdere cartridge abonnementen. Van voordelig (25 prints per maand) tot exclusief (500 prints per maand).

Plaats een reactie